СЕДМИ клас - 3

• 82 667
  • 773
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
моят хубавец твърди, че храната и дрехите не са подаръци....било задължение на родителите да хранят и обличат децата си...
не казвам, че и аз не го побутвам моичкия, но ми се струва прекалено да го наказвам със спиране на интернет, няма да го преживее, нали трябва да е в нон стоп връзка с любимата, ако го направя, сигурно няма да ми проговори да 12-ти клас и напук няма и да отвори учебник, безполезни са такива наказания при нас

# 106
  • I want it all and I want it now.
Те и моите твърдят, че е наше задължение  Laughing
Обаче ноември и декември, като спрях да им готвя да видиш как оцениха след това кулинарните ми способности. Laughing Проядоха и доста неща, който уж преди това не ядяха.  Laughing
Така направих и с дрехите. Казах им да си ги купуват сами. Имат си пари в касичките, като искат да ходят да си пазаруват. Laughing Е не пожелаха, че си събирали за други неща  Joy

# 107
  • у дома
Компютърът на децата е с парола-не заради седмокласника,а заради дребен,който прекалява просто-може да откара до 10 часа без да се махне,подозирам,че може и повече де...Оги знае паролата и ако му трябва нещо за училище си го пуска и търси информация,но никога не прекалява...Обаче за сметка на това съм му прибрала четеца  Twisted Evil ,на повечето хора им се струва смешно,че се ядосвам ,защото чете,но той просто прекалява...И моето не учи достатъчно,с минимум усилия изкарва отлични оценки,но аз често яхвам метлата и просто знае,че ТРЯБВА да се учи-не знам дали го осъзнава,но учи.Не искам да има винаги отлични оценки,но да знам,че е учил...Например в началото на учебната година на входното по история има пет,за което бях много доволна-детето три дни съвестно си преговаря,просто материала миналата година беше отврат и съм доволна от оценката...Обаче за петицата по физика на раздел електричество яхнах здраво метлата-беше втора смяна и преди обяд го питах по физика има ли за учене,на което ми отговори ,че последния час са решавали задачи и нямат нов урок и просто си събра учебника и тетрадките оп физика и си ги пъхна в раницата-една точка не му е достигнала за 6 без грам учене,което показва,че ако беше отделил поне половин час да преговори да е имал 6-как да не се ядосва човек  #Cussing out...Да не говорим,че по физика и аз и баща му можем да му помагаме,ако има нещо неясно,а и е предмет,който той самия разбира и учи с лекота,просто трябва и малко труд...

Karimma ,какво е имало на олимпиадата по биология-при нас е др седмица и знам,че за различните области е различно,но все пак ориентировъчно...

Последна редакция: ср, 20 яну 2016, 17:25 от svetlaem

# 108
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Момичета,може ли да препоръчате помагало с тестове по новата система по математика!
Имаме много сборници ,но са стари ,иска ми се тестове,но при нас няма,живеем в малък град....

# 109
На олимпиадата е имало от материала за 6 клас за човешкото тяло.
Нещо, беше от сорта къде е разположено сърцето.
Тази сутрин в 7.00 часа детето ми заяви, че аз съм виновна, че вчера не си е преговорила "Опълченците на Шипка" понеже съм я накарала да си решава тестове по литература.  hahahaУтре ще ги изпитват на стихотворението.
Иначе имаше достатъчно време да си гледа телевизия и да се помотае  Joy
Как да не яхвам метлата Laughing

# 110
  • у дома

Благодаря-неговата госпожа изобщо не е споменала да се преговаря и материал от 6 клас...Ако изнамерим учебник от 6 кл от приятелче тази неделя може и да преговори нещо.
И как няма да се ядосвам на тези олимпиади,като заради тях въобще изобщо не успявам да го хвана да решаваме задачи  #2gunfire Да не говорим,че се е класирал за втори кръг на две от тях и много се моля да не се класира на повече...Всичко друго му е интересно само не и да се готви за матурите  #Cussing out

# 111
Браво ,че се е класирало детето.  bouquet
Моята учи за олимпиадата по биология три дена преди изпита и то прелисти учебника. Laughing
Не можа да се класира, но поне зарадва учителката  и сега си и подобри значително и оценката по предмета. Доколкото разбирам не са били толкова трудни въпросите Peace Имало е и за мъховете ,но не си спомням какво. За съжаление от бързане е сгрешила отговорите. Защото после с учителката са ги разгледали и е отговорила правилно.

