Парите в семейството

• 32 954
  • 553
  •   1
Отговори
# 60
Има, но родителите ми - срам ме е вече от всички.
С две деца от двама мъже? За къде?
Нямаш право да мислиш за себе си. Първо за децата, след това ти. Не позволявай децата ти да израснат в подобна среда.

# 61
Според мен, авторката още в началото се е хванала с господина, с ясното съзнание, че той има бизнес и изкарва достатъчно пари за да издържа нея и детето й, а се е решила на второ, защото е смятала, че тогава бащините му инстинкти ще се отключат и той ще започне да дава мило и драго и за своето, и за чуждото дете, а и за нея самата.
За съжаление нещата не са се стекли по този тъй приятен начин. От постовете й стана ясно, че въпросния бизнесмен се грижи добре за собственото си дете, прави му пюрета, занимава се с него, освен това готви и чисти. Прави някакви опити за сближаване и с по-голямото дете, но явно не осъзнава, че не всички са добри във всичко и за това на моменти се държи зле.
До тук как да е ... Не всеки може да се държи постоянно добре с чуждите деца.
Но авторката казва, че самата тя си го изкарва на първото си дете. Използва го за отдушник, а после се чуди защо и мъжът й го прави ooooh! Но въпреки всичко го търпи, защото видиш ли нямала достатъчно средства, а и се срамува да се върне при родителите си.
Цялата работа ми се струва ненормална. Нито единия е стока, нито другия ... Жалко само, че няма кой да предприеме нещо за да защити децата от тези родители ooooh!

Абсолютно споделям горното  Peace

Никога не съм оправдавала насилието - вербално или физическо и смятам, че е недопустимо.

Но авторката натъртва, че проблемът са парите, а като й прочетох отново постовете - човекът покрива разходи по сметки, пазарува, строи къща, гледа децата. Просто не иска общ бюджет, което аз лично не смятам за странно.

# 62
  • Paradise
Имаш нужда от психолог и според мен колкото по-бързо го напуснеш, толкова по-добре за твоето психично, а и физическо здраве.
Тези деца имат нужда от здрава и стабилна майка.
Поговори с твоите роднини с какво и как могат да ти помогнат.
пари се изкарват, махай се от този мъж.

# 63
Добре ли разбрах-господина е принудил майката на 10 месечно дете да започне работа щото нямала достатъчно доходи да издържа себе си и децата....а той големия бизнесмен с доходи 10 пъти по-големи от мизерното и майчинството седял в къщи да гледа детето??? EmbarassedТоя е психо.Много малоумна история.Тоя добре ли е наистина?И сега как си управлява бизнеса като е в къщи,или е по-важно да направи така,че жената да не му подяжда от парите и да я унижава....щото знае,че е търпелива ,а и няма да се реши лесно да го напусне.....Много мъжка постъпка,няма що...Тоя е егоист и стискоч.
Ами отношението към теб-изрода е той ...че те третира по тоя начин.А гадното е ,че е успял така да те смачка,че да нямаш самочувствие и ти си повярвала,че заслужаваш всичко това.... Stop
Ти и децата ти не заслужавате това....и това не е здравословна среда за тях.Къде тук има обич,подкрепа,доверие,заедност и т.н.,както би трябвало да е в едно семейство.

# 64
Според мен, авторката още в началото се е хванала с господина, с ясното съзнание, че той има бизнес и изкарва достатъчно пари за да издържа нея и детето й, а се е решила на второ, защото е смятала, че тогава бащините му инстинкти ще се отключат и той ще започне да дава мило и драго и за своето, и за чуждото дете, а и за нея самата.
За съжаление нещата не са се стекли по този тъй приятен начин. От постовете й стана ясно, че въпросния бизнесмен се грижи добре за собственото си дете, прави му пюрета, занимава се с него, освен това готви и чисти. Прави някакви опити за сближаване и с по-голямото дете, но явно не осъзнава, че не всички са добри във всичко и за това на моменти се държи зле.
Но авторката казва, че самата тя си го изкарва на първото си дете. Използва го за отдушник, а после се чуди защо и мъжът й го прави ooooh! Но въпреки всичко го търпи, защото видиш ли нямала достатъчно средства, а и се срамува да се върне при родителите си.
Цялата работа ми се струва ненормална. Нито единия е стока, нито другия ... Жалко само, че няма кой да предприеме нещо за да защити децата от тези родители ooooh!

Така е. И това е тъжното. Проблемът като че ли е не толкова насилието, а това че не дава пари. За което е права разбира се донякъде.
И вместо да не позволява подобно отношение, тя търпи и си изкарва проблемите над детето си.
Нямам думи  Sick С какво е виновно детето?
Има и по-важни неща от парите. Дано го осъзнае. Тия деца ще възприемат модел на насилие и ще го прилагат в своите бъдещи връзки.
Умния човек, който е изтърпял такова нещо спира порочния кръг и няма да позволи да има такъв човек до себе си или да има лошо отношение към дете. Защото знае какво е.
Малко са хората, които спират порочния кръг.

А иначе вие не сте семейство.

Едно определение

Цитат
При човека семейство се нарича група индивиди, които живеят съвместно с ангажимент и обвързаност едни с други, формират обща икономическа единица, може да полагат грижи за деца, а идентичността им е значимо свързана с групата.

Не отговаряте много на това.

Чудя се какво точно задържа авторката при този човек? Обич ли! Той я удря, унижава, обижда.  И сексът е вече мираж.

Иначе авторката от самото начало като е излязла в майчинство е трябвало да си поговори с него сериозно. И още тогава като я е нарекъл изрод, да му шибне един шамар и да го напусне. Така правят хората, които имат достойнство и себеуважение. Щото мен ако половинката ме нарече изрод, лошо му се пише. Няма да ми е никаква половинка.

И като сте съквартиранти, защо не му поискаш пари за всяко нещо - ток, вода, парно, храна. Цепиш всичко на две. Лично аз сготвеното бих му такусвала тройно, като в ресторант  Naughty

# 65
Скрит текст:

Скрит текст:
Абсолютно споделям горното  Peace

Никога не съм оправдавала насилието - вербално или физическо и смятам, че е недопустимо.

Но авторката натъртва, че проблемът са парите, а като й прочетох отново постовете - човекът покрива разходи по сметки, пазарува, строи къща, гледа децата. Просто не иска общ бюджет, което аз лично не смятам за странно.

Глупости говорите! Защо винаги търсите под вола теле???

Добре, не иска общ бюджет въпросния господин. И ние не си държим на едно място парите с мъжа ми, но на практика смея да твърдя, че са общи - всеки участва в разходите с каквото може, единия плаща за едно, другия за друго. Но ако моите пари свършат или пък неговите, никой не нарича отсрещния изрод, че му е поискал няколко лева. Това е недопустимо.

Ако някоя от вас първо би гледала парите и с това съображение да гради семейство, моля не слагайте всички под общ знаменател - визирам авторката. Веднага я опраИхте ква била сметкаджийка, пък кретена света вода ненапита!

# 66
Никой успешен бизнесмен не би пратил жена си на една заплата, а той да гледа вкъщи детето. Да не би бизнеса да не върви и затова човекът да е откачил централно?

# 67
Абе ненормално е жена да е в майчинство, а мистър паралия да се скръндзи, че и да я кара да работи.
Кофтито е, че за нея това е проблема. Права е, но не обръща внимание на насилието над нея, а си го изкарва на детето.

# 68
Има нужда по-скоро от преразглеждане на приоритетите. Защото темата е за "парите в семейството", а вътре четем за физически и вербален тормоз. Явно парите, до които няма достъп, са по-важни, отколкото отношението, което получава спрямо себе си и децата, поне едното дете.

# 69
  • Варна
Ако парите са й били целта - ще търпи и мълчи, това е. Ако не са били те искам да я попитам - момиче, на това ли искаш да научиш децата си? Че жената е вещ и е съвсем нормално да бъде наричана "изрод"?  За бюджета /дали да бъде общ или не/  няма да коментирам, защото смятам, че там нещата са индивидуални, всяко семейство си ги нарежда както си реши.

# 70
Дори и парите да са й били целта (явно не е така, но все пак) - те отиват за къща на село. С такъв свеж съпруг само остава и по-далечко да идат, че да я тормози на воля. ooooh! Никаква полза не виждам от такъв мъж - просто защото ползи от човек, който ти посяга няма и не може да има. Това е.

# 71
Има нужда по-скоро от преразглеждане на приоритетите. Защото темата е за "парите в семейството", а вътре четем за физически и вербален тормоз. Явно парите, до които няма достъп, са по-важни, отколкото отношението, което получава спрямо себе си и децата, поне едното дете.

Принципно е естествено една жена да търси стабилен партньор и не мисля, че трябва да я наречем меркантилна.
Тя може наистина да го е обичала, въпреки парите му. И явно е готова всичко да изтърпи. Но заслужава ли си? И реално като има пари той - тя не усеща никаква подкрепа.

# 72
Парите в едно семейство са общи...независимо кой изкарва повече.

Това,че той не приема това и държи да има разделност, ми говори,че не иска да да са истинско семейство(не иска и брак,както вече авторката спомена),така му е изгодно на човека,що да се задълбочава....А отношението му е на ниво -"прибрал съм тука една жена,дето ми роди дете, ама не и стигат парите,пък аз да не съм луд да и давам....да върви да си изкарва, ама ха"...

Последна редакция: чт, 14 яну 2016, 14:14 от Zhani

# 73
Парите в едно семейство са общи...независимо кой изкарва повече.

Това,че той не приема това и държи да има разделност, ми говори,че не иска да да са истинско семейство(не иска и брак,както вече авторката спомена),така му е изгодно на човека,що да се задълбочава....А отношението му е на ниво -"прибрал съм тука една жена,дето роди ми роди дете, ама не и стигат парите,пък аз да не съм луд да и давам,да върви да си изкарва, ама ха"...

Eми така трябва да е - общи да са. Нали са уж семейство. Иначе стават съквартиранти с някви там привилегии  Crazy

# 74
Понеже виждам, че темата доста се разгорещи, ще Ви отговоря .....

По-горе видях доста грозни коментари от рода на това, че съм била с този човек за парите му и т.н.  Rolling Eyes
С ръка на сърцето и чиста съвест мога да заявя, че никога не съм се възползвала от нещо и някого и  не само в този случай, ами по принцип, така че ще ме извини госпожата, която го написа.

Темата започна с парите, защото си имам болка ... и тя се натрупва и просто си я излях в следващите редове. Не парите са важни в случай, а съвкупност от факти и събития, които вече много се натрупаха.
Съжалявам, ако съм Ви натоварила, но това не е измислица ...  #Crazy почвам да се чудя и аз в какъв филм живея.

Общи условия

Активация на акаунт