Февруарската дружинка ще празнува 2-та годинка! - тема 18

• 72 748
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
Привет!

Гери, дано утре съвсем да сте добре. Не е от храна, кърмене, а от контактите с яслата. Нали уж така градяли имунитет #Cussing out хич не ми харесва идеята с много разболяване и начесто да гради имунитет, ама...явно ясленските бацили са силни #2gunfire

Копче, и аз предполагам, че заради АМ не хапва разнообразно. При нас муцкането явно ни изиграва такава работа и пречи да си хапва.

Отчет от ден първи на ясла:
Скрит текст:
сутринта се събуди към 7.30 (рано като за него), казах му "Ще ходим на разходка при дечицата в градината да си играете", ухили се, стана, започна да бърбори, не искаше да дакуси дори от бързане, строи се да го облека и го заведохме. Там се зарадва на сградата - явно я помнеше и то с хубаво я свързва. Влязохме, посрещна ни неговата учителка, поговорихме, дадохме си багажчето и го въведоха в стаята. Той протегна ръчички, размрънка се, но като затвориха вратата не се чу повече хленчене. Тръгнахме си, аз през 5 минути си гледам телефона. Звънях преди 12ч - от време на време помрънквал, но сам се заигравал, не се е тръшкал, занимавал се с играчките, играли (имаха спорт Mr. Green един младеж с чувал топки тъкмо влизаше сутринта като отидохме, и щяха да имат английски). Ядосал се на 2-3 дечица, които не спирали да мрънкат и плачат, и той им креснал и се тръшнал на земята. Ох, тук се разхилих, щото си представих. Той не обича силен шум и резки движения, а ревливкитеявно са го издразнили и той е протестирал. После към 13ч ми се обадиха, че не е искал да обядва (а не беше и закусил), не е искал нито банана, нито бисквити, близнал доматена супа (сервирали са им обяда) и си бръкнал в устата да се прави , че повръща (така прави и у дома ,а ко го прилъжа да опита нещо). Заспал на рамото на една от възпитателките и спал непробудно повече от час и половина. Звъннаха ни в 14.30 да си го вземем, че се е събудил, бил спокоен но нищо не хапвал  и да него държим повече гладен. Като отидохме, хапваше кифла с прясно мляко Mr. Green не искаше да дойде при нас, гушкаше се в една от учителките. После се гушна в ММ, поговорихме с даскалиците и си тръгнахме. Малкият не искаше да си тръгва Rolling Eyes
Мисля, че добре е било като за първи ден Twisted Evil

# 241
Бизи, екста звучи. Отдъхни малко, всичко ще бъде наред! Wink

Днес също има рожденици под прикритие. Живи и здрави! Дано някои мине да разпише.Wink

При нас е екшън... Едното реве, другото ми се катери по главата... Wink

# 242
  • София
Bizi  браво за първия ден Simple Smile. Имай в на предвид че на 2 или 3 ден ще се усети вече и може да почне да мрънка, но това че днес му е харесало е много добре. И да започне да мрънка тези дни няма да е за дълго.

Ние днес не дигнахме температура. Лекарката каза че е добре и продължаваме без антибиотик и слава богу, че ни стига тези гадости де пием до сега  Sad
Диша по добре, но още си свири като диша. Кашля доста по малко. Та май вървим на оправяне, но утре ще ида да си искам болничен , че мисля и другата седмица да не ходи.

Фрау не ти е скучно ми се струва  Wink

# 243
Ей, че хубав месец е този Февруари - нали си е нашият месец! Бизи, даваш ми лъч светлина за яслата - изглежда и на малкия му е харесало! Знам, че ще боледуват, но дано минава по - леко! Гери, ти си страхотна, грижовна майка! Ако и нашите деца бяха тръгнали по- рано на ясла, сигурно положението щеше да е много по - сериозно! Не се плашете от второ детенце - със сигурност второто ще е различно! Моите, въпреки, че са родени с разлика от 2 минути и ги гледам по един и същи начин са коренно различни!  За плаченето едновременно (аз му казвам "дуетно изпълнение") от началото съм се шашкала,  но с времето с всичко се свиква и на всяко терзание се намира решение или начин за преодоляване!  И сега понякога има моменти, в които се чудя кое по напред да направя,  но за всичко си има решение!  Въпреки, че "малки деца -малки ядове", аз продължавам да твърдя "колкото по големи деца,  толкова по - лесно! ". Фрауст, ще видиш, че ще се справиш и то много добре! Браво на Принцес - колкото повече време минава, толкова по лесно ще ти става! А за тръшкането, ревовете и при нас го има, като силно изразено е при момченцето ни - вярвам, че е период и ще отмине! А, нека са палави, жизнени и щури децата ни! Лека нощ от нас!

# 244
Добро утро! Simple Smile

Честит рожден ден на Дарето, Сианка и МишоHeart Eyes Да са много здравички, умерено палавички, усмихнати дечица и да радват всеки миг добрите си майчета! Весел празник на всички!  Hug

# 245
Честит рожден ден на Дианка, Сиана и Мишо  Hug ДА растете здрави и щастливи Simple Smile

Бизи, браво на детенце, поне той да те успокои Simple Smile дано и по-натам да няма проблеми и да прояде  Hug

Велина, много добре ми подейства твоя пост - едно такова успокояващо  Hug

Вчера направо #Cussing out
Скрит текст:
отивам да уговоря каква храна и тн за рд-то и се оказва, че заедно с нас има още един рд с 70 гости, общо с моите 100 гости  #Crazy побърках се, а мястото е колкото за 70 мах. Отказах ги, само дето не ги напсувах, и отидох на друго място - там поне е по-широко и мястото за игра е по-хубаво...само дето нали е от днес за утре и ще сме до вратата и пак ще има много хора, ама на пък, така и така ще ми е мизерно, няма на ония нещастници да си дам парите. Разбирам че искат да си печелят, ама защо не ми казаха. Можех много по-рано да реагирам. #Crazy  #2gunfire

Та, аз утре май от рано ще се хомеЮпатя, че иначе няма да се преживее.

Хубав и спокоен ден Simple Smile

# 246
Честит рожден ден на Дария, Сиана и Михаил! Да са живи и здрави! Wink

Копче, нищо не ти пречи още от сутринта да сложиш малко блясък в очите! Ами то и на теб е празник, не само на Натали... А пък виж колко рожденици имаме този месец - само си избери повод за почерпка...

# 247
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДАРИЯ, СИАНА и МИХАИЛ
[/size]
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН и на ДАМЯН
Бъдете здрави, бъдете палави, щастливи и преоткривайте приключенията в игрите, мили дечица!
[/size]

Благодаря ви за подкрепата, момичета, мило ми е като прочета окуражителни думи в точния момент, когато имам нужда от тях bouquet безценни сте Hug

Фрауст, сама ли си с двете моми вече?Кураж Praynig

Гери, вярно че се наболедувахте много. Стискам палци да оздравявате вече Peace

Копче, не се ядосвай, хубав ще бъде празника Hug

# 248
  • NE

Пожелавам на всички рожденници да са здрави, щастливи и усмихнати дечица!

Бизи Според мен добре е минал ден 1. Протестира с яденето, но е добре че се е поддал на сънчето. В началото ще е така, но ще прояде и ще спи далеч повече и по-спокойно. Кураж! Hug
Копче Може на новото място да сте в пъти по-добре. А килцата са ви чудесни, не става от неядене.
Моя хубавец няма 11 кг, а яде кухнята. Whistling

Тортата ми била в процес ма работа. Mr. Green Надявам се да е чудна. Днес заминаваме за Варна да търсим подаръци на бъдещия рожденник. Вчера брат ми му донесе джип и голямо носене на пуканки падна. Joy Май автовоз му трябва. hahaha

# 249
Какви книжки избирате за малчуганите? При нас на почит са и пъзелите - вие имате ли и какви?
Събирам идейки Peace

# 250
Magy, много извинявай, много съм завеяна, прекръстих ти детето, а то такова хубаво име да.има Simple Smile да ти е жива и здрава Дария  Hug

Бизи, има книжки пъзели Simple Smile хем.приказка, хем някои картинки са пъзела Simple Smile
Аз честно да ви кажа бих й купила на мойта мома един багер или един самосвал Simple Smile
Тя за рд ще получи касов апарат и микрофон. И кукла и плюшки, дето вече не знам къде ще ги слагам.

# 251
Здравейте, момичета! Благодаря за честитките! Аз още не мога да повярвам, че моето довчерашно бебе стана на 2 годинки. Егати как си минава времето...
Празникът ни мина чудесно - торта, сок, балони и свирки в яслата, а вечерта - семейно събиране (баби, лели, братовчеди). Нямам идея как е минало в яслата, защото при нас не разрешават да се снима (а нямахме възможност да попитаме лелката, която ни го предаде след обед), пък Дамянчо все още не е в състояние да ми разкаже, но приемам, че е било ОК, защото си го взехме в отлично настроение. Вечерта си прекара страхотно - зарадва се на всеки подарък, който получи (искаше да си ляга с пантофите от леля му  ooooh!), показа си всичките номера (за радост на публиката  Laughing) и духна свещичките съвсем успешно поне 8-10 пъти... Абе порасна си диването и това си е! Според мен напълно разбра какво става - че той има празник и т.н. Миналата година нищо не вдяваше, а като духнахме свещичката (защото той не можеше още) се скъса да реве - изкаше да си гори и да си я гледа...

Специални поздрави ни всичките ни слънчица, които порастват този месец. Да растат здрави и щастливи и все така да пълнят къщите и сърцата ни със своите смях, бели и дори тръшканици - то си е част от шоуто!  Hug bouquet

# 252
  • София
Здравейте и честит празник на всички празнуващи днес  nbirthday - Дари на Маги, Сианка на Ксиела, Мишо на Павлина  и Дамян на Скритата лимонка .
Много здраве , усмивки и весели празници  Hug bouquet

Ние вече сме добре, вчера и за сега и днес не ми е дигал температура, но пък не иска да яде. Тамън тръгне в режим и айде всичко отива по дяволите. Тотално ми дотегна от това ядене. Само готвя и почти всичко отива на кофата. Вчера умесих невероятна питка, вечерта ядох само от нея и домати, толкова ми беше вкусна, а дребното не я иска грам, иде ми да се  #2gunfire

Бизи аз гледам да взимам интересни книжки с хубави картинки. Имаме едни тук с много хубави приказки, но са без картинки и му са скучни и за това четем тези с картинките. На скоро взех една " Самолетово" и много му хареса, защото вътре имаше страхотни илюстрации и все със самолети, а ние много ги обичаме Simple Smile.  Една чета сега , май от кауфланд я взех, че повечето са ни оттам - 52 български приказки. Кратки са и са много приятни и за това четем по 3 приказки от тях.
Нещо не сме по редене на пъзлеи ние.

Аз още не съм му измислила подаръка. Уж щеше да е картинг. После се отказах да правим и РД, че не ми се дават над 500лв за нещо което няма да помни и решихме да му купим нещо по хубаво за тези пари, а и да не говорим че дори не знам дали ще може да празнуваме както нон стоп сме болни  ooooh!. Сега обаче онзи ден видя едно колело без педали и седна да го кара и май му хареса, та сега се чудя дали да не си му взема аз едно такова вместо картинга. Та едно от двете ще е, но кое не се знае, само знам че ще е пуки Simple Smile. Имам още малко време и дано го измисля.

А за боледуването да ви кажа до дете си е най вече. Не е толкова до яслата. Нали гледам и другите деца дето ходят на ясла. Неговото другарче за последните 3 месеца няма май и едно отсъствие ( и дано да няма) , а ние ако изкараме половината месец се радваме. Просто моя си е такъв един кекав.
Та не се притеснявайте толкова, вашите може да не са така  Praynig

# 253
Честит Рожден Ден на Сиана, Дария, Мишо и Дамян! Бъдете здрави, палави, любознателни и радвайте всички около себе си. 😊

# 254
  • NE
Голяма мъка ми са подаръците за този рд. Като знам, че може да не ги погледне играчките като тези от Коледа ми умира ентусиазма. Обикаляхме днес над час Джъмбо. Баща му му хареса боклуджийски камион, но 50 лв не струваше честно казано. После загледах влакчето Томас, но ще му е 6-ти влак. Накрая взехме низанка да учи цифрите, кукла на конци да му прави шоу баба му и няколко вида коли с кецове и малко дрешки. Тортата я включвам и нея и се надявам все нещо да му хареса.
Леля му наблегна на книжките, но не знам какви са.

Общи условия

Активация на акаунт