Месечни помощи за дете /детски надбавки/-инфо,документи,въпроси-10

• 153 815
  • 758
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
за две деца+близнаци трябва да получиш 85+150 лв

# 211
  • Sliven, Bulgaria
Здравейте, извинявам се ще задам въпрос които е предъфкан....но при 4 деца, от които последните са близнаци какви пари трябва да взема? Никъде не е упоменато дали сумата за близнаци ще се промени. За 1-во и 2-ро дете ще взема 85 лв. , а за близнаците??????

70+150-220 лв. Simple Smile

# 212
Въпреки че съм разведена ми поискаха доход на Бнд защото се водим на един адрес ! Казаха ми че скужебно им излиза всичко. За мьжа в Сирия - пиши докогато има доход после нали няма , така или иначе те могат да си изискат справка служебно

Благодаря за отговора  Peace
Те могат да направят доста неща по служебен път , но май не им се прави  newsm78
От социалните ми казаха , че няма да ми одобрят документите, защото не мога да докажа липсата на доход и кой щял да ми се разпише на декларацията, като втори родител , когато той не е тук и к'ва лична карта ще представя за него .  Май ще отида на варианта  със смяна на адрес , защото много зависело, кой ще ми разглежда документите и дали ще е в настроение или не  Thinking
Да са живи и здрави . 
 Peace Peace Peace

# 213
  • Сф
Е добре де, той като е извън страната очевидно не живее на адреса .Няма ли бележка от полицията да им свърши работа ?Според мен тепърва ще се сблъскват с казуси.А и те си плямпат но шефа одобрява.Мен са ме лъгали в очите между другото , но имах позната в соц.  И ми казваше какво да правя . Наистина много зависи конкретния служител да иска да помогне. Ако не ти пречи смяната на адреса действай и успех!
аз се отказах по ред причини при това положение , за 37 лв няма да ставам палячо.Много хубаво даже, то затова се изнесоха хората по Германия..

# 214
Здравейте с приятеля ми живем заедно но нямаме сключен брак чакаме бебе и кое по-добре за всичките помощи и надбавки като самотна майка или да подпишем ?

# 215
  • В полите на Пирин планина
Въпреки че съм разведена ми поискаха доход на Бнд защото се водим на един адрес ! Казаха ми че скужебно им излиза всичко. За мьжа в Сирия - пиши докогато има доход после нали няма , така или иначе те могат да си изискат справка служебно

Благодаря за отговора  Peace
Те могат да направят доста неща по служебен път , но май не им се прави  newsm78
От социалните ми казаха , че няма да ми одобрят документите, защото не мога да докажа липсата на доход и кой щял да ми се разпише на декларацията, като втори родител , когато той не е тук и к'ва лична карта ще представя за него .  Май ще отида на варианта  със смяна на адрес , защото много зависело, кой ще ми разглежда документите и дали ще е в настроение или не  Thinking
Да са живи и здрави . 
 Peace Peace Peace

Ами ти наистина как ще докажеш, че няма доходи за периода на пребиваване в чужбина?! А той няма ли? Човек трябва да внимава какво декларира и дали отговаря на истината.  Peace

Здравейте с приятеля ми живем заедно но нямаме сключен брак чакаме бебе и кое по-добре за всичките помощи и надбавки като самотна майка или да подпишем ?

Няма значение, тъй като и двата случая са приравнени в ЗСПД.

# 216
  • Сф
Цитат
     Ами ти наистина как ще докажеш, че няма доходи за периода на пребиваване в чужбина?! А той няма ли? Човек трябва да внимава какво декларира и дали отговаря на истината.  Peace

Те нямат брак, той  свободен човек, днес е тук утре го няма- и аз имам подобни познати.Днес тук, утре изчезват.  Е и какво е виновна жената и децата , че не си е сменил адресната регистрация- нали не може да бъде открит на този адрес , а и не  е в бг. Сигурно всеки месец и праща по 1000 долара , нали? Ясно е че няма доход в бг- НОИ, НАП.
Както и да е- не ми се коментира поредното недомислие на Тикварите. Сума ти народ го осигуряват на мин. праг , например нали сме наясно че зъболекар с 500 лв заплата няма , масово взимат детски обаче......това го знам" от вътре" и тези с фирмите също . Спирам.   Дано се включи някой компетентен. Но идеята е ясна - да се намалят разходите за соц плащания . Скоро и телковете ще подпукат - няма значене че покрай сухото гори и мокрото ........

