Февруарската дружинка ще празнува 2-та годинка! - тема 18

• 72 752
  • 753
  •   1
Отговори
# 300
Мария, бъди силна Hug пиши, винаги когато имаш желание просто да си излееш мислите... дано никога не се повтаря случката, на никое дете, на никой родител, кошмарно е.
Жестоко е това, което пишеш за другото семейство, няма думи за успокоение, уви...

# 301
  • София
на мен лекарката в такъв момент ми каза да го сложа веднага на земята на страни и да не го пипам грам докато не излезе от това. Колкото повече ги пипаме толкова по дълго продължавало, а било важно да излезе по лесно. После като се успокой го грабваш и отиваш в спешното.
Пиша го за всели случай , но дано на никой никога не му се наложи  Hug

Миме дано си се приберете по бързо в къщи и повече само хубави неща да ви се случват  Hug

# 302
 Hug Мария, много, ама много силни  Hug дано повече не ви се налага да преживявате този ужас...и не си права, темата е за всичко. Не ми се мисли, какво й е било на другата майка, а и на теб - да споделиш подобна мъка.
Аз мога да ти предложа да мажете с Генгигел детски, има хиалуронова киселина и би трябвало по-бързо да зарастне.
Тук доста се практукува, но ако детето вдигне над 39 и направо да му шибват супозитория диазепам или му дават фенобарбитал, за да не направи гърч. Мен много ме е страх от това - и от гърча и от употребата на лекарствата. Честно кзано нямам наблюдения дали е помага, ако се сложи превантивно...

Лили, според мен я пуснете на градинка...на мен ми казаха, че сега февруари-март по-лесно се адаптират децата, защото другите вече са свикнали и няма толкова рев. А за боледуването няма как да предвидиш и да я опазиш, но пък бебчетата, които се кърмят първите няколко месеца са доста резистентни, така да се каже.

Фрейда, аз давах Бронховаксом - това е като ваксина ама през устата и един сироп с ехинацея...

Спокойна вечер

# 303
Мария, тук делим радости и мъки. Насреща сме винаги, когато имаш нужда от нас!

Сахасрара, мен ме беше страх да пусна каката на ясла. Майка ми беше тук за 2 седмици в деветия месец, а после бяха празници и ММ си беше вкъщи. Важно беше да има кой да я вдига и тича по нея, не че и аз не го правих, но сравнително рядко. Опасно е да не тръгне бебето...
Не исках на ясла да я давам тогава, защото ако се разболее, прихващаме после всички, а като бременна не можеш да вземаш никакви лекарства почти... Ако не си карала варицела, също е добре да се пазиш. Друг минус за яслата е, че си казва за аки/пиш, а там е една лелка на сто деца. Изобщо няма да им се разправя... И знам тукашни истории на научени на гърне деца после пак са с памперс и го влачат до 3 и повече години.
Сега е в процес на самостоятелно обличане. Сама дига гащи и панталони. Събуването още го няма. Храни се самостоятелно. Още малко и направо на градина мисля... Така адаптацията ми се струва, че ще е по-плавна и че няма да си помисли, че е заради бебето.
Ако чувствате, че това е моментът с ТМ, пуснете я и пробвайте.

С двете деца е купон. Особено когато голямото спи на обяд 1 път месечно...
Обърнах се за една секунда и... Ева беше награбила Бояна от дивана и я беше понесла през половината хол. Каката беше много щастлива, а малкото се беше оцъклило и се чудеше какво става.
Гледа много телевизия. Трябва ми време за кърменето.

# 304
Копче, Фрау, благодаря и на вас!  Hug
Точно заради последните месеци мисля, че ще е по-леко и за мен тя да е на градина. А в тази градина групата до 3 години е максимум 10 деца, така че мисля, че ще е ОК положението като гледане (това беше и една от основните причини да я избера де). Благодаря за подсещането, добре че варицела съм карала.
Абе то ще се чуе, дето се вика. Аз ви благодаря отново за мненията, ще се радвам и друг да сподели своето виждане.
Мария, още веднъж, прегръдки и от мен!  Hug

# 305
  • NE
Мария Силни прегръдки и от нас. Надявам се всички да сте добре.

# 306
Мария дано  бързо да се възстановите. Много съжалявам за случилото се  Sad

Гери вие получавали ли сте гърч, какво става като си глътне езика, може ли да диша.

Сахасрара, всичко си зависи от детето, може да не боледува толкова. Мисля, че периода с никненето на зъбите е най-труден, защото им пада имунитета. Може би затова казват, че е по-добре да тръгне на ясла след две. Едно е да боледува в рамките на нормалното, друго е да боледува много често. Ти ще си прецениш, ако се наложи ще я спреш. Мойта ЛЛ ми казваше на консултациите, че бебетата не се разболяват от вируси до 3 месец.

Мерси за съветите за колело, аз се поразрових и харесах това, какво мислите за параметрите, подходящо ли е за нас. Не ми позволи да кача линк и затова качвам снимки
Скрит текст:

# 307
  • Бурса
Мария дано бързо ви изпишат  Hug Това което сте преживяли с този гърч е ужас, а за съдбите... има много тежки, затова да се радваме искрено на това, с което сме дарени.

Фрауст кураж с малките дами, ако ти трябва помощ да пращаме някоя баба по пощата  Wink

Ана как е при вас адаптацията с яслата? Харесва ли и на малката. Мина ли на цял ден?

Лили аз мисля че трябва да си я пуснете Рали като сте си го решили. Ако не е сега, като дойде новото бебе може да го приеме като да я пренебрегвате.

Ние ходихме да видим яслата тук, но не могат да ни вземат, бройката им е запълнена 10 деца. Казаха че очакват проверка от министерството и до месец два ако минела ще се обадят. Да ви кажа разочаровах се, защото момента ми се вижда супер удачен и то става въпрос за ходене само на половин ден. Ама ще чакаме и ако стане стане, ако не, чак лятото в БГ може би.

# 308
  • Англия
Тели, за съжаление или радост, нейното място е само до 12:30. Засега не сме стояли повече от час и половина, като последните два пъти се разделихме. Първия път ги изведоха на разходка и като и казах чао, не знам дали разбра, че няма да ходя с нея, тичаше с другите напред. Като се върнаха беше весела и не ме е търсела. Ба следващия ден разбра, че излизам, махна ми за довиждане. После е ходила на вратата, но бързо са я разсеяли и след това не искаше да си тръгва. Тези раздели са за 15-20 минути, но ги отчитам като успешни. За щастие имам достатъчно време, за да се " посветя" на тази адаптация и правя каквото ми кажат, макар да си познавам детето и да знам, че може да се случат нещата къде-къде по-бързо. Дано и за вас да се намери място скоро, както вече днес говорихме, децата си имат нужда от себеподобни.

# 309
  • София
Привет,

Фрейда не сме имали гърч и дано и да нямаме никога, но просто питах лекарката за да знам какво да правя. Ами за езика знам че се обръща на страни , на земята и така можело да се избегне да го глътне.

Колелото е много хубаво. Гледам най ниското на седалката е 38,5см. Измери вътрешната дължина на крачето за да видиш дали ще ви е достатъчно, дали няма да ви е голямо.
Хубаво е да стига свободно земята.

За бебетата знам че ако се кърмят до 6 месец са много защитени. Моя до 6 месец не кихна , но после от към 9 като се почна , а още кърмех и до сега спирка няма  ooooh!

# 310
Добро утро! Simple Smile

Благодаря на всички ви за мненията, много интересни гл.т. чух и неща, за които не бях помислила. Една идея по-спокойна съм сега и май ще запазим решението си. Непременно ще ви пиша като дойде моментът, как са нещата.
Тели, надявам се да успеете да се класирате и вие, особено като си се настроила за това. Хубаво е, че и при вас дечицата не са много. Стискам палци. Simple Smile
Ана, радвам се, че и при вас адаптацията е добра. Хубаво е да сме спокойни, че детето е добре дори далеч от нас.

Хубав ден на всички!  bouquet

# 311
  • гр.София
Добро утро.
Не съм ви изчела,благодаря за подкрепата отново. Изписаха ни.
Аз само да напиша на Лили. Лили не пускай детето на градина точно сега. Положението с вирусите е наистина сериозно,болнициТЕ са пълни,педиатрията в която бяхме нямаше възможност да приема деца,лекарите докато бяха на визитация коментираха,че и всички други нямат места да изпращат дечицата. Нас трябваше да ни изписват утре,но го направиха по-рано защото трябваше да приемат спешно друго детенце. Не можете да си представите колко зле имаше дечица,и то станали така за няколко часа.
Аз може би съм черногледа заради престоя там,но имайки предвид разпускането на училищата и непрекъснатото предупреждение на лекарите за никакви събирания на повече дечица на едно място,не бих рискувала здравето на детето си. Ще свикне с градината,дори и да я пуснете по-късно!
Но каквото и да решите,вие ще вземете най-правилното решение за детето ви. Това е самото моето мнение.

# 312
Благодаря, Мария, то става дума за след месец и половина някъде, силно се надявам епидемията да е поотшумяла дотогава. Разбирам те отлично иначе.

# 313
  • гр.София
Ааа,извинявай,аз не съм доразбрала.  Embarassed  Видях само че се чудите,и побързах да те предупредя.
Мисля че тогава всичко ще е наред,и Рали спокойно може да ходи да свиква с обстановката  Hug

# 314
Момичета, да ви споделя какво ме сполетя, ще скрия текста, че да не стряскам всички.
Скрит текст:
Ралица отпи лакочистител. Естествено изпаднах в паника и ѝ дадох активен въглен, но после звъннах на ЛЛ за съвет, та исках да споделя и на вас да знаете, не дай боже да ви се случи - 5 дни да пие следното - шуслерова сол 12 три пъти на ден, а между тях веднъж номер 8 и веднъж номер 9, всичко по 5 таблетки, както и да пие много течности. Можело да стане пневмония, но понеже тя се задоволи с една капка, вероятно ще ни се размине.
Ох, оплаках се... А малката се хили и си дивее, явно е добре. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт