Месечни помощи за дете /детски надбавки/-инфо,документи,въпроси-10

• 153 839
  • 758
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Мерси отново!  bouquet

И аз така предположих, но реших да попитам, за всеки случай, най-вече с оглед на това, че не е работил през последните 8 месеца на договор, както и с оглед на болничния, за който не бях сигурна дали има някакво влияние.

# 406
Имам въпрос: как мога да разбера кога ще получа еднократната помощ за първо дете
(подала съм документи през месец май)?
От няколко дни се опитвам да се свържа на телефона на"Социално подпомагане"- Оборище, но никой не отговаря.

# 407
  • София-Младост
Имам въпрос: как мога да разбера кога ще получа еднократната помощ за първо дете
(подала съм документи през месец май)?
От няколко дни се опитвам да се свържа на телефона на"Социално подпомагане"- Оборище, но никой не отговаря.

Горе долу след месец от подаването.

# 408
Подала съм документите на 10 май...

# 409
  • София-Младост
Започнаха да изплащат детските, така че предполагам и вашите пари ще дойдат тези дни.

# 410
Започнаха да изплащат детските, така че предполагам и вашите пари ще дойдат тези дни.

Благодаря!

# 411
Здравейте. По - рано се консултирах с вас в темата, но имам едно допълнително питане.

За периода от 12 месеца назад съм била в болничен (след раждане) и в майчински. За детски и в двата случая ли се взема получената сума или при болничните се гледа сумата, от която е изчислен.

Благодаря!

# 412
Здравейте,да попитам имахте ли превод на детските.Април имах на 18,май на 17,за юни нямам още нищо.Интересува ме дали се бавят.От Пловдив съм.

# 413
  • София-Младост
Здравейте. По - рано се консултирах с вас в темата, но имам едно допълнително питане.

За периода от 12 месеца назад съм била в болничен (след раждане) и в майчински. За детски и в двата случая ли се взема получената сума или при болничните се гледа сумата, от която е изчислен.

Благодаря!

За детските и в двата случая се гледа сумата, която сте поличили като обезщетение.

# 414
Искам да попитам, последните 9 месеца съм била в болнични трябва ли да представям някакъв документ за този период за да подам за детски? За доход от наем, също трябва ли да представям нещо?

# 415
  • София-Младост
Искам да попитам, последните 9 месеца съм била в болнични трябва ли да представям някакъв документ за този период за да подам за детски? За доход от наем, също трябва ли да представям нещо?
Не, за болничните сама ще си нанесете сумите, които са ви изплатили. за наема...предполагам само се декларират, но не съм категорична.

# 416
  • София
Здравейте,
От март месец не получавам детски, защото не се вписвахме в доходите. Но сега след като от 01.07.2016 доходът на член от семейството става 400 лв. , предполагам, че юли месец трябва да подам документи. Питането ми е знаете ли до кога ( защото ще ходиме и на море и да си направя сметка, няма да ни има ) трябва да подам документите? След това август месец ли ще получа за първи път отново детски?
Благодаря Ви  Hug

# 417
  • София-Младост
Здравейте,
От март месец не получавам детски, защото не се вписвахме в доходите. Но сега след като от 01.07.2016 доходът на член от семейството става 400 лв. , предполагам, че юли месец трябва да подам документи. Питането ми е знаете ли до кога ( защото ще ходиме и на море и да си направя сметка, няма да ни има ) трябва да подам документите? След това август месец ли ще получа за първи път отново детски?
Благодаря Ви  Hug
До 31.07. трябва да подадеш, за да започнеш да получаваш от следващия месец. Може да подадеш и през август, но ще загубиш юли.

# 418
Не, за болничните сама ще си нанесете сумите, които са ви изплатили. за наема...предполагам само се декларират, но не съм категорична.
Наема не се декларира пред социални, а пред НАП, подава се декларация 55 на всеки 3 месеца, а в края на годината се подава данъчна декларация

# 419
  • София
Благодаря bouquet

Общи условия

Активация на акаунт