СЕДМИ клас - 3

• 82 539
  • 773
  •   2
Отговори
# 645
  • Пловдив
Здравейте момичета, 
Има ли вече справочник за кандидатстването по книжарниците?
В сайтовете пише, че ще бъде наличен след 28-ми април.

Ако следиш сайта на РИО и четеш и пишеш в бг-мамма, нямаш нужда от справочник.  Peace

# 646
  • София
Ние взехме този. Peace

# 647
Благодаря Гелева - поръчах го и аз Simple Smile

# 648
Здравейте момичета, 
Има ли вече справочник за кандидатстването по книжарниците?
В сайтовете пише, че ще бъде наличен след 28-ми април.

Ако следиш сайта на РИО и четеш и пишеш в бг-мамма, нямаш нужда от справочник.  Peace

Не следя РИО, само форума. Laughing
Мине- не мине приятелки питат притеснени за този справочник и очакват, че аз " като по- информирана" ще знам дали е излязъл. А на мен честно казано не ми пука въобще за него на този етап.
Докато не видя оценките нищо не ме интересува. Синковецът пък въобще не допуска за съществуването му.
Пу- пу, да чукна на дърво, у нас е много спокойно, за сега по отношение на матурите. Laughing

# 649
  • София
То и у нас ....по  отношение на матурите, защото хич не ги и мислим. Иначе се "пукаме" от притеснение за изпита в неделя.  Embarassed Embarassed Embarassed

# 650
  • Пловдив
gerka, сайтът на РИО ти трябва, за да видиш план-приема и евентуално да го разпечаташ и покажеш на синковеца, за да чете къде какво се предлага. А пък като излязат оценките, тогава ще редите желанията на базата на този план-прием.
За оценките и класиранията се следи в сайт на МОН.
На сайта на някои РИО качват и заявлението, което можете да си попълните на спокойствие вкъщи, и да си го занесете готово в училището-гнездо. /Това обаче не е валидно за Пловдив, там всичко се попълва на ръка на бланки, дадени на място/.
А, на сайта на РИО излизат и училищата-гнезда, за София май всяка година има промени.
Та в един определен момент сайтовете на РИО и МОН се посещават от необходимост.

# 651
  • София
Sharky*, стискаме палци за вашия изпит - да мине добре и да се справи детето.  Peace

Момичета, някоя от вас има ли февруарския брой на вестник Аз Буки? В него имало пробен тест по математика по новия формат за НВО.

# 652
Дунди, като наближи, живот и здраве, и в училище ще им кажат за гнездата, за сроковете, заявлението е лесна работа. Колкото до желанията... какво да ти кажа... има само 1 желано  училище с 2 паралелки. И насетне е пълна мъгла. Каквото и да пише след това ще е нежелано и компромис.
Аз си знам, че процедурата ще ни води. Няма какво да го мисля от сега. Да сяда да учи, това е. Laughing

# 653
  • Пловдив
gerka, аз на училището не бих разчитала за информация относно кандидатстването. През тези 2–3 години, през които следя седмокласната тема, училищата, където са информирали адекватно родители и ученици, се броят на пръсти.  Peace

А за желанията, ами точно за това се гледа план-приема - чете, рови в сайтовете на училищата и т.н. Накрая може да се окаже, че избор за трето и т.н. желание може и да не е компромис, а добре обмислен план Б. Децата и понятие си нямат какви точно училища/специалности има в големите градове. Чували са за някои, но не и за всички. Само не ми казвай, че няма да има време за това, защото трябва да учи.  Simple Smile

# 654
  • у дома
Аз лично няма да купувам никакъв справочник-ние сме в провинцията-училищата с  плюсовете им и минусите ги знам наизуст,та не виждам справочник за какво ми е newsm78 Обаче в по-големите градове има повече училище и по принцип си е нужен.В сайта на нашето РИО до миналата година нищо не качваха-за пръв път миналата година видях статистика и то доста подробна-евентуално това ме интересува,за да преценя дали да пише повече от 1 училище,защото и той е твърдо с 1 желание  Peace

# 655
Обаче в по-големите градове има повече училище и по принцип си е нужен.
За какво? Цялата необходима информация я има в сайтовете на РИО и МОН. Преди почти две години успяхме да се справим безпроблемно с кандидатстване в София с помощта на тези два сайта и седмокласната тема, разбира се.  Grinning

# 656
Sharky*, стискаме палци за вашия изпит - да мине добре и да се справи детето.  Peace

Момичета, някоя от вас има ли февруарския брой на вестник Аз Буки? В него имало пробен тест по математика по новия формат за НВО.
Петя, отиваш в Природонаучния музей до Руската църква и си го купуваш. Само там се продава. Аз оттам си взех броя с теста по БЕЛ.

# 657
Вестник АЗ БуКи го има и в библиотеката.Утре ще ходя да ги снимам, ако ми останв време. /тестовете/ Имало и по др.предмети, не само БЕЛ и математика.

# 658
  • България, София
И аз няма да купувам справочник, нищо, че сме в София. Концентрираме се върху работата за изпитите.
Ако не успеем с първото желание, тогава ще му мислим ...

# 659
  • Пловдив
Явно разсъждаваме по различен начин. За мен беше важно дъщеря ми да се запознае с всички варианти възможно най-рано. Обсъждали сме училища с висок бал, както и такива, в които се влиза и с доста по-нисък. Та даже и такива, където се влиза с оценки около 3,50. Исках информацията да отлежи в съзнанието й. Защото на матурите може всичко да се случи. И ако детето живее с мисълта само за една единствена паралелка, в случай на издънка, ще го преживее много тежко.
Скрит текст:
/миналата година имаше дете на форумска майка, което изпадна в криза след матурата по БЕЛ, понеже според нея не се беше справила добре с преразказа. В последствие се оказа, че детето не е преценило правилно, оценката й беше много висока, но след преживяния стрес на БЕЛ се "издъни" леко на МАТ. не че не влезе на първо желание, но колко нерви изхабиха и тя, и майка й, само те си знаят. Ами ако беше преценила правилно и така желаната паралелка се беше изплъзнала ... / 
А ако има съвсем осъзнат и информирано съставен план Б, ще отиде много по-спокойно на самите изпити, а това е много важно за добро представяне. 
Така поне разсъждавах аз по това време миналата година.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт