ЧЕТВЪРТИ КЛАС

• 69 007
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
На нас още от миналата година ни беше обяснено, че тестовете са такива и точка. Децата се подготвят целенасочено да се направи външното оценяване.

# 541
Ако учител по БЕЛ не прави разлика между скромен, срамежлив и смирен, по-добре да си хвърли дипломата. Тестът си е много точен, няма какво да се притеснявате.

# 542
Личното ми мнение е, че тестовете са абсурдни, затова да минават и да започва ваканцията вече, така като гледам от идващия вторник Whistling

Последна редакция: чт, 12 май 2016, 23:22 от MIK

# 543
Ако учител по БЕЛ не прави разлика между скромен, срамежлив и смирен, по-добре да си хвърли дипломата. Тестът си е много точен, няма какво да се притеснявате.
Много се вживяваш. Но си права. Няма място за притеснение. След няколко дни никой няма да помни тази смешка.

# 544
Можеха да дадат малко по лесен текст...
Моят не разбрал какво е "Екот" ( 1 изречение), в крайна сметка заключението му е, че водопада се фука...
На 3 въпрос е отбелязал два отговора: скромно и смирено....
А не ме е срам да призная, че на две от задачите по математика аз доста се замислих, докато се сетя как се решава.....

# 545
  • Пловдив
О, цялата работа зависи от много различни фактори. Дали оценяващият изобщо някога е преподавал на четвъртокласници и знае ли какво може да се очаква от тях на тази възраст. 

Проверяващи и оценяващи са началните учители от училището. Преподавали са на четвъртокласници и знаят какво може да се очаква от тях на тази възраст. Обикновено проверяват класните на първокласниците, защото свършват най-рано учебната година и са най-свободни. А те точно предната година са имали четвъртокласници и помнят много добре какво могат децата Simple Smile

# 546
  • София
Малко остана на 17.05 всичко вече ще е минало Laughing
Аз нееднократно съм писала как това външно оценяване в 4 клас ми се вижда тотално безсмислено и няма да се повтарям по темата.
Да минават човеците и да почиват децата и ние покрай тях Mr. Green

# 547
Много се вживяваш. Но си права. Няма място за притеснение. След няколко дни никой няма да помни тази смешка.

Аз изобщо не се вживявам, Диди, не се и притеснявам, притесняват се мамите. Моето дете се е справило перфектно. Тестът не е смешен, показва умението да се схване есенцията, да се борави с думите - синоними, но не съвсем. Справка - Български тълковен речник.

# 548
  • Sofia
Друго да питам аз:18.05 и 20.05 учебни дни ли са? Според моя син-не, заради матурите на 7ми клас  newsm78? Според сайта на  нашето училище за  неучебен, но присъствен е  обявен само 19.05.

# 549
  • Пловдив
18 и 20 май са и матурите за 12 клас. Дните са неучебни, повечето учители са квестори.
19-ти някоя умна глава го е обявила за всенароден спортен празник. Как ще стане все още е загадка.

# 550
  • Sofia
Ехааа, значи след вторник -17.05,  са на училище чак следващата сряда-25.05  Shocked.Това са си 7 дни ваканция,преди същинската  лятна ваканция  Whistling

# 551
  • Пловдив
25 май е неучебен ден  Laughing

# 552

Учител. Но дете за да направи разликата, е необходимо повече- не само решаване на тестове, не само четене на книги, но и малко по- голяма житейска зрялост.  Тестът е много лесен, но на две-три места е измамно лесен точно поради много тънките нюанси.

Успех на днешния тест, доколкото познавам децата, Човекът и природата е сред най -любимите предмети. Simple Smile

# 553
  • Варна
Тестът по БЕЛ е единствения, от който АЗ се притеснявах.
 Синът ми е буквалист, прилагателни и наречия  не използва в речта си /освен ако не е нещо от рода на: супер, адски, ултра яко/тъпо/  Grinning.
С теста се е справил, но очаквам доста правописни грешки на диктовката...

Успех на децата днес по ЧП

# 554
  • у дома

Тестовете не се проверяват от учители по БЕЛ,а от начални учители  Peace

Тестът по БЕЛ е единствения, от който АЗ се притеснявах.

С теста се е справил, но очаквам доста правописни грешки на диктовката...

На диктовката се проверява не целия текст,а само определени думи дали са верни-поне преди беше така...
Успех на децата!

Общи условия

Активация на акаунт