Февруарската дружинка ще празнува 2-та годинка! - тема 18

• 72 751
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Фейчка честит ти рожденик. Да е жив и здрав , много игрив и понякога послушен  Winknbirthday

Ние днес ходихме на бебешкия театър в НДК. Мисля че му хареса, защото седя и гледа и не помръдваше. Като гледам почти всички деца бяха така Simple Smile, все едно ги бяха спряли с един бутон  Joy
Ще взема да карам лелките в яслата да го водят и него като има театър там, че тези по малките не искат да ги водят, но като гледам как седи и гледа според мен няма да имат проблем с него.

За млякото кисело не иска да пие,само ако е сладко евентуално. Иначе аз си го квася и ме е яд че не го иска, но не иска. И купено не иска.
Виж замислихте ме за прясното, викате да минаваме на прясно вече  newsm78. Аз така или иначе само домашно взимам, кремчета и тн само с него правя, давала съм му и си го пие, попарки  с него пак правя, но  все си мислех че са още малки и давам АМ. Ще взема и аз скоро да го спра и да мина на прясно.

# 286
Здравейте и от мен.Честит рожден ден на Вили.Да е жив и здрав, с пожелания за безгрижно детство, изпълнено с много радости и игри. Благодаря ви за ппожеланията. От мн време не съм писала но поне се опитвам да ви чета.Мишо ходи на ясла а аз съм на работа, но често е болен.Даже рожден ден не усетих ме. Мн лошо се беше разболял предната събота, и от силно зачервено гърло с висока температура се стигна до новия грип с висока температура, кашлица и супер ниски левкоцити. Важното е че се разминахме от болница и Мишо вече е добре.Но ще се гледаме още една седмица докато окрепне. В тая връзка кажете ми какъв имуностимулант ползвате? Иначе на рождения си ден вечерта събра сила да си духне свещичката, и да си отвори подаръците си.Да ви се похваля че Мишо доста думички знае вече от яслата , пее и две песнички , мн ми е пораснало момчето

# 287
Нещо съм се побъркала на тема моторчета кракомобили. Аз много исках да и купя и в крайна сметка ни подариха, но не му се върти кормилото и не е удобно. По назад се коментираха такива балансиращи моторчета, колела. Препоръчайте ми, не мога да преценя кое е подходящо за възрастта, височина на седалката и все пак да го кара още 2 години.

# 288
  • гр.София
Момичета не съм ви чела! Да са ви живи и здрави рождениците ,съжалявам че неможах да честитя навреме!
Ние
Скрит текст:
Ние с детето сме в болница. Преди 5 дни направи фебрилен гърч. Това което изживяхме,не го пожелавам на никой родител. Изпадна в безсъзнание и след това два часа детето ми беше неадекватно. Приеха ни в болница с голямо нежелание,нямало места ,да сме решили ние. Просто емоциите които ме връхлетяха бяха 1001. След нас постъпиха още няколко деца със същата случка. Изследванията показаха бактериална инфекция,лекуваха го с един АБ,но продължаваше да вдига Т и го смениха с друг. Диагнозата е ангина. Предстои и ЕЕГ,което ми се струва направо невъзможно да му го направят,но ще опитаме.
Мм му е разразил устната и вътрешната част на устата и венеца докато му бъркаше за езика,знаете ли с какво мога да му давам/обтривам за да го успокои. Той ще говори със зъболекар в понеделник,но може някоя от вас да има опит .

Последна редакция: нд, 07 фев 2016, 23:12 от mariq13

# 289
  • NE
Мария Скорошно оздравяване и прибиране вкъщи. Не ми се мисли през какво сте минали. Края на лятото изкарахме същата бактериална ангина и беше истински кошмар. Силни прегръдки на вас с Вики. Hug
Фрейда Хвърлила съм око на Puky. Тяхните модели са според височината на детето и неговата възраст. Скъпи са, но качествени и в продавалника може да се намерят почти като нови. Peace
Има и още един вариант, който е подходящ
Chillafish, но това колело също е готино B'twin.

# 290
  • София
здравейте,
ние тази ноще сме спали непробудно до сутринта, не мога да повярвам чак Simple Smile.

Мария дано се оправите по бързо, че то през което сте минали е ужасно. Винаги ме е било много страх от подобно нещо и уж разпитвах лекарката какво да правя в такива случай, но знам ли как ще реагирам ако стане.

Фрейда и аз мисля да взимам балансиращо колело.
Вчера рових за мнения и попаднах на следното инфо- за да прецениш колко голямо колело да вземеш ,му мериш вътрешната дължина на краката и така преценяваш колко голямо да е. В тази възраст дето много растат и сега като купим нещо основно лятото ще го карат, хубаво да се огледа това.
Аз съм харесала "
Скрит текст:
това http://misto-bg.com/puky/lr1-br-captn-sharky.htm или това http://misto-bg.com/puky/lr1-br.htm - разстоянието от седалката до доло е 34см , на моя краката са 37см , така че мисля че му е перфектно за сега.
Иначе тези пластмасовите моторчета , камиончета дето са за бутане вече са ни малки. Ние караме един такъв и виждам че още малко ще го караме и ще го зареже.

Между другото гледам че в тази възраст много започват да имат интерес към тротинетките. Моя също от 2 дена започна да кара неговата.

# 291
Павлина, давам сироп от черен бъз. На опаковката пише самбукус органик за деца. Около 20тина лева беше. Никакво разболяване повече на Мишето!
Мария, настръхнах... Нека това да е последно боледуване и да има само хубави разходки и щастливи моменти пред вас!
Фрейда, още вдин глас за пуки. Ще вземем такова на пролет. Добра по-евтина алтернатива са на марка кетлер. Мисля, че ги има в спорт депо.
Пукито е много здраво и качествено, спокойно избутва 2-3-4 деца. Може и втора употреба да вземеш... Имам лични наблюдения от модела със спирачката, 90см - супер е!
Флауър, у нас топ игрите след рождения ден са един обръч к докторски комплект. Когато не прави съчетания из хола в стил златните момичета, много се кефи да ни лекува. ММ пие по 20-30 пъти сироп, преслушва го... Термометърчето е на вид от обикновените, ама тя пак го допира до челото, защото свикна на инфрачервения и знае, че там мерим сега.Wink
Тачи, всичко ще бъде наред с градината. Сещам се за оптимистичните думи на Ани - как ни изненадват положително децата и колко добре се справя Нико.
Бизи, давай инфо от седмица номер 2...

От днес съм сама с двечките маймунки и предполагам, че няма да мога да ви пиша често. Дано успявам да прочитам поне...

# 292
Мария, буца ми заседна...това е кошмар...милите Hug сега как сте? нямам идея какво е станало в устичката на Вики, предполагам разраняване лекичко, то там няма с какво да го мажеш или да се жабурка, щото детето е малко и не знае как. Най-добре консултирай се с ЛЛ Peace Все пак, нали неотдавна коментирахме сребърната вода, която има антисептичен ефект - предлагай му такава за пиене. Все няма да навреди, а и е добре при болестни състояния. Пиши, когато можеш Hug

Фрейда, имаме от Дядо Коледа това Пуки, цвят киви, но му идва височко още и сяда на своеобразната рампа, интересно му е да го тика, но седалката го побутва в гръбчето и го прибрахме за пролетта. Имаме пластмасови, които от време на време побутва и ползва за катерене. Ходихме на гости и там хит се оказа ей такова багерче - не слезе от него 1.30ч. Mr. Green

Павлина, също като Фрауст, бях взела Самбукус, но малкото не ще и да го помирише. Изпих го аз, засега имунистомулант ни е кърменето. Все някакви антитела има. Друго и не мога да му пробутам. Бях взела Изопринозин, Мултивитамини с плодов вкус - е, не, безуспешно. Отказах се.

