СЕДМИ клас - 3

• 82 551
  • 773
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Betty L.   bouquet  за темата .
И моята госпожица ще ходи на олимпиада по БЕЛ. Госпожата и по БЕЛ я поканила и тя нямало как да откаже. С други думи не гори от желание за олимпиадата.
Не знаех , че за олимпиадата по БЕЛ на 7 ми клас има и тест .

# 16
Къде е най-удачно да се запишат учениците на пробни изпити, ако не посещават школа. Доколкото знам в някои школи са много напред с материала?
    Нашата госпожа първия срок приключва с граматиката  и след това се заемат с литературата. Затова очаквах на пробния по БЕЛ /ние си ходим само в "Междучасие", че там приемат външни деца/ да са по-напред с материала, но не - до "Една българка" бяха въпросите. И тезата е от там: "И тя бързаше с утроени сили..." Странна теза според мен.

# 17
  • I want it all and I want it now.
Бети, благодаря за темата!

За ТУЕС са няколко класирания, повече от 3. Така, че трябва да ги следите. Качват ги на сайта. Добре да си подредите специалностите, че после не може да се мести . Взима се и оценката по физика от училище.
Ето например намерих  класиранията от 2012г http://www.elsys-bg.org/admission/admission2012/reserves-free-spots/

Това е темата на ТУЕС http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=874071.60;topicrefid=20

Последна редакция: пн, 11 яну 2016, 08:23 от Syn

# 18
  • дядовата ръкавичка
Мари, искаш да кажеш, че първи срок учат само граматика, а втори само литература ли?

Още междусрочната ваканция не дошла, вие за пролетната мислите  Laughing

какви са резултатите на пробните изпити на децата ви
Досега е ходила само на вътрешни пробни в школата. Резултатите й са отлични, но от школата казаха, че тестовете не са с висока трудност. Качила съм ги в пощата.

# 19
  • София
...
Имате ли представа какъв е бил бала за прием за миналата година, или къде бих могла да се добера до такава информация?  Интересува ме и бала за прием в клона им в Правец.
Видях една тема за ТУЕС, но беше заключена...

Ще съм благодарна ако помогнете с инфо Simple Smile

Привет,

миналата година аз търсех статистиката за приема в ТУЕС в гугъл, защото в сайта на туес нямаше линкове към минали класирания. Имах резултатите от изпита и приема за 2012 и 2014. За съжаление сега нищо не може да се намери, дори и кеширано, освен за 2012.
Изпит:
http://www.elsys-bg.org/admission/admission2012/math-exam/

Класиране:
http://www.elsys-bg.org/admission/admission2012/first-rank/

Имам една таблица за приема на първо, второ и трето класиране през 2014:
https://drive.google.com/file/d/0B45LuYgfbjGgdGhyQlFGMy04UWM/view?usp=sharing

За миналата година нямам нищо, но помня, че минималният бал за СП на последното класиране беше с около единица по-висок от 2014.

Имам и табличка с оценки/бал за различните варианти балообразуване (вкл. ТУЕС). Може да ти е от полза:
https://drive.google.com/file/d/0B45LuYgfbjGgUUlSQkEzUE9GMkU/view?usp=sharing

Последна редакция: пн, 11 яну 2016, 09:35 от Елл

# 20
  • София
Бети, благодаря за темата! bouquet

Деян още не е ходил на пробни. Мислим да го запишем евентуално другия месец, за да се ориентираме как се движи. В школата правят редовно пробни и за домашно им дават понякога, но ми се иска на друго място, като външен ученик да го оценят, за да придобием представа. Wink

# 21
Благодаря ви SYN и ЕЛЛ,

Информацията, която ми дадохте е много полезна.Определвено ми спести доста време и ровичкане.
Благодаря още веднъж.
А и това с подреждането а желанията, определено е много важно. Но то, когато излязат резултатите от изпитите, и се види какъв бал има хлапето, вече горе-долу се оформя ориентир къде би имало шанс за класиране.
Внимателно ще следя темите и сайтовете на ТУЕС-а, МОН и РИО. Да са живи и здрави децата, те ще се справят Simple Smile.

Хубав ден!

# 22
  • София
За ТУЕС няма какво толкова да му мислиш за желанията - нека пише първо СП, а след това КМ. Първите две години учат едни и същи предмети, а след това, ако му се приучат мрежи няма да има проблем с прехвърлянето. Условието за прехвърляне е да има желаещ за неговото място от другата специалност. Обратното КМ -> СП май е невъзможно, защото желаещи да учат мрежи пред програмиране много трудно се намират.
Мрежите казват, че са по-трудната специалност, но пък е по-практична. Програмиране тъй или иначе ще научи докато завърши. Курсове има колкото искаш, стига да има желание младежа, при това безплатни и доста добри Simple Smile

# 23
  • Пловдив
...
А и това с подреждането а желанията, определено е много важно. Но то, когато излязат резултатите от изпитите, и се види какъв бал има хлапето, вече горе-долу се оформя ориентир къде би имало шанс за класиране.
...

Е, това е една от големите грешки. Желанията се редят от най-желана към по-малко желана паралелка. Независимо дали по преценка на родител, учител, приятел, познат и т.н. балът би стигнал или не за дадена паралелка. Ако балът не стига, то така или иначе детето няма да попадне там. Но пък, току виж му стигне, а паралелката не е написана, или е сложена на по-задна позиция ... Балът на детето служи за ориентир само колко желания да бъдат изброени в заявлението.  Peace

# 24
  • Варна
Благодаря на Бети за темата.

Моята девойка не иска да ходи на олимпиади. Правя тука разни уговорки. Не можах да намеря кога ще е олимпиадата по български във Варна. Може ли някой да каже?

# 25
  • I want it all and I want it now.
За ТУЕС се подава отделна бланка с подреждането на специалностите в самото училище. Има и отделен изпит по математика. За това подреждане говоря, че после не могат да се сменят специалностите. Самото класиране излиза преди НВО. Доста хора се записват и после като излезе 1 класиране се отписват и остават свободни места. Стига детето да се справи с изпита по математика няма да има проблем за прием в Правец.По голям наплив е в София.  Елл е права, че първо се слага СП  Peace

# 26
  • Варна

Не можах да намеря кога ще е олимпиадата по български във Варна. Може ли някой да каже?

Деспина на 16.01. от 9ч.

# 27
  • Варна
Благодаря!
В сайта на РИО Варна има по други предмети, но не и по български.

# 28
  • най-шареното място
Tази олипмпиада по БЕЛ явно е велика тайна, защото теми няма никъде.
3 дни търсене и нищо. Има други, но не и БЕЛ.

# 29
  • Варна
Tази олипмпиада по БЕЛ явно е велика тайна, защото теми няма никъде.
3 дни търсене и нищо. Има други, но не и БЕЛ.

ом,нали Дидева писа,че в пощата има . Верно ,може да са Софийски ,но все е обща представа и база за упражнение. И аз пуснах една ,но най-вероятно същата се мъдри в пощата и оттам я имам.

Общи условия

Активация на акаунт