Месечни помощи за дете /детски надбавки/-инфо,документи,въпроси-10

• 153 902
  • 758
  •   1
Отговори
# 270
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Да,проверката за адресите е само и единствено документална.Никой няма да търси свидетели,домоуправители,детектор на лъжата и прочие

И все пак си е вид измама...Но пък наказателната отговорност я носи този, който подписва   Mr. Green

# 271
  • Ямбол
Ако аз подам сигнал, че някой живее съвместно с друг, тогава проверката няма да е само по документи.

# 272
Ако аз подам сигнал, че някой живее съвместно с друг, тогава проверката няма да е само по документи.
Кой ще тръгне да проверява?! Гледат си документите хората и това е.

# 273
  • Пловдив

Да,няма да е по документи.Просто ще е никаква проверка по твоя сигнал.Нито на някой му се занимава с такива проверки,нито има ресурс.Даже не знам дали ще ти приемат сигнала.

И все пак си е вид измама...Но пък наказателната отговорност я носи този, който подписва   Mr. Green

Peace

# 274
Момичета, извинявам се за глупавия въпрос  Embarassed, но сега след като съм в майчинство с второто си дете  в бележката за доход от работодателя има 0 за месеците в които вече съм в болнични по майчинство. Дохода за тези месеци от НОИ ли трябва да се вземе или  newsm78

# 275
  • София-Младост
Момичета, извинявам се за глупавия въпрос  Embarassed, но сега след като съм в майчинство с второто си дете  в бележката за доход от работодателя има 0 за месеците в които вече съм в болнични по майчинство. Дохода за тези месеци от НОИ ли трябва да се вземе или  newsm78
Или от НОИ, ведомостта където са описани платените суми. Или ако ползваш ел. банкиране от банковите извлечения.

# 276
Или от НОИ, ведомостта където са описани платените суми. Или ако ползваш ел. банкиране от банковите извлечения.
bouquet Много благодаря!!!! Ще си изкарам сумата от ел. банкиране.

# 277
І. Брутни доходи на семейството, облагаеми по
Закона за данъците върху доходите на физическите лица                                        …...............................лв.; тук цялата сума ли се пишеше или разделената

# 278
  • Ямбол
І. Брутни доходи на семейството, облагаеми по
Закона за данъците върху доходите на физическите лица                                        …...............................лв.; тук цялата сума ли се пишеше или разделената
Цялата сума на двамата за 12 месеца.

# 279
Благодаря така го написах но не бях на 100 % сигурна

# 280
След свършване на майчинството ми се регистрирах за парично обезщетение в борсата.Въпроса ми е-за да изчислят размера на пар.обезщетение-целия трудов стаж през годините ми ли ще имат в предвид или само 24 месеца преди да изляза в майчинство?

# 281
  • София-Младост
След свършване на майчинството ми се регистрирах за парично обезщетение в борсата.Въпроса ми е-за да изчислят размера на пар.обезщетение-целия трудов стаж през годините ми ли ще имат в предвид или само 24 месеца преди да изляза в майчинство?
Само 24 месеца назад, от месеца преди регистрацията в БТ. Ако ще смятат обезщетение, а не сте на минималното.

# 282
  • някъде на юг
Момичета най-после доживях и аз да взимам детски надбавки и въпросът ми е, понеже за април надвишаваме дохода бележката за доходите трябва да е от май 2015 - до май 2016г. в социалните през юни ли трябва да подам декларация или края на май?
И още през 2015г. мъжът ми работи  3 месеца в една фирма после напусна и има 3 месеца без работа, но не се регистрира в бюрото по труда и после започна в друга фирма.За тези три месеца без работа декларация ли трябва да напише или друго нещо?
Благодаря

# 283
Привет, момичета!
И аз искам малко помощ или по-точно съвет newsm78
Вчера подадох документи за първоначалната помощ при раждане и питах какво трябва да нося като документи за другите неща - детски и помощ за дете до една годинка. Въпроса ми беше по-конкретно какви документи трябват от таткото, защото той е неосигурен (моряк е). Веднага ми казаха, че няма какво да подавам за тези пари, защото видиш ли не сме опрели до тях  ooooh! Безкрайно професионално изказване  ooooh! ooooh! ooooh!
Аз обаче искам да знам все пак - мога ли да си подам тези декларации. Какви документи ми трябват и по-точно трябва ли нещо от таткото като документ за липсата на доходи? Служителката каза, че внимателно се проверявало всичко и да си помисля хубаво дали искам да подам тези декларации  Thinking Как ще проверят той къде работи, какви пари взема ... изобщо някой може ли да ме осветли. Имаме брак, адресите ни са различни обаче  Laughing

# 284
  • Пловдив
Привет, момичета!
И аз искам малко помощ или по-точно съвет newsm78
Вчера подадох документи за първоначалната помощ при раждане и питах какво трябва да нося като документи за другите неща - детски и помощ за дете до една годинка. имаш ли право на социалното майчинство?Ти не взимаш ли майчинство за работещи?Иначе си подай за детските.Ако той се води безработен,може да му искат декларация свободен текст,че не работи и трудовата книжка за справка Въпроса ми беше по-конкретно какви документи трябват от таткото, защото той е неосигурен (моряк е). Веднага ми казаха, че няма какво да подавам за тези пари, защото видиш ли не сме опрели до тях  ooooh! Безкрайно професионално изказване  ooooh! ooooh! ooooh!
Аз обаче искам да знам все пак - мога ли да си подам тези декларации. ако имаш право на тези помощи,защо да не подадеш Какви документи ми трябват и по-точно трябва ли нещо от таткото като документ за липсата на доходи? Служителката каза, че внимателно се проверявало всичко и да си помисля хубаво дали искам да подам тези декларации  Thinking Как ще проверят той къде работи, какви пари взема ... изобщо някой може ли да ме осветли. Имаме брак, адресите ни са различни обаче  Laughing

Момичета най-после доживях и аз да взимам детски надбавки и въпросът ми е, понеже за април надвишаваме дохода бележката за доходите не се гледа всеки месец по отделно,а 12 те месеца заедно трябва да е от май 2015 - до май 2016г. това е период от 13 месеца,взимат 12 м назад в социалните през юни ли трябва да подам декларация или края на май? ако искаш последния месец в бележката да ти е май 2016 година,подаваш юни месец
И още през 2015г. мъжът ми работи  3 месеца в една фирма после напусна и има 3 месеца без работа, но не се регистрира в бюрото по труда и после започна в друга фирма.За тези три месеца без работа декларация ли трябва да напише или друго нещо?може да му искат декларация свободен текст,че не работил периода и трудовата книжка за справка
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт