Февруарската дружинка ще празнува 2-та годинка! - тема 18

• 72 758
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
  • Varna
bizi, не че искам да давам акъл, но ние на Бобо му казваме, че ходи да УЧИ като бати, и даже като го питаш къде ще ходи - отговаря - ДА УЧИ. Честно да ви кажа, мисля, че всичко разбират вече, така че поне аз не си пестя приказките и му говоря постоянно какво ще се случва на яслата. Аааааааааааа, и да ви кажа- днес спа за пръв път там. Е, взех го в 14,30, леко плачкаше, но беше видимо доволен от случилото се.

# 376
Тачи Mr. Green аз му разказвам , че ще се забавлява Joy ще играят, ще пеят, ще танцуват, ще е интересно с дечицата...такива работи. Разбира ме, защото само при съчетанието "ще си играеш с дечата в градината" и се строява за обличане и излизане Peace

# 377
Гери, според мен, ако проявява желание, трябва да му покажеш и да имаш търпение да го оставяш сам.
Аз получавам известна помощ при обличането на ръкави и палта, ама дотам. И не проявявам инициатива, че научи ли се да се съблича, мисля, че само гола ше си ходи.

Фрауст, това с гърнето на Ева още ми се вижда като научна фантастика.

Аз другата седмица започвам по-активно работа и да видим как ще се гледат. Честно казано ми се иска да я пусна на градинка, но не срещам подкрепа от ММ.

Фрейда, най-добре да отидете на преглед да не е гъбична инфекция...

# 378
  • София
Бизи аз му казвам на моя, че отиваме на детската при децата, игрите и тн  и сме ок, но моя няма проблем с яслата, но нали е проблемен да се облича и за това така му казвам и се облича по бързо Simple Smile

# 379
За почти всичко казва "аз сама" и не ми дава да помагам. Преди няколко дни докато сгъвахме пране си избра един панталон... Каза ми, че него иска - съблече си сама текущия и облече новия. Разбира се, не се сети да си сложи гащите, а панталонът освен че беше наопаки, беше и на обратно - етикетът отпред, ръбовете - навън... Ама бях толкова горда и щастлива, че е успяла сама и за толкова кратко време, че я оставих така да си ходи и да посрещне баща си от работа.
С чорапите още няма успех при обличането, както и с блузи. Съблича се сама за норматив...

Утре ще ходя да разпитвам и да разглеждам градината до вкъщи. Много съм застреляна - това не е новина за мен или вас, ама децата не случиха на родители. Оказва се, че вече били пълни групите и сега записвали за на есен?!...

Бизи, струва ми се добра идея да му казваш, че ще ходи на училище.

Интересно ми е ана.ана какво ще сподели за немската градина. Как се адаптира? Какво ги занимават там? Нещо друго интересно?

Фрейда, не го мисли жилището чак толкова. Може би то ще ви намери, а не вие него, както се случи при нас. Една съседка при квартирата разбрала, че търсим и дойде да ни предложи... И така - няма агенции, няма брокери. Преди това цяла година обикаляхме по огледи и нищо. Разкажи на възможно най-много хора, че търсите. Късмет!

Гери, страх ме е с тенджара под налягане - не съм си купила и никога не съм готвила с такава. Щура съм, а?Wink Ще пробвам телешкото по твоята рецепта.

Тели, радвам се за вас! А и дано скоро се уреди градина за Теди... Да минават провеки там, та да започне...

Имаше и друго, ама главата е компот и пак пиша през телефона. Не мога да върна да видя.

# 380
  • София
Здравейте,

Фрауст и мен ме беше страх от тенджера под налягане , че имах лоши спомени от детските години, но като си взех тази се родих. Сега не са като едно време, вече са хубави, сигурни и супер удобни. Майка също така страх, но аз й взех за един празник и сега и тя постоянно я ползва Simple Smile. Вземи си, няма такова улеснение.

Аз да ви питам нещо странично. Дали някой може да препоръча добър ортопед по София. Не детски, трябва ми за майка. Да не са тези от Горна баня, там не иска да ходи, казва че не ставали.

Аз го ударих на камък с нашия подарък за детето. Сега сядам да посвърша малко задачки и отивам да обикалям магазините да избера нещо на детето, че се изложихме.
Моля ви кажете някой голям и по читав магазин за детски играчки, че тези Хиполенд, Комсед и тн ми писнаха, няма нищо в тях.  ooooh!