# 112

Благодаря-неговата госпожа изобщо не е споменала да се преговаря и материал от 6 клас...Ако изнамерим учебник от 6 кл от приятелче тази неделя може и да преговори нещо.

svetlaem, олимпиадата обхваща материала от пети до седми клас според регламентаhttp://www.prirodninauki.bg/wp-content/uploads/2015/09/Reglament … limp_BIO_2016.pdf

# 113
Светле, да ти имам проблемите!  Hug  Браво на Оги! Все така напред и нагоре да върви!
И у нас има парола на компютъра, моите и двамата могат да стоят на него до безкрай. На телефоните също, поне като съм вкъщи им ги прибирам до вечерта, че да поучат нещо.
Днес ще имат контролно по математика, явно ще е последно за срока. Другата седмица ще казват "Опълченците на Шипка". Косьо си го знае от лятото, но тия дни го преговаряме повече, че на места се затруднява - просто трябва да го подсетя.

# 114
  • София
Всичко друго му е интересно само не и да се готви за матурите  #Cussing out

Ами , разбира се, че е така. Оги може да решава задачите, защо му е да се тренира да ги решава за някакво си време, измислено от МОН, само и само да има цъфтеж на паралелното образование, особено в големите градове. И естествено детето иска да научи нещо ново и различно. Грешката не е в него, а в самата система. Браво на Оги за олимпиадите!
Класното по мат го върнаха, сега чакам и по бел, да видя каква е ситуацията. Там и контролни правиха няколко, въобще голям зор в края на срока, както обикновено.

# 115
  • дядовата ръкавичка
Да не говорим,че се е класирал за втори кръг на две от тях и много се моля да не се класира на повече...Всичко друго му е интересно само не и да се готви за матурите  #Cussing out

Светле, това да са ти проблемите  Wink. Браво на детето!

Другата седмица ще казват "Опълченците на Шипка". Косьо си го знае от лятото, но тия дни го преговаряме повече, че на места се затруднява - просто трябва да го подсетя.

Цялото ли имат да учат??? При девойката беше само първата част - 1 страничка.

# 116
  • София
Светле, браво на Оги! bouquet

При нас "Опълченците..." са наизуст от "О, Шипка..." до края. Едно време като бяхме в седми клас и ние учихме тази част от стихотворението, без въведението. Деян го научи за един ден (понеже не пожела през лятото), но трябва да го припомним пак преди да ги изпитат, тъй като на 1-2 места го забравя и трябва да му подам думичка...

# 117
При нас също ги изпитват на целите стихотворения.
За другият месец ще ги изпитват на "Българският език" и после на "Заточеници".

# 118
  • нейде там, където ....

И как няма да се ядосвам на тези олимпиади,като заради тях въобще изобщо не успявам да го хвана да решаваме задачи  #2gunfire Да не говорим,че се е класирал за втори кръг на две от тях и много се моля да не се класира на повече...Всичко друго му е интересно само не и да се готви за матурите  #Cussing out

Поздравления за класирането! Това може и да помогне да се ориентира към някой по-конкретен профил, ако все още не го е направил. Тези резултати на мен ми показват, че изглежда да се е научил и да учи и едва ли ще му създават проблеми за матурите.  Peace Все пак, може да се опиташ да го убедиш, че с по-малък брой предмети ще може да се концентрира и да постигне по-високи резултати (като класиране за национален кръг и добро представяне там).

# 119
  • Бургас
моят учи цялото стихотворение, в неделя има частен урок и госпожата ще го изпитва, отделно и в училище, който го научи има 6-ца, та и това му е стимул, той малко го учи лятото, на части по малко го учи и коледната ваканция и сега само трябва да го сглоби и затвърди  цялото
тъкмо го похвалих, че без много зор има 5-ци и 6-ци и вчера цъфна с една 3-ка по ЗИП-Мат., оправдава ми се, че там били по-трудни задачите, обарнах го на шега, че сега има целия комплект оценки, след няколко 4-ки по Мат. и Физика и 2-ка по Музика, досега само 3-ката ни липсваше, много философски взех да гледам на оценките  в училище тази година  Laughing бих се развълнувала само от ниски оценка на пробните

Последна редакция: чт, 21 яну 2016, 11:04 от asya02

Общи условия

Активация на акаунт