Февруарската дружинка ще празнува 2-та годинка! - тема 18

• 72 756
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
Маги, страхотна новина, радвам се за вас, дано да тръгнат добре нещата и се нареждат още по-добре Hug Успех на ТМ!

Фрауст, браво на вас - огромна стъпка на малкото човечество Wink Как е бебчо?
Нашто в яслата днес: спинкал малко на обяд, ял 1/2 филия хляб, играл си е с другите дечица, спокоен бил, излизали навън, но стоял до учителката, ама и другите стояли и се прибрали, пък и вятър има тук направо ураганен, иначе е пролетно топло.

# 361
Честит Рожден Ден на Теди, Ева и Бобо! Да са много здрави, усмихнати и любознателни! 🎂💐😊
Маги много хубава новина 😊

# 362
Бизи, добре звучи... Спокойно ще се адаптира до края на месеца. Какви са плановете за РД?

Очертава се бебка да е кюфтенце... На два месеца ще достигне килата на пет месечната Ева и май няма да може да износва много нейни дрешки.

# 363
  • NE
Маги Много се радвам за добрите новини покрай вашия татко.
Фрау Много голям напредък на каката. А за малката нека си хапва. Hug

# 364
  • София
Здравейте!
Рождения ден на Алекс мина добре в семейна обстановка, че с малко бебе реших да няма други дечица и бяхме само роднини у дома и после черпехме на детската площадка. Беше много щастлив и усети, че той има празник. Вечерта преди рождения ден след като заспа украсихме с гирлянди и балони. На сутринта много им се радва. Уж всички подаръци му харесаха, но се заиграва в къщи с някоя играчка точно за 5 мин и край. Радваме се много на хубавото време, не мога да го прибера. Тия дни проявява интерес към други деца, т.е. се заиграва с тях.
Маги, супер новина, успех на ТМ. Пробвахте ли ритуала с банкнотата?
Фрауст и малката е заформила едни сладки бутчета с гривнички Simple Smile, добре си хапва.
Лека вечер!

# 365
  • София
много приятно да прочета хубави новини. Маги стискам палци повече да няма ядове  Praynig
Скрит текст:
Едни приятели бяха във подобно положение. Майката се принуди да започне работа , защото иначе нямаше доход от никъде, а таткото гледаше детето, защото много дълго време не можеше да си намери, а с добра специалност, но просто ковти период. След това си намери една ей така не толкова добра, но започна че нямаше на къде вече. Не знам колко изкара там и като започнаха едни обаждания , едни предложения за работа Simple Smile чак се чудеше къде да иде . После и малчо го приеха на детска най накрая и всичко се нареди Simple Smile. Явно си има такива периоди в живота, така че не се знае може и при вас така да стане Simple Smile, пожелавам ви го от все сърце Simple Smile.

Фрау браво на вас Simple Smile.
Ние кога показваме кога не, но не иска и не иска да каже  ooooh!. Но питаш ли го и сяда и върши работа.
Бебка нека папка, това й е работата сега Simple Smile

Ние снощи няма такова ядене. Чак накрая му викам стига толкова, че ще ти се пръсне пупата  Joy. Умира за телешкото ми варено, ама и аз пък много яко го правя (умре циганката де ме хвалеше  Joy) и омете пълна паница и после ми висна на моята и само искаше, отделно и хляб ...  Днес пак си ядохме от супата, но му съкратих хляба и само малко КМ за десерт, че да не ми пъшка пак после  Laughing

# 366
  • гр.София
Честит рожден ден на тримата разкошни рожденици!! Нека са безгрижни,здрави и щастливи дечица!!! Весел и незабравим 2ри рожден ден!!  bouquet  Hug
Маги,браво мила! Много се радвам за теб и за ТМ! Дано от тук нататък да почне един положителен период във всякакъв аспект Simple Smile
Велина,как сте вие? При вас има ли нещо ново?
Бизи добре звучи като за първи ден! Дано все по-спокойно го приема детето това положение и да му стане забавно !
Фейче,ти във грипна ваканция ли си,или вас не ви хваща? Как е Вили?
Днес няма такава жега,22• показваше термометъра пред блока  Shocked ,ама какъв вятър,верно мн топъл беше ама ни направо като гнездо в ремонт в главите. Дано утре е по-спокойно времето,че да се възползваме на мах. Не стига,че го пазя,не го водя по площадки и не го събирам с деца(освен 2-3 приятелчета,с които всеки ден са заедно),ами и да се прибираме на това хубаво врем заради вятъра,мрън ! Спокойна нощ!!

# 367
Честито на рождениците, да са живи и здрави  Hug
Маги много се радвам за ТМ, успех на новото място.
Гери и малката добре си хапва пу пу, гледам, че добре се е заформила  Laughing. Не, че яде много, но иска от всичко да опита.
Мен пак нещо ме притесни  Blush. Още когато беше на около годинка или даже по-рано забелязах на езика на малката едни червени петънца, които ту изчесват ту се появяват на различни места. Мислих си че е от никненето на зъбите и че нещо се прехапва, но днес попаднах на понятието географски език. Някой запознат ли е с това. Четох че не е опасно и не е болест, някои деца го израстявали. Досега не съм го показвала на ЛЛ, защото си мислех, че си човърка в зъбите, но май не е това  Rolling Eyes

# 368
  • Бурса
Здравейте и мерси за пожеланията за рожденичката  Hug
Честит рожден ден и на Бобо и на Евичка  newsm59

Днес беше хубав ден. Имахме само едно детенце на гости с родителите, но много се забавляваха, играха си и си беше празнично наистина. Ние и бяхме скрили подаръчето под куп балони и трябваше да си го изрови  Mr. Green Иначе в четвъртък ще направим празник с повече дечица, защото тогава почива ММ и съответно съотборниците му и техните семейства.

Маги много се радвам за вас с ТМ  Hug Късмет за напред и стиснати палчета

Герииии кулинар си признавам те  Wink Дай тая рецепта за телешкото варено. Тук и без това свинско няма, а аз отдавна се каня да се пробвам на едно телешко варено ама все не ми стиска  Embarassed

# 369
Честит рожден ден с известно закъснение на Алекс, Димитко, Ева, Бобо и Теди Simple Smile да растат здрави, щастливи и спокойни Simple Smile

Маги, много хубава новина, стискам палци и останалите неща да се наредят и като се отпушат нещата, да ви залеят все.хубави работи (hug)

Фрауст, браво на вас, а за дрехите те все пак се разминават и като рд с няколко месеца, които сега имат огромно значение Simple Smile да продължавате все така у да е ящна момата, че иначе.....

Гери и аз се нареждам за рецепта. Нещо сега на мода са супите, пък да видим.

Стискам палци Фрейда и Тачи да си намерите.хубав.нов дом.

Хубав и спокоен ден :*

# 370
  • Varna
Еееееееееееее, друго си е да си изпиеш кафето спокойно без някой да те дърпа за крачола!  Joy Joy Joy Joy Аз не смея да се похваля и да се зарадвам, но моето човече вчера на яслата изкара успешно цялата сутрин, всичко изял на обяд и днес беше поканен със закуска- т.е. в 8 ч. беше в яслата. Надявам се тия дни да го пробват и да спи. Той иначе е много ентусиазиран от ходенето си при Бебетата/ както той казва/ , разказва че имало танци, че папат, пият вода. Подмазва се на лелите като им вика Каки, защото не иска да каже думата леля.
Снощи РД мина повече от чудесно/ е, имаше акъли от баба свеки, но ми минаха покрай ушите/. Хита на вечерта беше тортата с багера, в която Бобо натика ръчичка още докато я прибирахме в хладилника, защото искаше да си вземе играчката. После със чичо си много игра и наистина си го усети като празник.
Толкова засега. Стискайте палци да го поканят и за следобеден сън и вече и аз да се успокоя.
Оф, забравана, благодаря ви за пожеланията за Бобо!

# 371
  • София
Привет Simple Smile,
ходих малко на пазар, обаче не мога да измисля какво да направя за основно в петък за гостите  newsm78. Приемам всякакви идеи Simple Smile

Тачи браво на Бобо. Явно каките го глезят  Grinning

Фрейда питай си ЛЛ. Не са ми понятни тези неща на мен.
Ние пък още не можем да се оправим с едното оченце и постоянно му се запушва каналчето, та съм записала час пак за очен, уж при най добрата тук , та да видим какво ще каже и тя.

Бизи дано започне да папка  Hug. Ние пък в яслата проядохме, но всяко дете си е различно.

