Парите в семейството

• 32 934
  • 553
  •   1
Отговори
# 105
Чували сте израза:"Най-доброто, което един мъж може да направи за децата си, е да обича майка им". Има голям смисъл ... в този израз. Защо? Защото, когато майката е щастлива, и спокойна и уверена в себе си, то и децата са щастливи, в противен случай - има голяма вероятност да израснат без самочувствие, самоуважение и постоянно търсещи вината в себе си, а недай си Боже - дори насилници!
Ако този израз беше верен нито едно дете на разведени родители нямаше да бъде щастливо Peace Не, че няма и нещастни деца, но за тяхното нещастие не е виновна раздялата, а подхода на двамата родители.

мислих, че държа на него, че ще се промени, че не е такъв човек и че аз наистина съм изрод и съм доста объркана.
А сега, след като прочете всички коментари тук, какво мислиш? Разбираш ли, осъзнаваш ли, че не си изрод, че човека до теб не те обича и уважава, че така вредиш на децата си ...?

счупих чашата, защото ми писна някой да ме удря, да ме заплашва, че ще ми забие един шамар, че ще ми ритне един и т.н.
...
имам чувството, че ще се пръсна от яд, че някой си позволява да ме вижда разплакана и в същия момент ми казва, че съм изрод, че ще ми забие един и да се махам ... да си затварям човката, че съм смотана и т.н.

И като ти е писнало от всичко това, какво смяташ да предприемеш? Да останеш с този човек, да се тормозите взаимно с тези караници, заплахи, обвинения, обиди, мятане на разни предмети и прочие ... Да тормозите и децата с поведението си ... Или най-после ще постъпиш като трезвомислещ възрастен, ще си събереш нещата, ще си вземеш децата и ще се махнеш, както и той самия в яростта си не един път ти е казал да направиш?
Не мисли само за себе си и това как ще се чувстваш без мъж до себе си. Мисли за децата си, за това, в каква среда на живот ги поставяте и колко много им вредите с това ...

# 106
Чували сте израза:"Най-доброто, което един мъж може да направи за децата си, е да обича майка им". Има голям смисъл ... в този израз. Защо? Защото, когато майката е щастлива, и спокойна и уверена в себе си, то и децата са щастливи, в противен случай - има голяма вероятност да израснат без самочувствие, самоуважение и постоянно търсещи вината в себе си, а недай си Боже - дори насилници!
Ако този израз беше верен нито едно дете на разведени родители нямаше да бъде щастливо Peace Не, че няма и нещастни деца, но за тяхното нещастие не е виновна раздялата, а подхода на двамата родители.

Напротив, Синди е права.

Жената е щастлива, спокойна и уверена, когато мъжът до нея я обича. Това не е необходимо да е биологичният баща не детето. Не това се има предвид.

# 107
Еми на ... наречете ме глупава и тъпа. Simple Smile
Страх ме е, че ще остана сама с децата и после ще страдам и ще се обвинявам и ще превъртам всичко отново и отново .... свикнала съм с него уж ...  макар че в момента не си говорим, но като се замисля ... ние не сме щастливи заедно. Сама си отговорих!
Моля, не ме обиждайте .... и нападайте. Казвам си всичко, както го чувствам.
Може на някои да се струва смешно и жалко, но когато си в такава ситуация, нещата не стоят по този начин.

А не те ли е страх от това, че ще отгледаш депресирани нещастници с ниска самооценка  или агресори прототип на този дето живееш с него? Не те ли е страх от това, че тази липса на самочувствие и сигурност може да те срине до степен на депресия в която да решиш да ги изоставиш ... примерно посягайки си на живота? Не те ли е страх, че той може да те пребие някой ден до смърт?
А всъщност не те ли е страх от това, че НАИСТИНА можеш да бъдеш щастлива БЕЗ този ... бизнесмен ли какъвто ще да е?
Предполагам, че получаваш издръжка за първото дете. Ще получаваш и за второто. С работата + детски финансовата страна на проблема е сравнително решена.
Остава да съчиниш само с  тоя страх какво да правиш.
Бита, незадоволена нито емоционално, нито физически, нито финансово.. още по-лошо унижавана и малтретирана по всички възможни начини. С някакъв екземпляр, който макар и косвено съсипва и голямото дете, защото то те вижда и усеща ВСИЧКО, което се случва. /ей Бога ми, дано само не те обижда и удря пред него, но съдейки от това, което написа явно е точно така  Tired /  ... И те е страх???
Ами страхувай се. Мисля, че най-страшното предстои.
Говори с родителите си, спасявай децата и кожата си  Peace

# 108
Изчетох само първите две страници и не мога да продължа. Нещо ме хвана за гърлото. Вземи си децата и се мести при родителите си, колкото се може по- бързо. Не продължавай да причиняваш това на голямото си дете. То вече разбира, точно сега се изгражда като характер. Даваш ли си сметка каво причиняваш на крехката детска психика!  Милото, просто му съчувствам на какво е подложено. Не стига,че е сдруг мъж, ами и изверг. Това, че го причиняваш на себе си няма да го коментирам. Нямаш право да позволяваш детето ти да страда. Сърцето ме заболява само като си помисля. Ако не направиш нещо, да знаеш, че ти ще си виновната. Пред децата си най- вече. А някой ден, като станеш на още малко години и пред съвестта си. А оттам няма да можеш да се избавиш. По- страшен съд от собствения няма. Прегръщам те и ти желая спокойни дни, само с децата ти. Мъжът ще се появи, когато ти си готова в главата си за него. Успех!

