Месечни помощи за дете /детски надбавки/-инфо,документи,въпроси-10

• 153 480
  • 758
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Възможно е... Както и в банките и в магазините във всеки клон/поделение е различно... Аз пусках януари за детски и надвишавах дохода с 0.36ст. Отново подадох през февруари и ми искаха нова актуална бележка от педиатъра за ваксините но пак надвишавах с 0.13ст... И накрая вече успях март месец да подам и наново ми искаха бележка за ваксините от същия месец и за дохода от работодателя пак от същия месец..
Според мен отиди на място в социалните и попитай!
✌😉

# 706
Благодаря, ще попитам.

# 707
Щом уча във ВУЗ трябва ли да нося и бележка, че 12 м назад съм учила? Питам защото днес ходих да подавам документи и ми искат и такава? Не съм взимала стипендия.
Трябва уверение ,че сте студентка и получените стипендии за 12 месеца назад. Тъй като не сте получавали, ще пише нула лева . И аз бях така

# 708
  • София
Здравейте, пада ми се да подават сега документи през ноември. Сега чета е етрябвало до края на октомври да занеса бележка от градината за предучилищна и от училището, следователно ще загубя този месец заветните 85 лв Sad, сега ще има ли някакъв проблем  при подаването на документите?Нали трябват само документи за доходи ваксини и от училище и детска плюс копие от акта за раждане? Rolling Eyes,ще съм Ви благодарна за отговорите...

# 709
  • София-Младост
Здравейте, пада ми се да подават сега документи през ноември. Сега чета е етрябвало до края на октомври да занеса бележка от градината за предучилищна и от училището, следователно ще загубя този месец заветните 85 лв Sad, сега ще има ли някакъв проблем  при подаването на документите?Нали трябват само документи за доходи ваксини и от училище и детска плюс копие от акта за раждане? Rolling Eyes,ще съм Ви благодарна за отговорите...
Трябвало е да, най-вероятно няма да получите пари за м.10.
Сега си подайте пълния набор от документи.

# 710
  • София-Младост
Orchidee, да.

# 711
Момичета, родих началото на Октомври и още не съм подала документи за детски. По лична карта се водя в друг град, с таткото нямаме брак и не се водим на един адрес. От социалните в родния ми град по телефона ми казаха, че трябва с таткото да си издадем бележка за настоящ адрес, където си живеем двамата , за да мога да подам документи тук и да не ходя до моя град. Има ли нещо вярно или трябва да подам документите в града по лична карта? И друго - бебето още няма 2 месеца и още не са слагани ваксините от педиатъра, а само тези на 1-ви и 3-ти ден от родилното. Трябва ли да вадя бележка и от къде - болницата или педиатъра? Имам ли още шанс да хвана детските за Октомври или за месеца, е който е родено детето не се полагат? Ще бъда много благодарна ако някой ми разясни нещата.

# 712
  • София-Младост
just_smile
Провери в АСП по настоящ адрес дали сам с бележка ще ти приемат декларацията+документите. Вадиш бележка от ЛЛ на детето, нищо че той лично не е ваксинирал все още. За октомври няма как да хванеш детски, подай до края на м.11 и ще получаваш за периода 11.2016-10.2017 вкл.
Помощите започват да се получават от месеца следващ тоза на подаване на декларацията

# 713
  • Бургас
Здравейте, интересува ме дали към дохода се включват и командировъчни пари?

# 714
  • София-Младост
Здравейте, интересува ме дали към дохода се включват и командировъчни пари?
Не. До определен размер те не са облагаем доход по ЗДДФЛ. И не вярвам работодател да ги включи в брутния доход в удостоверението.

# 715
  • Бургас
Питам , защото съпруга ми е на трудов договор с заплата 1250 лв. Понякога се налага и ходи в командировки, които са различни като дни и суми. Аз съм втора година майчинство. С две деца сме. И ако не се включени сумите от комсндировъчните ще се вместим в границите. Аз от април тази година съм на 340 лв, преди бях на 420. Кога мога да подам декларация -сега или чак април догодина

# 716
  • София-Младост
Питам , защото съпруга ми е на трудов договор с заплата 1250 лв. Понякога се налага и ходи в командировки, които са различни като дни и суми. Аз съм втора година майчинство. С две деца сме. И ако не се включени сумите от комсндировъчните ще се вместим в границите. Аз от април тази година съм на 340 лв, преди бях на 420. Кога мога да подам декларация -сега или чак април догодина
Може да подадете по всяко време, когато сметките ви за 12 месеца назад са до 420лв400лв./член от сем.
За мен командировъчните са за да покрият негови разходи във връзка с командировката, не са доход в тази връзка.

Последна редакция: вт, 15 ное 2016, 15:32 от Ала-Бала

# 717
  • Бургас
420 лв? Не е ли 400 лв на човек

# 718
Може да подадете по всяко време, когато сметките ви за 12 месеца назад са до 420лв/член от сем.
За мен командировъчните са за да покрият негови разходи във връзка с командировката, не са доход в тази връзка.

400 лева.

# 719
  • София-Младост
420 лв? Не е ли 400 лв на човек
400 лв. е разбира се...ще се коригирам, смятах и дохода 340 и 420 и съм сложила грешната цифра.

Общи условия

Активация на акаунт