Фрауст, омммммм, дзеннн техники и дълбоко вдишвай/издишвай Hug въвличай каката да се грижите заедно за малкото вързопче, може новото положение да й се хареса newsm78 а, иначе при нас, яслата...
Скрит текст:
май се усеща малкия вече какво се опитваме да му приложим - почнал е да примърцва още от колата ...ей така лекинко, пак е поплакал като го е оставял ММ. Обаче му хърка носа, утре сутрин отиваме при педи да каже дихателния тракт как е. Няма сополи, няма температура, не кашля, дивее на 100%, а като суче носа му хърка и чак спира, вдишва и пак. Но се буди и през нощта и си търка и пляска по носето. Дразни го нещо. А въздухът в стаята е проветрен за нощен сън, малко по-висока е влажността, но в никакъв случай не е сух. Та , да проверим какво се случва. Може и да го задържа вкъщи някой и друг ден...Иначе там спинка на обяд, даже рано му се приспива, но не се храни. Чак следобед, малко преди да го взема, хапва нещо тестеничко, каквото му предложат - кифла, бисквити, тутманик, прясно мляко  Shocked пие (щот у дома не иска), но от обяда - не, нищо. Та яденето ни се очертава проблематично. Стои си гладен и толкоз. Но и у дома не се нахвърля - хапва по-късничко  след като сме се прибрали. Напоследък пие като смок едно оризово мляко с киноа - ММ веднъж му го предложи и малкия много го хареса. Пие по повече от 0.5л на ден от него. Но и водичка пие. Течностите му заместват твърдата храна. Та така сме ние към момента.  

Хубав ден, дружинка, нека са ни здравички дечицата, че пикът на грипа бил наближавал #2gunfire

Ха, забрайх да напиша едно интересно нещо, което ме впечатли - нашто гардже нали не говори, всичко е жестове и едносрични разни ... обаче сме сигурни , че разбира абсолютно всичко, което му говорим. Та взе да участва ппо малко в нашите диалози по негов си начин - снощи го питам "Къде остави по Heart Eyesжарникаря", той ме гледа концентрирано все едно иска да ми каже "Глей сега кви работи ме питаш, че от къде да знам" и в същото време повдига раменцата, ръцете настрани и разперени пръсти - това беше в отговор. После вечерта седнали сме с ММ един до друг, говорим си и малкото се присламчва до нас, гледа ни, слуша ни и по едно време хваща яката на ММ и мене за ръкава и ни доближава един до друг и се хили и мляска за целувка Mr. Green като се целунем и се киска и си слага ръката на устата все едно го е срам и се крие Joyповторихме упражнението наколко пъти, хем ми стана едно развълнувано , че отбира от тази емоция съзнателно, хем смешно ми беше Blush скицичка ми е

Последна редакция: пн, 08 фев 2016, 10:41 от bizi

# 293
Добър ден! Simple Smile

Честит празник на малките сладурчета от вчера и онзи ден - Евичка, близначетата и Вили! Да са живи и здрави, извинявам се за късното включване, но да знаете, че това не прави пожеланията ми по-малко силни! Мисля си ви и много ви прегръщам!  Hug
Честити 40 дни на Фрау и малката Бояна! Много мил е този момент!  Heart Eyes

Мария, стискам палци бързо да се оправяте! Добра идея е дала Бизи със сребърната вода, за възпаления е подходящо да се дава лайка, смрадлика, но не знам доколко наистина малкото може да се справи. Има един спрей на Биодент, който е комбинация от лайка, смрадлика и салвия и може да подейства добре, защото може ти да впръскаш, без детето да жабури. Успех!  Hug
Дари и Мишо здрави ли са вече? Дано всичко е наред!  Hug
Гери,  за млякото - аз давам Аптамил 4 от около 2 седмици, т.е. малко преди Рали да стане на две. Аз съм много доволна от Аптамил като цяло, а и определено се усеща това, че е за над 2-годишни. Започнах го по-рано, защото свърши другото, което изобщо вече не засищаше Рали и се будеше по 2-3 пъти на нощ с вик "мляко". Сега се буди веднъж и то евентуално ако е заспала по-рано. Отделно от това лелята на ММ е технолог и навремето е правила точно млека за деца, прочела съм всичките съставки една по една и тя каза, че това трябва да е много хубаво мляко. Така че аз много го препоръчвам. А и всички "спецове" около нас (лелята, ЛЛ, хората от курсовете, на които сме ходили) казват, че докато детето иска, АМ е много по-добър вариант от прясното и киселото мляко. Та аз съм се спряла на този вариант. Рали определено си обича АМ, а Аптамил явно ѝ е много вкусно, защото си личи удоволствието, с което го пие.
Тачи, стискам палци на детенцето за новия старт и много се радвам, че при Бизи всичко е наред по този въпрос! Simple Smile

