Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 47

• 64 787
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
Sharky*, опасявам се че сте закъснели с предприемането на действия срещу строителя, ако са минали повече от 5 г. от въвеждането на строежа в експлоатация.
http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135470557
Съгласно НАРЕДБА № 2 ОТ 31 ЮЛИ 2003 Г. ЗА ВЪВЕЖДАНЕ В ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА СТРОЕЖИТЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И МИНИМАЛНИ ГАРАНЦИОННИ СРОКОВЕ ...Чл. 20.
(4) Минималните гаранционни срокове на изпълнени строителни и монтажни работи, съоръжения и строителни обекти са:
3. за хидроизолационни, топлоизолационни, звукоизолационни и антикорозионни работи на сгради и съоръжения в неагресивна среда - 5 години, а в агресивна среда - 3 години;
Съгласна съм с  lorenca, че най - практичното решение в случая е да се ремонтират покривните тераси,  което е задължение на собствениците им обаче и това не е лесно. Абе гадна работа са течовете.

# 691
Мен ме притеснява,че ако избера мат стъкло няма да се връзва с останалата част от стаята,вече купихме столове ,които са тръбни с червена кожа.А останалата част от стаята е бежова-кафявата гама.Мисля да сложа на дивана червени декоративни възлавнички и някакви червени подложки или тишлайфер на масата.Вие как мислите?

# 692
Никрис, стъклото като не е в цвят, а просто Мат, защо да не се връзва? А и "червени подложки или тишлайфер на масата". Според мен става.

# 693
  • София
И аз да замрънкам на глас: някой предявявал ли е гаранция на строител и след това, при неизпълнение да го е съдил, че да ми препоръча адвокат? Вече 5та година ни тече тавана в офиса от терасите над нас и  ми е  #2gunfire #2gunfire #2gunfire, само дето не мога да го реализирам. Настоящите собственици на жилищата над нас вече не ни вдигат, когато им звъннем, и май си е мой проблем да намеря решение - затова моля за помощ със съвети и препоръки за адвокати и процедури.
На едни приятели им течеше в подземните гаражи от паркинга над тях- осъдиха строителя, но бяха големи разправии! И делото се точи близо 2 години.

# 694
  • софия
Краката на масата са с отделна цена. Можете да си поръчате какъвто цвят стъкло искате. Моето не е просто мат, бяло е.

# 695
Понеже видях че обсъждате снимките на стена, на мен са ми голяма слабост и предполагам, че ще имам със сигурност в къщи поне 1 стена с тях. http://zadoma.rozali.com/idei/kak-da-aranjirame-foto-stena.html. Като втората снимка от тази статия с 2-те орхидеи , ох много ми харесват как са съчетани снимките.
Аз за сега имам само една рамка със снимки, рамката е за 3 снимки и в двата края сме аз и мъжа ми като деца на около 2-3 год - черно бели снимки, а на средната снимка е дъщеричката ни пак на същата възраст, но снимката е цветна. Обожавам си тази рамка, а и снимките много добре са се съчетали и почти и тримата сме в една и съща поза.

# 696
  • София
Всъщност всички тераси са вече "ремонтирани" (т.е. недоремонтирани), с което  реално всякакви гаранции са отпаднали, май излиза, че трябва да се съдим със съседите. А техния отговор е:"Аз съм ремонтирал, не можеш да ме принудиш нищо да направя повече" (това преди да спрат да ни вдигат телефоните...)

# 697
Шарки едонственото което може да направите е да ремонтирате ... за ваша сметка .

# 698
Archo, така де, и аз това имах предвид, но те няма да ги допуснат явно.

# 699
Или да смените офиса Laughing Ако не си е ваш имот, разбира се.
Разбира се, можете да се съдите с тях, все пак от техния имот ви се причиняват щети, но това е голямо и доста безсмислено ходене по мъките. И като време, и разправии, и ядове, и най-вече с неизвестен краен резултат. Защото дори и да ти осъдите, какво? Пак могат да не си оправят терасите. Или да ги оправят и пак да протече.
Знаем, някъде правят басейни на покрива, у нас стая под открита тераса е проблем. Течът е почти сигурен! До материалите ли е, до майсторите ли, до климат ли...

# 700
ремонтирай, застраховай и след това остави застрохователя да се оправя с тях.

# 701
  • София
Ние сме с окачен таван (офисът си е наш, да, айде пак ще започнат обвинения към доходите ни и  на много удобно място, хич не ми се мести оттук) и реално във финансово изражение "пораженията" не са сериозни - само прогизналите плоскости на окачения таван. Никой няма да ми измери дискомфорта (и срама пред персонала) от дупките по тавана (където сме махнали плоскостите) и кофите, стратегически позиционирани  на няколко места из офиса.

Май ще правим триковете със застраховката, да избирам някоя "борческа" застрахователна фирма ли?

Арчо, и това сме правили, с едни "заливки", обаче под тях се просмуква от някъде по плочата. А едните съседи отгоре вече два реда плочки слагат и сега пак прокапа...

# 702
  • София
Правихме някакви специални изолации на плочата на терасата (над гаражи) и сега в тях е сухо или поне таванът им. Мъдрите майстори оставили дупките от кофража по стените и от тях се лееше игриво поточе в езерце на земята.

И добри новини, оправихме с "дъвка и канапче" неработещата част от смесителя на Витра, този:

Скрит текст:
Шайн, последното.
При мен: изгоряла луничка от Орион, няколко изгорели ЛЕД крушки и като капак счупен елемент на смесител от Витра. Само че с последното драмата е, че Витра си обраха крушите от България.

Ако не го бяхме оправили щеше да се наложи да къртим новоналепени плочки и да го сменяме, защото е вграден. А местните представители ни отрязаха до един. Не им се занимава с някакви чаркове, естествено.

# 703
  • София
Assos в една школа са ни били строителите Simple Smile.
В апартамента, в който живеем понастоящем, на квартира, е същото положението. Предпоследен етаж с тераса с плочки над хола. Миналата зима точно по външния ръб, на определени места започна да избива влага и впоследствие да тече. В опит да изчистим тавана и да замажем с нещо влагоустойчиво откъм нашия хол, разбрахме, че покрая, в плочата на тавана, има оставени едни ДЪРВЕНИ, да ДЪРВЕНИ блокчета, които са се просмукали и са протекли.
Говорихме, консултирахме се и решението, според мен, също е съседа отгоре да си избие плочките на терасата и да се ремонтира отгоре, щото само отдолу да се маже  не става. Той обаче, засега е решил просто да си фугира отново терасата. Ако пък махна дървените блокчета, си остава една сериозна дупка за запълване.
После да се чудиш, защо хората все още трудно купуват нещо на последен/предпоследен етаж. 

# 704
  • На брега
 Heart Eyes Абажур от дърво и стъкло. Изглежда страхотно на фона на това синьо.

http://www.slowwood.net/collezione/

Общи условия

Активация на акаунт