# 381
Добро утро! Simple Smile

Нямам търпение да честитя новата работа на мъжа на МагиHug Много се радвам, че такъв камък ви падна от плещите, надявам се най-вече работата да се харесва на мъжа ти и да сте спокойни. Относно градината, да, в "Ние врабчетата" решихме, някъде след средата на март я пускаме. Ходихме там да разгледаме и всичко много ни хареса. На мен особено ми допадна това, че приемат до 10 деца в група и няма лигавене, но в същото време децата са им приоритет - няколко пъти ни оставиха да чакаме, за да им обърнат внимание. Стискам палци и за това да ви се усмихне късметът, а ако решите да сте с нас, много ще се радваме.  Hug
Тачи, чакам и аз да си пия кафето на спокойствие.  Hug

За Спаго - ние сме много доволни! Нямам опит с детските храни, но тези за възрастни храните бяха хит, супер вкусно и изискано беше и всичко до едно ни хареса, много сме благодарни и на персонала, защото дава мнение кое се харесва и препоръчва. Според мен не е скъпо, за това, което се предлага, а и за мястото, на което е. Таксата за детския кът е 6 лв на час, което също ми се вижда приемливо, предвид факта, че три какички нон-стоп ги наблюдават и не искат и грам от твоето внимание, евентуално ако много се тръшнат за мама, ги водят и после пак си ги взимат.
А, и при определена сума, която сте направили в ресторанта, има различни отстъпки за детския кът. Нашата беше 50% за сметка към 80 лв.

Да ви похваля детето иначе и да ви се оплача каква майка съм. Grinning Много беше нервна напоследък и много се тръшкаше за всичко, а аз все се нервирах и се чудех защо ми се падна и на мен такъв пубер, докато оня ден детето не ми се усмихна широко и какво да видя - двата долни кътника налице. А аз дори не разбрах, че са били тръгнали.  ooooh! Толкова съм разсеяна, че няма накъде. А детето за това положение с два кътника едновременно май си е направо герой.

Да питам нещо - Рали има страхотни рани по сгъвките на крачетата, зад коленете. А са рани, защото я сърби непрекъснато. Нещо като подсичане е, не знам дали е дерматит, Гери, ти какво ще кажеш, имам спомен, че имаш познания. Мажа я с Мустела за атопичен дерматит, ама тя като се чеше, не знам как да видя ефекта, та сега е овързана с марли, да видим дали ще предотвратя нещо.

И последно - някоя от вас ще ходи ли на Академията за родители? Ние ще оставим малката при баба и дядо и ще ходим и двамата с ММ.

Прекрасен ден от нас!  bouquet

# 382
  • София
Лили вземи това кремче и я намажи. ПРи нас стават така рани при вратлето лятото от топлото и през всички сезони на сгъвките. На нас много ни помага. За Мустелата - на нас грам не ни помагаше , а и не съм чула доволна майка с дете с дерматит да е доволна от тази серия за дерматит.
Скрит текст:
http://apteka.framar.bg/30004748/%D0%BD%D0%B0%D1%85%D1%82%D0%BA% … -50-%D0%BC%D0%BB- - при подобни рани на нас ни минава за ден -два
от месец и нещо ползваме това за проба - http://www.laroche-posay.bg/products-treatments/Lipikar/Lipikar- … me-AP-p13400.aspx - оказа се най доброто за нашата кожа, от както го ползвам почти не сме имали дерматит вече, аз имам варианта с помпа от 400мл

Аз съм се нагласила да ходя на Академията също. Майка ще гледа малчо , така че ще се видим с теб там Simple Smile

# 383
Фрауст, взимай тая тенджера под налягане и няма нищо страшно, както и Гери писа, съвременните са със защита, не като онези СССР-ските дето хвърчат по кюшетата и свистят като ракета пред излитане Peace варя предимно месо вътре и после си доготвям отделно, защото така ни е по-вкусно. Или...иии...да инвестираш в един крок-пот-мултикукър, който е хем като тенджера под налягане, хем като гювеч, хем сам готви супи, основни, десерти - няма кипене, изключва се сам, защото е с програми и т.н. глезотийки. Хвърлила към око на една такава тенЖУра, обаче скоро няма да ме огрее...

Гери, ортопед като не е Горня баня препоръчвам в Токуда. Опрях до тях преди 3 години по спешност и от личен опит предлагам тях. Тичай за подарък, че не остана Mr. Green Wink

Сахасрара, благодаря за споделената информация. Хвърлили сме око на Спаго в Сердика, но ще идем само тримата някой път. Сега с роднините ще се гостим във Виктория - Ловен парк, снаха ми ще резервира. Тя също ми даде предложение за ресторант Щастливеца в центъра, обаче сподели, че детският кът там е за по-големки дечица. Надявам се да си изкараме добре, после ще разкажа.
За раничките - при всички случаи остави да се проветрява. Разбирам ,че Рали се чеше, но ако е подсечено едва ли ще я сърби newsm78 може да е гъбична инфекция, ама от какво пък на такова местенце...бих наложила компрес реванол и като подсуша добре да намаша със сух крем от типа на Судокрем ако раничката е с коричка, дори бих мацнала с Арника; ако е отворено мястото не бих мазала с нищо, а бих правила налагане с разтвор на калиев перманганат, или компрес с лайка, такива работи.
Кои кътници ви се появиха,последните 5-ти? Браво на детето Hug убеждавам се и по нашто, колко адаптивни и търпеливи са децата с нас, родителите, и просто трябва само да ги изслушваме и наблюдаваме Heart Eyes

Нека силата бъде с вас bouquet

# 384
Много ви благодаря за подкрепата,пожеланията и съпричастността през цялото време!Дано нещата вече тръгнат напред и нагоре във всяко отношение Praynig

Фрауст,браво на вас,колко сте напред във всяко отношение.Обличате се сами,сами сядате на гърнето,махнахте пампа.Браво!Ние засега казваме от време на време,но сме далеч от махането на памперса,мисля лятото да се заема с тази задача.И взимай една хубава тенджера под налягане и ще се родиш.Аз редовно я ползвам.

Принцес,онзи ден приготвих доларчето,но не се наложи да го ползваме Simple Smile

Лили,радвам се,че сте изкарали добре в Спаго,хубаво е там,но не сме ходили с Дари.Инъче и аз проверих Врабчетата,но ще я водим там,ако се наложи,само вечер за час-два.Как е Рали днес, мина ли  раничката?

Гери,при нас голям хит беше детското пиано от Хиполенд.Даже на рожденият ден 2 момченца много си играха с него. Мерси за споделеното за твоите приятели,дава ми кураж и надежда.

Копче,дано се справят добре с гледането на детенце и ти да си спокойна.Успешно връщане на работа.

Бизи,браво за чудесното начало с яслата.Дано и яденето да потръгне и ще си по-спокойна.

Хайде хубав ден на всички

# 385
Мииии... Неволята учи. Най-любимо ми е да ми каже, че има пиш/аки, докато кърмя малката. С едната ръка държа едно пет килограмово на цицата, с другата да събувам и слагам другото - хич не е оферта, а се случва често. Детето явно видя, че е зор, а и е в някакъв период на самоинициатива, та взе, че се получи. Днес цял ден си действа сама. Само гърнето хвърлям аз. Има дни, в които много се заиграва и не стига до тоалетната и половината пуска на гащите. Цяла пералня с нейни панталони... Та не е приказка... Нощният памперс е взривен, него ще си го влачи доста...
Не обичам да сравнявам децата, а се усещам, че го правя без да искам...
Тези, които имате братя и сестри - дайте жокер какво бихте искали да сте чували или сте усещали като позитивно отношение от родителите, докато сте били малки?
Аз съм едно дете и нямах конкуренция... И си ми и личи...

Бизи, не съм фен на тея джаджи. В това отношение съм старомодна... Ще взема да поръчам една т под налягане. Мие ли се в миялна?

# 386
Мдам Mr. Green мие се и още как. Моята е такава, 6л: http://s7d9.scene7.com/is/image/BedBathandBeyond/6346514645470p?$478$. Ползвам я вече 9години (сватбен подарък Blush), и брат ми също чат-пат я експлоатира за свински такъми Sick не е мръднала Peace

Относно сравняванията на братя/сестри - неминуемо е, дори и ние помежду се , споделяйки си за дечурлигата, ги сравняваме. Какво пък толкова. Всеки си има глава на раменете, да отсява полезното за себе си.
Скрит текст:
Аз имам по-голям брат. Винаги е отнасял забележките, аз го клюкарех и отнасяше и шамарите. Но аз н съм била и палава де, даже по-скоро обратното - заспала Гана Whistling На въпроса конкретно Mr. Green: особено горда, някак със самочувствие се усещах , когато нашите ми поверяваха нещо, така да се каже да нося лично аз отговорност - да напазарувам макар и дребни нещица, да направя салата, да запаля парното, да изведа кучето или да го нахраня, когато имахме други животинки - също да ги обгрижа, учех си сама уроците, докато брат ми винаги го проверяваха, изпитваха, сама си приготвях раницата за у-ще, а него го проверяваха. Ей такива неща. Общо взето колкото повече ме оставяха сама да направя нещо, толкова по-мотивирана бях да го направя добре. Обичах да ги направя щастливи, някак усещах, че брат ми въпреки или точно заради строгия надзор, ги разочарова и исках да компенсирам. И до сега е така. На 14год. заживях в друг град, е , прибирах се всеки уикенд, но това малко или много ме повлия и занапред. За мен изводът е, че не бива да се месим на децата, когато виждаме, че вече искат , а и могат сами да направят нещо. Дори да не е както трябва, т.е., както ние искаме. То ще е по техния си начин. Но пък като видя пламъчето , щастието, гордостта в очичките на малкия - е, няма такъв кеф Heart Eyes
Не знам дали такива неща имаше предвид Фрауст за сравнения, ама аз пък си казах, т.е. писах Mr. Green

Дописвам се:
Гери, за детски магазини, зависи и какво търсиш, предполагам питаш за играчки. В Ринг Мол-а има Kiddo, гръцкия магазин, Jumbo-то, Raya Toys има в Galaxy център-а на Коперник, Вис Виталис. За тези се сещам, че са за по-общи работи, т.е. имат всичко. За по-специализирани знам други Mr. Green Ама ти сигурно вече си подпалила кецките и си свършила работа Да се похвалите с какво ще зарадвате дЯтито Hug

Като не пишете, аз пък пак ще се редактирам Mr. Green относно питанията за колело/тротинетка, едно предложение, което сега засякох във ФБ: http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/products_id/84559

Последна редакция: ср, 17 фев 2016, 15:33 от bizi

# 387
Гери, при нас хит е кинетичният пясък - може и половин час да си рови и да си играе, а после аз си играя още толкова да го събирам от земята  hahaha готви с него, прави формички и в интерес на истината лесно се събира.

Бизи - викаш мултикукърът е готина работа, само ли готви? Ако се изнесем някога, това ще е подаръкът за нов дом  Praynig

Фрау, аз имам по-голям брат и горе-долу беше като при Бизи -
Скрит текст:
аз бях по-самостоятелна, но пък и тогава нямаха много време за мен. Сравненяи между двете сигурно ще има, но според мен не трябва да се правят пред тях. На мен лично не ми харесва и когато се говори на по-голямото дете, че трябва все да отстъпва пред по-малкото, защото е по-малко и не разбира. Това според мен не е дпстатъчно обяснение за едно дете и не е честно спрямо него. От друга страна съм слушала и призкази в стил - остави го, той е бебе, нищо не разбира - и това според мен е лошо, защото така голямото дете не уважава по-малкото. Много са сложни тия отношения, още повече ако почнея да ги мислиш. Та за мен, определено съм останала с впечатлението, че аз съм по-умна и по-се справям от брат ми и това от малка, и си мисля, че не съм си го измислила аз, ами по някакъв начин съм го усетила като отношение.

Лили, казваш от зъбите ще да е това тръшкане.  ooooh! А дано, че остава само един кътник, а положението вече е нетърпимо, да не говорим и че пак яде само хляб и аз започнах в други филми да се вкарвам. В общи линии със сигурност ще му докарам на това дете някакви хранителни проблеми  Joy
Снощи ми заспа буквално на главата, сега се приспивахме половин час на обед, че ако не спи после на английския е тазманийски дявол направо.

Лека и спокойна вечер  Hug

# 388
  • NE
Гери Ако искаш да го изненадаш Влади му вземи една торба с колички. Сигурна съм че ще е много доволен. Mr. Green В Декатлон купихме мини кош за баскетбол и голяма игра пада и там.
Фрау Със сестра ми имам 1,10 г. разлика. Майка ми винаги ни обличаше по един начин, винаги ни купуваше по равен брой играчки. Много съм признателна за това възпитание, макар да се различаваме и сега, но не му отдава голямо значение.

И аз ни мъчат 2 долни кътника. Снощи почти не е спал спокойно и се мята като риба на сухо, че и сукането не му помага. ooooh!

# 389
  • Англия
Аз също имам 5г. по-голям брат, сходна история с Бизи. Той буен и експресивен, аз-тиха и добра, тормозеше ме по детски, аз ревях и после го наказваха. На нас, обаче, винаги ни купуваха по по 1 обща играчка, по равен брой дрехи (то не че имаше много избор), по 1 лакомство, например 1 вафла, която да си разделим. Не че не са имали възможност за повече, но и до ден днешен, ако в хладилника има само 1бр.от нещо, никога няма да го изям цялото, въпреки че магазинът е на 2 крачки и мога да купя и сто след това, като тик ми е. Съжелявам, че моето дете от сега е презадоволено и трудно ще го възпитам в това.
Споменахте вече за очакванията към първородните да се държат като по-големи откплкото са. Мои приятелки са ми разказвали, че пък очакват от малките да правят нещата като големите и това много ги изнервя, колкото големите стават по-самостоятелни, толкова повече им тежи зависимостта на малкото от майката. Затова си мисля, че е важно да имаме адекватна преценка какво е присъщо за възрастта на всяко от децата-на голямото не му е работа задължително да гледа или занимава по-малко, ако в момента бе желае, малкото пък не е длъжно да пази стените чисти и шкафовете подредени  Joy А сравняването и даване на другото за пример са унищожителите на любовта и привързаността между братя и сестри.

Общи условия

Активация на акаунт