ЧЕТВЪРТИ КЛАС

• 69 000
  • 748
  •   1
Отговори
# 45
      Имам въпрос, децата оплакват ли се от епизодични болки в ставите?
Чувала съм, че при по-интензивен растеж в тази възраст болят ставите.От друга страна, детето ми преди простуда обикновено има някакви болки в краката. Но сега е добре, а казва, че го болят ръцете и краката. Имате ли някаква информация за болки при растеж?Най-вероятно ще се консултирам с лекар, но все пак да зная и нещо предварително.
Светкавица,точно по моя въпрос си  Rolling Eyes. Моят син вече почти месец се оплаква да го боли едното коляно...спряхме го от интензивни тренировки по тенис, мажа го с един гел-Арника. Според треньора е от растежа на костите  newsm78. Планирам да го заведа на консултация с ортопед-травматолог.
Разпитвах други родители на спортисти, имат подобни оплаквания,точно от растежа  Peace. При момчетата оплакванията са по-сериозни,или просто прагът им на поносимост е по-нисък  Rolling Eyes.
Да споделят и другите  Peace.
  Точно за това търсих по- високи ботуши- чизми, които да пазят коленете от студ. Болка няма, но пукат и хрущят здраво при всяко клякане, скачане и тн. Каквато е слаба и нежна, имам чувство, че ще се счупи.

# 46
  • София
И дъщеря ми се оплаква от болки в коленете.Не помня синът ми да се е оплаквал от такива болки.

# 47
  • Sofia
И дъщеря ми се оплаква от болки в коленете.Не помня синът ми да се е оплаквал от такива болки.
Спамим образователната тема,но казвам какво прочетох. За профилактика и заздравяване на ставите  при подрастващи деца се препоръчва прием на  Шуслерова сол номер 2.
Ще пробваме.Давах  цяла опаковка Магне Б 6,но оплаквания си има  Tired.

# 48
И при моето хлапе има спорадични оплаквания от болки в краката. За момента го отдавам на растежа.

Уж през коледната ваканция почина добре, а тези дни едва става сутрин. Пак някаква умора се събра. Не знам какво да му давам, та да е в кондиция, че си трябва - всеки ден някакви тестове се правят, предстои олимпиада и съвсем ще се изтОщи горкият. Имате ли идея за нещо от алтернативната медицина - соли, Бах, хомеопатия?

# 49
  • Бургас
Дъщеря ми се оплаква от болки в костите на краката и рядко на ръцете.Но това е поне от 2-3 години и е от време на време.2-3 пъти досега е била доста силна болката,та чак и Нурофен съм давала/1/4 от дозата/.

# 50
  • някъде ... тук ...
Дребният се оплаква от болка в едната пета, но винаги е след тренировка, дали по футбол, дали по баскетбол. Виж, след интензивно каране на сноуборд няколко дни, не се е оплаквал. Твърди, че трябвало да му купя меки стелки. В маратонките за баскетбола става, ама в обувките за футбол не виждам как ще ги натикам. Освен да търся някакви специални стелки newsm78
С батко му не се е случвало досега, а си порасна доста.

# 51
ЕлиТ, в първи клас и при моето хлапе имаше болки в петата. Тогава активно тренираше карате. По препоръка на ортопед ходихме в този център: http://www.plantograf.com/index.php?go=1&cat=1 Там с компютър правят тримерен модел на формата на ходилото и по него отливат стелка. Не знам дали и без стелките щеше да му мине, но е факт, че като ги носи около година и болката отшумя.

# 52
  • някъде ... тук ...
Благодаря, *paper cake*  Hug
Ще погледна линка Simple Smile

# 53
  • Варна.
Втори срок ще сме втора смяна.
Кажете как се справят децата продължително време на този режим,
проспиват ли сутринта или успяват да се справят с домашните Rolling Eyes

# 54
справят се, ако станат навреме
ако си лягат в 12 през нощта и стават в 10 сутринта, не се справят

# 55
  • Ямбол
Това с цял срок в една смяна е гадно. Нашите смени са по месец и половина най-много. Сега сме втора смяна от началото на януари и в края на февруари ще минем първа.
Дъщеря ми сама си преценява колко време ще ѝ е необходимо за да си научи и напише и съответно сама си настройва алармата в колко да стане сутрин. Обикновено е между 7,30 и 8,30 часа. Днес например стана в 8,15, защото имали само по ЧП да учат. Готви се и за състезания между другото. Като цяло мен изобщо не ме занимава, отговорна е и нищо не пропуска.

# 56
През учебно време до голяма степен ние и разпределяме времето, което остава след училищни и извънучилищни форми. Но като цяло и ние смятаме втората смяна за доста по-кофти вариант, добре че е на месец и половина. Става в интервала 8-8.30 .

# 57
Това с цял срок в една смяна е гадно.

Изключително гадно е, аз като ученичка никога не съм учила по този начин, а на смени всеки месец.
Моето дете пък беше целият втори клас втора смяна, за да могат първокласниците да са първа.

Имам въпрос- НВО за ІV клас е разположено в две седмици.През едната седмица има само едно НВО, а през другата-три. Как ще се обръщат смените в този случай- дали цялата седмица ще се обърне от ІІ на І или само в деня на оценяването ще има промяна? Ако е само в деня на оценяването, голяма какафония ще настане.

# 58
  • нейде там, където ....
На мен пък смените всеки месец ми изглеждат по-зле и по-трудни за привикване.  newsm78 Може би, защото аз винаги съм била със срочния вариант. За децата търсих да са само първа смяна, за колкото се може повече класове. Едва тази година баткото ни ще разбере какво е да учиш втора смяна  Laughing

# 59
  • Ямбол
В дните на НВО всички минават първа смяна и правят само НВО, останалите минават в обратната смяна. Поне при нас е така.

Общи условия

Активация на акаунт