СЕДМИ клас - 3

• 82 332
  • 773
  •   1
Отговори
# 675
  • София
С удоволствие надничам в 6 класната тема понякога, едно че имам познати дечица, друго че пишат много готино всички. Тук това емоционално споделяне го няма по принцип, така че е логично и тази година да е така. Иначе на всички ни е важно къде ще учат децата догодина.  Peace

Моята девойка се запали по химията тази година. В тази връзка - беше ми попадало преди време нещо като кръжок ли и аз не знам как да го нарека дето се правят различни химични опити от малки хлапета. Обаче не помня как се казваше (откъде да знам, че ще ми потрябва, към математика обикновено върви физиката, не химията)  Embarassed Някой да има идея?

# 676
  • нейде там, където ....
EliG, Корпусът за бързо гърмене сигурно ще ви допадне.

Моите учители твърдяха, че химията е 50% математика. Физиката - 75%  Laughing

# 677
  • Варна
Момичета, издирвам тест по биология за насекоми. Девойката има утре контролно, а таи огромна погнуса към всякакви насекоми. Съответно упорито се съпротивлява на научаването им.

# 678
  • дядовата ръкавичка

Eто защо тези науки никога не са били от любимите ми  Wink

# 679
  • I want it all and I want it now.
Ако не ти е късно към 19.30 мога да кача тест в темата.

# 680
  • София

bouquet

# 681
  • Варна
Ако не ти е късно към 19.30 мога да кача тест в темата.
Не е късно. Ще съм ти много благодарна.

# 682
  • I want it all and I want it now.
Септември съм и купила допълнително книжки с тестове по химия и биология.
При нас  учителките директно ги изпитват върху целия материал.
Често казано тази по биология не съм я разглеждала, но след малко като се прибера ще ти снимам теста. Предполагам, че е по раздели.  Peace

# 683
  • Бургас
при нас няма още никакво притеснение.... освен по паричния поток, отиващ за частни уроци, по друго не може да се забележи, че вкъщи има седмокласник, не знам на частните уроци какво точно правят, но вкъщи се учи минимално...моят младеж смята, че ще са лесни матурите и ще се справи добре, на двата пробни по мат., на които е ходил досега има около 5.30-5.40 и това го успокои, по български е малко под въпрос, тепърва ще ходим на пробен, но каквото такова...
и аз съм на принципа всяко зло за добро, ако не влезе в  ПМГ, което засега е първо желание изцяло под влияние на гаджето- за да е заедно с нея, все ще влезе в някоя езикова или пък в търговската гимназия, където пък после се изкарват по-лесно добри оценки, така че и те си имат предимства

# 684
# 685
     Спокойствието в темата определено е за похвала. Не одобрявам хиперактивните майки, които така натягат атмосферата, като че ли спасяват някого от бесилото. Най-често това са майки с първо /или единствено дете, най-често дете-чудо/ и по този начин потискат другите, на които децата не са чак такива "чудеса". За съжаление с мини-минимални изключения елитните гимназии въобще не отговарят на нервите, които се влагат за постигането им, а толкова усилия, притеснения и сълзи отиват напразно...
     Така че надявам се да запазим градивния дух на темата, с конкретни и сериозни постове, без излишни истерии. Всяко дете си има път, и колкото по-малко този път е насилван от майката, толкова то е по-щастливо, ако си е на своя, а не на въобразения от майката идеален път.
     Пиша всичко това само за да изразя симпатията си към всички вас и да окуража онези, които искат да тичат насреща - не искам  да се говори лошо за никое дете, те са прекрасно поколение, с тях се работи леко, ако не са демотивирани и потискани от възрастните. Само трябва да ги подкрепяме и да им вярваме. Не можете да повярвате колко голямо значение има да им кажеш:"Не, ти не си за 3, станало е недоразумение, сега ще започнеш да показваш, че имаш повече знания..."   и те просто литват!

# 686
 Мари дьо ла Фер, напълно съм съгласна с теб! Децата ни трябва да знаят, че 7 клас е един етап от тяхното обучение, на края на който те трябва да покажат усвоените знания. За мен е важно да са грамотни и да могат да се изразяват правилно. Повтарям на моето дете, че е важно да се подготви добре, и на изпита да бъде спокойна и уверена. Знам, че децата са ни умни...И те трябва да имат повече увереност в собствените си възможности. Иска ми се на тези изпити реално да се измерват знанията им , получени в училище, защото това е идеята на НВО, но уви ние за всичко имаме паралелни системи. И сега измерваме други неща. И знам, че след това е важно да попаднат на добри учители. Но това е друга тема.
Честит Тодоровден!

# 687
може ли да ми обясните каква е тази поща в която качвате материали? Благодаря !!!

# 688
  • Пловдив
И у нас цари спокойствие. Щерката беше на пробен по БЕЛ тази събота , другата е на пробен по математика, но не се впряга много. Ходи на частни уроци по БЕЛ. Най-изненадващото е че , беше изкарала 79точки на областния кръг на олимпиадата по химия. Не се е класирала за националния, но пък ги водили в Пловдивския университет и там им презентирали различни химически опити ,раздали им награди и се прибра много въодушевена.

Гергана Коюва има мейл в abv.bg , който се препредава през годините и там се качват пробни изпити, материали и  и други

# 689
а как да влезна не ми е ясно

Общи условия

Активация на акаунт