СЕДМИ клас - 3

• 82 627
  • 773
  •   1
Отговори
# 120
Цялото е и при нас. До "О, Шипка" било за тройка. Но иначе не било задължително, шегува се Косьо, който не го научи ще има 2-ка и толкоз.  Joy

# 121
  • София
Светле, ще питам довечера за въпросите на олимпиадата по биология и ще ти кажа. Поздравления и от мен за постиженията на Оги на олимпиадите  Hug

# 122
Светле,
Браво на Оги за отличното представяне. Все така да е успешен.
При нас нищо ново, чакаме края на срока и отиваме на ски на Пампорово.
Днес ще прави класно по математика, защото отсъстваше на редовната дата.
Вече стигнаха почти до еднакви триъгълници.
На него текстовите задачи -моделиране с уравнения са му трудни и ще трябва да ги решаваме заедно.
На 14.02 му е първия пробен е Регалия, още не съм го записала.
Платих в сайта им онлайн достъпа по БЕЛ и математика -общо 60 лв., уж да се упражнява по формата и да свиква с времето.Нещо не е ентусиазиран Laughing.
На олимпиади не е ходил, исках по биология да отиде, но не знам нито дати, нито къде ще има...

# 123
Привет,

имате ли представа дали при подаването на документите за явяване на НВО и после за участие в различните класирания е необходимо да присъства и детето или може да се представлява само от родителя?

# 124
Според 3Акона за лицата и семейството:

" Лицата, които не са навършили 14-годишна възраст, са малолетни.
Вместо тях и от тяхно име правни действия извършват техните законни представители - родители или настойници."

Така че, няма причина някой да държи да сте с детето. Но всякакви ги има, естествено, въпросът е, че може и да го няма с Вас.

# 125
Светле, браво на детето за отличното представяне. Все така да е и занапред.
Моята щерка днес е на олимпиада по биология. Незнам как се е представила.
По БЕЛ отива на втори кръг.
На 23.01. е записах на пробен изпит по математика в Търговската гимназия.
По математика вече са еднакви триъгълници.

# 126
  • най-шареното място
Поздравления за Оги!

Моето дете отиде на 2 олимпиади и чакаме да видим дали има допускане до следващ кръг. После ще се оглеждам за пробни втория срок да засечен ниво в по-реалистична атмосфера.

Класните са върнати, май и тестове не се очакват - както обикновено почти плавно приключване на срока.

# 127
  • у дома
Ние явно сме много напред по литература -за опълченците на Шипка доста отдавна донесе шестица-преди повече от 10 дни -лятото ми изпили нервите докато го научи,но сега му беше добре като го прочете няколко пъти и го каза без грешка...Въобще няма къде да се ориентира в нашия град-химия и география харесва,но при нас специалности с тези неща няма,математика и физика му се отдават-явно по генетичен път,ама да са му пък чак любими и да седне по собствено желание да решава задачи-не.В ПМГ има паралелка биология ,но тя е тото-един випуски са силни,други -не-а тази година е с нова учителка по биология и са му интересни уроците,но идея нямам ще иска ли в тази паралелка,като го питам,казва,че не знае-от сегашния му клас има деца,които са се ориентирали за тази паралелка-моето не е ориентирано.ЕГ е на добро ниво-не иска и да чуе дума за изучаване на език,пък било той АЕ,който го знае на някакво ниво,за немски пък да не говорим-това направо каза ,че изобщо няма да го пише като желание...Аз съм спокойна,защото при нас баловете са относително ниски,за което и да е училище,по принцип може да изкара много високи оценки на матурата,ама като не иска няма пък аз да се тормозя-каквото стане такова...А иначе знам какъв стрес е в големите градове за всяка стона,защото преди няколко години готвих детето на една приятелка ,която живее в София,а детето беше в провинцията и искаше за Първа английска в София-изкара отлични оценки и влезе на първо желание,ама беше голям зор,добре че детето беше едно добро,послушно и изпълнително момиченце,което още не го беше треснал пубертета...

При нас е много студено-дребен е втора смяна на училище и им намаляват часовете с по 10 минути,за да свършат по-рано...

ом,завиждам благородно-при нас изобщо не приключват плавно-всеки се е юрнал да прави контролно ...

Последна редакция: чт, 21 яну 2016, 15:15 от svetlaem

# 128
  • София

...ом,завиждам благородно-при нас изобщо не приключват плавно-всеки се е юрнал да прави контролно ...

И при нас е така - контролни до последния момент!

По математика са на първи признак за еднаквост на триъгълници.

В София матурите са едно голямо състезание наистина, в което и стотните имат значение. Но не се тревожа, тъй като има и опции извън държавните гимназии. Някои от тях според мен са за предпочитане дори.  Wink

# 129
  • най-шареното място
Светле, класната бяха началото на декември. Контролните си тръгнаха рано с началото на срока. Изпитват доста. Предполагам заради това в края на срока няма особено много неизвестни. Продължават да изпитват. За самите учители тонове контролни сега не са нещо мечтано мисля, та и те имат причина да не ги изсипят в края на срока.

# 130
  • Бургас
при нас контролните са много често, по всички предмети, затова ученикът ми не се впечатлява, нито преговаря, нито учи допълнително, даже не ми казва, ако знае предварително, защото знае, че ще мрънкам да преговори нещо

# 131
  • София
...
В София матурите са едно голямо състезание наистина, в което и стотните имат значение. Но не се тревожа, тъй като има и опции извън държавните гимназии. Някои от тях според мен са за предпочитане дори.  Wink

Интересна тема, би ли я продължила?

В Междучасие на второто пробно БЕЛ резултатът е с 15 стотни по-нисък, а уж всичко беше много лесно Sad

# 132
  • Пловдив
Привет,

имате ли представа дали при подаването на документите за явяване на НВО и после за участие в различните класирания е необходимо да присъства и детето или може да се представлява само от родителя?

Всъщност за явяване на НВО не се подава нищо. Всичко се организира в училище. Те си дават списъците на децата, от РИО правят разпределението по стаите. В училището се подава отделно заявление и се плаща такса по банков път само за изпитите за проверка на способностите по изобразително изкуство, спорт, музика.

Заявление се подават за класирането. На заявлението има място за подпис на детето.

StefanB, към датата на подаване на заявлението една немалка част от децата ще са навършили 14 години.  Peace

От друга страна не съм чула някой да е бил върнат, ако е бил там без детето. Ако е на лагер, на почивка, на екскурзия, разбира се, че няма да е там.
Но според мен би било добре детето да присъства на всеки един етап от процедурата, за да усети тази своя и родителска отговорност. А и в нашия случай да й се вирне малко носът, след като приемащите заявлението й казаха: Е, то с тези резултати влизаш, където пожелаеш.
Пожелавам на всички Ви да чуете тези думи.  Peace

# 133
  • Бургас
излязоха резултатите от нашия първи пробен изпит по МАТ, моят младеж има 82т., това каква оценка е горе-долу, добре ли е като за първи опит

# 134
  • София
5.20 приблизително. Ти преценяваш дали е ок. Ако питаш мен - да.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт