СЕДМИ клас - 3

• 82 537
  • 773
  •   1
Отговори
# 660
........... Само не ми казвай, че няма да има време за това, защото трябва да учи.  Simple Smile

Няма да го кажа, разбира се. Защото сина ми успява да се справя доста добре с организацията на времето си , а и не е от децата, които учат нон- стоп. А и много добре знае какво иска, така че Четенето на справочника няма да промени желанието му, нито пък ще открие нещо кой знае колко ново. Горе- долу сме наясно с паралелките в София. Имаме познати с по- големи деца. Е, не в детайли всяка паралелка, но не е и нужно.
Както и да е. Има много време. Няма паника. С мъжът ми сме на принципа, че нещо ако не стане, така е трябвало. И в крайна сметка за в бъдеще е било по- добре. Laughing

Тези дни се занимавам с организация на лятото. Програмата е готова. Само да е живот и здраве.

# 661
  • София
... Обсъждали сме училища с висок бал, както и такива, в които се влиза и с доста по-нисък. Та даже и такива, където се влиза с оценки около 3,50. Исках информацията да отлежи в съзнанието й. Защото на матурите може всичко да се случи. И ако детето живее с мисълта само за една единствена паралелка, в случай на издънка, ще го преживее много тежко....
А ако има съвсем осъзнат и информирано съставен план Б, ще отиде много по-спокойно на самите изпити, а това е много важно за добро представяне.  
Така поне разсъждавах аз по това време миналата година.  Peace
Дънди, защо миналато година? Имаш породени деца ли?
Подкрепям казаното от теб за план Б (и В).
За София ние лично имаме природоматематическата (но не знаем коя наука  Embarassed)  и китайската паралелка в 138-мо Simple Smile
Китайската води до страстно изучаване на китайския език и култура и гимназия без стрес. Вижте темата, съфорумка с авторитет е преподавателката там.
Има проблем единствен - миналата година желаещите не достигнаха и не се сформирала паралелка.
Затова сега пропагандирам и се надявам паралелка да има.

# 662
  • София
ЗаСлон, нещо не е съвсем така... Познато дете е в 8 клас точно, в паралелката с китайски в 138-мо. Peace

# 663
  • Пловдив
ЗаСлон, нямам седмокласник. Имам вече осмокласничка. Но смятам, че както на нас миналата година ни помагаха майките от предните набори с много обяснения и насоки, така и аз сега, на свой ред мога да ви помогна с нещо.
На този принцип в темите пишат и Дидева и русалката, предполагам, че и ганис ще започне да се включва по-активно, когато завалят въпросите. Може да съм пропуснала някой, моля за извинение.
Обаче тази година в темата почти не се обсъждат ПИ, нито по БЕЛ, нито по МАТ. Струва ми се, че с всяка изминала година нещата стават все по-различни и все по-малко напрегнати в темата за епопеята 7 клас.  Laughing 

# 664
dundi73 и моето не е от набора ,но чета  Laughing имам много близки деца,които са седмокласници.Според мен-наборите и си приличат, и се различават.Има години с много активни родители и такива с не толкова.Мисля,че сегашният набор е с "умерено активни " родители,клонещи към слабо,да ме прощават,но лично мнение.Това разбира се нищо не значи Peace
Успех на всички! bouquet

# 665
  • София
Родителите са си родители, ангажираността  им с одисеята 7 клас  е същата като тази на родители на деца от предишни набори. Според мен не се обсъждат толкова пробни, особено пък по мат, защото сред децата, чиито родители пишат активно тук, има май доста в МГ. И това неминуемо води до по-малка активност.  Peace И преди доста години имаше такъв набор от седмокласници  с мами във форума. На тези майки през  следващата година им се стори странно колко много пробни се разменяха/обсъждаха/решаваха от родителите на следващия випуск.

Последна редакция: чт, 17 мар 2016, 09:57 от пенсионирана русалка

# 666
  • България, София
Мисля,че сегашният набор е с "умерено активни " родители,клонещи към слабо,да ме прощават,но лично мнение.Това разбира се нищо не значи Peace
Успех на всички! bouquet
Така си мислите, защото не виждате "тихите" луди като мен  Joy. Паниката ме обхваща на пристъпи - в някои дни си мисля, че не трябва да натоварвам седмокласника с притеснения, в други се вбесявам на безхаберието му (той просто е малък, за да разбере и приеме важността на това, което предстои).
Радвам се искрено на спокойните и уравновесени родители, но уви - не съм от тях. Относно активността - всяко дете има нужда от различна подкрепа и го мотивират различни неща и родителя най-добре разбира това.

