Закинтос

• 69 057
  • 296
  •   1
Отговори
# 210
Цените са като навсякъде в Гърция.
За Аликанас - зависи какво търсиш. Спокойно ще е септември там, даже прекалено спокойно, но предполагам целенасочено не си избрала Циливи или Лаганас Simple Smile Малко е отдалечено от столицата и южните плажове, но пък е близо до северните и Навагио. Съседният Аликес е разкошен плаж.

# 211
Избрах го по-скоро ,защото идваше най-на сметка от другите, имаше разлика с около 150 лв на човек .Вече така или иначе го избрахме , надявам се само да не съжаляваме . Плажа там дали е добър? Виждам за другите райони се пише доста , но за този не съм попадала и за това така разпитвам . Така или иначе пише , че където и да си е хубаво да си наемеш кола , че да обиколиш възможно повече места.

# 212
Предполагам сте с чартърен полет - да, кола под наем е необходима, за да видите изобщо нещо (ние с кола си ходим по островите и аз тъй, по подразбиране, предположих, че и вие имате).
Аликанас има няколко малки плажа, не са лоши, но както казах и преди - съседният Аликес е много по-хубав.
Ако напишеш името на хотела, може би ще мога да те ориентирам по-конкретно, макар че не прекарахме много време в това село.

По-евтин е бил, защото е по-малко селище, не така комерсиално, но това за Закинтос е даже плюс, ако човек предпочита спокойствието пред шумните барове и дискотеки.

# 213
Letsos hotel 3* , предпочетох него тъй като в цената има включена закуска. Да със самолет и за това така разпитвам , искам да изготвя един план предварителен за да не се лутаме и да губим време . Каква е цената за ден наем на кола? Виждам , че сте запозната с острова , според вас ще ни стигне ли времето за да обиколим най-интересните места , имаме 7 дни

# 214
7 дни са напълно достатъчно. За наемането на коли не мога да помогна, тъй като пътуваме със собствената.
Екскурзиите до Навагио  и Сините пещери са 15 евро/човек за три часа, независимо от коя фирма на острова ще ги купите и дали ще пътувате от Агиос Николаос или Порто Вроми.
Т.е. ако туристическата агенция ви я предлага, сравнете си цените.

Мястото на хотела не е лошо, той е между Аликанас и Аликес на практика. Ето как изглежда районът

Но не е много близо до плажа, поне 300-400 метра така на око.

Ето няколко снимки от острова за ориентация.

# 215
  • София
Пак ми се доходи там, беше едно от най-хубавите ми морета.

# 216
Вашите отговори ми помогнаха много за да се ориентирам ,ако се сетя още нещо ще питам отново .Надявам се всичко мине добре , а пък ако има нещо ще се включвам отново тук за помощ . От фирмата мисля , че е по 25 евро на човек , обаче мисля , че включва и разходка до Кефалония .Ще видим вече кажи речи сме дали парите , каквото стане . Нека времето да е хубаво и да е с нас , а пък всичко друго ще оправим Grinning

# 217
Здравейте момичета , отново до вас опирам хаха Simple Smile) . Знаете ли дали има корабчета , които отиват до о.Кефалония и долу горе колко пари излиза за разходка до там ? От агенцията ни предлагат по 85 евро на човек разходка до там , а нещо ми се струва твърде много , тъй като в други агенции беше 40 евро ,така че предполагам просто слагат повече пари и който клъвне Simple Smile).Та, запознати ли сте с този маршрут Stuck Out Tongue

# 218
Забравих да вмъкна , че става дума за тръгване от Закинтос .
Здравейте момичета , отново до вас опирам хаха Simple Smile) . Знаете ли дали има корабчета , които отиват до о.Кефалония и долу горе колко пари излиза за разходка до там ? От агенцията ни предлагат по 85 евро на човек разходка до там , а нещо ми се струва твърде много , тъй като в други агенции беше 40 евро ,така че предполагам просто слагат повече пари и който клъвне Simple Smile).Та, запознати ли сте с този маршрут Stuck Out Tongue

# 219
  • София
Има ферибот от Аг. Николаос на Закинтос, който ходи по Песада на Кефалония. Но общо взето спира в нищото и трябва да сте с кола, за да обиколите острова. Иначе часовете на тръгване са много удобни. Tръгва в 9:45 от Занте и наобратно в 18:00ч. http://www.ionionpelagos.com/en/content/112 

# 220
Дали няма като вид екскурзии до там , които са организирани,но от местните? През агенциите излиза много като цена , за двама излиза 330 лв , а пък все си мисля , че през местните ще е двойно по-евтино Simple Smile) Може би вече трябва на място там да разпитаме , като отидем . Благодаря Kissing Face

# 221
  • София
Дали няма като вид екскурзии до там , които са организирани,но от местните? През агенциите излиза много като цена , за двама излиза 330 лв , а пък все си мисля , че през местните ще е двойно по-евтино Simple Smile) Може би вече трябва на място там да разпитаме , като отидем . Благодаря Kissing Face

Разбира се, че има такива екскурзии. Във по-големите градчета има местни агенции, които ще ви предложат това, което искате. Ако цената ви се стори висока покажете го. Или се направете, че си тръгвате. Възможно е да я намалят.
Ето примери:
http://www.keytours.gr/tours/zakynthos/kefalonia_island_full_day … om_zante-192.html
http://katsouris-travel.com/en/Transfers.aspx
http://www.my-tours.gr/excursions/kefallonia.html

# 222
Разгледах линковете , определено цената е двойно по-ниска , чрез местните агенции! Сега остана и английския да си пооправим до тогава , че да ни разберат все пак какво искаме да им кажем Grinning  Мерси

# 223
И аз питах за подобно нещо.Предложиха ми еднодневна екскурзия с ферибот и автобус , с който обикаляш Кефалония. Цената е 40 Е за възрастни и 20 Е за деца.Тръгването е в 8:25ч , връщане обратно към 21ч.

# 224
Здравейте. Търся повече информация за плажа пред къмпинг Аликес. Търсим плитък (да се влиза много навътре преди да стане дълбоко) и  пясъчен (без камъни и камъчета във водата) плаж по изискване на малката ми дъщеря. По снимките ми се струва в Лаганас, че е подобен плажът, но пък сайтът на къмпинга там не работи. Почиваме по принцип на палатка и предпочитаме да ходим на плаж пред самия къмпинг. Приемам предложения Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт