EDDIE REDMAYNE, или началото на наградния сезон за 30-годишните в киното

• 75 451
  • 753
  •   1
Отговори
# 750
И две от тях се печелят от филми с участието на наши титуляри
Честито им!

Екипът на Нощният мениджър в очакване на емитата.

Tom Hiddleston, Rami Malek at the 10th Annual Evening Before the Emmys Awards. Тук всичките снимки - http://variety.com/gallery/2016-emmys-10th-annual-evening-before … tf-party-photos/#!1/mptf-emmy-pary-los-angeles-17-sep-2016-84/

Priyanka Chopra Tom Hiddleston Emmys presenters. Тази е от репетицията.

А това клипче е подгрявка за следващата тема. Wink
Chris Hemsworth and Idris Elba gatecrash Tom Hiddleston’s TV Choice Awards speech  Laughing

# 751
  • София
а емитата в коя тема ще ги коментираме?
тази с оскарите (то няма нищо общо, освен че са награди), тази със сериалите (би трябвало там) или с филмите?

# 752
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Дойде врема за обобщение на нашите преживявания с филмите на Еди.
Започвам го с резултатите от анкетата и няколко думи по нея:
Einar Wegener / Lili Elbe - The Danish Girl (2015)- 30
Stephen Hawking - The Theory of Everything (2014)- 19
Stephen Wraysford - Birdsong (TV Mini-Series) (2012)- 4

Antony Baekeland - Savage Grace (2007)- 3
Jack - The Pillars of the Earth (TV Mini-Series) (2010)- 2
Ralph - Glorious 39 (2009)- 1
Eddie Kreezer – Hick (2011)- 1
Colin Clark - My Week with Marilyn (2011)- 1
За мен лично това е най-безумно изглеждащата анкета от началото на нашата поредица. Ще поясня и защо. За разлика от Мячик аз нямам усещането, че резултатите са продукт на еволюцията на Еди като актьор, чието проследяване е подпомогнала и нашата тема, а просто един вид "юруш на маслините" и гласуване за най-говорените/най-познатите/единствено гледаните роли от списъка. За огромно свое съжаление (като човекът, изготвил с толкова старание първия пост, а и като редовен участник в темата през всичките и издания) ще допълня, че според мен броят на хората, направили си труда да гледат някои от филмите по списък и след това да гласуват, е минимален. Това ще се види и по събраните мнения, в които цитираните имена ще са на Гея и Златето с едно-две вметвания от другите. Ще се види и по това, че за двата първенци в анкетата почти няма какво да се сложи като отзив от участниците тук. Който ги е гледал, явно го е направил покрай оскаровите шумотевици преди това и просто е цъкнал в анкетата.
С още по-голямо съжаление отбелязвам, че вече дори и сред редовните участници тук почти никой не си прави труда да гледа филмите в анкетата поне, камо ли някой извън нея. И ако някои са така от тема едно, то други или не се интересуват от конкретния титуляр, или по-лошо- идеята на нашата поредица вече не ги увлича. А уж точно затова я направихме- да намерим нови и интересни филмови преживявания с нови и интересни актьори на филмовия небосклон. Жалко.
Аз лично обещавам да се постарая в следващата тема да гледам наред, нищо, че точно филмографията на Крис Хеймсуърт не ме блазни никак. В крайна сметка затова сме се събрали, а не за сводка тип звездни компромати (то и нея основно Златето я прави, при това похвално обхващайки всички имена, макар и с лек уклон в стил "житие и битие томхидълстоново").

Сега по същество, с някои от мненията за филмите в и извън анкетата.
Започвам го с два сумарни поста от началото на темата- на Гея и на Мячик

После няколко мнения за самия Еди:
Злата с метлата- С Еди се познаваме отскоро и съм гледала само четири филма и половина (половината е от Мерилин). Ще има какво да гледам в тази тема, което ме радва, защото го харесвам като актьор.

Лея- Да си кажа и по темата - много харесван от мен актьор е Редмейн.
Без две-три заглавия съм гледала през годините почти всичко с него, включително и откачения Savage Grace. Естествено заради Джулиан, но и там Еди съм го запомнила.
 Миналата година бях твърдо за него на Оскарите и много се радвам, че спечели, въпреки неединодушните мнения.

Гея- Hick - честно казано гледа ми се Еди в нормален филм  Във всичко, в което съм го гледала до сега е все някакъв откачалник или недъгав или нещо друго... Иначе филма е поредната откачена история, с лека поука за младите момичета.
Злата с метлата- Хахахахаха! Стана ми смешно като те прочетох, Гея, ама пък си е съвсем вярно. Само в "Мизерабълите" беше читаво момче, ама пък той мюзикъл, та не знам дали да го броим за нормален филм. 
Гея- Единствено в Птичата песен беше као свет, дето викат сърбите. И накрая май за него ще си гласувам 

Гея- Еди снима филми, или такива, които са грозни, за хора с проблеми или с някакъв физически недъг, или такива, в които има изключително много красота, във всичко и въпреки всичко.

След това по ред на номерата:
Първенецът The Danish Girl"
Криста- Еди категорично отказах да го гледам като Хокинг, не исках да си "развалям" образа на Бенедикт. Но тези дни изгледах The Danish Girl и много харесах филма и Еди в ролята. Нежна, красива мома му се получи, без много усилие. Laughing

Hushpuppy- И аз изгледах вече Датското момиче Peace
Още ми е едно объркано и в същото време си мисля за силата на едно простичко желание.
Мисля си как някой може до такава степен да се отдаде или предаде на разкъсващо го от вътре чувство, желание, че да рискува живота си. Иска се кураж, иска се и голяма вътрешна борба в неговия случай. Тази мечта да осмисля дните и нощите му....Има я и дозата лудост, но колко!? Всеки зрител сам за себе си определя Peace
За мой най-голям ужас филма започна с моя най-голям кошмар, да видя как жена си ляга с Еди... ConfusedНоо, после постепенно изключих за неговата външност и започнах да гледам със съвсем други очи на героят му. Силно е малко казано, че съм впечатлена от играта му с очи, маниерите, които пресъздаде и движенията. Доста сложен образ.

Мислех си и нещо друго. Никога, ама никога не бих могла да бъда заблудена, че той всъщност е жена. Без значение с колко грим е, как е облечен или как ходи. А, в главата на човек, като Ейнар, въобще в неговите възприятия тази на вид малка заблуда е възможна мисия. Сякаш едната смяна на пола беше най-важното, съкровеното, нещото, което щеше да го направи жена. А, това как го възприемат околните нямаше особено значение. Да, може би хората в онова време по-лесно са се заблуждавали, но ние сегашните поколения, които се сблъскваме с подобни хора сме мнителни и виждаме детайли. Детайли, които не могат да бъдат скрити от очите на хората с грим. Имам предвид голямата китка на ръката му, едрите кости и въпреки всичко мъжките черти на лицето. А, за мен Еди е най-малко възможно мъжествен от да речем до сегашните титуляри.
Връщам се към ролята. Ами, сякаш е правена за него. Така добре да му пасват подобни роли, необичайни герои, трудни като цяло персонажи за изиграване. Не мога да си го представя в екшън на пример Rolling Eyes
Аз съм удивена от смелостта му, от заснемането на голите сцени, от тънката и фина работа по представянето на този така дълбоко вглъбен в мечтата си герой. Накара ме да изпитам много чувства едновременно на съжаление и съпричастност.Бая рев му ударих.... Ако, кажа - перфектен за Еди в този филм ще е малко Peace
Алисия също много ми хареса. Въобще всичко във филма.

Толкова за първенеца- две мнения, добре, че Хъш ни е отсрамила по-подробно Laughing. За повече- в темата с препоръките има още доста.

Номер две- The Theory of Everything:
Гея- така оспорваната Теория, в която Еди прави много добра роля. Имах чувството, че буквално изпитва физически болки през цялото време, толкова добре се справя с нея. Въпреки това не ме грабна историята и ми беше леко скучна. В крайна сметка така, както ни я представиха, не знам до колко е реална и актуална, стигнах до извода, че Стивън Хокинг в крайна сметка е изключително неблагодарен човек Embarassed колкото и велик учен да е.

