Февруарската дружинка ще празнува 2-та годинка! - тема 18

• 72 897
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
  • гр.София
Хелоу лейдис  bouquet
Много мрачен,дъждовен и студен ден. Аз се опитах да пооправя вкъщи,но момъка ходи след мен и всичко връща в изходна позиция. Та сега го оставих той да "чисти",а аз си допивам кафето. И още сме по пижами  Blush
Кашля отхрачващо вече,и сравнително рядко. Хремата вече не тече като река,чувам че подхърква де,не е като да е изчезнала. Но мисля,че положението е овладяно. Гласа бавно се връща.
Фраус,аз също бих се притеснила,не бих си дала детето там.. Направо не ми го побира ума. И чуждо дете да е,пак щях да направя забележка.
Нели,добре се справя твоето мъниче. Сигурна съм,че и с целодневното оставяне ще мине леко Wink
Гери,наистина интересна игра. Нямам карти обаче :\
Простете ако съм обидила някоя,не е било съзнателно  bouquet

# 586
Здравейте,
простено да ми е, ако с нещо съм ви сгрешила  Praynig  Hug

Фрау, това е недопустимо...но честно не знам какво можете да нпаравите, да говорите с директорката на яслата или ако можете да я преместите да не е в група на тази лелка...имам една позната, чието дете го бяха пошляпвали в градинката и то толкова се стресира, че започна да заеква и не искаше и да чуе за градинка...

Пораснаха си тези деца, а? Вече май всички ги пускате на градинка, освен мен  ooooh! и изпадам в едни размисли и страсти  newsm78 но по-вероятно е да сме на есен с песен...

Болните, по-добре ли са? Диването го мъчи една суха хрема вече 10 дена...не може да диша, съответно не можем да спим...

Тук този уикенд трябваше да има карнавал, ама от дъжда нищо не можахме да видим  Sad

Хубав и спокоен ден  Hug

# 587
  • NE
Копче И аз не пускам на градина. Плаша се от мисълта да е болен нон-стоп. ooooh! Може би след 4-тата година ще го пусна да се социализира преди училище. В малкия град не е кой знае каква загуба да не ходи на детска. Аз почти не съм ходила също.

# 588
Привет!;)
Бяхме за една вечер на спа, само дето бебето спа само в спа-то... Хахах... Цяла нощ сучене през час не ми дойде добре. Това беше първата ни семейна почивка с двете деца и мина доста добре. Разнообразихме, на децата им беше кеф... Пък ще спим като се пенсионираме.Wink
Утре каката е първи ден на градина. Мисля по-рано да отида да я взема, ако те не ми се обадят преди това. За учителката - ММ не е видял бой с очите си, а при директорката ще е дума срещу дума. Възпитателката е завела детето в другия край на стаята, която е с Г-образна форма, така че да са скрити. След няколко секунди чул как детето писнало изведнъж, което обикновено не се случва само след разговор... Та така... Ще видим как ще е. Ако не е ок, веднага я местим. ММ сигурно ще я разстреля, ако посегне на детето

# 589
  • Бурса
Здравейте момичета  Hug

И аз се позагубих. Извинете че само влизам надниквам и не се разписвам  Embarassed Фрауст мерси че ме подсещаш  Wink Много хубаво това със спа почивчицата. Както си казала на старини ще се спи и това е... Simple Smile

При нас последно време всичко се въртеше около градинита и промените. Има много плюсове и по малко минуси за щастие. Вече ходи 3 седмици, но е на половин ден. Аз не работя и така предпочитам да е предвид езиковата бариера, която среща там. Сутрин се разделяме със сълзички и от ставане уговорките са да ходим някъде, да спим още и т.н. Изпращам я с усмивка и вярвам че така е по-спокойна. Казват че вече е свикнала и не плаче през другото време, участва в дейностите и игрите. Носи ми през ден я някоя пеперудка, дърво, рисунка, което е много миличко. В началото се беше привързала към медицинската сестра, която говори български, но в последствие започнала да се разстройва като я види, защото знае че не може да стои постоянно при тях и вече си стояла до нейната госпожа. Страхотна е политиката на градината да качват снимки всеки ден от някоя определена дейност (гимнастиката или на другия ден от рисуването, на следващия игра, танци) във фейсбук страница заключена само за родителите. Като си я видя съсредоточена върху някоя рисунка например някак се чувствам по-спокойна, а и горда, колко ми е пораснало детенцето Simple Smile В началото се случваше и да се напишка там, но явно вече са се синхронизирали с лелките(на турски пиш е чиш  Grinning) и няма мокри гащи последната седмица. От друга страна бяха моите терзания в началото... познато ви е на повечето, но гледам положително, уползотворявам времето максималко, започнах да тренирам редовно и се чувствам добре на тоя етап. Та така с моята удисея. Надявам се да не съм ви досадила  Embarassed

Нели и Фрауст дано леко да минава адаптацията на мъниците при вас  Hug Фрауст Теди беше първите 3 дни за по час и половина и е плакала почти през цялото време. Така че старта при вас звучи обещаващо. Стискам палци и наказанието от тая лелка да е някакво изключение.

Мария радвам се че сте овладели положението и Вики е добре  Praynig

Тачи винаги се радвам като се разпишеш, нали си ми съгражданка Simple Smile Бъди сигурна, че родителите ти са щастливи щом ти си, дали на 300км или на 3000км  Hug

Днес в Анкара е имало нов атентат и направо ми настръхват косите  Confused

Лека вечер на всички и лека нова седмица  Hug

# 590
  • София
Привет , как сте днес.
Ние нещо проточихме сАпол и нали нямаме зъби вече за никнене та всеки сАпол си е предвестник на нещо и си го оставих в къщи. Давам малко хомеопатия, включих инхалатора и му направих чай с мащерка, боров и пчелен мед и сложих малко капки Апимед с прополис и реших да пробвам спрея със сребърна вода. Дано пресече по бързо.

Фрауст кажи дали имаш време да четеш сега Simple Smile , ако ДА, дай някоя интересна книга за чудните 2 и 3 години, как да се справим по добре без да изперкаме  Joy

Копче аз с инхалатора и много често пръскане на ФР и яко дърпане на сополите много бързо оправям запушен нос. Отделно имам едно мазило - хустагил балсам мисля беше , мажа преди сън гърдичките и гърба и много отпушва и спи прекрасно. И мен си мажа с него и много хубаво ми действа, което ми напомня че ми е почти свършило и ще взема да си го взема пак.

Да ви питам някога някоя от вас да е взимала обувки "Понки". Имат доста симпатични модели, а в момента се оглеждам за нещо пролетно и лятно. За момчетата нямат нещо прекрасно, но имат страхотни модели за момичета. Интересно ми е дали са читави.

# 591
  • София
Здравейте!
Алекс е добре. Дъждовното време беше голяма скука и се чудихме какво да правим в къщи, всички играчки му омръзнаха. Сега е голям студ навън, но поне не вали и излизаме за час.
От няколко дни мога да си взема сутрешния душ за 5 мин, а не за 30 сек, както до сега. Алекс гушка Дея и й дава играчки и много ми помага.
Боя на деца в ДГ е недопустим и направо не ми се мисли какво ще направя ако разбера, че някой ми удря детето.
Весел ден!

# 592
Къде сте всички?  newsm78
Сега, като не са дребните вкъщи, би трябвало да имате повече време за писана  Laughing

Фрау, как мина първият ден?
Болните как са?
А бременните?
А многодетните супер майки?

Не че с това темпо скоро ще изпишем темата, ама иначе кой е доброволец за новата?

На Западния фронт нищо ново - излиза последният зъб (алелуя  Praynig ) и е кисела на макс, не иска друг освен мен и разни такива вече ежедневни неща, които не ме впечатляват вече  Joy

Хубава и спокойна вечер Heart Eyes

# 593
Привет!... Тия дни съм в шантаво настроение и някак не ми се пише. Това съвсем не значе, че не ви мисля как сте и какво правите. Наминавам, прочитам ви, стискам палци и ви пращам положителна енергия...