# 667
  • София
....
Китайската води до страстно изучаване на китайския език и култура и гимназия без стрес. Вижте темата, съфорумка с авторитет е преподавателката там.
Има проблем единствен - миналата година желаещите не достигнаха и не се сформирала паралелка.
Затова сега пропагандирам и се надявам паралелка да има.

Следя я откакто я откриха, мисля, че беше преди две години. Само първата година не успяха да сформират паралелка с прием и китайската паралелка остана като общообразователна. Но пък това не попречи да я има. Миналата година успяха да сформират паралелка с прием.

# 668
  • София
Благодаря много, rihan и kalona.  bouquet

kalona, ако ги снимаш и качиш в пощата, ще е супер!  Hug

vimares, всички се вълнуваме в 7-ми клас, това е напълно естествено! Доколко го показваме във форума е друга тема.  Wink

# 669
  • Чукарландия
kalona, ако ги снимаш и качиш в пощата, ще е супер!  Hug
Извинете ме за въпроса, но за каква поща говорите? Достъпна ли е за всички? Линк? Hug

# 670
Има години с много активни родители и такива с не толкова.Мисля,че сегашният набор е с "умерено активни " родители,клонещи към слабо,да ме прощават,но лично мнение.Това разбира се нищо не значи Peace
Успех на всички! bouquet

Тазгодишните седмокласни майки се радват / повечето де-в темата/ на амбициозни, трудолюбиви, умни и знаещи какво искат деца.Както някой по горе написа, те са от Математически гимназии или такива със сериозно преподаване и изисквания.За тях матурите в 7 клас ще са песен.Това автоматично сваля , т.нар стрес и обезмисля излишните тревоги и напразни писания.
Сегашните 6-класни майки са много по активни,така ,че ще има  следваща особено активна седмокласна тема. Peace

Качих пробния от Регалия на 13.03.2016 по БЕЛв пощата, но не е зачистен.

Последна редакция: чт, 17 мар 2016, 10:26 от kalona

# 671
  • I want it all and I want it now.
Аз гледам много да не пиша, но с наближаването и мене ме хващат лудите. Crazy
Има дни направо не мога да спя от напрежение  Crazy
Но и аз съм на принципа, че ако нещо не се получи, така е трябвало. Peace
Днеска имат тест на "Неразделни".
В събота ще ходи на пробен по литература, поне да види за какво става дума  Peace

# 672
  • София
У нас цари спокойствие, въпреки че детето ми не е от амбициозните и най-знаещите. Не виждам смисъл от паникьосване. Така или иначе, и този момент неминуемо ще дойде като наближат изпитите и оценките.
Иначе моето дете си учи, колкото и както може, пише домашни и т. н. Общо взето сме на принципа "Правим, каквото можем, пък да става, каквото ще". В школата, която посещава, ще имат пробен през пролетната ваканция (правиха и един в началото на февруари), а на други места засега не съм го записвала. Предпочитам за момента да има време да си напише домашните и да си учи, отколкото да ходи на пробни. Вероятно през април вече ще го запиша.
Миналия месец му дадох пробните на Регалия, които Betty L. качи - благодаря още веднъж! Този месец не е решавал тестове. В училище им беше доста натоварено (контролни по повечето предмети, презентации и т.н.).

# 673
  • София
Аз следя темата още от шести клас.  Виждам  , че по-активните са все  майки с деца които са по прилежни , можещи и учещи се.  Какво да обсъждам с тях ,  като моето срещу тях да тича едва ли ще ги стигне. Но не мога да кажа , че не са ми полезни четейки ги. bouquet

# 674
Паниката ме обхваща на пристъпи - в някои дни си мисля, че не трябва да натоварвам седмокласника с притеснения, в други се вбесявам на безхаберието му (той просто е малък, за да разбере и приеме важността на това, което предстои).
Подписвам се под това!  У нас ситуацията е абсолютно същата. Онзи ден донесе една 3-ка по математика. Ясно е, че не е решил всичко, но и тези, които решил, решенията на част от тях забравил да огради в теста.... Тя уж събира и листа, на който работят, за да види дали не са налучквали, ама не му е дала кредит за това.

Общи условия

Активация на акаунт