и пак тя- Да отметна Теорията на вероятностите на Еди - много скука ми беше, признавам си, че три пъти заспивах докато го изгледам Embarassed Играта му е добра, но се дължи на физическите изменения, тя я прави просто. Не бих я причислила към ролите, които заслужават глас Embarassed

Толкова, стига. Минаваме към Номер три- Birdsong:
Leya- Бях почти сигурна, че всички гласове в анкетата тук ще отидат за двете му последни големи роли, в които е страхотен, но моят глас е даден за Birdsong (така и си седи единствен от дълго време), защото и там е не по-малко забележителен. Освен всичко останало, една от най-чувствените любовни сцени, които съм гледала е именно там между него и Клемънс Поеси.

Злата с метлата- Откога изгледах "Птичата песен", а все забравям да напиша.
Много ми хареса филма! Към края на втората част отначало ронех сълзи тайно, а след това съвсем явно си ревнах. Еди беше чудесен, и не само той, ами и останалите актьори. Един майсторски направен филм, който горещо препоръчвам.
Контраста между военните действия на фронта и предвоенната идилия е поразяващ.

Джой -тази сцена от Birdsong и на мен ми е в главата винаги, като се сетя за сериала- още помня как изглеждаше коремната рана и агонията на момчето. И Еди, с тези пълни с болка очи ...
Другата ми незабравима сцена е разговорът с любовницата за евентуално родителство във вилата- също наситен с изключителна емоция Heart Eyes

Гея- един от любимите ми филми на Еди. Първият път, когато го гледах, бях потресена от самата история. След това открих красотата му. Една любовна история, на фона на грозната война... Красотата в отношенията на двама души, както и приятелствата и взаимната помощ, които се раждат в такива ситуации. Смяната на кадрите с мирния живот и грозотата на войната също помагат за по-силните и наситени усещания. Изключителен филм! Мисля да потърся и книгата да прочета.

Под номер 4 в анкетата е един от лично моите фаворити, Savage Grace. Покрай него се заформи и единствената дискусия в темата- межд мен и Златето:
Злата с метлата- Джо, добре, че се скара, та да взема да изгледам Savage Grace. Отлежава ми на харда от половин година поне и все не стигах до него, но снощи най-накрая му се случи.
Хареса ми. Еди много добре игра, двамата с Джулиан Мур бяха великолепни. Изцяло влязоха в кожите на героите си, от първата до последната минута им вярвах, че са нещастните, сбъркани и луди Тони и Барбара. На Джулиан много й отива да играе нестабилни истерички. А Еди беше олицетворение на всичко, което може да ме подразни в характера на дадена личност. Трябваше да си седя на ръцете, за да не се пресегна през екрана и да го удуша. Напълно се заслужаваха един друг.
Много приятна изненада беше появата на Стивън Дилейни. И неговият герой не беше образец за идеален съпруг, но беше безкрайно чаровен. Напълно разбирам защо младата испанка го предпочете пред Тони. Разбирам и него защо реши да се спаси от този брак, даже според мен много дълго издържа да е част от това семейство.
След края на филма се изненадах като научих, че е по действителен случай. Стана ми интересно и се поразрових в нета да попрочета за семейство Бейкланд. Свят широк, хора всякакви....

Джой- Иначе за Тони и Барбара- тя беше луда за връзване, но той според мен си беше за окайване. Не знам какво се очакваше да направи в неговата ситуация, според мен нямаше мегдан да мърда наникъде и беше оставен на произвола от най-ранно детство. И в цялата конфигурация таткото беше най-противен и според мен главен виновник за разигралата се трагедия. Би си камшика да ч*ка младо месо и съвсем съзнателно обърна гръб на единствения си син, виждайки идеално в какви лайна го оставя. Сцената с писмото в градината така ме отврати, че още ми е пред погледа, живо Sick Sick Sick. И цялата тази безчовечност, понеже не можеше да приеме, че има хомосексуален син и застаряваща красавица за съпруга.

Злата- Щото пък майката се справи особено адекватно със ситуацията. Таткото си би камшика като акт на самозащита, не го виждам как щеше да оцелее с тези двамата. Айде нема нужда всички да са мъченици! Според мен единствената му грешка беше, че не ги въдвори и двамата в психиатрично заведение, в две психиатрични заведения по-скоро, далеч едно от друго. На Тони хомосексуализма му беше най-малкия проблем.

