Месечни помощи за дете /детски надбавки/-инфо,документи,въпроси-10

• 153 882
  • 758
  •   1
Отговори
# 345
  • на последния етаж
Благодаря!

Събрахме документите и ходихме до службата, но ме върнаха - трябва да представя "Справка за осигуряването по ЕГН" от НАП за една година назад. Днес направих молба да издадат такава справка и ще бъде готова в сряда.

# 346
Лита, за първи път чувам за такава справка.. Не мога да разбера за какво е това - нали си декларирала доходите си и че си неосигурена. Информацията за получавани обезщетения от БТ се получава служебно.

# 347
  • на последния етаж
Идея си нямам. Декларирала съм, но това не било достатъчно ми каза служителката и поиска съответната справка...  ooooh!

# 348
Здравейте !! Моят въпрос е следния бременна съм в 8мия месец от 3 месеца съм в болничен .. за тези 3 месеца   трябва ли да се носи някакъв документ като подавам документите за детските ? И работодателят ми за тези 3 месеца на бележката за доходите трябва ли да ги вписва като -  0 лв  тези 3 месеца или не?И още нещо преди този работодател имам и 2 месеца безработна за тях трябва ли някаква бележка?  newsm78

# 349
  • София-Младост
Здравейте !! Моят въпрос е следния бременна съм в 8мия месец от 3 месеца съм в болничен .. за тези 3 месеца   трябва ли да се носи някакъв документ като подавам документите за детските ? И работодателят ми за тези 3 месеца на бележката за доходите трябва ли да ги вписва като -  0 лв  тези 3 месеца или не?И още нещо преди този работодател имам и 2 месеца безработна за тях трябва ли някаква бележка?  newsm78
Работодателя ще впише 0, ако не е изплащал заплата. Вие ще си нанесете сумите получени като обезщетение от НОИ.
За месеците без работа може да искат декларация, че нямате доходи. И за всеки слчай си носете и трудовата книжка.

# 350
Здравейте. Извинявам се за глупавия може би въпрос, но не мога да открия никъде информация за това - ако при попълването на документите не е избрана опцията за получаване чрез банков превод, а другата - касово плащане (или нещо подобно), откъде се вземат в този случай парите и ако пропускаш да ги вземаш известно време, после всички събрани ли ще си получиш?

# 351
  • София-Младост
Здравейте. Извинявам се за глупавия може би въпрос, но не мога да открия никъде информация за това - ако при попълването на документите не е избрана опцията за получаване чрез банков превод, а другата - касово плащане (или нещо подобно), откъде се вземат в този случай парите и ако пропускаш да ги вземаш известно време, после всички събрани ли ще си получиш?
Касово плащане в пощенски клон може.

# 352
Благодаря.  bouquet

# 353
  • Някаде там
Здравейте, от 1 юли ли ще приемат документи за праг до 400 лв.

# 354
Момичета здравейте на 8 юни моята принцеса навършва 2 години т.е означава ли че на 9 юни трябва да съм на работа и тя може да започне ясла на 9 юни ?
благодаря ви
някакви документи трябва ли да подавам предварително приети сме в ясла и сме казали че започваме на 9 юни

# 355
  • София-Младост
Момичета здравейте на 8 юни моята принцеса навършва 2 години т.е означава ли че на 9 юни трябва да съм на работа и тя може да започне ясла на 9 юни ?
благодаря ви
някакви документи трябва ли да подавам предварително приети сме в ясла и сме казали че започваме на 9 юни
Да, на 09 юни трябва да си на работа или да ползваш друг вид отпуск. Тя може да започне ясла също...подават се документи и изследвания, най-добре попитайте кога точно в яслата.

# 356
  • София
Декларират ли се доходите от наем, когато се попълва молбата за детски? Ако да аз например имам служебна бележка за цялата минала година за изплатените наеми, но за тази година нямам за периода януари -април. Ще ми изискват ли такъв документ?

# 357
  • Шумен
Здравейте!
Вчера получих писмо от социалните, че ще ми бъдат прекратени детските, ако не представя бележка за доходите на "съпруга си".Разведена съм от 2години и не живея с него, аз останах да живея в семейното ни жилище, а той се изнесе, но не си е сменил адресната регистрация.Звъннах да му кажа, че трябва да си смени постоянния и настоящия адрес защото ми спират детските, а той ми каза да си гледам роботата, това не било моя работа. Обадих се на адвокат който ме посъветва да напиша декларация, че съм разведена от две години и с в просния господин не живеем заедно и да я заверя при нотариус, и след това да я представя на социалните.
Има ли някой с моя проблем? Сблъсквал ли се е с такава  простотия?

# 358
  • София-Младост
Здравейте!
Вчера получих писмо от социалните, че ще ми бъдат прекратени детските, ако не представя бележка за доходите на "съпруга си".Разведена съм от 2години и не живея с него, аз останах да живея в семейното ни жилище, а той се изнесе, но не си е сменил адресната регистрация.Звъннах да му кажа, че трябва да си смени постоянния и настоящия адрес защото ми спират детските, а той ми каза да си гледам роботата, това не било моя работа. Обадих се на адвокат който ме посъветва да напиша декларация, че съм разведена от две години и с в просния господин не живеем заедно и да я заверя при нотариус, и след това да я представя на социалните.
Има ли някой с моя проблем? Сблъсквал ли се е с такава  простотия?
Аз съм разведена от повече години и живея на сем.начала с друг мъж, чиито доходи декларирах. И въпреки това ме накараха да напиша декларация, че не живея с бившия на един адрес...нищо в адресите ни не съвпада. Затова отиди на място и там напиши съответната декларация, с коута декларираш, че не живееш с ХХХ на един и същи настоящ адрес. Не е необходимо нотариална заверка.

# 359
Ох, ужас! Shocked
Аз съм разведена от 7 години, а не живеем заедно от 15, но той се води на моя адрес по ЛК.
Значи да знам, като реша да подавам документи.

Общи условия

Активация на акаунт