ДУБАЙ 11-та тема

• 82 878
  • 729
  •   1
Отговори
# 360
можеш да си купиш онлайн билети за ферари, а ваучерът се дава на място на входа.

Това важи ли за билети за Аквариума в Дубай Мол и за Lost Chambers в Атлантис? T.e. да купя билети за двама онлайн и на място да влезем 4-ма с двата билета и два ваучера?

# 361
  • София
Дубайското ни приключение започва в събота, но имам няколко чуденки:
- какво облекло и обувки са подходящи за сафари, за мъжете става ли с бермуди ?
- за джамията в Абу Даби - жените могат ли да са със сандали ?

bouquet
и нашето почва в събота Simple Smile с един полет ще пътуваме, ако си с WIZZ... Simple Smile))
За ферарито- ние ще сме там в неделя... първо джамията или първо ферарито да направим, щом се виси на опашка...и каква е тая формула роса...кога е, нали не я засичаме, че ще се гръмна!

# 362
какво значи "нали не я засичаме", я вземи малко почети в сайта.

# 363
  • sofia
Ваучер взех за 25лв, ще проуча дали може да си ползва със сребърен билет и ще ви пиша.

Формула Роса е едно от влакчетата.

Някой в Абе Даби посещавал ли е плаж, който да препоръча.
Миналата година плажувахме на Корнич, но не ми хареса определено.
Сега гледам Saadiyat beach, но приемам препоръки всякакви.

# 364
  • София
О Божке... Grinning аз реших, че ще има някаква формула едно и там ще се провежда- много съм зле с тия събития, защото никой от нашето сем. не се интересува, и уж четох, че няма този уикенд...

# 365
Тити, да разбирам ли, че ваучера представен с билет на входа е достатъчен, за да влезне 2ри човек.

За деня в Абу Даби запазих от стъклените кораби с вечеря за 100дрх, ще дам отзиви като се прибера ако някой се интересува.
Би ли ми дала линк за това - ние имаме време до нашето пътуване, така че ще изчакам и реални отзиви, но все пак да прочета нещо... ММ ще има рожден ден и искам да го изненадам с нещо....

# 366
В джамията няма ограничение за обувките, те се събуват отпред. За сафарито няма дрес код, каквото му е удобно да си сложи, само все още вечерите са хладни.

Люба84, можеш да си купиш онлайн билети за ферари, а ваучерът се дава на място на входа.
По отношение на дрес кода за джамията разбрах - или широки панталони, или дълга пола, блуза до китките, шал - но, има ли значение цветовата гама - да са по-тъмни цветове, да не е много шарено, шалът черен ли трябва да бъде, или? Не ми се губи време да ходя да взимам от техните абаи, пък да я връщам, а и да слагам чужда дреха не ме привлича много.

# 367
  • sofia
Тити, да разбирам ли, че ваучера представен с билет на входа е достатъчен, за да влезне 2ри човек.

За деня в Абу Даби запазих от стъклените кораби с вечеря за 100дрх, ще дам отзиви като се прибера ако някой се интересува.
Би ли ми дала линк за това - ние имаме време до нашето пътуване, така че ще изчакам и реални отзиви, но все пак да прочета нещо... ММ ще има рожден ден и искам да го изненадам с нещо....

http://yasmarinacruise.com
Заповядай

# 368
Здравейте, завърнахме се от Дубай вчера - искам да ви благодаря за съветите, доста улеснихте моето пътуване, в самолета говорейки си с други пътници, както от организирани, така и от самостоятелни екскурзии видях, че съм била доста добре подготвена за там.
Ще споделя някои съвети и недостатъци или особености, за които няма много информация в темите, или пък е в минали теми и не съм я чела.
Първо за ваучерите - добра работа свършиха, макар че на място доста се пазарят и пак може да се постигне прилична цена, дори за Биг бус-а
Сафарито - с арабиан найт турс - честно казано самият дрифт е много як, но вечерта след това не съм очарована, малко претупват и те.
Круиза по Марината е много яко нещо, малко е хладно сега, но пък уникална красота.
Ако си взимате Биг Бус тур за 2 дни, няма смисъл да ходите и с монорелсовото до Палмата, дублира се, а там, ако не сте си букнали нещо в Атлантис, няма какво да се прави.
Ходихме до Бурж ал Араб, плажа до него. Много ми хареса Мадинат Джумейра.
В Дейра е интересно, не успях да намеря Гифт вилидж, защото бяхме с Биг Буса до там. Като цяло Биг Бус-а е много удобен, но част от зелената линия уж по плажа, е малко навътре. Според мен проверете и маршрута на другия бус, конкурентната фирма, там са 2 линии, но ходи и до Глобал вилидж - там е уникално, таксито от Мол Емирейтс до там е 65 на отиване, 75 на връщане (докато обърне по магистралата). Там павилионите са мн яки, но пък вътре е пълно с китайското карго.
Вземете си фурми от Дейра пазарите, както и сувенири. Има добър шафран.
За плаж не става определено, доста силно духа на плажа.
На Марината е много якооо, уникално.
Градините са супер също - такси 22/36 на връщане.
Трафика е убийствен в петък, не го избирайте за Абу Даби.
В Абу Даби ако сте с рейса - питайте шофьора къде да слезнете за Ферари, не на гарата. Отидете първо там, после другите, заради опашките. Там си взехме средния вариант с 3 бързи входа, не се чака на опашки, които са ужасни. Влакчето е мнооого сташно, но трябва да се опита. 360 входа, но с ваучера ни беше за 2-ма. Струва си. Такси от Джамията до Ферари-40. От Ферари до Емирейт палас-70. От Емирейт до гарата -22. Не разчитайте на градския транспорт - хванахме си авт.54 до Джамията - ужас, шофьора не ни даде билети, пътувахме гратис, мизерия, като цяло не ме изкефи и мн се бави. На мен Абу Даби не ми е на сърцето толкова, колкото Дубай.
Не успяхме до Ал Мамазар бийч, но то така или иначе не ставаше за плаж.
Храната не е евтина.
Чийзкейк фактори - хич не ми хареса.
От Биг бус-а дават ваучери за заведения, имаше сполучливи.
Дубай Мол е уникален. Букнете си Бурж Кхалифа предварително, 16.30 е ок и да видите залеза.
Много е чисто навсякъде, много ми хареса това.
Спахме в Ситимакс - не е нещо кой знае какво, но пък е мн удобно до Мола.
Пригответе се да навъртите много км пеша, всичко е огромно.
Това е от мен, ако се сетя още нещо, ще пиша.

# 369
За Ферари има значение какъв е билета, взехме средния с 3 бързи входа, иначе чакането е огромно, ако си за 1 ден, няма шанс. А някои проверяващи не късаха билетчето от бързия вход, та имахме повече от 3 бързи входа. Първият, най-евтин вариат няма как да успеете в един ден, изкарахме над 4 часа без чакането, само на картинг не успяхме, за да видим и другите неща

# 370
Kак ми се ходи в Дубай...Надявам се някой ден да отида.

# 371
В джамията няма ограничение за обувките, те се събуват отпред. За сафарито няма дрес код, каквото му е удобно да си сложи, само все още вечерите са хладни.

Люба84, можеш да си купиш онлайн билети за ферари, а ваучерът се дава на място на входа.
По отношение на дрес кода за джамията разбрах - или широки панталони, или дълга пола, блуза до китките, шал - но, има ли значение цветовата гама - да са по-тъмни цветове, да не е много шарено, шалът черен ли трябва да бъде, или? Не ми се губи време да ходя да взимам от техните абаи, пък да я връщам, а и да слагам чужда дреха не ме привлича много.

За шала няма значение цвета, аз например бях с бял шал, но за панталоните не избирай бял цвят. Според тяхната религия ни обясни екскурзоводката бялото се възприемало като прозрачно  Rolling Eyes и имало случаи да връщат. Всичко зависи от охраната и лицата ,които одобряват облеклото. Аз бях с ленен панталон в цвета на естествения лен ,а дъщеря ми с едни шарени тип шалвар.

# 372
Миличка-сладичка Добре дошла!  Peace   Колко струваха билетите за Бурж Халифа във вашия период. В кой час се сменя цената. Сподели още нещо за заведенията за хранене, или за някои изгодни ресторантчет.

# 373

http://yasmarinacruise.com
Заповядай
Благодаря! Но, както виждам, трябва да им пиша на имейла, ако искам да букна круиза, не става он-лайн, нали? Но, те ли те взимат - връщат от-до хотела, или сами си организираме транспорта до мястото на тръгване? Може и аз да не се справям добре със сайта им, знам ли newsm78

# 374
Dalina_50, благодаря, тази информация за дрехите ме улеснява в съчетанието им, защото ние имаме половин ден обиколка на града и ми се иска да бъда облечена и удобно, и смарт, а и все още не знам какви ще бъдат температурите /началото на април/ Sunglasses

А, сега имам, предполагам глупав въпрос - имам шал от Израел - т.н. "арафатки" - памучен, бяло и черно, много е приятен за намятане на раменете /например в някой МОЛ/, но, като знам за проблема с израелските визи /нашите паспорти нямат/.... надали ще бъде удачно решение.... От друга страна, в Мароко имат същите, но са бяло и червено newsm78  Офф, с тази политкоректност....

Общи условия

Активация на акаунт