Февруарската дружинка ще празнува 2-та годинка! - тема 18

• 72 740
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
  • София
на мен хомеопатката ни ги изписа само при температура белладонна 30ch - по 2таблетки през 1 -2 часа. Снощи имахме само 38 и за това дадох само хомеопатия. Първо беладона, после след час някъде дадох 2 ШС  3номер и след час и нещо още 2 бела донна и повече не се наложи да давам нищо.

# 226
  • София
http://roditel.bg/5-absurdni-situatsii-koito-izvajdat-maikite-ot-ravnovesie/   
 нещо забавно.
Една от снимките ми напомни, че все забравям да пиша на Копчето за един съвет , който ми даде един познат. Неговите така като не искали да ядат и той даже не им сипвал ядене , ами си слагал на него и им казва да не пипат, това си е негово. Ела да видиш как омитали яденето му  Laughing. Или пък ми разправя - ние нали като родители за тях отделяме все най хубавото, най вкусното, а другото де остане ядем ние. Е те не го искат после техното и ядата нашето. Е затова заделям за тях, слагам го някъде да не могат да го стигнат и казвам- това не се пипа , за мен е . Та както казва той дразненето и забраната често пъти помагат при злояди деца Simple Smile.
Пробвайте , може да мине номера с Натали, при нашия преди минаваше, а и сега понякога Simple Smile

# 227
  • гр.София
Честит втори рожден ден на Рали!!! Лили,да ви е здраво,усмихнато,безгрижно и спокойно детето!!! Да бъде най-добрата и грижовна кака!!!
Чакам разказ за партито Simple Smile
Гери,радвам се че си овладяла положението,дано не е нещо сериозно! Половин доктор си станала обаче Wink Действаш доста адекватно!
Ние днес цял ден навън,че и дъжд ни заваля и Вики пак не склони да се прибере! Няма оправия с това дете! Айде аз и с циркова програма и без,някакси се налагам,ама баща му с нас ли е .... ooooh!

# 228
Добро утро!  Hug

Благодаря ви за пожеланията, мили дами! Simple Smile Много е мило, че започнах деня си именно с вашите пожелания!  Hug
Празникът ни мина страхотно, много съм доволна и сякаш и Рали разбра, че ѝ е празник. Simple Smile
Сутринта ѝ бях приготвила импровизирана тортичка - в една малка купа ѝ наредих бисквити, отгоре резени банан и най-отгоре заквасена сметана. Сложих една свещичка с цифра 2 и тя я духна, което много ни зарадва. Simple Smile
После отидохме до детската градина, в която мислим да я записваме - да се запознае с обстановката, а ние да се информираме за разни важни неща там, та 30-40 минути лудува на воля и си игра с другите.
След това имахме уговорка с моята фризьорка да ѝ направи "прическа" - подстригахме перушинката, при това без драма, вързахме едни мини опашлета и даже си тръгнахме с подаръци. Simple Smile
Основната ми идея се осъществи после, когато отидохме в Капела Плей, там се видяхме и с родителите на ММ, бабата остана да тича с малката вътре, а ние пихме по едно кафе отвън.
Накрая се поразходихме из Сердика мол (Рали като изключим вчера и била само веднъж в мол и то заради Карфур, та ѝ беше страшно интересно) и влязохме в Carnival Kids да разгледаме, при което Рали си хареса рокличка (сама!) и я взехме, разбира се, тя я уцели и намалена с 30%.  Joy
Прибрахме се след 20ч и всички бяхме каталясали, но пък много доволни. Simple Smile

Пожелавам на всички малки рожденници, на които им предстои големят ден, много вълнуващи празници!  Hug И отново благодаря, че сте част от нашия ден!  bouquet

# 229
  • София
Здравейте!
Това с тръшкането ми дойде в повече днес. Не стига, че на това хубаво време не си игра навън с децата, а се тръшка по земята от инатлъци, ами и в къщи рева половин час до зверско изпотяване и хълцане, защото реших да му изрежа ноктите.
Ако бях писала сутринта поста ми щеше да звучи по друг начин Simple Smile, дори хвалебствен и доста по-положителен.
Тези дни много добре се държа Алекс и си играеше и ме слушаше и се разбирахме, но явно и той си има предел на послушание.
Много ме радва това хубаво време. Успявам да изведа и двете деца сама. Това как ще се справям навън и с двамата много ме притесняваше, но всъщност не било толкова страшно.
Весел ден!