Благодаря ти за думите ....  Sad Cry

# 109
Удържам се втори ден да не пиша по темата, но вече не успявам. Към предните постове искам само да допълня, че след години е напълно възможно освен мъжът ти, и децата ти да те шамарят...

Махай се от този насилник, защото вече почти е успял да ти промие мозъка, а като успее напълно, спасение за теб и децата ти няма да има.

# 110
Еми на ... наречете ме глупава и тъпа. Simple Smile
Страх ме е, че ще остана сама с децата и после ще страдам и ще се обвинявам и ще превъртам всичко отново и отново .... свикнала съм с него уж ...  макар че в момента не си говорим, но като се замисля ... ние не сме щастливи заедно. Сама си отговорих!
Моля, не ме обиждайте .... и нападайте. Казвам си всичко, както го чувствам.
Може на някои да се струва смешно и жалко, но когато си в такава ситуация, нещата не стоят по този начин.

Не те познавам, че да те нарека глупава или тъпа, но ти не постъпваш хич умно. Съчувствам ти, но ще ти кажа, че сама си си виновна за проблемите. Сама си си го избрала този мъж и пак по твой избор ти продължаваш да го търпиш. Дете на разведени родители съм. Майка ми изтърпя много от баща ми и свекърва си, но няколко пъти съм и казвала, че сама си е виновна. Първия път се обиди, ама много важно. Но и дадох ясно да разбере, че тя сама е избрала да търпи това. Трябваха и 7 години за да са осъзнае и да разведе. Но и след това все другите и виновни. Да, свекървата е лоша, ми наври я там където слънце не огрява. Мъжът и изпиваше цялата заплата - ми да го беше зарязала още в началото.
Как така ще останеш сама бе жена? Нали ще си с децата. Аз съм убедене, че и сега с този мъж пак ти е самотно. И какво като го няма тоз твоя мъж. Ще ти липсва ли? Кое ще ти липсва? Да те наричат изрод  Joy  Или  пък секса ще ти липсва  hahaha Ти сама каза, че вече е мираж. То и честно казано коя нормална жена би си легнала с такъв. Лично аз ще пресъхна като шкурка. Flutter
Наскоро тук мернах един цитат "С един мъж трябва да ми е хубаво, да ми е лошо мога и сама" Нещо такова. Хубаво ли ти е с тоя мъж? Не.
И да, смешно и жалко е. И го казвам като човек, който е бил в подобна ситуация.
Има един лаф "Щастливо разведена".  Wink
И ако останеш с този човек ти гарантирам, че децата ти ще израстнат насилници и гаранция, че възможността да ти посягат и да не те уважават е огромна. Ти не се уважаваш, не изискваш уважение и няма да получиш такова.
Еми опичай си акъла докато е време.

# 111
"Кой ккавото сам си го направи, никой друг не може да му го направи."
Та и при теб така.
Ти обичаш ли го този мъж-извинявам се за въпроса-не, че и да го обожавам бих живяла с такъв.
Нормално е да те е страх, но знаеш ли колко жени с деца пак си намират мъже,за всеки влак си има пътници.По-добре сама,но поне щастлива.Ти какво,ще си пропилееш живота в тормоз ли,а си само на 26. Simple Smile да не говорим за горките деца
наистина не знам какво се чудиш, надявам се да се оправи всичко и да си щастлива с децата си  занапред и да има щастлива развръзка твоя случай:)

# 112
Казваш, че още в началото е бил такъв. Ами тогава аджеба как реши не само да живееш с него, ами и дете да имате?

# 113
.... Махай се от този насилник, защото вече почти е успял да ти промие мозъка, а като успее напълно, спасение за теб и децата ти няма да има. ...
и аз бих я посъветвала да се махне, ако беше зряла, умна, успешна, с професия, силна, емоционално грамотна и т.н. жена. За каквато обаче авторката не се класифицира.... как ще отгледа 2 деца сама? Е, все някак ще ги отгледа, но ... не знам.... тя дори с него не е успешна в родителството, а сама ?
И sindi защо не му дадеш парите от майчинството не разбирам, ако скандалите са за едни мизерни пари. След като работиш и си изкарваш пари не би трябвало да ти е проблем. Ако не ти стигат парите, намали си харчовете и си мисли за по-добра работа и заплата. Не е чак такъв проблем парите ви да са отделно. Той и без това си прави каквото си иска, строи си къща и т.н. и явно ти не си никакъв определящ фактор за него, не му искай пари, но искай мир и спокойствие, които са необходими за децата. А ако прави скандали и побоища се обърни към Комисия за защита на детето, такива има навсякъде и май са доста активни.
Да, не те обича, да, не те харесва, но ако можете да постигнете едно мирно съвместно съществуване в името на децата поне докато си стъпиш на краката (ако това въобще се случи), то се опитайте да постигнете някакви компромиси. Иначе се съмнявам, че децата ще бъдат по-малко депресирани само с твоите грижи и с твоите приходи. + дете на 10месеца не може да гледаш и да ходиш на работа....

# 114
Казваш, че още в началото е бил такъв. Ами тогава аджеба как реши не само да живееш с него, ами и дете да имате?

Къде го прочете това, че аз не намерих никъде нещо подобно? Thinking

За мен историята е съвсем реална, не знам Абсурт какви измислици вижда?

Синди, не виждам начин да се подобрят нещата.
Срам, не срам, вземай си децата и при майка ти.
С този мъж добро не те чака, от всичко личи, че не те харесва, не те уважава и не мисли за общо бъдеще с теб. Освен ако не е искал просто дете, без да градите общо бъдеще.
Тази къща ми се струва, че пак само за себе си я прави.
Но с такива обиди и неприязън, заплахи и дори посягане, не се живее.

# 115
Да, не те обича, да, не те харесва, но ако можете да постигнете едно мирно съвместно съществуване в името на децата поне докато си стъпиш на краката (ако това въобще се случи), то се опитайте да постигнете някакви компромиси. Иначе се съмнявам, че децата ще бъдат по-малко депресирани само с твоите грижи и с твоите приходи. + дете на 10месеца не може да гледаш и да ходиш на работа....
     Фри, живяла ли си с насилник? Емоционален, физически и стремящ се да постави човека до себе си в пълна зависимост? Децата все още са косвени жертви (голямото може би не съвсем), но след време ще са новия обект на насилие, дори да е само психическо, емоционално. Проблемът за възпитанието на децата и средата им не се решава с месечен доход от 2000 лева, нито с направено пюре и пусната прахосмукачка.
      И ако ще се дават такива пораженчески съвети на насилвани жени, какъв съвет би бил към жена, която е останала вдовица с две деца и със същите доходи като на Синди? И в двата случая може да има, а може и да няма родители насреща. Насилието не трябва да се търпи, тук не говорим за два шамара в разгорещен скандал, а за системен тормоз, вменяване на чувство за вина и създаване на зависимости.  

# 116
  • Варна
Има една категория жени, които са готови да пожертват и себе си и децата си само и само да не останат сами. Да не говорим за огромния срам и страх да признаят пред родители и приятели за краха на връзката си. Дано авторката да не е от тях, но натам ми намирисват нещата. Аз не виждам и капка желание да се спаси, да не говорим, че не видях и бегла мисъл какво причинява тази домашна обстановка на децата й. Останала с него и направила дете, защото мислела, че ще се промени. Май често го четем това в какви ли не теми на форума. Да не говорим, че нито една тема не прочетох да е била с "успешен" край, демек негово величество да се е променил.

# 117
Хората се променят, но в посока, която самите те търсят и искат.
Не в тази, която очаква партньорът.
Наивно е да чакаш някой да се промени...

# 118
Има една категория жени, които са готови да пожертват и себе си и децата си само и само да не останат сами. Да не говорим за огромния срам и страх да признаят пред родители и приятели за краха на връзката си. Дано авторката да не е от тях, но натам ми намирисват нещата. Аз не виждам и капка желание да се спаси, да не говорим, че не видях и бегла мисъл какво причинява тази домашна обстановка на децата й. Останала с него и направила дете, защото мислела, че ще се промени. Май често го четем това в какви ли не теми на форума. Да не говорим, че нито една тема не прочетох да е била с "успешен" край, демек негово величество да се е променил.

Целта на темата е да си изплаче мъката, да помрънка и дотук. Действия разумни няма да предприеме. Дано да греша.
Дори не отговаря на доста поставени въпроси, избягва ги.

HighSpeed, има такива жени и честно казано не мога да ги разбера. Как може да се живее в такава обстановка и то за да не остане сама. Лично аз бих предпочела точно това. Сама, но спокойна и щастлива. Защото раздялата с такъв човек може да донесе само щастие. Свободата или салама. То в случая и салам няма Joy
Такива жени не с в ред. Имат нужда от сериозно лечение при специалисти.

# 119
Хората се променят, но в посока, която самите те търсят и искат.
Не в тази, която очаква партньорът.
Наивно е да чакаш някой да се промени...
        Peace Явно момичето живее с тези илюзии. Цитатът за бащите и обичта към майките го показва. Тя не иска да прави промени, иска той да мисли като нея и да постъпи според нейните разбирания и очаквания. Наивно и водещо до дълги години неудовлетвореност.

Общи условия

Активация на акаунт