Месечни помощи за дете /детски надбавки/-инфо,документи,въпроси-10

• 153 884
  • 758
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив
Някой да знае защо се бавят детските надбавки за София

Не се бавят.Детските нямат твърда дата за получаване.От 15 то число докрая на месеца.Да,предните месеци може да сте ги получавали на 15-16 то число,но не значи,че винаги ще е така

# 331
  • София
Аз си ги получих... Заедно с еднократната за раждане Flutter

# 332
Има, има.
Реших да не им предлагам подобрена бланка. Има няколко пропуска в желанието ми да сторя добро:
- не четат мейла
- ако четат, може да не могат да свалят прикачени файлове
- ако могат да свалят прикачени файлове може да не могат да ги качат на сайта
- ако могат всичко изброено може да не им пука за моите глупости и да ходя да си гледам работата и да не давам много акъл на хора с много повече опит.
- и така кръгът на опити за въвеждане на улеснения и подобрения за потребителите винаги се затваря.

# 333
  • Варна
на мене  са ми спряни детските за един месец защото  не съм подала декларация за смяна на семеиноито положение. при положение ще няма промяна  длъжна ли съм да подавам такава декларация .Четах в закона никъде не пише че съм длъжна да подавам такава декларация .  Може ли да се обжалва според вас ?
И на мен ми ги спряха,защото не подадох декларация,тъй като на моя приятелка в същото положение/без брак и на различни адреси/ и казаха че няма нужда нищо да се подава.И аз затова нищо не направих.Получих писмо,че ми ги спират.Примирих се,защото и без това май месец щяха да ми ги спрат,няма да подавам тогава,надвишавам дохода.Ще чакам до юли да се вдигне дохода на човек.Обаче обжалвах с едно мейлче,просто ей така за спорта,много ме кефи да си търся правата с имейли.Изненада.Взех че получих писмен отговор ,че са ми разгледали жалбата и понеже нямам нищо за деклариране излиза ,че съм права и  ми възстановяват детските до края на април.Интересно,даже социалните не са наясно с нещата,разминават се нещо с информацията.

# 334
  • София
на мене  са ми спряни детските за един месец защото  не съм подала декларация за смяна на семеиноито положение. при положение ще няма промяна  длъжна ли съм да подавам такава декларация .Четах в закона никъде не пише че съм длъжна да подавам такава декларация .  Може ли да се обжалва според вас ?
И на мен ми ги спряха,защото не подадох декларация,тъй като на моя приятелка в същото положение/без брак и на различни адреси/ и казаха че няма нужда нищо да се подава.И аз затова нищо не направих.Получих писмо,че ми ги спират.Примирих се,защото и без това май месец щяха да ми ги спрат,няма да подавам тогава,надвишавам дохода.Ще чакам до юли да се вдигне дохода на човек.Обаче обжалвах с едно мейлче,просто ей така за спорта,много ме кефи да си търся правата с имейли.Изненада.Взех че получих писмен отговор ,че са ми разгледали жалбата и понеже нямам нищо за деклариране излиза ,че съм права и  ми възстановяват детските до края на април.Интересно,даже социалните не са наясно с нещата,разминават се нещо с информацията.
Съгласна съм, че за едно и също нещо получаваш различна информация, дори в едно и също Социално от различните служителки ooooh!, та за декларацията за промяна в обстоятелствата: на мен ми казаха, че дори да НЯМА промяна пак декларираш, че НЯМА промяна Thinking, хахава работа Joy ( това за Подуяне, София и понеже вече съм с две деца веднъж ходих за прословутата декларация, след няколко седмици за да подам за детски за един месец за второто дете и след още две седмици пак ходих,за да подам отново и за двете деца Shocked и така, това майките и особено майки с новородени бебета сме си хора без работа, що да не ходим през ден,два Twisted Evil)

# 335
Искаш да кажеш получи отговор от ok@asp.government.bg?
Чувствам се хипер пренебрегнат вече.

# 336
Здравейте!Имам  проблем!Смених си настоящия адрес да е еднакъв с този на половинката ми.Отидох на новото място и ги попитах какво да направя ,а те казаха да подам документите при тях ,а те ще уведомят предния район служебно.И днес ми се обадиха от стария район да си подам документите останах изненадана.И те казаха да отида да ми дадът някаква заповед.Проверих си и банковата сметка,понеже аз нея проверявам всеки месец и се оказа,че за месец февруари са ми привели от двете места.Какво ще ми направят сега?Какво да направя?Ще ме глобят ли?

# 337
  • София
Здравейте, искам да попитам какъв е размерът на детските за близнаци?

# 338
  • Sliven, Bulgaria
Здравейте, искам да попитам какъв е размерът на детските за близнаци?

150 лв. Simple Smile

# 339
Здравейте!

Не знам дали тук трябва да си задам въпроса, извинете ме ако не е правилната тема. Въпросът ми е следният: Бременна съм в 6-тия месец, гинеколожката ми беше излязла в отпуск без да ме предупреди и сестрите, които са на регистратура ми казаха, че друга лекарка не можела да ме прегледа и да ми издаде болничен (аз вече имах един болничен отпуснат, защото работата ми не позволява да работя бременна). В крайна сметка се оказа, че трябва да изчакам лекарката да се върне от отпуск, съответно болничния ми се прекъсна. По-късно същата прослувута лекарка ми обясни, че са ме подвели и е трябвало да ме прегледа другата лекарка. Как може да си възстановя болничния, защото единствения начин било да лежа в болница точно по Великден... Има ли някакъв друг начин?

Благодаря за отделеното внимание!

# 340
Супер некомпетентни са служителките....Два поредни месеца ме разкарваха да подавам молба -декларация,а накрая ми се обадиха по телефона да се извинят и да ми кажат,че не е трябвало да ходя...имали проблем в системата  newsm78

# 341
Специално сестрите са много нагли и некомпетентни, както казахте. В крайна сметка утре отивам в Шейново и без това бях избрала, тази болница за раждане, поне ще видя как е. Grinning

# 342
Добър вечер.Подавах тази година март месец декларация за децки месечни помощи по новия образец.Днес ме извикаха да подпиша заповед за прекратяване на децките за двете ми деца като срока е от 01.01.2016г. до 01.01. 2016г. , а основанието е , че децата ми са подпомагани на същото основание. В общината ми обясниха , че така прекратяваме надбавките от миналата година по старите условия , но не ми връчиха нова заповед има ли за какво да се притеснявам и предварително благодаря!

# 343
  • на последния етаж
Здравейте!

Никога досега не сме получавали детски надбавки, тъй като не отговаряхме на условията за отпускането им. От март миналата година съм без работа, получавах обезщетение за безработица до края на ноември миналата година и мисля, че вече (за съжаление) отговаряме на условията. Възможно ли е сега да подам документи за детски надбавки (видях, че има график, според който се подават до 31.03) и трябва ли да представям някакви документи от Бюрото по труда?

# 344
  • София-Младост
Здравейте!

Никога досега не сме получавали детски надбавки, тъй като не отговаряхме на условията за отпускането им. От март миналата година съм без работа, получавах обезщетение за безработица до края на ноември миналата година и мисля, че вече (за съжаление) отговаряме на условията. Възможно ли е сега да подам документи за детски надбавки (видях, че има график, според който се подават до 31.03) и трябва ли да представям някакви документи от Бюрото по труда?
Графика беше за друго. Съберете си документите за доход и подайте декларация. От БТ нищо не ви трябва, вие ще си впишете обезщетението на база  банково извлечение примерно.

Общи условия

Активация на акаунт