# 217
Излишно е да спорим - ако мъжът е част от домакинството, логично е да се декларира и неговия доход. А ако в чужбина си работи на светло и като се прибере декларира доход? Не е нужно да се обобщава, а също така, че е честно жена, която не е самотна майка да се третира като такава.  Thinking

# 218
Излишно е да спорим - ако мъжът е част от домакинството, логично е да се декларира и неговия доход. А ако в чужбина си работи на светло и като се прибере декларира доход? Не е нужно да се обобщава, а също така, че е честно жена, която не е самотна майка да се третира като такава.  Thinking
До колкото знам "самотни майки" са тези , чийто деца не са припознати от бащата. Разбира се има жени от ромски произход, а може би и не само те  , които често практикуват това ,за да вземат повече помощи. А жени без брак ,чийто деца са припознати от бащите си , не се водят като "самотни майки". Понеже това е постоянен спор и според мен е обидно да ги наричат самотни майки.

# 219
Излишно е да спорим - ако мъжът е част от домакинството, логично е да се декларира и неговия доход. А ако в чужбина си работи на светло и като се прибере декларира доход? Не е нужно да се обобщава, а също така, че е честно жена, която не е самотна майка да се третира като такава.  Thinking
До колкото знам "самотни майки" са тези , чийто деца не са припознати от бащата. Разбира се има жени от ромски произход, а може би и не само те  , които често практикуват това ,за да вземат повече помощи. А жени без брак ,чийто деца са припознати от бащите си , не се водят като "самотни майки". Понеже това е постоянен спор и според мен е обидно да ги наричат самотни майки.

Според ЗСПД, съжителстващите двойки са приравнени, към тези, които имат брак - това е сега. До август миналата година обаче не беше така, а просто всички без брак се третираха като "самотни майки" и не декларираха дохода на мъжа. Тази несправедливост беше премахната.

# 220
  • София
Ами когато бащата не си е сменил адресната регистрация и живее на коренно различно адрес, нямат брак и няма как да се докаже дали дава пари или не?

# 221
  • Пловдив
Ами когато бащата не си е сменил адресната регистрация и живее на коренно различно адрес, нямат брак и няма как да се докаже дали дава пари или не?

Водите се на един адрес?Смени си адресната регистрация,за да не ти искат неговите доходи

# 222
здравейте, аз получавам детски за 2 деца от май миналата година
според инструкциите на асп тази година според графика им трябва да подам нови документи до края на февруари
подготвих си ги аз, отивам и ми казват, че като няма промяна в обстоятелствата да попълня една декларация на един хвърчащ лист и април да дойда отново да си подам, защото тогава ми изтичали 12 месеца от миналото заявление
направо полудях - аз ли не съм разбрала, ама колкото и да чета никъде не става ясно това положение
значи наново бележки за доход, за ваксини, копия, на мен това ми е свързано с пътуване 100 км
имат ли основание според вас? и евентуално къде мога да подам жалба или сигнал?

сори за малкия шрифт, ама детето измъкна копчетата на комп

# 223
  • Ямбол
Аз не разбрах, какво не си разбрала. Сега си пишеш само декларацията, а април всички останали документи, ако искаш нови помощи.
И накрая, като ти е свързано с пътуване, оправи си регистрацията и си подавай в близо до теб поделение на АСП.

# 224
  • София-Младост
jjjenq
Нямаш основание за жалба.
Прави са в случая. Нямаш промяна-декларираш само. Имаш промяна-подаваш нов набор документи.

Общи условия

Активация на акаунт