Хубав ден!  bouquet

Редактирам се, за да споделя една статия за Бизи, Ана и всички онези, които преди време проявиха интерес към това, че децата си избират родителите и темите, свързани с това. Статията не е насочена пряко към това, но и другите неща са много интересни.
http://webstage.bg/li-ri-chni-otkloneniya/2457-ne-davay-poveche- … odnite-dushi.html

Последна редакция: пн, 08 фев 2016, 11:50 от Sahasrara

# 294
Пак съм аз, но този път с нужда от съвет.
Решили сме с ММ да изпратим малката на градина някъде след един месец, така че да има около 2 месеца за адаптация преди да се появи сестричката. Тъкмо бяхме обмислили нещата като цяло и днес се обаждам на ЛЛ да я питам за документите, които искат от градината, и тя ме шокира с това, че според нея било грешка да я пращаме при вирусите точно преди бебето да се появи.
Та исках да ви питам вие какво мислите по въпроса? Уж бях сигурна в решението, но много доверие имам в ЛЛ и това леко ме разколебава. Ралица има много нужда от социални контакти, които аз няма да мога да ѝ осигурявам с бебето, това е сигурно. Можем да я водим тук-там на разни театри, концерти и т.н., ама там вирусите няма да са по-малко. Все си мислех, че за тези 2 месеца ще можем да разберем какво е положението, лесно ще я махнем от градината, ако нещо не е наред. И все пак се замислих след разговора с лекарката, много ще съм ви благодарна за мненията!  Hug
Ето и тортата с крема с розова вода, който направих.
Скрит текст:
Сложих повече брашно, както ме посъветваха Гери и Бизи, и стана идеално. ММ намери розови листенца в Зоя и стана супер украса. Сега се сещам да кажа, че ако млякото е по-истинско, така да се каже, по-маслено, кремът ще е по-добър. Ние взимаме от Млекаря и сме много доволни.

# 295
  • София
Лили ми не знам какво да те посъветвам. От една страна е права ЛЛ, от друга и за теб и за нея ще е по добре на яслата като се роди малката.
Аз лично бих те посъветвала да я пуснеш както сте решили. Ако видиш че много започва да боледува си я спри като се роди бебето. А вирусите няма да спрат дори след 2-3 месеца. После идват летните вируси, шарките са си целогодишно и тн и тн. Край на болестите няма. Дано да има силен имунитет и дори и да ги хваща да ги изкарва по леко.
Сега с този вирус е страшно. Аз бях супер спокойна уж като ми се разболя малчо, но като изведнъж започна едно шумно дишане и без слушалка чувах  и свирене и какво ли не и леко се притесних и даже бях готова да дам антибиотик ако каже лекарката. Но той пък пак леко го изкара, чак и лекарката се чуди как се оправи буквално за 2-3 дена. Масово децата стигат до болници. Ужасен е този вирус.
Няма как да ги опазим, освен ако не ги затворим в къщи и да ги оставим без контакти, но до кога така, като край няма.

Аз днес ще се пробвам с един сладкиш. Пак е малко мои си идеи тук. Ще пробвам един блат от едно предаване и крем от детските спомени Simple Smile- домашния си яйчен крем. Да видим как ще се получи и ще реша как да я правя на малко тортата. С украсата на дали ще се справя, но както така.

