Червено сърбящо петно по лицето

• 1 736
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте ,
от 2 години ми се появиха кафяви петна по лицето , най-вече от пролетта до късна есен се виждат най-много .
На мястото на едното петно от преди около месец ,се появи червенина която започна малко по малко да се увеличава ,и да сърби от време на време . Кожата върху ,,петното'' е суха и грапава и е под окото  ooooh!, но тази вечер забелязах , че й на горната устна ми се появява нещо  Thinking.То е като херпес  newsm78 , но такова не съм имала от много години и не съм много сигурна дали е херпес или е продължение на петното . Има ли някой с такива проблеми , нека пише .
Още в понеделник ще отида на лекар да видим какво е .
Ще съм Ви благодарна за мнения  Grinning

# 1
Симптомите, които си описала, наподобяват екзема. Може да е резултат от слаба имунна система. Иди на дерматолог, той ще ти предпише подходящи медикаменти. Не се тревожи, не е нещо опасно.

# 2
Подобно нещо имам на ръцете. Излиза ми от препаратите, които използвам в къщи. Уж са щадящи, уж пипам с ръкавици ... Студено ли е става особено неприятно, увеличава обема си, кожата се нацепва, ... помня баба ми едно време имаше подобни проблеми с кожата на ръцете.
На лекар не съм ходила, защото при нас да се добереш до специалист се чака минимум 6 месеца, за не спешни случаи може и година. Помага ми гентамицин крем. Лошото е, че не съм постоянна, а като се успокои забравям да слагам ръкавици и да го лекувам и не изчезва изцяло.

# 3
Благодаря Ви , малко се поуспокоих , че не е нещо много сериозно , и в понеделник ще видим какво ще ми кажат и ще ви пиша  Simple Smile

# 4
Здравейте ,
изписаха ми паста ТРИДЕРМ крем 15 гр. и след 3-тото мазане вече завяхва , оказа се че е екзема  Laughing

# 5
Здравейте, дано прочетете съобщението. ИЗБЯГВАИТЕ, ако не поне намалете до минимум употребата на кортикостероидни препарати по лицето. Кожата се променя като цвят, а след продължително ползване започва да се окосмява!
Не съм медицинско лице, но съм с атопичен дерматит. Местата по тялото, които съм третитала с кортикостероиди се отличават от околната кожа дълго след това, изтънена е, окосмена.

Общи условия

Активация на акаунт