Варненски благотворителни деяния

• 20 827
  • 478
  •   1
Отговори
# 240
Децата са страшно красиви ,чисти, възпитани,абе въобще супер са!За разлика от другите домове ,като влезеш не те залива чуство за мизерия. Все едно си в обикновенна детска градина,много чисто ,навсякъде има цветя и играчки.Мисълта ми е ,че другите домове в които сме били са с по-голям бюджет и получават повече помощи и дарения,но изглеждат по зле.В този дом най-ясно личи разликата от персонал ,който просто ходи на работа и се грижи за децата защото му плащат,и тези които са взели работата си присърце,макар и ниско платена дават всичко от себе си!Всички от директоркета до миячката са много мили ,гушкат мъничетата и личи че децата са гледани с любов.Когато домът закъса за нещо събират пари по между си,сами купуват боя и бойдисват стените,постоянно се редуват кой да носи дъвки ,близалки за децата ,а съм сигурна че не получават повече от 200лв. заплата.Въобще тези хора заслужават да им се помага ,зощото са истински загрижени за децата,а директорката е страхотна , прави и невъзможното с минималния бюджет да не лишават децата от нищо.Нямам търпение на 1-ви да отидем на празника ,че днес не можахме да нагушкаме и поиграем с децата!

# 241
Идеята на Diva за посещение на децата във Варна, много ми допада. Мисля, че в Делфинариума много ще им хареса. Те не знам дали изобщо са виждали морето. Не успях да дойда в дома, но чух много хубави думи и явно наистина възпитетелите заслужават съдействие.

# 242
Идеята на Diva за посещение на децата във Варна, много ми допада. Мисля, че в Делфинариума много ще им хареса. Те не знам дали изобщо са виждали морето. Не успях да дойда в дома, но чух много хубави думи и явно наистина възпитетелите заслужават съдействие.

Оказа се, че е много сложна процедура- трябва да се организира транспорт от лицензирана туроператорка фирма и да се иска одобрение от  кого ли не. Трябва да се говори  отново с Директорката- тов би било най- хубавото,което бихме могли да направим за тях

# 243
  • Варна
А номерацията на гащата с потник дали отговаря и дали ще свършат работа, щото може да ги заменим? Госпожата, гдето ни уреди с тях дори иска да се включи с нещо, каза да й се обадя за другия път, искала шапочки да им накупи. Какви глави са? Сигур има стандартна номерация, тя ще им избере красиви работи. Колко момценца и колко момиценца са?

Гледам фотос и страдам. Разкошни!  Hug На първи юни задължително ще отивам. Ще им поръчам арменска торта.  Heart Eyes

В касата имаме 96 лъва.

# 244
Алмич, вижте там по списъка на Дива, какво и за колко трябва да се купува и колко пари ще трябват още. Благодаря за снимките, момичета, дечицата са прекрасни. Аз и на 1 юни няма да мога да дойда, че отрочето тогаз тръгва на ясла, но много ми се искаше.  Sad

# 245
Дадох идея да приготвим за 1 юни  торбички с лакомства за децата. Директорката сподели,че много обичали близалки,дъвки..и др. подобни навярно. Аз мога да се заема с тази задача- да купя и пакетирам  торбичките за 30-те деца. Може да  дадете идеи какво да има  в тях. Мисля си за шок. яйце, дъвка, близалка,някакви бонбони- тип бонибон или смартис, ...кажете какво още, че  аз  не съм никак в час какво би им харесало.

# 246
Дадох идея да приготвим за 1 юни  торбички с лакомства за децата. Директорката сподели,че много обичали близалки,дъвки..и др. подобни навярно. Аз мога да се заема с тази задача- да купя и пакетирам  торбичките за 30-те деца. Може да  дадете идеи какво да има  в тях. Мисля си за шок. яйце, дъвка, близалка,някакви бонбони- тип бонибон или смартис, ...кажете какво още, че  аз  не съм никак в час какво би им харесало.
Тази идея и аз си я дадох преди малко, ама наум  Laughing Мислих и аз какво да има ...
Лично аз отхвърлих шок яйце като вариант - много парА за нищо, а играчките няма да могат да ги сглобят. По-добре шоколадче някакво малко, че ако пък са от 100гр. ще се налапат с тях, малки са за такова количество /резултата от прекаляването с шоколади може да видите по снимките  Animal Pig/
Близалка, дъвка - задължително!
Желирани бонбони?
Бонибон?
Слънчо/солети?
Аз мисля, че тези деца на всичко ще се радват

ПП.Може и петдесетолевки да им сложиш, мисля може да се позарадват  Mr. Green

# 247
Идеята е супер! Вместо зрънчо може от тези снаксове с играчка в тях ,купувала съм на мои близки деца-Лъки бой и Лъки гърл ,много им се радват,сигурно има и други марки,но не ги знам.Може и във всяко торбичка да сложим по една малка плюшена играчка)ако не са скъпи) ,те имат доста играчки обаче са общи ,а така всяко ще си има своя да си я гушка!

# 248
Идеята е супер! Вместо зрънчо може от тези снаксове с играчка в тях ,купувала съм на мои близки деца-Лъки бой и Лъки гърл ,много им се радват,сигурно има и други марки,но не ги знам.Може и във всяко торбичка да сложим по една малка плюшена играчка)ако не са скъпи) ,те имат доста играчки обаче са общи ,а така всяко ще си има своя да си я гушка!

Чудесно  ми се струва и това за малката плюшена играчка.Всяко дете ще си има негова,браво,мама Диана.

# 249
Писах , писах , накрая мъжът ми реши да смени Хард Диска и затри всичко  Crossing Arms.

Прекрасен дом , страхотни деца  Hug! Персоналът и базата са повече от отлични, личи си ,че децата са гледани от професионалисти, които са се отдали от сърце..... Много е уютно, посрещнаха ни с усмивка, мили внимателни, добри жени ! Възхищавам им се заради това , че се борят не само за отглеждането и обгрижването на мъниците , но и за това, поне първите седем години да не им липсват.
Децата са невероятно сладки ( личи си от снимките), възпитани и добри! Едни слънца просто..... Жалко , че не можахме да им отделем подобаващо внимание, но се залисахме с директорката, която искаше да сподели всички болешки. Те си легнаха за обедна почивка , но ни пуснаха да ги видим.....
Дива е изброила част от нуждите на дома в момента, те не са неотложни , но по своему важни , надявам се да може да откликнем адекватно. Обещахме да отидем на 1ви Юни, вече са се заформили прекрасни предложения, за почерпки и подаръци !
Идеята да изведем децата от дома е страхотна , но според мен, няма да се осъществи ( дано не съм права ) , все пак ще работим в тази насока !
Може обаче , ако се организираме , да заведем клоун, който ще им изнесе представление например, или да им организираме куклен театър. В яслата на дъщеря ми гостуват веднъж месечно , ангажирам се да проуча как стоят нещата, ако идеята ви допада.

И там, както навсякъде , имат нужда от внимание!!! Имат нужда от това, просто някой да чуе проблемите им , ако може да помогне още по- добре. Всичко е моного добре изчислено, за да се справят с нуждите, самите възпитателки закърпват дупките в бюджета със собствени средства, в името на това, на децата да не им липсва нищо . Е, не винаги това е по силите им, за това се надявам да има повече хора, които да помагат.

# 250
Това за клоуна е супер идея! Аз съвсем забравих за това, коментирахме го на връщане в колата като вариант да ги изненадаме за 1 Юни с един такъв ми ти смешник.
Ако го решим ще трябва много бързо да действаме, че за празника ще ги искат на много места, а и за много часове ще трябва да го наемем заради пътя.
Замислям се дали не сме позакъсняли даже, ей го то дойде 1 Юни  Thinking
Но какво пък толкова, ако не намерим ще представим някоя от нас за клоун. Имаме си подходящи такива ... Алма примерно  hahaha

# 251
Като се връщахме от дома предложих да им организираме представление на клоуни и куклен театър ,но нямах предвид на 1-ви юни.Директорката каза ,че тогава освен нас ще има много други гости и децата имат подготвена програма,така че можеби няма да е удобно да им разваляме организацията.,пък и времето няма да стигне ,тържеството им почва в 10 ч.а децата в 12 ч. трябва да обядват и да си лягат,така че можеби друг път.

# 252
имам забрана от ДиВА да се тревожа и юркам за каквото и да е, обаче това не включва запор над четене на темата.

Напоследък не съм от най-активните, но чета и много ви се радвам.
Радвам се, че има домове като този, за който казвате, че изглежда супер.

Съгласна съм с Директорката, че по празници има доста организирани нещица и е по-добре в някой друг "неутрален" ден да се направи следващото посещение с торбичките и каквото там се реши...

ако не е в делничен ден много ще се радвам да мога да одйда и аз.
До тогава ще чета и ако ми хрумне нещо гениално непремено ще го споделя Simple Smile

Браво на вас! Страшни сте!
  bouquet

# 253
Ако посещението ще е събота или неделя, ще дойда и аз, с най-голямо удоволствие. Клоунът и торбичките с лакомства и играчка са чудесна идея Grinning

# 254
Ами да отидемв края на  май тогава,щом ще им е толкова натоварена програмата за 1 юни. За събота и неделя  ни казаха, че не е удобно да ходим, защото тогава им били дните за къпане , подстригване,тоалет и т.н. на децата и затова предпочитат да е през седмицата.

Общи условия

Активация на акаунт