Вече шава ЮЛСКОТО човече,мама го усеща вече-ТЕМА 2

• 41 493
  • 700
  •   1
Отговори
# 420
Креми да не те плаша ама аз съм в 20 седюица и още си драйфам на фона на доста силни хапчета. Може и докрая да съм така

# 421
Общо взето май все вредни неща ни се похапват.  Laughing

Атомче, ще му дам шанс на този сусамов тахан.  Simple Smile Иначе за желязото, засега не е установено, че ми е ниско или нещо такова, но ММ е шаш и паника, пък и е добре да си го набавям с храни, вместо с хапчета.  Simple Smile

Krem_IM,
не мисля, че е притеснително. Има време ще усетиш бебчето.  Както казват, при всеки е индивидуално.  Wink

# 422
  • в града на атомното слънце :)
Видях и че много мами са усетили бебоците! Това е страхотно чувство! Наслаждавайте му се Simple Smile
Аз съм вече в 17та ГС, а още нищо не съм усетила. Мислите ли, че това е повод за притеснение при положение, че ми е втора бременност? Първото го усетих към 20та ГС, но си мислех , че с второто ще е по-скоро  Thinking
Ако си с предна плацента, по-късно ще го усетиш, независимо, че си с втора бременност. Не се притеснявай. Важно е на прегледите всичко да е ОК.
Имах приятелка, която тръгна да ражда и повръщаше. Всяка бременност е различна. Хормоните са различни винаги.

# 423
  • Враца
Аз си ям всичко. Хапвам всеки ден 2 ч.л фъстъчено масло, четох че съдържало много фолиева к-на. Отделно се насилвам да ям авокадо, и то и фъстъченото масло не са ми по вкуса. В началото много ми се ядеше солено и ядях много маслинена паста, сирене, песто. Много ям лютеница, чат пат пържолки, риба рядко, че нали някои не били полезни - само пъстърва. Пиле хапвам рядко, ям много лимони, портокали, грейпфрути и нашенски ябълки. Първите ги мия със сапун, че нали химикали - ала бала. И не на последно място - злоупотребявам с луканка и после се спичам по два дена  Tired Много ми се яде тестено и си ям мазни банички и вкъщи си правя. Моя режим не го препоръчвам на никой, 6 кила съм отгоре в 16 седмица. Редовно преяждам, много обичам пица пеперони, обаче един път много ме боля корема след тази пица и се спрях. Не препоръчвам. А да ям много кисело мляко, прясното го избягвам, че ми казаха, че всъщност извличало калция от организма.  newsm78 Пия по малко кафе от време на време. Ям много ядки, основно шам фъстък и орехи. Сладкото го избягвам, купувам си веган торти и така.
Такаааа.. аз малко като черна станция. По-добре си набавяй фолиевата киселина от хапчетата. Не трябва да се ядат фъстъци по време на бременност, или поне само да си опитваш ако ти се прияде. Фъстъченото масло е същото, Фъстъците са алерген (силен при това) и може да доведе до алергии при бебето след раждането. Другото, с което злоупотребяваш веднага трябва да го премахнеш от менюто си - луканката, както и други сушено - пушени (в сурово състояние) меса. Не се яде и пушена риба и суши. Това е заради листериозата и токсоплазмозата, които могат да са мнохо увреждащи за плода, да не кажа пагубни. Не си играйте с теиз неща, поинтересувайте се от какво трябва да се ограничавате и какво може да хапвате колкото си искате. Wink
А какви са тези веган торти, че ме заинтригува? хихих

Някой беше писал и за сусамовия тахан. По принцип и аз в началото не го харесвах, но намерих идеалния начин да се консумира. Супер вкусно е като си вземеш една фурма (и тях не ги обичам по принцип, но откакто ги опитах с тахан и много ми хареса), мазваш си отгоре от тахана (който е без мед) и така заедно отхапваш... ммммм много е вкусно. Иначе аз си бърках и с мед, но с фурми ми харесва мнооого повече. Даже понякога си правя веган бонбони (не съм веган, но тези бонбони са много вкусни). Смилам в чопъра всякакви ядки (сурови), сушени плодове каквито имам, нарязвам фурми на много ситно, слагам малко мед (на вкус) и сусамов тахан. Забърквам това и го правя на топчета, като половината овалвам в какао (приличат на трюфели), а другата половина в кокосови стърготини. Wink Но не мога да намеря информация дали е полезен и по време на бременност, тъй като и сусамът е алерген по принцип. Ако някоя от вас намери инфо ще се радвам да прочета. Wink

Между другото има и някои билки, които не трябва да се приемат, но не ги помня кои са. Обаче смятам, че вече доста трябва да прекалиш с някоя от тях, за да стане нещо. Главно някои от тах водят до контракции.

Хубав ден от мен!  Hug

# 424
ferriy, аз писах за сусамовия тахан.  Wink И фурми не обичам. Rolling Eyes
За сусама нищо не знам.
А какво мислите за консумацията на мед? По принцип съм чела, че и той е алерген.
Според мен всички тези неща се превръщат в опасни, когато се приемат често.
Тъй като не мога да намеря напълно достоверна информация за билките, не пия никакви чайове. Не, че и обичам де, но хептен съм ги изключила. Навсякъде пише различни неща.

# 425
  • София
За чайовете, знам със сигурност за салвия - градински чай - той и за кърмачки е забранен, жълт кантарион, бял равнец, мечо грозде, чай от малинови листа се препоръчваше при започване на раждането. Аз вкъщи си правя понякога от шипка, лайка или липа.
За меда - и аз съм чувала, че не е добре, защото е алерген, но гледам да не прекалявам, по лъжичка на ден в чая мисля, че не е проблем.

# 426
  • Враца
http://www.hera.bg/s.php?n=509 ето за билките. Сега се разрових и го намерих. От блога на Хера е, та мисля, че е достоверно. Wink

Мими, и аз не обичам фурми и тахан по отделно. Но заедно сааааа... Опитай, няма да съжаляваш. Simple Smile

Аз мед бая си хапвам. Сигурно по 3 супени лъж. на ден ми се събират, защото пия около литър чай на ден, а го правя с мед. Дали да не го огранича малко?  newsm78

# 427
За фъстъченото масло и на мен ми стана много странно. С тахан освен вегански или сурови бонбони както ги наричам аз, стават и много хубави дресинги за салати, най-любимо ми е тахан с кисело мляко и кой каквито подправки харесва - чесън, лимон, копър и т.н. на мен ми се вързва с много неща. Като си правя хумус си слагам повечко тахан или патладжанена разядка с тахан, много приложения могат да се измислят на тахана.

# 428
Аз съм на мнение, че всичко в нормални количества е дори полезно. Само за цигарите не мога да го кажа.   За меда специално не мисля , че една лъжичка на ден толкова ще навреди.  Онзи ден ми се набиха в очите едни ягоди и не можах да устоя, купих си, въпреки че не им е сезона сега. Нямам търпение да дойде пролетта  bouquet

# 429
За луканката и недопечените меса, яйца и прочие съм съгласна, че са опасни по време на бременност, заради риска от листериоза и токсоплазмоза.
Но защо медът и фъстъците да не могат да се консумират?
Знам, че не се препоръчват за бебета, ама то и цитрусовите плодове са алерген, обаче не съм чула, че и бременна не трябва да ги яде.
При кърмене е различно, но при бременеене, при условие че майката от тях не може да се разболее, не виждам причина да не се консумират.
За разумните граници съм съгласна.

# 430
  • Варна
Аз обичам яйца приготвени по всякакъв начин. Не прекалявам с консумацията. Откакто забременях съм яла 3 пъти яйца и трите пъти получавах сърбящи обриви. Последният път се светнах,че е от това. Никога преди не съм получавала такова нещо от каквато и да е храна.
 Сусама и тахана мъжът ми ме караше да ги ям в началото на бременноста  Sick пробвах 3,4 пъти накрая си ги изяде той. Повръщаше ми се от дъха му след като е ял  Sick
 Иначе обичам фъстъци много, но сега не ги ям,защото и аз знам,че не е добре за бременните.
 И в началото не кусвах сладко,но сега....постоянно ми се ядът пасти и торти,че до работа има и сладкарница  ooooh! Онзи ден изядох 3 вафли една след друга,срам ме хвана от мене си.
 Имам въпрос към тези мами,които вече си усещат бебетата. Колко често ги усещате? Всеки ден ли? Еднакво ли? Аз моята буболечка започнах да я усещам отдавна,но 2-3 дни я усещам ,после няколко дни не. Събота и неделя беше супер активна. В понеделник изобщо,вчера много малко. Днес пък само ме посритва. Даже таткото я усети. Почти в 19 г.с съм ,знам че е още рано и че е много малка,но това непостоянство ме тревожи. Преди седмица бяхме на ФМ и всичко е ок.

# 431
Странно ми стана за ползите от приемането на 2 лъжици фъстъчено масло всеки ден. Ако е нерафинирано, студено пресовано и без някакви гадости в него, може и де е полезно не споря.
Иначе аз съм астматик и имам какви ли не алергии и много избягвам ядките, сурови, печени, всякакви. А сега си правя експеримент с цитрусите защото астмата ми се влоши и го свързвам с това, че от както съм бременна пия страшно много фрешове и цитронади, сега ще пробвам 20дни без цитруси да видя 1во дали, ще има промяна и после като ги добавя пак дали, ще имам пристъпи.

Относно фъстъците, зареди фъстъченото масло и разни десерти (сникърс примерно) пазара в САЩ е много голям и има много ГМО фъстъци, някъде съм чела, че в тях вграждат гена на петунията и се получавало някакво отровно в-во, дори насекомите не ходели по тях. Колко е истина нямам идея. Не ям фъстъци и никога не съм се интересувала от произхода им на нашия пазар. Друго е, че някой алергии се отключват с натрупване, а фъстъците и други ядки доста често засягат директно дихателните пътища и сигурно за това ги водят по-рискови по време на бременност, все пак организма на бременната е доста непредсказуем. Знам, че има бременни, които да обяснят колко фъстъци са яли и нищо им няма, но всеки сам за себе си взима решение. Идеята на препоръките в интернет и тук във форума е да сме информирани, кой каквото иска и по колкото иска да си яде.
За меда знам повече за ползите, отколкото за алергиите, но и със него съм внимателна.

# 432

Видях и че много мами са усетили бебоците! Това е страхотно чувство! Наслаждавайте му се Simple Smile
Аз съм вече в 17та ГС, а още нищо не съм усетила. Мислите ли, че това е повод за притеснение при положение, че ми е втора бременност? Първото го усетих към 20та ГС, но си мислех , че с второто ще е по-скоро  Thinking

И аз не го усещам, втора бременност ми е., в същата седмица съм. Не си спомням първият път кога съм го усетила, затова този път си пиша някои неща в тефтерче Simple Smile Според мен няма нищо притеснително.

За фъстъченото масло четох, че не трябва да се яде.

За меда прочетох това:" Меда е вреден само за деца до 1година.той може да съдържа спори от бактерията Bakteriums Clostridium botulinum.тези спори могат да се заселят в 4ервото на бебчето,защото неговата имунна система не е развита.има опасност от ботулизъм.
Имунната система на възрастните обаче е достатъчно добре развита и такава опасност не съществува при тях. Бактериите не могат да се развият и размножат в червото на възрастния. Така че яденето на мед не вреди нито на майката,нито на зародиша."

Аз вчера бях на консултация и нищо. Мери ми шийката на матката, каза че е 4 см, затворена и нямало опасност за бебето. А това, че мен ме боляло и съм имала контракции-не било проблем. Да съм си пиела болкоуспокояващите и това е. Дори не спомена нищо за бебето. Понякога така ми се иска да си дойда до България за един преглед... Аз ходя на консултации в университетска болница и там е мазало. Всеки път е някой нов и са все току що завършили, или още учещи доктори.

# 433
Момичета резултатите са ми готови: кръв и стерилна урина - ок. А за влагалищния секрет: двата вида микоплазма и уреаплазма уреалитикум - отрицателни; уреаплазма парвум - положителен. Склонна съм да вярвам на тези резултати, а не на първия, защото ми взеха секрет от цервикалния канал и ги изследваха в Геника. Каква е разликата между парвум и уреаулитикум? И каква е опасността за плода при парвум?

# 434
  • Враца
Уважение, нищо не разбирампот тези изследвания, защо не потърсиш тема във форума, там може да са ти по-полезни. Дано е нещо несъществено.  Hug

Фъстъците могат да направят така, че бебето да се роди с аалерги (като атопичен дермотит и да го отключи при захранването в последствие) защото сам по себе си е един от най-силните алергени. Това естествено си мисля, че може да стане при прекалена консумация. Фъстъците и фъстъченото масло ги слагам под един знаменател, та затова и за него писах, че не е хубаво да се яде. Но Варвара е права - всеки сам си преценява. Wink

Общи условия

Активация на акаунт