Парите в семейството

• 33 653
  • 553
  •   1
Отговори
# 330
  • Куциндрел
За жалост още има хора, които мислят като тази потребителка... ooooh!
Има и ще има. Само се надявам да се намират и да си живеят заедно. Mr. Green
Останалите ще се оправят както могат.

# 331
  • София

Не те разбирам. Те нямат брак. Тя нищо не печели от това, че той строи къща на село с неговите си пари, вероятно на негово име, докато тя си хвърля всички пари за издръжка на семейството. При евентуална раздяла тя нищо няма да получи,  нищо, че през времето от раждането на детето му тя вероятно е вкарвала повече пари в това домакинство, отколкото той. И не разбирам какви са тези безумни намеци, че първото дете на авторката не е негово и затова всеки евентуално даден лев от страна на мъжа за това дете е хрантутене. Няколко жени го намеквате и натвърдвате, че той с нищо не е длъжен на това дете. Напротив, длъжен е. Щом е решил да живее с жена, която има дете, което е в нетрудоспособна възраст и няма как да се отдели от майката да си живее самостоятелно, а живее с нея, значи трябва да приеме факта, че това дете върви с майката. На втория ми баща майката беше такава, обработваше го постоянно, че той чужди деца не е длъжен да гледа и направо ѝ се късаше сърцето, ако се случеше той да даде нещо. Дано не ви се наложи някой ден мъжът, с когото сте, да ви покаже, че той вашето дете от друг мъж няма да го гледа..
И аз не те разбирам- защо поне не запомниш това, което тя писа за парите, които получава?
Толкова ли е трудно да разбереш, че няма начин с тях да храни семейството, да облича децата и себе си и да купува ролца от раци и вино?
Толкова ли е трудно да разбереш, че наистина човекът не е длъжен да отделя пари за голямото дете?
То си има баща, който трябва да му плаща издръжка, а за останалото- ток, вода, храна, пак мъжът плаща.
В момента си е вкъщи и го гледа и се занимава с него, по думите на майката.
Ти откъде знаеш какво са се били договорили с авторката, щом се оказва че той дори и собствено дете не е искал да има?
Тя е знаела, че е особен, стиснат и едва ли не ѝ е казал какво мисли по въпроса и с детето от предишния брак.
ПП. Що се отнася до "ескалиращото" насилие в постовете ѝ, изпитвам обосновано съмнение- ако го е имало, се е проявило още преди раждането и явно,  не ѝ е пречело.
Нямаше да го спомене дори, ако не видя, че само с паричния проблем не може да придърпа аудиторията на своя страна.
За себе си знам, че не бих търпяла нито бутане, нито вдигане на ръка- веднъж ми се случи и дотам беше.

# 332
  • Куциндрел
Като се почне с това длъжен, недлъжен...
Принципно, никой не е длъжен да издържа другия, ако не му е дете. Но повечето хора го правят, защото са хора, а не някакви хванати от гората. Tired
Все пак човешките взаимоотношения струват повече от плащане на ток или купуване на "гащи"...

# 333
Все едно жените с деца от предишен брак трябва да водят следния разговор в магазина: "Скъпи, да изберем какво ще вечеряме с теб двамата, а аз за децата отделно ще купя друго с издръжката от баща им, че ти не си им длъжен. После ще сметнем и колко ток хабят...." Crazy hahaha

# 334
Добре де, нали живеят в един дом и са семейство, а ако имат и куче, него кой го храни и издържа? Други кучета ли? newsm78

# 335
  • София
Все едно жените с деца от предишен брак трябва да водят следния разговор в магазина: "Скъпи, да изберем какво ще вечеряме с теб двамата, а аз за децата отделно ще купя друго с издръжката от баща им, че ти не си им длъжен. После ще сметнем и колко ток хабят...." Crazy hahaha
Разбира се, че не трябва да е така, но ние разглеждаме ситуация със стиснат мъж, който е поел другите неща по детето, но не иска да плати за рождения му ден, тъй като това било ангажимент на бащата.
Между другото- в този форум прочетох от една съфорумка, че тя ще си търси втори брак с ерген, за да няма той ангажименти с деца от друг брак.
И доста от жените с втори брак се оказват с мъж без други деца.
Дали успявате да се поставите на негово място или няма нужда?

# 336
Никой мъж не се е озовал насила в тази ситуация  Simple Smile Тоест и той трябва да си е преценил, че може да се справи с нея. Ако не е - грешката си е негова. Има право да се откаже от всичко, ако не се справя, но няма никакво право да тормози жена си  Naughty

# 337

И аз не те разбирам- защо поне не запомниш това, което тя писа за парите, които получава?
Толкова ли е трудно да разбереш, че няма начин с тях да храни семейството, да облича децата и себе си и да купува ролца от раци и вино?
Толкова ли е трудно да разбереш, че наистина човекът не е длъжен да отделя пари за голямото дете?
То си има баща, който трябва да му плаща издръжка, а за останалото- ток, вода, храна, пак мъжът плаща.
В момента си е вкъщи и го гледа и се занимава с него, по думите на майката.
Ти откъде знаеш какво са се били договорили с авторката, щом се оказва че той дори и собствено дете не е искал да има?
Тя е знаела, че е особен, стиснат и едва ли не ѝ е казал какво мисли по въпроса и с детето от предишния брак.
ПП. Що се отнася до "ескалиращото" насилие в постовете ѝ, изпитвам обосновано съмнение- ако го е имало, се е проявило още преди раждането и явно,  не ѝ е пречело.
Нямаше да го спомене дори, ако не видя, че само с паричния проблем не може да придърпа аудиторията на своя страна.
За себе си знам, че не бих търпяла нито бутане, нито вдигане на ръка- веднъж ми се случи и дотам беше.

Не знам защо вие не четете. Какво точно е писала за парите, които получава? Че е 200-300 лева майчинството ѝ, след като е започнала работа. Преди това значи е било двойно. Напълно е възможно с тези пари при лишения да заплаща тези разходи. Има доста семейства в провинцията, при които и двамата родители взимат около минималната заплата и някак живеят с тези пари. Рулца от раци? Ами не  ям такива, но току-що проверих, че цената им е 2,21 лв. за 1 опаковка. Много скъпо, бре. Нищо, че е по-евтино от цената на кренвиршите. Вино? Ами има страшно евтино вино, под 5 лева литъра. Дрехи? Не знам колко вървят във втората употреба, откъдето тя купува, но тя за себе си едва ли купува толкова често дрехи. Аз за нови дрехи и обувки, каквито купувам 2 пъти годишно, не харча повече от 400 лева сигурно, което е малко повече от 30 лева на месец. Ако е от ВУ, сигурно сумата за тримата няма да е повече от това. Е, с 400-600 лева месечно как няма да ти стигнат, ако се съобразяваш с харчовете, да купиш храна за 2 възрастни, едно малко дете, което яде малко и едно бебе, което е на мляко? Вероятно бебето ѝ е най-големият разход заради памперсите и АМ.

Откъде знам какво са договорили с авторката? Ами като пише преди забременяването "Някакси не ми се вярва да е станало, ама защо пък да не .... ще видим. Мъжът ми е убеден, че "неговите момчета" били силни и с тях нямало проблем, от мен зависело .... ха ха:) Ами ще видим.", не оставам с впечатлението мъжът да е останал в неведение при опитите за забременяване.

# 338
  • Куциндрел
Ох, сега прочетох за великия деликатес - рулца от раци. Mr. Green
Ама верно ли Абсурд го смята за нещо уау и скъпото? Joy Joy Joy

# 339
  • 2860 км северно от Екватора
Много вярно. А ако са две дечица от различни мъже, майката с три портфейла ли да ходи за двете издръжки по един и за майчинството/заплата трети.. hahaha
И аз съм на мнение, че никой на чуждия не е длъжен, но да се замислим, колко жени биха заживели с нов мъж който дели и не издържа доведеното дете.

# 340
Не разбирам защо продължавате да се дърлате. Авторката ни отсвири, разбра, че да я мачкат е нейната мисия в живота, ако и дотежи има си голямо дете - ще си го изкара на него.

# 341
Разбира се, че не трябва да е така, но ние разглеждаме ситуация със стиснат мъж, който е поел другите неща по детето, но не иска да плати за рождения му ден, тъй като това било ангажимент на бащата.
Между другото- в този форум прочетох от една съфорумка, че тя ще си търси втори брак с ерген, за да няма той ангажименти с деца от друг брак.
И доста от жените с втори брак се оказват с мъж без други деца.
Дали успявате да се поставите на негово място или няма нужда?

Ако обичаш един мъж или жена, би следвало да приемеш и децата му/и. Защо трябва да ги пренебрегваме? Така пренебрегваме човека, който уж обичаме. Лично аз ако харесам един баща с деца, не бих го зарязала заради тях.
Децата са си деца, не заслужават лошо отношение.
Една приятелка, самотна майка с дете на 3 г. си хвана един, който уж много я обичаше. И тя беше луднала по него. Даде да се разбере, че приема детето и. Държеше се чудесно с малката и дори искаше да се оженят и да имат още деца. Ама в един момент нещо му прищрака на оня, почна да се държи лошо с детето. Приятелката ми търпеше и почти нищо не казваше. Той си помисли, че е лесна за командване. Та и каза, че ако иска да имат семейство, трябва да разкара малката пикла. Или да я даде за осиновяване или да я даде при биологичния баща /на който не му дремеше за нея/. Това я отрезви. Като и го каза полудя, удари го с юмрук, изхвърли го от къщата, а дрехите после му ги събра и стовари на тротоара. Бях там и помагах с багажа.  Laughing

Стига де, 1.80 ги гледах тия дни  Laughing Едни такива замразени. Яла съм рачешко в салати, обожавам ги. Но видях съдържанието. Ми то само консерванти. Даже не пишеше да съдържа рачешко месо  Shocked

So Lucky, малко са мъжете и жените, които приемат чужди деца, но ги има.
Леля ми беше в такава ситуация с братовчедка ми. Втория и баща я прие като родно дете. То тя си беше такова ангелче, как да не я приемеш. А той пък имаше двама сина от предишен брак. Леля ми ги прие и тях. Не живееха при тях, а при майка си, която пък беше доста безотговорна майка. Но често идваха и спяха при баща си. Леля ми се дразнеше, че са лоши ученици и доста ги постегна. Много и се опъваха в началото. Но точно заради нейната строгост и упоритост да учат те се привързаха към нея. Единия келеш се оказа мой съученик от другия клас. Много се заяждаше с мен без причина. Биехме се. Но се кротна като разбра, че ще му ставам роднина. Ама казах и на новия си чичо, че ме тормози и му хвърли един бой.  Mr. Green

# 342
Никой мъж не е длъжен да има връзка с жена, която вече има дете. Но след като е започнал такава връзка значи е поел ангажимента и към детето. Щом стигнахте и до това, че детето се къпело и харчело ток, който го плащал мъжът, защо направо не предложите майката да дава по левче на мъжа всеки път, когато къпе детето?

# 343
Никой мъж не е длъжен да има връзка с жена, която вече има дете. Но след като е започнал такава връзка значи е поел ангажимента и към детето. Щом стигнахте и до това, че детето се къпело и харчело ток, който го плащал мъжът, защо направо не предложите майката да дава по левче на мъжа всеки път, когато къпе детето?

Тогава предлагам мъжът да дава по два лева всеки път когато майката му готви, чисти, пере. И десет лева като спи с него.  Joy

# 344
Обърнахте го на пазар.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт