ДУБАЙ 11-та тема

• 82 880
  • 729
  •   1
Отговори
# 240
  • София
lunna pateka , амиии Simple Smile аз си купих незаконен ваучер от един от e-bay. Специално за Ferarri world търсех, където на място разбрах, че като представим този ваучер, ще получим 2 билета, а ще закупим един. Обмислях да търся цялата книга, но предвид малкото ни време в дубай, просто не си заслужаваше. Освен това реших, че ако нещо стане и не пристигнат на време, бих могла да ги продам тъй или иначе отново- явно свършват бързо, защото намерих само 2 търговци, при които беше останал специално за там, и то единият на доста по-висока цена.

# 241
Ваучерите са си напълно законни, продажбата им не е разрешена само Wink

# 242
  • София
Ударих на камък с тура... оказа се,че това е цена за над 18 участника. затова за момента отново се налага да планирам сама 2-та дни. Мога ли да попитам по-запознатите, дали спрямо местонахождението може да се каже,че съм разделила добре посещенията:
петък :
Бурж Ал Араб
Пазара за подправки и златния пазар (нямам идея за тяхното местонахождение)
Имаме и букнато сафари за 14:30, затова тук разглеждането е ограничено

събота:
Мол Дубай (Задължителен и първи, тъй като там ще тр.да си оставим куфара),
Бурж Кхалифа,
Марина
Атлантис

В 18:00, доколкото прочетох от вас, трябва да сме тръгнали обратно към летището.

Смятате ли, че ще се справим за втори ден. като се има предвид, че не сме от тези, дето много висят да гледат гледки...щеше ми се първият ден да отметнем и Кхалифата или марината, но май са в противоположна посока на Араб...освен ако пазарите не отпаднат...

# 243
Здравейте, момичета, възможно ли е в хотела последният ден да не позволят да си оставим багажа за известно време и има ли друга алтернатива, ако случайно това се случи,  в моловете има ли място за голям куфар? И другото, което искам да попитам е, има ли опасност от RAYNA TOUR  да не открият хотела ни? Притесненията ми са от това , че хотела е твърде нов и с доста голяма заетост.

# 244
Здравей Du, би ли споделила какво беше времето? Аз пътувам др.вторник 9.02 и все още съм в чуденка какви дрехи да взема, ще става ли за плаж, за аквапарк? Предполагам вечерите са по-хладни? Отворени обувки тип сандал или затворени. Благодаря ти предварително

Аз бях от 28.01. до 02.02. Беше приятно пролетно време, но не ставаше за плаж. Предната седмица една колежка ходи - ставало е за плаж...В началото на януари си е било жега.От днес пак е топло - въпрос на късмет...Иначе има хора и по джапанки. Туристите се обличат без никакви ограничения в дрескода - видях и минижуп, и деколтета, и прозрачни блузи, и скъсани дънки. Проверете си температурите и действайте спрямо тях. На мен ми бяха казали, че жегата в Дубай убива - не можеш и десет крачки пеша да минеш без да се изпотиш.Ние реално понамръзнахме, особено вечерите, защото тогава си ставаше доста по - хладно от през деня. През деня - по къс  ръкав и някакъв шал за затворените помещения, където има климатици, вечер - с кожено яке или пуловер...

В такъв случай да не си правя труда да нося сандали и рокли другата седмица Sad

Другата седмица по сайтовете го дават максимални температури 24 - 27 градуса, нащите бяха 18 - 20...

# 245
Ударих на камък с тура... оказа се,че това е цена за над 18 участника. затова за момента отново се налага да планирам сама 2-та дни. Мога ли да попитам по-запознатите, дали спрямо местонахождението може да се каже,че съм разделила добре посещенията:
петък :
Бурж Ал Араб
Имаме и букнато сафари за 14:30, затова тук разглеждането е ограничено

събота:
Мол Дубай (Задължителен и първи, тъй като там ще тр.да си оставим куфара),
Бурж Кхалифа,
Марина
Атлантис

В 18:00, доколкото прочетох от вас, трябва да сме тръгнали обратно към летището.

Смятате ли, че ще се справим за втори ден. като се има предвид, че не сме от тези, дето много висят да гледат гледки...щеше ми се първият ден да отметнем и Кхалифата или марината, но май са в противоположна посока на Араб...освен ако пазарите не отпаднат...

от Бурж Ал Араб до пазара на подправките ще си попътувате около 40 минути, ако не и час с градския транспорт...Засечете си времето с този сайт:

http://wojhati.rta.ae/dub/XSLT_TRIP_REQUEST2?language=en

До Бурж Ал Араб е Мадинат Джумейра, много приятно място...
За събота  - ще се справите, за тръгването км летището - от Ibn Battuta  автобусът е един път на час, в :30...

# 246
  • София
Благодаря  Grinning - точно този сайт намерих и разпечатвам карти като луда от 1 час Grinning обаче за подправките много сложно и май ще ги пропуснем- и в Истанбул има такъв пазар-може би е по-малък, но съм виждала, та не ми е чак зор...
другото което се чудех заслужава ли си да вземем от хоп он хоп оф бусовете- и дали на място няма да има оферти по-изгодни от нета... защото в Будапеща и в португалия имаше...ползвала съм ги навсякъде, където съм била за по 2-3 дни и са ми били много удобни...в нета билетите са по 100 лв на човек...

# 247

А да дадш някякви насоки за сафари и Дубай тур?!  bouquet

За сафарито - само да не е Avia Tour. От тези с ваучерите някой беше похвалил Green Land...Според мен фирмите без ваучери, които са по - скъпи предлагат по - добра услуга...В хотела също ще ви предложат оферта, може да ги питате ...
За Дубай Тур - отказахме се, видя ми се излишно, така или иначе после обикаляме същите места...А и след трудната комуникация и букването на сафарито се отказах от всякакви ваучери. Бурж Халифа през сайта, за круиз по Марината вече писах...не съм фен на аквариумите, така че видяхме всичко, което искахме само с тези три резервации, само едната от които беше с ваучер...А и цялото търчене да успееш да си навреме за следващото букнато нещо би ме изнервило..Разстоянията наистина са огромни...

Разбира се , всеки има различно понятие за почивка и разходка, така че - който както си реи и на който както му е приятно...Simple Smile

# 248
точно този сайт намерих и разпечатвам карти като луда от 1 час

Има го и като приложение за телефона

# 249

В Дейра се намират. Grinning
Мен лично чак толкова не ме впечатлиха. В Дубай мол има такава част в стил " сукове". Може да получите някаква представа.

# 250
Balerina, благодаря ти...  bouquet Разясни ми се въпроса с ваучерите от книгата... Може да видя в ибей какво се предлага или май по-добре е да търся добри оферти като 2 в 1 или 3 в 1, които излизат понякога от някои дубайски фирми и то на много ниски цени (лошото е, че излизат в последния момент) ...

Kanari, вие в Бурж ал Араб мислите ли да влизате или само отвън? Понеже си сложила за целия петък само него и после сафарито.. По-добре издърпайте за този ден и Марината сутринта, после отивате до Бурж ал Араб и след 14.30 сафари. За другия ден да ви остане Дубай Мол и Бурж Кхалифа до обед и след обед до Атлантис... В Атлантис ако влизате във водния парк ви трябва доста време и ако от там трябва да се връщате до Дубай мол за куфарите и после за летището, мисля няма да успеете... Най-късно в 18.00 трябва да хванете автобуса от Ибн Батута мол, а той си е далеко от Дубай мол... Този ден ми се вижда много натоварен и надали спокойно ще видите нещо... newsm78

# 251
Искам да попитам отсядалите в хотел Citimax Al barsha, от хотела до спирката на метрото пред Мола на Емирейтс как се стига - възможно ли е пеша, колко отнема и минава ли се напряко през мола или го заобикаляте? Благодаря предварително

# 252
Хотела е много близо до Мола, мисля 10-15 мин пеш или по-малко...За спирката се минава или през мола - фоайето или отдолу през паркинга на мола.... Мола обаче си е доста голям, малко се объркваш вътре как да излезеш на спирката... Ние първия път питахме, мисля имаше ориентировъчни табели.... Peace А може и да се заобиколи отвън мола, но по наше време имаше един ремонт точно на пътя където се заобикаляше...

# 253
Ние сме резервирали Ibis mall of the Emirates, заради непосредствената близост до мола и метрото и се замислих дали да не сменим със Ситимакс, има малка разлика в цената, но Ситимакс-а е по-далече... А и ще трябва да сменям инфото за сафарито...

# 254
  • след Околовръстното
Ние сме резервирали Ibis mall of the Emirates, заради непосредствената близост до мола и метрото и се замислих дали да не сменим със Ситимакс, има малка разлика в цената, но Ситимакс-а е по-далече... А и ще трябва да сменям инфото за сафарито...

Кое е по-далече?
Ситимакса е по диагонал на мола. Говорим за 50 метра, не повече.

Общи условия

Активация на акаунт