ДУБАЙ 11-та тема

• 82 880
  • 729
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте отново,
Благодаря на всички за информацията, която споделят...Аз се справих идеално с организацията на пътуването - Дубай е страхотно място и се надявам някой ден пак да се върна, вече и на плаж, че тези дни си беше хладничко...

Аз имам разписанието на 101, но в pdf файл и не знам как да го постна...
Две неща, които не са ми попадали тук - вече има топла връзка от метрото до Дубай Мол(аз бях чела, че се ходи с автобус от метрото или пеша) и внимавайте с паркирането  моловете- местен човек ни каза, че има глоба , ако колата е върху линиите, които разделят паркоместата...

И да ви препоръчвам и аз фирмата xclusivecruise за круиз по Марината - тук някой го беше препоръчал - страхотно е, наистина, и пейзажа, и обслужването, и храната..

Успех в планирането и не отлагайте пътуването - различен свят, който на мен много ми хареса...Simple Smile

Du, каква е цената за двама в понеделник за круиза. Взимат ли те от хотела, или си отиваш сам до мястото? Виждам, че има два часови варианта?! Май вечерния е по-добър избор ? Колко време преди това трябва да се резервира ? newsm78

Цената е 125 дирхама на човек, което е 62 лева и си заслужава всяка стотинка....Отиваш сам,  30 минути пореди избрания час,във вечерните е включена  храна - ние бяхме от 20:30...За транспорта - от спирката на метрото е на една минута пеша, в сайта е обяснено подробно, много е лесно, буквално пред спирката на метрото се намира...Намалението важи за букнат в понеделник и за понеделник круиз.Като резервирате пращат линк за плащане, валиден два часа. Препоръчвам горещо още веднъж...В сайта е описано всичко подробно. Аз резервирах два понелника преди датата.

Последна редакция: ср, 03 фев 2016, 15:36 от Du

# 226
Здравейте,планувам пътуване есента до Дубай,с доста ограничен бюджет и ми се иска да си направя правилно програмата,затова моля да ми отговорите на няколко въпроса-знам,че е относително,но горе-долу колко време отнемат:
1.Мадинат Джумейра
2.Дубай Марина
3.Пазарите-Бур Дубай суук
4.С монорелсовото влакче до Атлантис,разглеждане и обратно
5.За колко време се стига от първа до последната станция на метрото(с цел разглеждане)
6.И най-важния въпрос,може и да ви звучи смешно,но аквапарка Атлантис много по-различен ли е от този в Несебър,или атрацциите са подобни?Моята най-голяма мечта беше да се пусна по пързалката, която минава през аквариззума и покрай мен плуват акули и скатове,но едни приятели казаха,че не си заслужавало,защото стъклото било мътно и мръсно и не е сигурно,че точно когато ти преминаваш,ще минела акула...И последно-четири дни ще стигнат ли за :гореизброените+Дубай мол,Бурж халифа,фонтаните,малко плаж и един ден в Абу даби.Благодаря!

за метрото - в самото метро някъде прочетох, че червената линия е общо час и шест минути, но не мисля, че си заслужава возенето от началото до края...Все пак всеки сам си преценява

# 227
Zdravejye v raynatours.com edno safari e 300 dirhama , a vuv dealgobbler.com e 79 dirhama kakva e razlikata nqkoi moje li da kaje?

Аз бях на сафари за 65 дирхама и си скъсах нервите при резервацията, три пъти ми смениха мястото за вземане, закъсняха(което сигурно се случва с почти всички заради трафика) и като цяло ни претупаха на място.Но храната си беше много и много вкусна...Дадох 32 лева и получих услуга точно като за 32 лева....Предполагам, че скъпите фирми предлагат по - добра услуга. Проверете си фирмите в Tripadvisor, въпреки че аз проверявах, пак не случих...

Последна редакция: ср, 03 фев 2016, 18:42 от Du

# 228
Здравей Du, би ли споделила какво беше времето? Аз пътувам др.вторник 9.02 и все още съм в чуденка какви дрехи да взема, ще става ли за плаж, за аквапарк? Предполагам вечерите са по-хладни? Отворени обувки тип сандал или затворени. Благодаря ти предварително

# 229
Kanari, това е добра оферта, но е валидна до 20,03,2016... Не може да стане за един ден, понеже и сафарито и круиза са вечерно време и са с вечеря, тура е сутринта.. Така че ти трябват 2 пълни дни да си в Дубай, за да се възползваш от офертата... Иначе е добра като цена... Peace

# 230
Здравей Du, би ли споделила какво беше времето? Аз пътувам др.вторник 9.02 и все още съм в чуденка какви дрехи да взема, ще става ли за плаж, за аквапарк? Предполагам вечерите са по-хладни? Отворени обувки тип сандал или затворени. Благодаря ти предварително

Аз бях от 28.01. до 02.02. Беше приятно пролетно време, но не ставаше за плаж. Предната седмица една колежка ходи - ставало е за плаж...В началото на януари си е било жега.От днес пак е топло - въпрос на късмет...Иначе има хора и по джапанки. Туристите се обличат без никакви ограничения в дрескода - видях и минижуп, и деколтета, и прозрачни блузи, и скъсани дънки. Проверете си температурите и действайте спрямо тях. На мен ми бяха казали, че жегата в Дубай убива - не можеш и десет крачки пеша да минеш без да се изпотиш.Ние реално понамръзнахме, особено вечерите, защото тогава си ставаше доста по - хладно от през деня. През деня - по къс  ръкав и някакъв шал за затворените помещения, където има климатици, вечер - с кожено яке или пуловер...

# 231
E, все пак в Дубай в момента е "зима", нормално е да става за разходки навън.  Laughing
Аз искам да питам Тити, има ли впечатления от Вертиго Лондж Кафе?

Последна редакция: чт, 04 фев 2016, 08:15 от Анонимен

# 232
  • София
Kanari, това е добра оферта, но е валидна до 20,03,2016... Не може да стане за един ден, понеже и сафарито и круиза са вечерно време и са с вечеря, тура е сутринта.. Така че ти трябват 2 пълни дни да си в Дубай, за да се възползваш от офертата... Иначе е добра като цена... Peace

Благодаря. Аз в крайна сметка се отказах, ние пътуваме сега в края на февруари-много съм назад със сроковете, но вече успях да планирам и мисля, че стана много добре- поръчах си ваучер от ентертейнър бука за ферари Уърлд, а за сафари и тур на дубай намерих оферти от get your tour(която вкл.и вход в Бурж Кхалифа), като им писах и ще ги съчетая- тура е от 8 до 1, а сафарито ще ни вземат от 3 до вечерта. Идеално е, защото и двете имат опция да ни вземат направо от пристанището, а ако купя ваучери,тр.да взимаме таксита, да търсим местата за сбор, и пак ще ми излезе същата цена.
Така в събота ще имаме само за Атлантис и делфините, и евент. за някой мол (където ще тр.да си оставим куфара предварително май) и вечерта се завръщаме...

# 233
Здравейте отново,
Благодаря на всички за информацията, която споделят...Аз се справих идеално с организацията на пътуването - Дубай е страхотно място и се надявам някой ден пак да се върна, вече и на плаж, че тези дни си беше хладничко...

Аз имам разписанието на 101, но в pdf файл и не знам как да го постна...
Две неща, които не са ми попадали тук - вече има топла връзка от метрото до Дубай Мол(аз бях чела, че се ходи с автобус от метрото или пеша) и внимавайте с паркирането  моловете- местен човек ни каза, че има глоба , ако колата е върху линиите, които разделят паркоместата...

И да ви препоръчвам и аз фирмата xclusivecruise за круиз по Марината - тук някой го беше препоръчал - страхотно е, наистина, и пейзажа, и обслужването, и храната..

Успех в планирането и не отлагайте пътуването - различен свят, който на мен много ми хареса...Simple Smile

Du, каква е цената за двама в понеделник за круиза. Взимат ли те от хотела, или си отиваш сам до мястото? Виждам, че има два часови варианта?! Май вечерния е по-добър избор ? Колко време преди това трябва да се резервира ? newsm78

Цената е 125 дирхама на човек, което е 62 лева и си заслужава всяка стотинка....Отиваш сам,  30 минути пореди избрания час,във вечерните е включена  храна - ние бяхме от 20:30...За транспорта - от спирката на метрото е на една минута пеша, в сайта е обяснено подробно, много е лесно, буквално пред спирката на метрото се намира...Намалението важи за букнат в понеделник и за понеделник круиз.Като резервирате пращат линк за плащане, валиден два часа. Препоръчвам горещо още веднъж...В сайта е описано всичко подробно. Аз резервирах два понелника преди датата.

А, това, че се резервира в понеделник за понеделник не го бях разбрала. МНОГО ти благодаря, Du!  Много точна информация.
А да дадш някякви насоки за сафари и Дубай тур?!  bouquet

# 234
Kanari, от кой сайт се купуват ваучери от тази книга? Аз искам да взема само някои определени ваучери, а не да купувам цялата книга... Нали тези ваучери от книгата като ги представиш на място влизате двама с един билет? Аз още не мога да ги разбера... newsm78 Значи ако отиваме двама на сафари, първо купувам един ваучер от книгата за сафари, после избирам с коя фирма ми се ходи на сафари и онлайн купувам един техен ваучер за сафарито и така с тези два ваучера отиваме двамата на сафари... Това ли е идеята или аз пак не го разбирам правилно? Може ли някой ползвал тези ваучери от ентертейнър бука да обясни подробно и това да се сложи на първа страница - стъпка по стъпка как стават нещата...  Praynig Praynig Praynig

# 235
lunna pateka, на 1-ва страница има инфо. Ти кликна ли на линковете?
В книгата има талони за различни търговци! Няма ваучер за сафари. Има ваучер за сафари на фирма Х. Ваучер за сафари на фирма А и т.н. Grinning

Ето така изглежда един ваучер от книгата:

# 236
И аз точно това искам да разбера как става а тези ваучери Wink

# 237
 Барелина, аз сафарито го дадох само за пример... Интересуват ме няколко атракции... Добре избирам си фирмата с която искам да отида на тази атракция (например фирма "А") и търся талон от книгата за тази атракция и тази фирма "А". От къде купувам този ваучер от книгата, и с писмо ли го получавам у нас? Видях линковете ама сайтове реални не ми излизат? И как става плащането, с кредитна карта, Pay pal или банков превод? Да не би да трябва да купя желаните от мен ваучери просто от фирмата "А"? Или от независим продавач? Ето това не го разбирам? #Crazy newsm78

# 238
Ето едно клипче:

Ваучерите не се продават единично, а само в книгата. Всъщност цялата книга представлява стотици ваучери (Пишат, че за 2016г. имат над 2300 оферти Crazy) , които се късат от нея. "Незаконно" се продават по една бройка в ибей примерно. Laughing
Имаш 2 варианта - или си купуваш книгата (те даже са 2 или 3) със стотици ваучери, или си купуваш единични ваучери от частни лица. Официалният сайт на книгата е ето този: https://www.theentertainerme.com. Можеш да ги поръчаш и да ти бъдат доставени безплатно в хотела. Simple Smile

Ето снимка отвътре:

По 3 ваучера на страница и на търговец са.

Ваучерите в ибей, са примерно останали на хора, който са си купили книгите. Ако ти трябват само за няколко места, това би бил много по-изгоден вариант.

Последна редакция: чт, 04 фев 2016, 13:55 от Барелина

# 239

Аз бях от 28.01. до 02.02. Беше приятно пролетно време, но не ставаше за плаж. Предната седмица една колежка ходи - ставало е за плаж...В началото на януари си е било жега.От днес пак е топло - въпрос на късмет...Иначе има хора и по джапанки. Туристите се обличат без никакви ограничения в дрескода - видях и минижуп, и деколтета, и прозрачни блузи, и скъсани дънки. Проверете си температурите и действайте спрямо тях. На мен ми бяха казали, че жегата в Дубай убива - не можеш и десет крачки пеша да минеш без да се изпотиш.Ние реално понамръзнахме, особено вечерите, защото тогава си ставаше доста по - хладно от през деня. През деня - по къс  ръкав и някакъв шал за затворените помещения, където има климатици, вечер - с кожено яке или пуловер...

В такъв случай да не си правя труда да нося сандали и рокли другата седмица Sad

Общи условия

Активация на акаунт