Ето ви и как я правя аз супата Simple Smile
Скрит текст:
Винаги я правя ако намеря телешко с кокъл, нещо ако е джоланче, ребърца и тн, въпроса е да има повечко кокъл и костен мозък, той е много важен. Костния мозък е много важен за децата, а и за нас.
Та слагам в тенджерата под налягане месото с кокалите, слагам една средна глава лук, чесън, 1 морков, джинджифил и подправки като дафинов лист, дръжки от магданоз, копър, ако имам слагам целина листа с дръжките, розмарин,чубрица, 1-2 топченца черен пипер и бахар. Ей така ги мия и слагам директно в тенджерата. Морковите и лука нарязвам на едро. Малко сол, че да си пуснат съставките полезните неща и затварям и варя. После като се свари вадя месото за да го обезкостя. Прецеждам бульна , изтисквам хубаво зеленчуците и подправките, че да взема хубаво сока и ги изхвърлям. В бульона си нарязвам картофи , лук и моркови и слагам да се сварят, после си добавям месото и малко домати. Понякога месото го слагам със зеленчуците, телешкото колкото повече се вари толкова по крехко става. Може пак и дафинов лист да се сложи, аз слагам 1 само. Накрая си слагам малко магданоз, куркума и черен пипер.
Става приказно Simple Smile. Аз му викам нутри бомба  Joy.
Вчера ми попаднаха хубави кокали от телешко и пак така ги сварих в тенджерата под налягане. После прецедих и сложих да се вари още докато се редуцира. Наливам си ги във формите за лед и си имам хубав телешки бульон за готвене Simple Smile, без ГМО и тн Simple Smile.
От вареното също ако ми е в повече бульона си го сипвам в пластмасово шише и редовно го използвам като правя супа топчета и става супер.
ето ви малко инфо за костния бульон и от къде идва идеята ми Simple Smile http://nadiapetrova.bg/bone-broth/

# 372
Браво на ядящите дечица Heart Eyes
И какви хубави празници сте спретнали на рожденничетата Hug
Гери, покапах се chef за идея за основното - риба?

Фрауст, Принцес, нека си папкат момите Mr. Green
Фрауст, идеята ни е за заведение с детски кът, та вчера прегледах линка на Сахасрара за заведението, в което са били на Зарезан Wink но не се информирах особено. Вкъщи нямаме маса за хранене, за да съберем гостите, които сме поканили, пък и малкото да усети празника , исках да е на детски кът. Та и аз приемам мнения за такива в София Blush днес-утре ще опаковам подаръците, нещо с тортата се разминахме, та тия дни правя пробни тортички, поръчахме си платка с фигурките (тях не мога да ги направя определено) и така движим нещата Peace

# 373
  • София
Бизи била съм на РД в Спаго и да ти кажа екстра е за с деца. Имат си кът и си играят. Гледам организират като има РД. Не е много богато на играчки, но има разни каки дето се занимават с тях.
Единственото което не ми хареса беше детската торта, да не казвам че беше ужасна. На вид супер яка, но само до там. И малко скъпо ми се струва. Спомням си че майката плати за времето в което бяха децата в детския кът. Сега не знам още ли се плаща, че аз миналата година съм ходила там.

Да ви питам нещо. Малките дали трябва вече да започнем да ги учим и оставяме да се опитват сами да се обличат, събличат и обуват. Има ли такива които сами го правят вече. Замислих се тези дни, че гледам прави опити , започваме май фазата на АЗ САМ , че доста неща ми вика АЗ. Мен тази фаза май най
ще  ми хареса Simple Smile. Сам си носи камиона, сам да почне да се облича .... еее и аз да почина малко Simple Smile ... мечти  Joy

# 374
Гери, и малчо понякога не иска да яде, не просто да го храня, а направо отказва да яде и ми бута ръката. Като стана и започва да си рови в купичката КУС-КУС  Mr. Green пак и отново е това блюдо, и си загребва и си хапва сладко-сладко. Съблича се сам. Но с обличането е зор още, много е смешничък като започне да си обува сам обувките, първо ги подрежда, ако не са една до друга, много се ядосва Joy може сам да си нахлузи крок-совете. Сам да си сложи шапката. Тази сутрин докато му избирах тоалета ми домъкна коша с топките и ги стовари в леглото си, после ги върна и ги завлачи обратно. Щях да падна.
Трябва да питам в яслата явно играят на игра с ръцете , само предположение, защото ми взима едната ръка, разперва ми пръстите и ми гледа дланта, прави и боц и все едно ми брои пръстите, само ги докосва и се усмихва. Сигурно това им показвати  им пеят песничка за пръстчетата. И двама сме правили това у дома, но не го е изигравал после.
Отчитам, че му е интересно там, но му е трудна раздялата с нас, сигурно му се иска и ние някак си да останем с него. Мисля да започна да му говоря, че както мама и тати ходят на работа и ги няма у дома по цял ден, така и той ходи "на работа" - така ще му дигна малко самочувствието, а не да си мисли, че го изоставяме...или се лъжа newsm78

Общи условия

Активация на акаунт