СЕДМИ клас - 3

• 82 544
  • 773
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Здравейте, аз съм от шестокласната тема, надявам се да ме приемете в групата  Hug
Влизам с едно питане понеже се чудя между две школи ВЕДИ и РЕГАЛИЯ , дали има деца в тези школи и да ми споделите информация от първо лице дали сте доволни, проверяват ли се домашните , ако има някой недоразбрал дали се обръща внимание или се продължава напред .

# 211

За "Иван Апостолов" като че ли нищо не съм чувала...Англо-американското е на двойна цена на АК, обаче  държавното образование категорично съм го "отсвирила" още с големите две деца; така или иначе не държа дребния да има българска диплома, не мислим да учи в българско висше учебно заведение, от тази гледна точка не ни и трябва  българска диплома.

Ше се пробва за стипендия в Англо-американското, но това го решихме вчера (аз не съм голям оптимист, че ще я спечели, аз лично не го намирам за "exceptional", единственото му предимство е, че се справя сам свободно в англоезична среда, но поне да опита...а и не знам какви ще са му конкурентите).

Anglo-американското е особен род... Място за децата на дипломатите и чуждите висши търговски мениджери в БГ. Българчетата са малко, самите ученици също, преди 3 години абсолвентите бяха 5 деца, снимките на сайта са с тях... Ще минете през няколко сита , включително интервюта с родителите, подбират си ги, имайте предвид.. Иначе нямат лиценз от МОН, не им и трябва изобщо (за разлика от АК, който е българска гимназия, нищо че дава и американски диплом), , ААУ дава IB диплом, който, ако е висок е отворена врата към добри университети. В тозси смисъл конкуренцията между кандидатите е на академично ниво в АК в пъти повече, отколкото в ААУ.
И не държат матури, вкл и по български език, между другото....
Което, в даден момент би могло да е проблем.

# 212
  • София
Със сигурност ще изчакаме класиранията в АК, а и те са най-бързи - на 30-31 март вече ще знаем.

А за българската диплома - изобщо не ни е нужна, двете ми големи деца завършиха АУБГ (за там не трябва), а малкия мислим или в чужбина или в краен случай пак АУБГ, с една дума, не ни е нужна, че да се борим за нея. Липсата на матури вероятно е предимство, така или иначе "матурите" ни за кандидатстване ще са САТ1 и ТОЕФЛ.

Иначе кой учи в ААУ - те са ни съседи в квартала, точно това едва ли ще ни уплаши Simple Smile

# 213
     Как върви ваканцията на вашите деца? Правят ли тестове?

Последна редакция: ср, 03 фев 2016, 03:33 от Мари дьо ла Фер

# 214
  • Бургас
моят младеж активно почива, прави по малко от домашните всеки ден, но те не са много, пък и частни уроци няма да има тази седмица

# 215
  • София
В нашата школа са планирали тази ваканция за редовни занимания. Всеки ден имат или математика, или БЕЛ, или и двете. Няма да успеят особено да си починат децата. В нашия случай малко пресилено ми идва, тъй като ние се интересуваме най-вече от няколко частни училища и не са ни толкова важни матурите, но както за всички, така и за нас.  Wink

# 216
  • най-шареното място
Вчера откри ваканцията, днес довъшва последното домашно. Ще направи някой БЕЛ тест като за кандидатсване. Едва ли над един и това е. Основно ще перенастройва режима си за новата смяна май.

# 217
Здравейте, аз съм от шестокласната тема, надявам се да ме приемете в групата  Hug
Влизам с едно питане понеже се чудя между две школи ВЕДИ и РЕГАЛИЯ , дали има деца в тези школи и да ми споделите информация от първо лице дали сте доволни, проверяват ли се домашните , ако има някой недоразбрал дали се обръща внимание или се продължава напред .

Имаше отделна тема за школите и курсовете и там бихте намерили доста подробности и ЗА вЕДИ И ЗА рЕГАЛИЯ.  А и в осмокласната тема на родителите ще им е прясно...

# 218
  • София
Привет!
Излязъл е ето този справочник за 7 клас в бг учебник:
http://bguchebnik.com/vanshno-otsenyavane/7-klas.html
Някой има ли впечатления от него-да го купувам ли или да чакам за справочник на друго издателство?Спомням си , че миналата година имаше дискусия за тези справочници....

# 219
  • Пловдив
Привет!
Излязъл е ето този справочник за 7 клас в бг учебник:
http://bguchebnik.com/vanshno-otsenyavane/7-klas.html
Някой има ли впечатления от него-да го купувам ли или да чакам за справочник на друго издателство?Спомням си , че миналата година имаше дискусия за тези справочници....

Ако четеш редовно бг-мамма, това ръководство изобщо не ти е нужно. А и тук можеш да получиш бърз и адекватен отговор на всичките си въпроси.  Peace

# 220
  • I want it all and I want it now.
Можеш да изчакаш още малко да отпечатат на още издателства.
Предполагам, че към март месец ще има по голям избор.

Моята я карам поне по нещо да седне да учи, че иначе седи само пред телефона и телевизията. Wink

# 221
  • дядовата ръкавичка
Петя, коя е тази зла школа  Mr. Green?

Девойката има задача до днес да напише домашните за школата, защото утре заминава на ски до неделя. Никакви други тестове не мога да пробутам  Wink, достатъчно били тези от школата.

Последна редакция: ср, 03 фев 2016, 12:34 от Айяла

# 222
  • София
Благодаря bouquet, зачаквам със закупуването на справочници;-)Дано нещата с АК се получат, но трябва да имаме и резервни варианти.
Довечера ще сканирам и кача пробния от Междучасие по математика в групата ни във фейса.Ще помоля някой, които има възможност да го зачисти и добави в  пощата.

# 223
  • София
Айяла, школата е Лого 3 (по-известна е с това, че готви за АК, но ние сме там на подготовка за матурите). Познавам ги от времето, когато баткото беше в 7-ми клас и така реших да запиша и малкия.

# 224
  • София
Моят има занятия всеки ден от ваканцията без вчера и днес  - даже избягахме в Хисаря, че с тези подготовки тази година не сме мърдали нито един уикенд.

Общи условия

Активация на акаунт