Месечни помощи за дете /детски надбавки/-инфо,документи,въпроси-10

• 153 901
  • 758
  •   1
Отговори
# 255
Скрит текст:
Аз съм обратен случай.
Разведени сме, но бащата не си е сменил адреса и по ЛК се води у нас.
Не съм получавала никога детски и не ми е било проблем, но сега съм без работа и ще покрия изискванията.
Дали ще е пречка?
Ще те накарат да декларираш, че с бившия не живеете на един и същи настоящ адрес  Twisted Evil

Благодаря, ще декларирам. Да заповядат на проверка. Wink

А детските до 18 г. ли се изплащат или до 19?
Защото детето догодина навършва 18, а аз трябва да подам документи чак февруари следващата
година. Ако е за няколко месеца, хич няма да се разправям.

Всъщност защо се гледа дохода 12 месеца назад?
Те няма да ми платят със задна дата, нали?

# 256

А детските до 18 г. ли се изплащат или до 19? - До завършване на средното образование, но не повече от 20 годишна възраст.

Защото детето догодина навършва 18, а аз трябва да подам документи чак февруари следващата
година. Ако е за няколко месеца, хич няма да се разправям.

Всъщност защо се гледа дохода 12 месеца назад?
Те няма да ми платят със задна дата, нали? - Не, няма да платят със задна дата, изискват доходи за 12 месеца и ако отговаряте на условието да не надвишавате прага, Ви отпускат помощта за 12 месеца от месеца на подаването на документите.

# 257
Благодаря, poems!

# 258
Здравейте,
Ако детето е родено юли и съм подала документи август миналата година, сега трябва ли да подавам пак до края на март или не? Нямаме брак с половинката, на различни адреси се водим и досега не са искали неговите доходи. Благодаря Ви

# 259
  • София-Младост
Здравейте,
Ако детето е родено юли и съм подала документи август миналата година, сега трябва ли да подавам пак до края на март или не? Нямаме брак с половинката, на различни адреси се водим и досега не са искали неговите доходи. Благодаря Ви

Те не трябва да ги искат, а вие трябва да ги декларирате, при положение, че живеете на едн настоящ адрес. Вие сте преценили, че няма да го направите и сте подали по новите правила след промените. Подавате отново август.

# 260

Здравейте!Тази година синът ми завършва средно образование и искам да попитам трябва ли да отида съответно май месец да подам някакъв документ в социалните?Искам също да попитам дали детските за него ще ми бъдат спряни още в момента в който завърши училище и дали август месец когато ще подавам нова молба ще трябва да нося бележка от училище за него за учебната 2015-2016 г.?

# 261
  • Варна,морето ...
на мене  са ми спряни детските за един месец защото  не съм подала декларация за смяна на семеиноито положение. при положение ще няма промяна  длъжна ли съм да подавам такава декларация .Четах в закона никъде не пише че съм длъжна да подавам такава декларация .  Може ли да се обжалва според вас ?

# 262
  • София-Младост
на мене  са ми спряни детските за един месец защото  не съм подала декларация за смяна на семеиноито положение. при положение ще няма промяна  длъжна ли съм да подавам такава декларация .Четах в закона никъде не пише че съм длъжна да подавам такава декларация .  Може ли да се обжалва според вас ?
Длъжна си да подадеш декларация, точно за да удостовериш, че няма промяна в декларираните данни. Ако имаше промяна пък се подава целия набор от документи.

# 263
Здравейте!
С ММ не сме женени и съответно сме с различни адреси по ЛК (различни градове). Ясно ми е, че трябва да се декларира съжителството с общ доход. Но все пак настоящ адрес се регистрира в общината по местоживеене. Аз не съм се регистрирала. Тогава кое доказва, че живеем заедно?

Другият ми въпрос е: в периода от 1 година назад имам месеци с доход от обезщетение за безработица. Служебно ли вземат информация или трябва бележка от НОИ?

# 264
  • Пловдив
Здравейте!
С ММ не сме женени и съответно сме с различни адреси по ЛК (различни градове). Ясно ми е, че трябва да се декларира съжителството с общ доход. Но все пак настоящ адрес се регистрира в общината по местоживеене. Аз не съм се регистрирала. Тогава кое доказва, че живеем заедно?

Другият ми въпрос е: в периода от 1 година назад имам месеци с доход от обезщетение за безработица. Служебно ли вземат информация или трябва бележка от НОИ?

Щом нямате брак и не сте с едни и същи адрес,може да не декларираш неговия доход.
Да,от борсата по служебен път ще вземат информация за парите,които си получила.Не трябва да представяш документ за тези месеци

# 265
Здравейте!

Щом нямате брак и не сте с едни и същи адрес,може да не декларираш неговия доход.
Да,от борсата по служебен път ще вземат информация за парите,които си получила.Не трябва да представяш документ за тези месеци

В случая обаче, бележката за имунизациите е от лекар в града по местоживеене. Предполагам, че ще има въпроси защо съм избрала лекар там, макар градовете да са съседни и близо.

# 266
  • Пловдив
В случая обаче, бележката за имунизациите е от лекар в града по местоживеене. Предполагам, че ще има въпроси защо съм избрала лекар там, макар градовете да са съседни и близо.

Едва ли ще има въпроси.И да има,не им влиза в работата.Ти представяш изрядни документи.Само това е важно

# 267
  • Ямбол
...Тогава кое доказва, че живеем заедно?
...
Свидетели. Домоуправител. Не са поискали, не са доказали. Винаги може да се извърши проверка.

# 268
  • Русе
Вчера подадох декларацията че не живеем на един адрес и ми казаха че извършват проверка в ГРАО и ако има разлика ще ми се обадят да отида да подавам наново документи.

# 269
  • Пловдив
Да,проверката за адресите е само и единствено документална.Никой няма да търси свидетели,домоуправители,детектор на лъжата и прочие

Общи условия

Активация на акаунт