Месечни помощи за дете /детски надбавки/-инфо,документи,въпроси-10

• 153 835
  • 758
  •   1
Отговори
# 420
  • София-Младост
Искам да попитам, последните 9 месеца съм била в болнични трябва ли да представям някакъв документ за този период за да подам за детски? За доход от наем, също трябва ли да представям нещо?
Не, за болничните сама ще си нанесете сумите, които са ви изплатили. за наема...предполагам само се декларират, но не съм категорична.
Наема не се декларира пред социални, а пред НАП, подава се декларация 55 на всеки 3 месеца, а в края на годината се подава данъчна декларация

Според мен имаше предвид дали дохода от наем трябва да се вземе предвид при делариране доходите по ЗСПД.

# 421
  • София
Искам да ви питам какво уверение трябва да взема от училището на детето. Ще подавам документите през юли, когато вече не са на училище. Не съм подавала отдавна и не помня кое как ставаше.

# 422
  • Sliven, Bulgaria
Искам да ви питам какво уверение трябва да взема от училището на детето. Ще подавам документите през юли, когато вече не са на училище. Не съм подавала отдавна и не помня кое как ставаше.
.

Удостоверение сега се взема за учебната 2015/2016 г., а после от 15.09.2016 г. до 31.10.2016 г. се носи за учебната 2016/2017 г. Simple Smile

# 423
  • София
Благодаря, точно това се чудех. Намерих бланката на въпросното удостоверение, но се чудех старата или новата година ще се пише.

# 424
здравейте на всички
имам един въпрос на 17 май се върнах след майчинство предвид че малката не беше навършила 2 години подадох док за промяна на обстоятелствата .Но въпроса и е сега такъв усещам че искат да ме махната от работа защото нали се сещате че след като тръгнахме на ясла и не закъсня и първото отсъствие от работа малката се разболя.та въпроса ми е какво мога да ползвам не съм си ползвала отпуската ,редизвестие?моля някой да ми разясни БЛАГОДАРЯ

# 425
  • София-Младост
здравейте на всички
имам един въпрос на 17 май се върнах след майчинство предвид че малката не беше навършила 2 години подадох док за промяна на обстоятелствата .Но въпроса и е сега такъв усещам че искат да ме махната от работа защото нали се сещате че след като тръгнахме на ясла и не закъсня и първото отсъствие от работа малката се разболя.та въпроса ми е какво мога да ползвам не съм си ползвала отпуската ,редизвестие?моля някой да ми разясни БЛАГОДАРЯ
Може да ползвате отпуск, платен ако имате и ви разрешат. Неплатен 6 месеца. Както и болничен.
Това за предизвестието не го разбрах.

# 426
  • София
Здравейте. Имам въпрос относно детските надбавки. В средата на май подадох документи за детски. Днес проверявам дали са преведени и имам 24 лв. ? Дали още не са ми преведени или тези 24 лв. са защото съм подала документите средата на май и са ми ги изчислили някак си за половин месец?

# 427
  • Пловдив
Здравейте. Имам въпрос относно детските надбавки. В средата на май подадох документи за детски. Днес проверявам дали са преведени и имам 24 лв. ? Дали още не са ми преведени или тези 24 лв. са защото съм подала документите средата на май и са ми ги изчислили някак си за половин месец?

Явно още не са ти превели детските.Не превеждат непълна сума.

# 428
Здравейте!Искам да попитам за детските надбавки-бележка за изплатено обещетение от къде могат да ми издадат

# 429
  • София-Младост
Здравейте!Искам да попитам за детските надбавки-бележка за изплатено обещетение от къде могат да ми издадат
Обезщетение за какво? Болничен? Не ти е необходима, нанасяш си сумите на база банково извлечение примерно. Или ако ползваш интернет банкиране просто виж сумите.

# 430
  • Варна
На мен от социалното ми казаха, че най-вероятно нямало да имат вече връзка с НОИ и трябвало от там да ходя да си искам справка за изплатени болнични. /добре, че имам ПИК/

Да попитам: болничните 45 дни преди раждане и тези след раждането, се вписват като доход нали? А бащинските, които мъжът ми получи?

# 431
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
И болничните, и бащинските се вписват.

# 432
  • Варна
И болничните, и бащинските се вписват.

Благодаря  bouquet

# 433
На мен от социалното ми казаха, че най-вероятно нямало да имат вече връзка с НОИ и трябвало от там да ходя да си искам справка за изплатени болнични. /добре, че имам ПИК/

Да попитам: болничните 45 дни преди раждане и тези след раждането, се вписват като доход нали? А бащинските, които мъжът ми получи?
Аз също се интересувам от това за болничните, аз ли трябва да си ги напиша и трябва ли да взимам бележка от НОИ, ще се радвам ако подадеш да ми пишеш какво е станало

# 434
  • София-Младост

Аз също се интересувам от това за болничните, аз ли трябва да си ги напиша и трябва ли да взимам бележка от НОИ, ще се радвам ако подадеш да ми пишеш какво е станало
Сами си ги вписвате. Сумите проверявате или с ПИК кода са изплатени или на база банково извлечение.

Общи условия

Активация на акаунт