# 296
  • Англия
Мария, косата ми се изправи от разказа ти. Бързо възстановяване ви желая, и от болестта, и от шока. Ние цялото семейство получаваме сърцебиене само като се спомене висока температура. Братът на баща ми е починал на 1.5г.от треска, вярно преди 50г., но не мога да се преборя с насаденото ми от дете усещане за нещо много страшно. За езика наскоро се въртеше уз фейсбука статия, че не е правилно да се бърка в устата, а главата трябва да се извие възможно най-назад, към гърба, за да се освободят дихателните пътища. Гълтането на езика е по-скоро израз, той не се гълта наистина, а при изпадане в безсъзнание пропада назад, защото мускулите се отпускат.
За колелата четох статия миналия ден в едно списание, за което се абонирах. За две годишни вече препоръчват на две гуми и без педали. На тях детето се научава да балансира и има по-добро усещане за скорост. Ето защо инцидентите с тях да са по-редки отколкото с другите.
Сахасрара, благодаря за линка, ще погледна като заспи диването. Аз не бих си променила решението за градината, позитивите ще са повече от негативите. Болестите не можеш да ги избегнеш, в това се уверих от две години четене тук, дори и да не ходят на градина-децата боледуват. Хубавото е, че при такива случки (обичайни за началото ) ти ще си в къщи и ще можеш да се грижиш, а не да си почнала точно работа и да се чудиш как да отсъстваш. А и колкото на хората да не им се вярва, кърмата при новородените дава отлична защита.
Накрая да честитя на всички рожденици и да им пожелая да минават леко през терибъл тю  Heart Eyes

# 297
Гери, Ана, много ви благодаря за мненията! Ще чакам да видя и други гл.т., иначе съм напълно съгласна с вас - все някога ще се изкарат тези вируси, и да го отлагаме, и да не го отлагаме, все някога ще се срещне с деца и пак ще ги изкара. До скоро и отново благодаря! Simple Smile

# 298
Сахасрара, нямам опит нито с яслата още, нито с отглеждане на 2 деца. Срещах мнение и въпроси защо бързам февруари да го пусна малкия, а не изчаам до април - да не е студено, да няма вируси.
На мнение съм, че бацилите са налични 365 дни в годината, 24 часа в денонощието...няма защита, това да се пазим е израз, пожелание, ама как ще се опазиш. Ето преди 2 седмици докато си бяхме основно у дома, дори не излизахме всеки ден навън, малкият се разболя, не сериозно, но все пак, ММ също беше болен, аз изкарах една хрема.
Щом сте решили, пуснете детето на ясла. Нека и тя, и вие да усетите как ще се адаптира, може да й хареса, а може би не, може да боледува, може би не. Мисля, че на тази възраст оптимално е удачен избор за активно социализиране в градинска среда - децата имат нужда от себеподобни. Съвсем до скоро - есента, малкият избягваше някак си другите деца по площадките. Играеше си сам. А сега ги търси, приближава се към някое, усмихма му се и му подава играчка, която преди това е взел - приканва другото дете да си играят, да "общуват". Това не го отдавам на ходенето 3 дена на ясла по половин ден, а на порастването на детето и неговото индивидуално развитие.
С две думи - пускайте детето Wink Hug

# 299
  • гр.София
Благодаря на всички вас мили момичета!
Вики е добре и се надявам утре,други ден да ни изпишат вече.
Темата е много положителна,и аз известно време не съм за тук! Снощи,в коридора прегръщах непозната жена,и плаках вместо нея,защото тя не можеше,трябваше да се моли за детенцето си. За съжаление,молбите и не бяха чути. Ще ми отнеме време да се събера и да забравя всяка дума на тази майка.
Благодаря на който е там горе,че детето ми е добре. Но колко мъка има само на този свят.
И на нас ни се скараха докторите че сме му бъркали в устата,правилно било да обърнем детето настрани!

Общи условия

Активация на акаунт