Февруарската дружинка ще празнува 2-та годинка! - тема 18

• 72 895
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Привет,
не ми се пишеше много тези дни, а и нямам много време, че се гледаме с дребния и работя и лудвам  #Crazy.
От сопол минахме на страшен конюктивит и вече верно ще се  #2gunfire. Този път викам ще пробвам аз бабини деветини, че не може всеки месец антибиотични капки в очите. Пак велики драми, комшиите до нас (едни младежи) вече ме гледат странно и съм сигурна че се чудят дали да не ми викнат социалните  ooooh!. Не знам вече, май ще взема да им обясня някой път защо са тези крясъци и зверско реване. Само като ме види с тампоните и започна да реве все едно голя и беся. А от очите му през 2 минути буквално изтичаше чудо и няма как да го държа така. Бърше с ръце, става по зле и тн. Та се гоним и бършем и ревем ли ревем. Отделно и сополите дърпам като луда, че са едни гъсти и гадни и се опитах поне кашлица да не тръгне, но уви и тя тръгна Sad.
Та така нашата одиесея, сори за мрън. Уж сме малко по добре, макар че снощи се опита да дига и температура, но стигна до 38 и я свали и не качи повече. Дадох само беладона и компот от малини и мина. Сега ще идем до лекарката да го види, но от днес някакси сопола се поспря и от сутринта почти няма гурели и гадна течност, та може и да победих вируса с тази сребърна вода. Пуснах и секрет,  но нищо не излезе, дали съм го утрепала с капките със сребърна вода не знам, ще питам лекарката сега.

Лили има едни капки дето много били успокоявали , на Бах, нещо рескю ... бяха. Може да се дават на бебета, бременни и тн.
Даже според мен и на вас Фейчка може да помогнат за зъбите сега. Една позната много ги даваше по едно време на нейното и го успокояваха.
Пробвайте ако искате.

Изчезвам, че трябва да събудя дребното и да ходим до лекарката.

# 601
Гери, Лили,  Hug
Не може да диша от сополи, не дава да ги махам и реве - красота.
Аз вече ще взема да хвана.гората, само да се.прибере ММ. 
Скрит текст:
#2gunfire не съм спала цяла нощ, все едно бях с новородено с колики вкъщи...днес цял.ден е лепната за мен и ревяща нон стоп. Да не ви обяснявам как се ходи по банки и се плащат сметки с тая ревла... Close
Ще взема да ги пробвам тия капки, че иначе... #Crazy

# 602
  • София
Здравейте!
И Алекс е залепен за мен и понякога ме влудява.
Моля се да го приемат в яслата до нас, че ще ми е много удобно.
Днес му пристигна тротинетката и съм много доволна, почти се научи да я кара.
Аз сега се опитвам да чета: "Не, това не са глезотии" от Алисън Шейфър, за детското възпитание,  но нещо нямам много време.
Весел ден!

Последна редакция: чт, 17 мар 2016, 19:10 от princessd

# 603
здравейте мами!!!

Не бях идвала насам поне от година така че се радвам да ви видя и че децата ,които вече хич не са бебета растат щастливи и прекрасни! Та така идвам да ви кажа и да питам.

1) Как се справите с махането на памперси? Аз махнах памперсите на дъщеря ми през декември и вначалото вървеше доста добре, но от време на време решава че няма да ми казва дали и се пишка и така ако я водя до тоалетната през час няма проблем, но ако не се напикава без много да се впечатлява. Не мога да разбера защо спря да си казва след като вече се беше научила...Sad

Бел. : Ходи я ясла от 5 месечна.

2) Друго, сложиха ми малкото съкровище на диета!!! На две години!!

Не е дебела, даже хич, но док каза че е качила много бързо кг последната година и не може да продължава с това темпо.
 Истината е че така или иначе яде абсолютно здравословно. Не и давам никаква захар. / в яслата и дават 1-2 бисквити от време на време/.
Хляб и даваме само на закуска в събота. ( в яслата яде 2 пъти седмично хляб).
 Пържено, зрънчовци, солети, и т.н. въобще не влизат вкъщи.
 Но истината е че яде МНОГО от това което е здравословно.
Имало е дни да я оставя да яде колкото иска от супа с лапад, зеле и картофи и изяжда същата порция която яде мъжа ми. (...а лапад не е шоколад)
Не знам как да я науча да яде бавно, което също е проблем..

Само за сверка през януари беше 91 см й 14,4кг.

Целувки Hug

# 604
  • София
Eli.........., за памперса е период, ще мине и Алекс го имаше и мина за няколко седмици, при него съвпадна с раждането на дъщеря ми.
А за диета сигурно са я сложили, за да не й се разшири стомахчето.

# 605
  • София
Привет , как сте днес всички Simple Smile, надявам се здравички и с по малко тръшкания.

Ние вчера ни беше ден за тръшкания  ooooh!, като поне за половината даже не знаех за какво реве или по скоро се дере. Вече не знам какво да правя. Аз нали не съм от най спокойните, обаче вече толкова гледам да си премислям реакциите, че май гледа от мен  ooooh!, та гледам и аз да не показвам кога се ядосвам и най вече да не е бурно, че мани мани.

С дребния си направих и аз носен секрет, че тази зима ми се разказа играта с този синузит, нямам оправяне и вече не знам какво да пия. Ми излезе доста гадна бактерия и днес ще ида до ЛЛ да казва какъв антибиотик да пия и дано се оправя най накрая.

Да питам от вас някой дали е взимал обувки или по точно сандалки ме интересуват от Декатлон. Загледах едни дето много ми харесаха и са само 18лв и се чудя да поръчам едни. Подобни на кларкс са към 100тина лева  newsm78. Та ще ми е от полза да дадете мнение.

Ели ние с памперса сме доста назад. От няколко дена му говоря, че ще сложим гащичките и той ще пишка само на гърнето и той щастлив и вика ДА. Викам му нали ще кажеш на мама , той се усмихва и вика ДААА и опикахме и осрахме гащите днес няколко пъти  ooooh!
А за яденето знам ли, защо не пробваш да й даваш по по малки дози по на често през деня. Явно има уширено стомахче и за това поглъща такива големи количества. Това е прекрасно, че се храните така здравословно, но е хубаво да й се свие малко коремчето, защото затлъстяването е много вредно за тях.
Моя е към 98см и е 14кг и да ти кажа никак не си е слабичък. Намирам че си е дундьо малко, но поне влизаме в нормите уж според таблиците в нормите. Гледай ако може да има повече движение, сега идва хубавото време и ще е по лесно.
Успех и пиши по често  Hug

Аз да споделя когато Влади ми се буди и реве така нощем му давам по една био гая и после си заспива и няма проблем. Но ние нали нямаме зъби, та изключвам зъбите . Понякога ако хапне повечко вечер или деда знам от какво спи тежко. Био гая давам ако е коремче да го успокой, а ако не е поне няма да навреди, но за сега явно е било коремче, защото винаги се успокоява.

# 606

По въпроса с тръшанята. Аз я оставям да си се тръшка.
 Док каза че освен че е най нормалното нещо на света, сега са на възраст когато искат да кажат и изразят повече неща от колкото им позволява речника и затова реагират и изтерии и плачове.
Разбира се много често е от чист инат, но аз оставят щерката да и мине и точно след 2 мин , все едно нищо.

За Декатлон, всичко което съм купила от там е ок, включително обувки ( не живея в БГ).

А на щерката и даваме храна колкото трябва. Отдавна не и позволяваме да яде на корем и в яслата са предопредени. Така караме от декембри насам. Но така ще си остане, поне за сега.
Тия дни я мерихме, сега е 14.3кг и 93 см.. , но ми е жал че трябва толкова да я следим и ограничаваме.
 (с баща и сме и двамата съвсем хилави, дано все пак и се размине)

А казвам да се похваля, голямо постижение с миенето на зъби. Вече щерката си отваря устата почти доброволно. Вечер идва сама в банята и си иска четката за зъби, сутрин малко по сложнично, но ще свикне Grinning

Hug

# 607
  • София
ми Ели виждате ми се в разумни кг за ръста, височка е мадамата. Има деца като моето, което уж се пооправи и други като на Копчето дето още не искат да влязат в час  Wink , които пък не искат да ядат. Няма угодия май за нас родителите  Rolling Eyes
То не е една беля, ако не яде- що не яде, ако яде пък , защо е толкова много  ooooh!.
Според мен е най правилно да й се изгради сега начин на хранене, явно си хапва детето , което е супер, просто помагайте й да не се тъпче излишно  Hug

За тръшкането и аз така правя, оставям го, но вчера направо ме побърка. Вечерта ни му се ядосвах, ни нищо, лошото е че ме изби на смях по едно време, а все пак не е редно според мен той да седи и да се нервира, а аз да се смея до него, та се одръпвах на страни  Confused, ко да правя. Ама беше чудо, то не си хвърля камиона, то не рита, удряше, търкаляше се и за всичкото това в повечето случай даже не разбрах защо  Rolling Eyes

За зъбите браво, ние сега пък се опитваме да се учим сами да си ги мием, но нали да ги мием , а не само да смучем пастата за зъби  Grinning

# 608
Eli,  не знам от къде измислиха, че ти е дебело детето - моето, дето само мляко пие и не яде кой знае какво е 90 см и 14,4 кг (данни от преди една седмица)...то вярно, че не яде много здравословно моето диване, ама не е много като количество и честота, та не знам...

Гери, ти май и за Понки пита - аз миналата година й купих такива, удобни й бяха. Но доста се захабиха  newsm78 ама бяха бели. А на секрета няма ли антибиограма, там пише на какво е усетлива гадинката.

Сополите се втечниха и
Скрит текст:
стават жълти...дано ги преборя с капки и инхалации...ама така е като ходим по рд в игротеки  hahaha поне се опазихме зимата, то сега с това променлив време няма как

Аз съм забелязала пост фактум, че за тръшкането и плаченето винаги има причина, но на момента не мога да реагирам винаги спокойно...непрекъснато й повтарям, че няма защо да плаче, ако иска нещо и ако иска да я разбера да ми каже, за сега без ефект, защото като се разциври трябва 3 пъти поне да ми проплаче какво иска, за да я разбера.
Но пък и моето е доста емоционално като цяло - нали съм ви разправяла как реве на разни песни  Joy

# 609
Влизам набързо да кажа, че сме болни. Вече 5ти ден Т и кашля често, четвъртъх бяхме при ЛЛ на Изопринозин сме, но не се оправя. Днес реших да и направя кръвен тест преди да я заведем в спешното, защото там гаранция АБ и пак на налучкване, но в лабораторията ми се скараха, какъв бил този тест, те не знаели, накрая пуснаха някакво СРП. Гери какъв е този тест, който показва вирус или бактерия, че се изнервих с тези лаборанти, разчитах, че те ще знаят.
Добавям, че излезе СРПто 3,47 при реф.ст. до 6мг/л. Това значи ли че не сме за АБ  newsm78.

Последна редакция: сб, 19 мар 2016, 12:47 от Freyda

# 610
  • София
Фрейда правиш ПКК и CRP. Вашето е супер ниско, което значе че не е никак зле положението и според мен не сте въобще за антибиотик. При нас с CRP  над 17 не са ми изписвали антибиотик. Но има и други неща като общо състояние на детето, колко време и каква температура дига и тн, лекар може да прецени дали е за антибиотик. Дано се разминете. Вижте ако кашлицата  е толкова зле по добре нещо да й дадат за инхалации.
Пиши как сте и какво става.

# 611
  • гр.София
Фрейда,това црп на малката е по скоро от вирусна инфекция,и според мен няма нужда от АБ. Вики с ангината црп му беше 40 при референтни до 8. След това се покачи на 50 дори. Ако ти изглежда мн зле допускам и грешка в лажораторията,а и как само црп без ПКК?
Днес мм е рожденник! Черпя ви за негово здраве!
Аз свърших всичката работа по чистене на къщата,сложих пържолки в марината и следобяд,само ще ги метна във фурната,ще нарежа мезета и сирена,ще направя картофена и зелена салата и ще посрещна свекърите  Whistling
Вики за да свърша всичко това,разбрица лаптопа на баща си...ама,това е положението. Сега уж ми вика че искал да спи,но още се шугави в леглото.

# 612
Ами не знаех за ППК и само СРП пуснах, тези в лабораторията не ми казаха. Тази лаборатория е добра и не вярвам да е грешка. Иначе е в добро общо състояние, когато вдигне Т се успива, апетита и намаля, вдига по няколко пъти на ден 38-39 от четвъртък, а вторник и сряда имаше ниска 37. Като дам Панадол спада, а кашлицата е една такава сякаш и дразни нещо на гърлото. ЛЛ каза, че гърлото е добре и дробовете чисти. Опитвам се сама да взема решение, защото днес е събота, а в спешното веднага ще и дадат АБ. Чудя се мога ли да изчакам до понеделник, колко дена е нормално да се вдига Т от вирус, дали ще се пребори?

# 613
  • гр.София
Според мен не е притеснително състоянието и така както го описваш. Но си пусни ПКК. Црп показва че няма инфекция! Следи я,направи това с ряпата за кашлицата и инхалации,помага много.

# 614
  • София
Фрейда ние сме със същата кашлица и я оправих само с инхалации и сиропче. Давам тук няккаво с билки (Ункадеп, той си е и малко вид имуностимулиращо), но щом даваш изопринозин вече, по добре си вземи един сироп за кашлица, мукоплант лека нощ е екстра за сухата кашлица.
Това с ряпата също много помага.
И според мен не сте за спешното чак. От кога даваш изопринозина? Ако е от скоро изчакай да видиш като подейства дали няма да се укроти и температурата, при нас последния път спря да дига като започна изопринозина. Също гледай да я наливаш с много течности, чай и ако имаш компот малини, при нас много сваля температурата. И нали знаеш да редуваш панадола с нурофена , не давай само едното.

Общи условия

Активация на акаунт