# 230
  • NE
Много се радвам на всички, които успявате с две малки дечица да се справяте. Аз настръхвам само при мисълта за групаво реване. Crazy
Това с тръшкането е нещо ужасно. Излезем ли само отгоре ми е и почти не върви. На баща си не му ги прави тези номера, но мен не трябва да ме има. ooooh! Като сметна, че го виждам само вечер така ми докривява, но някои неща не зависят от мен.
Събота и неделя го водим в Двореца и там поне му е интересно из всичките тези лабиринти и прави по няколко отсечки пеша. Показахме му един аквариум с рибки и залепна да го гледа сумати време. Joy Само такова нямахме вкъщи.
Рожденият ден се очертава много скромен от към гости, но здраве да е. Дано е спокоен, че 2 кътника са на път да създадат много драма. Tired

# 231
Навън с двете без подкрепления още не съм се  пускала. Ще ми се наложи след седмица и от сега го мисля какъв ще е цирк... Евала, Принцес!;) И кураж... Ще има такива дни, а и други по-добри.

Бяхме при педи днес цялото семейство. Малката на реимунизация Хепатит + мерки и теглилки, а каката на реимунизация Пентаксим. Малко преди 2рия рожден ден е 12300 грама и 89 см. Държа се мъжки, малко плака. Ама от 1 седмица й говоря за тая инжекция.
Стратегията излезе добра - първо на нея да сложат й да я държи ММ. Иначе ако беше първо бебето, като писне - не знам как щяхме да я укротим.Wink
А Боянка е метнала едно кило отгоре само на кърма. Много съм щастлива. Дано да е така и другия месец.

Не ни дадоха направления за изследвания. А май трябваше?
Кажете, че ще ходя пак другата седмица за моя болничен и да си искам.

Мария, кое е различното в разходките с ТМ?

# 232
  • София
.

Последна редакция: вт, 02 фев 2016, 21:03 от princessd

# 233
  • София
Привет,
ние станахме зле от снощи и днес при лекарката, разбира се на частно, защото до ЛЛ така и не можах да стигна, пред народното събрание има по малко хора на митинг от колкото пред нейния кабинет  ooooh!. Вирусен бронхит и сме на вентолин и изопринозин. За сега каза че ще изчака с антибиотика, че и изследванията са горе доло добре, но сме на ръба  Sad. Вчера цял ден тича и игра и си викам айде размина се и в 20ч като седна и дигна 39 и започна едно дишане чудо. После една луда кашлица до 2 през нощта не мога да я успокоя. Не ми беше нужна дори слушалка за му чуя хриповете  ooooh!. Днес пак температура. В повечето случай я сваля само с хомеопатия, но сега дадох панадол, че ме е страх като спи да не я дигне много, че дигна 39 като заспа.
Много е гадно, няколко деца от групата ни са също така, така че пазете се, че с това топло време вирусите плъзнаха.

Ние за съжаление не се възползвахме днес от хубавото време, че като излезе на изследванията че е вирусно и не ми се искаше да ходим и да предаваме натам, а и на обяд пак беше с температура.
Днес определено ми е тройно критичен ден. И в работата изникнаха поредните проблеми и направо се чудех днес кое по напред да хвана и с кой по напред да се разправям в работата.

Утре си чакам уреда за сребърна вода, дано помогне малко, ако не освен да търся вече и за златна вода ли, за платинена ли....
Скрит текст:
в чудо се видях с това моето дете. Не знам друго да боледува повече от моето. Какво е това чудо не знам, иде ми вече да се гръмна  Cry. Аз ли лошо го гледам, а уж яде все полезни неща, държа на доброто хранене, все домашно, дори купени пилета не яде, не знае какво е чипс, зрънчо, брауни, близалки и каквито там още има боклуци. Децата се тъпчат с какви ли не боклуци и не боледуват така и дано не си боледуват нали. Вече ви казвам не знам и аз какво да правя. Нали уж здравословното хранене помага на имунитета. Уж плодовете и зеленчуците помагат,а той яде много . Вече тотално се отчаях да ви кажа и определено май няма да се навия скоро на второ, че и ако и то е такова не знам как ще се справя  Cry
Извинявайте за мрънкането , но имах нужда да споделя. Днес ми дойде в повече всичко и сега дребното заспа и ми иде да седна и да се нарева едно хубаво.

# 234
Честит празник на мама Сахасрара, да ви е жива и здрава и много да ви радва Рали!
Гери все едно аз съм го писала. Откакто е започнала ясла е нон стоп болна, сега от няколко дена е добре, но вчера тичахме до личната, защото имаше среднощно събуждане, рев и се пипаше по ухото. Добре, че нямаше нищо и отмина, но здраво се бях стреснала. Колежката ми също има дете с един месец по-голямо, а само веднъж е отсъствала, аз и ММ постоянно се редуваме  да я гледаме. Аз също я храня здравословно, добре си хапва, а на колежката ми не яде или нагъва само сладки неща и не боледува. И на мен на моменти ми идва да се гръмна. Досега не е имало да изкара повече от една седмица на ясла. Сега се моля да да задържим малко по-дълго  Praynig
Кажи си мнението за Умкалора.
Фрауст манекенка, ние сме 86см, 13,200кг, не е от най-високите, като майка си  hahaha
За тръшкането е кошмар. Като я взема от ясла прибирането е цяло приключение. Не иска да върви, ляга по земята, опитвам се да я нося извива се на дъга и реве, пълен цирк, хората ни гледат.

# 235
  • София
freyda умкалора е хубав. Онзи ден се сетих и аз за него, че от доста време не го бях давала. Хубав е за задна хрема, такава смесена кашлица, която не знаеш каква и казват че засилвал малко имунитета.

Седя и се оплаквам на майка днес , а тя ме успокоява - спокойно, нормално е и ти беше така до 5тата година  ooooh!. Е викам мерси за успокоението  ooooh!... чак до 5 г така, направо зле ми стана  #Crazy

Нашата ЛЛ ни ни мери, ни нищо, просто се чудя вече освен за бележки за друго дали ми върши работа  newsm78

# 236
Гери, Фрейда  Hug
Не е явно само до храната, просто деца са податливи, а в яслите е пълно с деца, дето като се разболеят, не ги държат в къщи, а сеят зарази. Пробвали ли сте да дават имуностимулатори ама повечко време и витамини ей така зимния период  newsm78 аз й направих един курс с бронховаксом и май ще повторя и сега пие един Имунобейби с ехинация...
Моето нали все мрънкам, че не яде - и вече окончателно спирам да ви занимавам, защото последно като я мерих беше 13,300 кг, ама да чукна на дърво не се е разболявала толкова често. Но в интерес на истината няма много контакти на затворено с деца. Сега очаквам да ми се тръшне след рд-то.
Та, спирам да се тюхкам, ама да знаете как си мечтая като сложа нещо на масата и да си хапва с апетит  ooooh! Praynig

А, Гери, мен все ме успокояват, че вторите деца били различни - в моя случай второто щяло да яде, при теб сигурно ще е здраво като бик Simple Smile а една приятелка с породени деца, 18 мес разлика, казва, че второто не го усещаш как и кога пораства  Joy

Ние вчера бяхме на рд, в детски център, ремонтиран, хубав и сега ме е яд, че няма да правим рд-то там, ама кой да ми каже. Та, от 20 деца, познайте кое си тръгна с рев. Вече започвам да си мисля, че аз съм виновна за нейното държание, явно не й реагирам правилно или й предавам нервност, не знам. Или само на мен ми прави сцени, защото знае, че най-много се дразня.

Хубав и спокоен ден  Hug

# 237
пак аз, нещо да ви разсмея

# 238
А, Копче, не е само смях, ами и самата истина.
Доста неща ми се струват безумни като се сетя как сме били преди две години... Други пък не правя, защото съм променила приоритетите...
Успокой се, не ги сравнявай децата - кое с рев, кое със смях си тръгва... И две твои като станат, пак ще са различни по между си, а и с другите.

Вчера оставих майка ми да я облича за сън. Ами... След 30 мин рев и борба реших да се намеся, за да не си ляга в 22 часа. Чак се напика от реване. Ще стискам зъби да я пусна на градина през септември. Сега дори и да иска да играе с децата, не ми се струва, че ще мине положително с отношението към възпитателите. Изправя ми се косата всеки път, когато ходя до кухнята и чувам крясъци на деца и възпитатели... Някакъв ужас е. И моята ще е все наказана, убедена съм...

# 239
  • София
Здравейте,
попдаднах на това http://roditel.bg/teatar-za-bebeta-prez-fevruari/
Аз ще видя ако успеем да идем за 14/02, звучи добре.

Ние май сме по добре днес.

Копче да ти кажа според мен ако спреш да й се втрогваш толкова и успееш да намалиш малко АМ може и да си прояде. Но като гледам не е от слабичките, така че какво я мислиш толкова  Hug
И ние последно там някъде се мерихме към 13,200-13,400кг. Те варират та знам ли колко е сега.
Добре са си децата. Simple Smile

лек ден от мен  Hug

Общи условия

Активация на акаунт