Желание за кандидатстване по специалност "Стоматология"

• 6 333
  • 16
  •   1
Отговори
# 15
Няма и толкова вреди да нанесеш, колкото като зъболекар, който го мързи.

# 16
  • София
Интересна тема,ще ти дам съвет,защото съм минал през всичко това.Химията и Биологията ако научиш и те приемат,това ти гарантира дипломата.Всеки който влезне-след това излиза,в правилника пише,че се прекъсва,не могат да се влачат изпити и такива подобни,но това е само на хартия.Аз за 6 години не знам някой да  е прекъснал.
 Относно реализацията-в университета не получаваш достатъчно знания и не научаваш важни неща.Скъпите неща като фасетите, металокерамичните корони,мостовете,инлеите,не сме ги помирисвали даже,освен на картинка.Учи се много теория,но повечето асистенти не им се занимава да ви обучават,а и не им е изгодно,за тях е по-изгодно да завършите като знаете възможно най-малко,защото сте конкуренция.
За това,че е добре платено-трябва да си наясно,че парите идват след време.Аз доста време работих за един човек за 400-500 лева-като чистих,метох,бърсах пода,седях по 14 часа на ден,за да ме обучи,всичко което мога,го мога заради него и заради майка ми,която е зъболекар.
В началото като запознах сам,е имало 10-15-20 дни в които не ми е влизал никой(обаче наема от 300 лева трябва да го платя).Сега след 3 години практика си докарвам пари,които да ме карат да не се лишавам от нищо,но не бих казал че съм богат.За да стигна до тук съм правил доста жертви.
  За да оцелея на голямата конкуренция съм работил по нощите,когато други вече много преуспели зъболекари нямат нужда да го правят.Хората им е удобно да идват почивни дни,след работа,в обедната почивка или рано сутрин.Така че,тази професия много ти дава,но и много ти взема.
Аз лично съм щастлив и даже,когато имам лични проблеми,като видя доволни пациенти,които ми водят децата си,роднините си,препоръчват ме и като им покажа снимка на зъба им,или им документирам случая,забравям за проблемите.
Заключението ми е,че трябва да се потрудиш за да влезнеш,после диплома ще вземеш,но тя няма да работи сама.Хората(пациентите) са нашите изпитващи в живота.Това е от мен

Общи условия

Активация на акаунт