Парите в семейството

• 33 653
  • 553
  •   1
Отговори
# 345
Тъпото е, че в днешно време връзките (браковете) не са особено трайни и вероятността потребителките, на които толкова им бърка в здравето чуждото дете, да се окажат в положението на разделени с биологичните бащи на децата си и да започнат нови връзки с други мъже, не е чак пренебрежимо малка. В момента разсъждават от гледната точка на недосегаеми, че на тях подобно нещо не може да им се случи.

# 346
Така е, никой не знае какво го чака, затова е по-добре като цяло човек да е толерантен към различните човешки ситуации.

# 347
Авторката обаче чете. Дано си вземе поука.

# 348
Е, хайде сега ... Обърнахте го на "Дали или ..."
Авторката ясно написа, че мъжа й се занимава и с двете деца.
Освен това никъде не се казва, че той не дава пари за храна или че никога не е стъпвал в магазин. Да не говорим, че в днешно време за някои хора си е лукс ходенето по ресторанти, което авторката спомена още в началото.
Каза се само, че когато тя му поиска пари той й задава въпроса "За какво са ти?". Последвалите изразни средства като нищо може да са и заради отговора й, а не защото няма намерение да й дава от своите пари. Та не е ясно в крайна сметка дали наистина не й дава, както някои заявиха.
Единственото лошо (от финансова гледна точка), което е направил е, че е отказал да даде пари за рождения ден на първото й дете. Но аз го разбирам от части. В крайна сметка това дете си има и баща, който би следвало да поема някаква финансова отговорност за него. А до тук не чухме нищо за въпросния и това как той допринася за финансовото състояние на детето.
Ако аз съм в ситуация, в която имам първо дете от друг мъж и второ от сегашния ми, със сигурност няма да искам пари от него за рождения ден на голямото ми дете. Или ако искам ще е с уговорката да му ги върна (най-вече ако партньора ми е по-стиснат и държи на парите си, в което няма нищо лошо).

# 349
Да бе, наистина си представих как искам от мъжа си пари назаем за рожден ден, а после ще му ги върна. Че аз не бих могла да го погледна след такъв случай.

# 350
Стига де, 1.80 ги гледах тия дни  Laughing Едни такива замразени. Яла съм рачешко в салати, обожавам ги. Но видях съдържанието. Ми то само консерванти. Даже не пишеше да съдържа рачешко месо  Shocked

Санди само спомена, че я е замерил с тях. В следващите постове се преекспонира, че тя купувала едва ли не деликатеси. 0.99 лв. са в Билла замразени и съдържат рачешко месо. Е, вярно пише, че може да съдържа следи от рачешко месо, но това са подробности.

Авторката според мен от страх да не остане самотна майка заради еснафщината и предразсъдъците, на които робува, се е натреснала на абсолютно неподходящ екзпемпляр, който е показал интерес към нея. Надявам се да се отърве и да си отваря очите на четири следващия път. И да запомни, че е 100 пъти по-добре да си сам, отколкото зле придружен. И това няма нищо общо с какво ще кажат хората. Едва ли е бил щедър преди да започнат да си играят на семейство, едва ли е успял да прикрие и всички прекрасни черти на характера си.

# 351
  • Варна
Не разбирам защо продължавате да се дърлате. Авторката ни отсвири, разбра, че да я мачкат е нейната мисия в живота, ако и дотежи има си голямо дете - ще си го изкара на него.

Това е грозно, като да риташ паднал човек. Няма нужда да се напада така само защото не е послушала форума и не се е изнесла на мига от дома си.  Stop
Достатъчно съвети и дадохме, предполагам има над какво да помисли. Дори не е длъжна да ни уведоми за развръзката. Нейна си работа.

# 352
Да бе, наистина си представих как искам от мъжа си пари назаем за рожден ден, а после ще му ги върна. Че аз не бих могла да го погледна след такъв случай.

Е, как. Бащата на първото дете дава издръжка от стотина лева, с която майката му покрива твърдо 50% от разходите, останалите 50% ги покрива тя, но в никакъв случай новият мъж в живота ѝ. При някакъв повод като рожден ден, който изисква извънредни разходи, майката или се съобразява с този бюджет и прави съвсем скромно празненство (защото бащата не е длъжен да плаща нещо над задължителната месечна издръжка), въпреки че за другото дете от новия мъж има хубаво празненство, или иска пари назаем от новия мъж (щото пък той изобщо не е длъжен за чуждото дете), които после му връща, защото е стиснат  и държи на парите си, в което няма нищо лошо.

# 353
Ако мъж откаже пари за рожден ден на "чуждото" дете, сигурно би отказал пари и за зъболечение на майката. Така де, зъбите да не са негови. Crossing Arms Нищо лошо няма разбира се в такива мъже, само да не са в мойта къща.

# 354
Именно за това хората са различни Peace
Аз не бих си позволила да карам бащата на второто ми дете да плаща за по-големите разходи на първото. Ако той сам пожелае - нека го направи, но аз да го карам - не.

Иначе ако трябва да си представяме евентуални ситуации, то го има и другия вариант.
Бащата на първото ми дете дава пари за партито му. Настоящия ми мъж, който е и баща на второто ми дете, също дава пари и се събира една значително голяма сума, с която организирам страхотен купон с всевъзможни забавления и прочие. Обаче идва ред за рождения ден на второто ми дете. Аз все така нямам достатъчно доходи и разчитам само на тези на бащата. Той отново дава някакви пари, но те далеч не са същите като тези, които сме събрали за другото. И какво? Второто ми дете (което естествено е било на рождения ден на батко/кака си) получава много по-скромно парти, защото то не е "късметлия" с двама бащи, даващи мило и драго за него ...

# 355
Именно за това хората са различни Peace
Аз не бих си позволила да карам бащата на второто ми дете да плаща за по-големите разходи на първото. Ако той сам пожелае - нека го направи, но аз да го карам - не.

Иначе ако трябва да си представяме евентуални ситуации, то го има и другия вариант.
Бащата на първото ми дете дава пари за партито му. Настоящия ми мъж, който е и баща на второто ми дете, също дава пари и се събира една значително голяма сума, с която организирам страхотен купон с всевъзможни забавления и прочие. Обаче идва ред за рождения ден на второто ми дете. Аз все така нямам достатъчно доходи и разчитам само на тези на бащата. Той отново дава някакви пари, но те далеч не са същите като тези, които сме събрали за другото. И какво? Второто ми дете (което естествено е било на рождения ден на батко/кака си) получава много по-скромно парти, защото то не е "късметлия" с двама бащи, даващи мило и драго за него ...

Тъжното е, че дори и хипотетично на теб не ти пречи да си с мъж, който не би пожелал сам да се грижи за детето ти и би си стояла спокойно с такъв, защото не е длъжен да прави такива неща. Възрастни хора  много добре знаят какъв бюджет могат да си позволят. От рождения ден на едното до рождения ден на другото дете семейните доходи (на майката и новия баща, защото те са семейство) едва ли ще се повишат или ще намалеят чувствително, ако не се случи някой сериозен катаклизъм. За мен няма и никакъв проблем от парите, които е дал първият баща (ако е дал повече), да се отделят пари и за другото дете, ако вторият баща също полага грижи  за завареното дете.

# 356
  • Куциндрел
Въх, замислих се... аз ако искам пари на милЮто и то ме попита "за какво са ти?" Whistling Twisted Evil Mr. Green Или обратно, аз да задам този въпрос.
В семейство, където двамата гледат заедно напред, нито единия харчи кат алтав, нито другия държи сметка на парите. В момента, в който се промени това правило, то в семейството се появяват дрязги, скандали и развалени отношения.

Понякога получавам факс и обяснявам, че днес съм купила това, онова, трето, пето. От другата страна получавам реплика - "добре си направила, толкова подробен отчет не ми трябва." Днес купих за 8 лева книжки на детето. А половинЪ е купил някакви дивотии от Каулфанд като тиган, сушилник и другото не го разбрах. Crazy Довечера ще ми дава отчет с колко пари сме останали, че на мен ми предстои пътуване при нашите, та да си направим сметката.

Зизy, ти поне до първо дете докарала ли си го, че вече кроиш планове как ще е с 2-ро от 2-ри мъж? Crazy

# 357
Според мен това са много дребни и грозни сметки. Не би трябвало да ги има в едно уж здраво и щастливо семейство.

# 358
  • София
Ох, сега прочетох за великия деликатес - рулца от раци. Mr. Green
Ама верно ли Абсурд го смята за нещо уау и скъпото? Joy Joy Joy

Питай мен, Цеце, защо питаш публиката?
Не, не ям такива боклуци, не ме и интересува колко струва, но ако някой няма пари за храна, не би ги купил също.
ПП. Понаучи малко правописа, че и някое българско възклицание, вместо да се излагаш.

# 359
  • Куциндрел
Ох, сега прочетох за великия деликатес - рулца от раци. Mr. Green
Ама верно ли Абсурд го смята за нещо уау и скъпото? Joy Joy Joy

Питай мен, Цеце, защо питаш публиката?
Не, не ям такива боклуци, не ме и интересува колко струва, но ако някой няма пари за храна, не би ги купил също.
ПП. Понаучи малко правописа, че и някое българско възклицание, вместо да се излагаш.
Хихи, гледай как клъвна, нищо че е към публиката.
Че на мен ми е кеф да се излагам... не се кОси. Wink
Само обЯсни сега, след като се отзова на повика, защо все тези рулца споменаваш и то в контекст - щом ги ядат, значи не са бедни?

Общи условия

Активация на акаунт