Джой- На Тони проблемът му беше, че беше тотално сам при двама здрави и прави родители. Необичан, невъзпитаван, неконтролиран. Понеже баща му освен с чашката, скуоша и аналния секс с друго не се занимаваше, най-малко с детето, което беше произвел. Оставил беше това занимание на жена, която беше цапната с десет тухли по главата, нищо, че и най-големият идиот би разбрал, че от това не би произлязло нищо добро. Знаеше, но не се хвана да направи човек от Тони (не че беше способен да даде кой знае какъв здрав пример, паразитът му реститутски), просто си клатеше краката 20 години, а след това си би камшика да го слага в дупето на по-млада кобилка. Друг е въпросът доколко сексуалните му навици говореха и за нещо по-дълбоко и при него.

С два гласа се окичи "Устоите на земята":
Мури- само искам да вметна за Устоите на земята- опитах се да гледам сериала веднага след като прочетох книгата и бях толкова потресена от Еди, че и един епизод не успях да изгледам Blush може би е било грешка, и сега, след като е минало време мога пак да се пробвам Joy

Злата с метлата- Загледах "Устоите". не съм чела книгата, та съм съвсем непредубедена и сериалът ми харесва. Еди e  като някой горски елф там, първи братовчед на Леголас.  Laughing
и още- Отметнах "Устоите", хареса ми сериала, глътнах го за три дена, но няма да гласувам за тази роля на Еди. Добре игра, просто това не е роля, в която да разгърне всичките си възможности.
Все още не съм чела книгата, имам намерение да я почна в най-скоро време и не знам как точно е описал събитията Кен Фолет, но в сериала въобще не са се скъпили, щедро са насипали за радост на драгия зрител убийства, предателства, войни, тайни самоличности, подхвърлени бебета, срещи, раздели, сватби.....
Материал има поне за петнайсе сезона сапунка.

Мнение за Hick от гласувалата за него
Злата с метлата- Изгледах и Hick вчера. Тъкмо казах на Мячик, че съм на лятна вълна и ми се гледат леки, забавни филми и ефектни екшъни и си пуснах Hick.   
Такъв ми бил късмета, просто хаванах поредият негледан филм с Еди. Но не съжалявам, хареса ми. Обичам филми, в които всички персонажи са непоправимо сбъркани неудачници и колкото и да се опитват не могат да избягат от нещастната си съдба. Става ми жал за всички тях и още по-жал, че няма измъкване от този живот. Нито майката на Лули може да престане да бъде себична курва, нито баща й ще престане да е впиянчен боклук. Гленда, осакатена от връзката си с Еди, не е по-добра от майката на Лули, но и тя не може да се промени. А пък Еди е сбъркан отвъд всяка възможност за спасение. Останалите второстепенни отрепки, даже няма и да ги коментирам. И каквато съм си оптимистка и за Лули не виждам шанс за нормален живот.
Еди беше много добър каубой психопат. Мимиките, жестовете, акцента, накуцването, всичко беше много добре изпипано. Досега не го бях виждала такъв и тази му роля рязко се изкачи в личната ми класация.

Още един филм с глас в анкетата:
Злата с метлата- Снощи гледах My Week with Marilyn. Брей, какъв хубав филм! Как така не го бях гледала досега?!
Много ми хареса Еди. Имах усещането, че изобщо не играе, а наистина си е такъв мил, сладък, невинен младеж, само дето си беше сменил името на Колин, вместо да си е Еди. И той е от заможно семейство от средната класа, завършил Итън, с амбицията да направи кариера във филмовия бизнес. Никак не бих се учудила ако има кръстник, чичо или братовчед, завеждащ библиотекта в двореца.
След като го изгледах се разрових нета и попаднах на документален филм на ББС за събитията, описани в My Week with Marilyn. Много ми беше интересн, защото е дума по дума дневникът на Колин Кларк и има снимки и кдадри на реалните личности и събития.

От филмите, неполучили глас, няколко мнения за "Тес":
Злата с метлата- Вчера и днес изгледах Тес от рода Д'Ърбървил. Никога не съм харесвала книгата и сериала също не ми хареса, което би трябвало да означава, че добре са се справили с екранизирането на романа. 
Все едно Харди преди да седне да пише си е казал - Я да помисля за всички възможни нещастия, които могат да се случат на една жена и да си ги запиша прилежно, после може и да поразпитам дали някой друг няма да се сети за още нещо, все пак може и да съм пропуснал някоя гадост, и да стоваря всичко върху главата на главната героиня. И ако може тя да понесе безропотно всичко и да бъде най-жертвената жертва евър, още по-хубаво. Ще бъде невероятен успех, народа ще си изреве очите. Ура за мен!
А докато гледах сериала ме избиваше на агресия, идваше ми да се пресегна през екрана, да разтреса за реверите Тес и Ейнджъл и да им кажа да се вземат в ръце, и стига с тия драми. 
Хубаво е да има порядъчно количество драма във всяка заслужаваща внимание история, обаче всяко прекаляване, било то с драма, било със захаросаност, отблъсква. Затова не мога да кажа нищо добро за сериала. Еди също не блестеше с кой знае какви актьорски умения, но то при такъв материал, не може и да се очаква повече.

Гея- изгледах го почти на един дъх, забравила съм явно книгата и не помня важни неща от там. Хареса ми, явно аз съм и ще си остана една романтичка по природа и нищо не ме дразнеше в сериала. Много хубава роля на Еди, а начина, по който пресъздава мъката, вината, прошката, е изключителен. Много му отива този тип роли, не знам защо ми създава усещането за викториански джентълмен. Не съм го гледала все още в Датското момиче, не знам там как ще е, но около него сякаш витае духа на епохата.

Злата с метлата за още един филм без глас в анкетата- Аз пък гледах Like Minds, хареса ми. Доволно трилърест и завързан. Даже подскокнах на едно-две места докато го гледах. Том Стъридж беше извънредно зловещ.
Еди е мечтата на педофила в този филм. 

за "Клетниците":
Злата с метлата- Аз имам още много за гледане, но до този момент най-много ми харесва играта на Еди в "Клетниците", нищо че не е главна. За разлика от Ръсел Кроу, Еди показа, че може да пее и да играе едновременно и то прекрасно.

и още за други филми:
Гея- Изгледах Паудър блу, много тъжен, много безнадежден филм, но въпреки това ми хареса. А Еди е голям сладур тук.
плюс- изключително грозен и тъжен филм. Няколко човешки съдби, преплетени в общ труден път. И въпреки това, финалната сцена показваше толкова много надежда...

Гея- И гледах и Жълтата кърпичка с Еди - много ми хареса. Нямаше нищо в този филм, което да ме подразни, да ме ядоса, да ме натовари. На Еди ролите на формен идиот много му отиват, а в случая беше изключително сладък. Трима души, обединени от едно и също нещо - любовта. Било то към красива жена, било то към родител или просто нещастната любов. Бавен, плавен, без да прескача рязко от идея на идея и въпреки това нежен по един особен начин. И тъжен...Харесва ми, определено бих го препоръчала.

Толкова за Еди Ръдмейн, дано новият ни титуляр с популярното си име и лице да раздвижи поредицата ни. Носителят на Оскар не успя.

# 753
  • в морето до колене
След доста минорния тон на обобщението на Джой аз ще се опитам да завърша малко по-мажорно.  Simple Smile

Това беше може би най-дълго продължилата тема от цялата поредица - започнахме я през януари и я завършихме през септември.
За толкова време може да се роди дете - аз пък си мисля, че ние износихме (даже малко "преносихме" Mr. Green) интереса си към актьорите от това поколение през едно доста сушаво откъм кино лято.

Благодаря на Джой за поредната познавателно/информативна тема и искам да обърна внимание и на нея и на вас към статистиката:
Имаме анкета, която е четвърта по брой на гласувалите - повече гласове имат само анкетите на Гослинг, Къмбърбач и Чанинг.
И имаме наистина рекорден брой прочитания на темата - последният рекорд беше 27 000, а сега са повече от 42 000!

Предполагам, че това се дължи на интерес към поколението като цяло. Лаская се от мисълта, че е и от интерес към поредицата като цяло.
Но със сигурност се дължи на първо място на конкретния титуляр - все пак именно наградите и номинациите на последните му филми повишиха интереса във форума към Еди като актьор (въпреки широко декларираната непоносимост към него като мъж  Rolling Eyes).

А сега ви каня в ПРОДЪЛЖЕНИЕТО на тази поредица, или ОПУС №16 – който е посветен на Крис Хемсуърт и ще ни зарадва  авторство от Diavolo.
Надявам се този титуляр да привлече също доста фенки, които да гласуват и да пишат също.  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт