ДУБАЙ 11-та тема

• 82 177
  • 729
  •   1
Отговори
# 60
Нещо не мога да се оправя със сайта на Emirates Palace в Абу Даби - интересува ме в събота отворено ли за туристи (фоайето и градините, доколото помня)...

фоайетата, изложбената зала(ако има експозиция) и кафенетата са отворени всеки ден, ако няма някакво събитие.
За градините не помня дали бяха включени изобщо в платения тур, който струва 100 дирхама на човек. Той не се провежда в петък. Не знам дали има по-прясна информация от тази http://www.abudhabiconfidential.ae/home-and-escape/confidential-emirates-palace/ буква се предварително.

Мерси много за инфото, не знам дали ще си вземем платен тур, не мога да преценя долкото си заслужава, но ще отидем до там със сигурност, надявам се...

Някой ползвал ли е комбиниран ваучер за половиндневна обиколка на Дубай с автобус и после сафари на Avia Tourism? Аз понеже продължавам да си търся нещо за петък сутрин...Simple Smile

За тура до Оман - и на мен много ми харесва, но не мога да го вместя в програмата  за четирите и половина дни в Дубай, от които един е за Абу Даби...Иначе съм чела, че е изключително красив, с време за плуване, за гмуркане и т.н...Предполагам, че ще се откажем от тази идея най - вече , защото предполагам, че водата няма да е топла(ние сме в края на януари). Визата за Оман,  доколото съм чела , е 40 евро. Има и ваучери с вземане от няколко места в Дубай, който излиза 50 лева по - евтин от препоръчваните фирми.

# 61
  • Русе
Ами не знам през кой сайт е наета, защото друг човек ги нае, те всъщност си бяха наети ние се присъединихме по-късно към компанията. ако моя мъж си извади кред карта и вече има книжка ще може да кара колата, ако няма кред карта не може да шофира въобще така ли? И кой следи кой точно кара колата, дали може да стане някаква врътка? Нали са им платени колите какъв е проблема, имаме междунар книжка, какво значение има шофьора дали има кред карта ей туй не разбирам Rolling Eyes
За тура до Оман - казаха ни, че трябват визи вземали се от Дубай, около 160 евро на семейство ще е разходката, но аз не мога да плувам така, че гмуркането го  отписвам, за това питам дали има нещо по-интересно като забележителности, атракции...

Последна редакция: пн, 18 яну 2016, 16:14 от marsilena

# 62
marsilena, наистина колите са предплатени, но тях ги интересува случая ако не дай се боже, стане произшествие, кой ще плати щетите... Ако собственика на кредитната карта не е там, не е на ясно с инцидента и ако после не иска да плати сумата... Имали са такива случаи, даже дела са водили и сега това е основно изискване.... Не може лице, което не е там, не е причинило нищо де факто, да плаща с неговата кредитна карта... Отиди после разправяй на кого е картата... Така ми бе обяснено... При нас е друг случая, че дори и да не карам, аз съм там, аз съм в колата... И пак не стана....
Така че, имайте го в предвид.... Peace

Последна редакция: пн, 18 яну 2016, 22:14 от lunna pateka

# 63
парка Ферари не държа особено, но едното семейство искат да влязат за два-три часа-доколкото разбрах от това, което четох тук това време няма да стигне за нищо да се види така ли е?

Бих искала да видя и Миракъл гарден, доколкото разбрах входа е около 30 АЕД, а и разбира се сафари, което се надявам да не е супер екстремно, че съм малко шубе.

Непременно Дубайската Венеция нали тя се казва Дубай марина и ако е така кое е Мединат джумейра?

Ще бъдем с две коли под наем, които мисля, че са наети от един човек с 1 кред карта,

Два-три часа са малко за ферарито, защото в повечето случай има опашки за всяка отделна атракция вътре. Ще могат да се качат само на две-три нещо, но пък ако държат може да си купят по-скъпи билети, с които няма да чакат.

За Миръкъл гардън е толкова входа без градината с пеперудите, но там си зависи от човека - за нас беше загубено време, защото не просто не ни хареса, но беше ужасно кичозна. А за сафарито пак зависи колко "малко" си шубе, за мен беше наистина твърде екстремно, но за веднъж в живота си си заслужава да разбереш възможностите си на търпимост.

Марината е пристанището, а Мадинат Джумейра е т. нар. дубайска Венеция.

Със сигурност трябва да направите запитване до фирмата за коли под наем. Проблемът идва от там, че се блокират пари от картата при взимането на колата. От тях при евентуални щети, нарушения на водача или произшествие ще бъдат прихванати. Не знам дали изобщо имат право да вземат от чужда кредитна карта пари за нарушения на друг човек.

# 64
marsilena, дубайската Венеция е Мадинат Джумейра,

а Дубай Марина са яхти, марина и небостъргачи.

Бих оставила разходката до Оман за следващ път, защото сте само за седмица.

# 65
За Бурж Кхалифа и Сафарито таксата на децата като на възрастните ли е или?

# 66
За Бурж Кхалифа и Сафарито таксата на децата като на възрастните ли е или?
Зависи кога. Цените за Бурж Халифа, можеш да видиш тук: https://tickets.atthetop.ae/atthetop/
За сафарито трябва да питаш агенцията.

# 67
Някой знае ли дали в книгата Dubai Entertainer има ваучери и за деца или  в Dubai Kids има ваучери и за възрастни? При положение, че сме с децата незнам коя книга да взема. Моля ако имате опит, споделете.

# 68
Има ваучери за деца. На 1-ва страница има линк и там избери Дубай, за да видиш кои търговци предлагат ваучери. Като влезеш на страницата на търговеца има инфо какви ваучери предлага и в коя книга/приложение.
Ето примерно страницата на Lost Chambers Aquarium:
https://www.theentertainerme.com/outlets/lost-chambers-aquarium- … m=1003&o=1564

# 69
Някой може ли да ми обясни какво означава "all day dining" в описанието на хотел - ресторанти, които работят по цял ден или включена храна?

# 70
Първото. Simple Smile

# 71
  • Русе
Благодаря на всички за отговорите. За рент-а-кара не се бях замисляла за произшествията  и заплащането, има логика де.То човека, който ги е наел ще бъде с нас, но сме  с две коли и няма как да ги кара и двете, а и вероятно няма да сме 24/7 заедно.
Барелинке, тенкю. Значи не трябва да пропускам Мединат Джумейра, там заплаща ли се някакъв вход или само за лодка,ако искаш разходка, и какви са горе долу цените, до колкото разбрах освен сградите имало и някакви пазари, но доста скъпи. А Дубай марина може и да се пропусне,т.е. разходка с лодка, но си заслужава да се види самото пристанище.
Дъсти и на тебе мерси, и аз мисля, че не си струва Ферарито за 2-3 часа, мисля, че билетите бяха към 100$ и не си заслужава да платиш толкова и да не видиш нищо.
Оф малко ми е трудно да се настроя на тая вълна, защото като погледна навън и се смразявам. Аз съм от Русе и тук сме буквално заринати от сняг, а от днес и кучи студ, но като гледам снимките от Дубай малко се сгрявам./уж/

# 72
Мадинат Джумейра е без вход. Не се сещам колко струва лодката обаче. Има магазини и ресторанти.

За мен Дубай Марина е най-хубавата част на Дубай. Разходка с яхта или корабче е супер там.Heart Eyes

# 73
  • след Околовръстното
Мадинат Джумейра е без вход. Не се сещам колко струва лодката обаче. Има магазини и ресторанти.

75 дирхама на човек за 20-минутна разходка.

# 74
Ако не се вземе лодка на Мадинат Джумейра, почти нищо не се вижда.... Само закрития сук и мостчето с отличния изглед към Бурж ал Араб... Идеално за снимки...  Peace А на Марината може да видите Марина Мол, да се разхождате, да пиете кафе в някое от многото заведения, да вземете лодка, да отидете до плажа и така... Там отива доста време, но е много интересно... Hug

Общи условия

Активация на акаунт