До тук ДГ е относително добре, но са минали само два дни. Не реве, изпраща ме спокойно, все едно отива до магазина или на разходка, но е още рано. Като се сети, че ще е все така, ще почне и драмата сигурно. Тревожа се сега, че там нищо не яде по цял ден и когато се прибере започва да тъпче. Сгъва два банана за норматив, после супа с три сухара и десерт крем от ДК. А след всичко това си дояжда - мези с луканка, маслини, хлябче... Два дни спи там по час и 1/2, което е добре... Вкъщи това чудо е мираж... Много е топло в градината и вчера я пратихме по потник и тениска. Съответно бяха и сложили една от блузките с дълъг ръкав отгоре от резервните в раницата... Wink Очаквам да ме привикват от Социалните... С ММ решихме да й слагаме по-тънки блузи, иначе ще й слагат пак по три, а там май имат и някакви "служебни" елеци...
Искат да даваме минерална вода, тоалетна хартия и мокри кърпи всеки месец като консумативи и вчера занесохме.
Притеснява ме, че не й дават да пие вода, защото вкъщи като се прибере изпива по две чаши почти на екс. А недаването на вода - за да не ходят до тоалетна често. Каката не пие чай, прясно мляко и сок... ММ каза, че ще ги навика днес поне плодовете да й дават и вода, пък дано има ефект.
Аз се чудя по цял ден какво да правя и редувам чистене с четене на книга. Обикалям институции - банки, застраховки, общини и гледам да посвърша някаква работа. Ама мислите ми са все с детето и се чудя какво ли прави там, добре ли е...

Тели, всичко ще бъде наред! Ще празнувате ли имения ден на принцесата?

Мария, как сте?

Гери, дай някоя проверена рецепта за постна манджа с тиквички. А сега чета художествени книги, малко съм дала на пауза тези за възпитанието.

Бизи, набра ли скорост на работа? Как е Б?

Флауър, надявам се, че сте добре!

Копче, изпращам целувки към вас!

Ана.ана, взехте ли колелото?

Имаше и още, ама съм на друга планета...

# 594
Фрауст аз съм в същата ситуация за мисленето на детето. Йоана втора свдмица ходи, днес трети ден откакто спи там и забележете първа заспива и последна става, а дома се случваше трудно. Всичко си хапва там дори и плодове, а дома не желаеше дори да опита. Аз засега не мога да се оплача от лелите, добре ги гледат, дават им вода играят и е много щастлива и това се забелязва. Другото което забелязвам е че става още по-самостоятелна, което и ме радва и ме натъжава, защото малкото ми бебче, което не можеше без мама, вече го няма😓 днес сутринта дори не плака като я заведох 😉

# 595
Здравейте! И мен ме гони пред стартова треска за ясла. Днес педи ми даде бележки за кръв, урина и паризатология, а за микробиология е платено изследването. Другата седмица ще ги пусна. Тук искат и васерман на един от родителите. Вече броя дните и напрежението ми се вдига - 04април е само след 2седмици. Дано не ми се смеете - най после махнахме бибите за сън. Изминаха цели три дни без тях. Приложих рязане на върха и след 3дни просто не ги дадох и като ги търсеха казвах,че мечо ги е изял. Щастлива съм, че този процес мина без драми! Следва махане на памперса, но тук ще разчитам на помощ от яслата! Бъдете здрави и много щастливи!

# 596
  • NE
Фрау Благодаря ти, че ни мислиш! Hug

При нас положението е доста тежко от към сън. На работа е супер напрегнато, вкъщи друга лудница и вечер като тези зъби не го оставят да спи. Интересното е че заспива лесно около 21:00 ч., но към 2:00 започва да рита и да се върти и дори се буди и играем. ooooh! Снощи имаше промоция и поспахме.
Междувременно се обрина с червени пъпчици по рамото към гърдичките. Бях готова да се обзаложа, че е варицела, но се оказа обрив. Сега го мажа след баня с хиляда крема. Сърбят го и дано му помогне.
Педи се изплаши от видяното по венците. Каза давай каквото помага. Tired

Пожелавам на всички да тръгнат леко и спокойно на ясла. Там децата са друго, въобще без мама вече не са бебета.

# 597
Давате ми надежда за градинката, че може би ще прояде диването. Остава още един зъб и ако и след това не яде, вече не знам.

Фейчке  Hug, същото е при нас от една седмица - заспива и после се буди и един час се приспиваме - смее се, говори, плаче, всичко я сърби и трябва да я чеша. Но да кажем, че му се вижда краят - проби последният кътник, чакам го да излезне. Пробва ли да мажеш с Дентинокс? При диването има ефект.

Фрау, може би й трябва време да свикне и ще си хапва...в НМ има много симпатични памучни блузки по две в комплект, тънички са...

Велина, браво за бибите, аз залъгалка не съм давала, но не знам сега шишето с биберон кога и как ще се маха.

Аз казах ли ви миналия петък какво беше
Скрит текст:
като сцена от Екзорсиста - едвам заспа и като се събуди след един час - рев, не мога да я успокоя, истерия, гушкам, бутаме, гони ме, дере се, баща си не иска, скри се в ъгъла на стаята, не можахме да разберем какво беше, накрая се измори от рев, взе си млякото и заспа...ама дали защото бяхме на рд, дали защото й се скарах, докато заспиваше, не мога да си обесня какво беше това. Моята майка все се страхува да не е като мен - аз преди да стана на 2 съм се будела така с истеричен плач и не са можели да ме успокоят, нито да ме събудят и тогава са им казали, че приемам прекалено  много информация и мозъкът ми не може да я обработи и са ме завели на село да се успокоя...

А аз като гледам клипчета и снимки от миналата година по това време и направо не мога да повярвам, че онова плешиво бебе с кашкавалени крачета сега е лудото дете, което само се качва и слиза по стълби и говори нон стоп. Някак си ми се струва по-голяма разликата между първата и втората годинка от тази между раждането и първата година.

Изписах си мастилото, спокойна вечер  Heart Eyes

# 598
  • NE
Копче Пробвах Дентинокс, Пансорал, Калгел, Бочко + американското Orajel. Повечето не дава да ги мажа. От Калгел и Дентикос плаче защото имат ментов вкус, иначе вършат работа. Мажа ги, че ми расте мъдрец. Американското гелче пробутвам с вкус на Бочко. Но намерих турски Дологел и с него мажа най-много.

# 599
Здравейте, момичета! Simple Smile
Установявам като ви чета, че се чувствам като всички вас - от всяка по малко. Изперквам като Гери, чувствам се на друга планета като Фрау и се чудя как да не ми правят впечатление дивотиите на малката, като при КопчетоJoy
Нели, разбирам те, но съм на такава емоционална вълна, че ми идва в кръга на шегата да кажа "да ти имам проблемите. Simple Smile
Ралица не изкарва и секунда без мен, направо се побърквам на моменти. Хем ми е миличко, че си ме търси, хем на моменти наистина откачам - нон-стоп се чува отнякъде "Мамо, де си?", включително когато съм зад нея, до нея, около нея, правейки закуска, мляко и т.н., което ТЯ си е поискала... Чувствам се като за лудница. Sad Хем беше няколко дни при баба си и дядо си и още първия ден като си дойде, страшно се уморих с нея. Чудя се какво да правя вече, друсам се с какви ли не работи - то не са шуслерови соли, то не са капки на Бах, един аюрведичен мармалад консумираме с ММ от няколко дни и нищо - все същата нервачка съм си, когато малката е около мен.
Отложихме детската с 2-3 месеца заради тъпата болест, която влачихме около две седмици и тримата вкъщи. Нали мислех края на този месец да я пускам, но изследванията, че е здрава нямаше как да станат, при условие, че не беше здрава. Априлската ваканция майка ми (тя е учителка) ще дойде, за щастие, да ме отмени малко, а после остават около 2 седмици преди раждането, когато пък ММ нали ще е бащинство, живот и здраве, и общо взето няма смисъл сега да я пускаме. Много ми се щеше да имаме месец-два за адаптация, но с това разболяване... Казвам си, че това си е било знак и така е трябвало да стане, пък ще видим как ще изтрая емоционално докато дойде помощта. Simple Smile
Феичка, мен ме мъчеше един мъдрец наскоро и мога да ри препоръчам да се жабуриш с отвара от лайка, мен много ме облекчаваше.  Hug
Велина, браво за бибите, и на мен това ми е голяма драма и благодаря за идеята за рязането на биберона, непременно ще пробвам!  Hug
Извинете за предимно мрънкащите ми реплики. Приятен следобед!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт