Февруарската дружинка ще празнува 2-та годинка! - тема 18

• 72 891
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Мария, това с ряпата го правих веднъж не подейства  Rolling Eyes. За другия път ще знам за изследванията, че ако чакам някой да ми ги изпише...
Гери, аз взех сироп Ентитус, дали става, колебаех се за Мукопланта. Досега давах Проспан, но нещо не подейства. Изпринозин давам четвърти ден, а за Т предимно Панадол, защо трябва да се редуват  newsm78. За малините съм чувала, тази година ще направя компоти  Peace
Аз пък от един месец давам Самбукол, едно сиропче от черен бъз и да ти кажа цял месец ходи на ясла, което не е било до сега. Тъкмо се зарадвах и сега лепна вируса, и му увеличих дозата+изопринозина. Действието на сиропа е, че прави бариера и вирусите не могат да се прикрепват към клетките.  Ако искате вижте във фейсбук страницата, там пише доста интересни неща, а и цената е 13лв. От скоро е в България по някаква програма на Британското посолство и цената му е намалена.
Та да видим до довечера какво ще стане, днес на обяд вдигна и я свалихме. Много искам да преборим вируса без АБ.
Моля на който съм досадила да ме извини!
Мария да ти е жив и здрав рожденника.

Последна редакция: сб, 19 мар 2016, 16:33 от Freyda

# 616
  • NE
Фрейда Дай шанс на Инопринозина. Като бях болна ме вдигна много бързо.
Мария Да ви е здрав и любящ татко рожденник.
Ние сме по-добре ако изключим, че белите са много. Вчера ми подари цветенце. Много мило ми стана.

# 617
  • София
Фрейда да ти кажа честно не знам защо се редуват, но така ми е казала лекарката.
Скрит текст:
Ако пие сега панадол, че аз винаги него давам първо  и после ако има пак температура след 4ч даваш Нурофен. Аз общо взето правя така ако ми дигне над 38,5 и не мине от хомеопатията и започне да е над 39 давам Панадол и ако до 12ч след даването на Панадола пак ми дигне давам Нурофен. Но това май само веднъж до сега ми се е случвало. Последния път преди месец-два като ми дига , той дигаше вечер само и имаше над 24ч и за това давах само Панадол и то дадох само 1 или 2 пъти за това време, защото успявах в повечето случай от 39 да сваля само с хомеопатия и компот от малини. Много съм смела с тази температура и чакам до последно, но меря нон стоп и постоянно ми е в ръцете детето. Честно казано го правя, защото мен много ме е страх от много висока температура и не искам да привиква на лекарства, за да може ако един ден ми дигне много , напр към 40 да му подействат по бързо. Аз съм така - много трудно дигам температура, но дигна ли е страшно, удрям 40 от раз и треперя цялата, припадам и тн, но пиивам един прост парацетамол и я свалям веднага. Та ме е страх да не е като мен.
Но това си е някаква моя логика  newsm78. Аз изтърпях целия ад със зъбите и един път не дадох Панадол или Нурофен за болки на зъб. Сега само като помирише панадола и сваля  Laughing, но това може и да си е до организъм, знам ли  newsm78

Самбукола и аз го взех, но не съм го давала. Пазя го ако стане зле нещо положението.
Ти не е лошо да се консултираш с ЛЛ дали да даваш и двете, да не й дойде в повече.
Не го знам този Ентитус. Аз не съм много по сиропите, даже хич не ги харесвам, но този мукоплант ни подейства добре и си го имам у нас. Даже и аз го пия.

Бизи ми се губи нещо  newsm78 и още много .....
Драснете по някой ред да кажете как сте.

Марийче честит ти рожденник  bouquet

Eli  вие в коя държава сте. В много страни се опитват да предвидят затлъстяването при децата и може би за това ви тормозят така. Виж тук в Бг е точно обратното, само се чудят как да тъпчат децата  Laughing и колкото по пухкаво, толкова по добре. Е според мен е добре когато детето се храни добре, но не с какви ли не боклуци, а със здравословна храна. Честно казано сега и аз намирам че сте си добре.
Пиши по често как сте

# 618
Ехеее привет на всички:-) Оф аз се позагубих,но чета редовно.Няма ново при нас... Излиза последния зъб и една седмица неискаше да яде...после няколко дни яде и днес пак не особенно,но колкото толкова.Само за отчет да кажа че Гери е 13 кг.и 94 см.Обачее проблема ни с голямата нужда си остана и ще видим до кога( беше се запекла много и след една свещичка я заболя и неиска да се напъва) сироп и давах сега някакви мелилакс и слагах...според ЛЛ е от страх че ще я боли и затова неиска да се напъва.Забравих какво щях друго да казвам.Лека нощ на всички Simple Smile

# 619
  • NE
Честита първа пролет, момичета!
Аз знам, че Нурофен и Панадол се редуват за да има задължително 4 часа между дозите от едното при Т. Втората причина, е че организма привиква към ибупрофена или парацетамола при високи дози и не се повлиява така, както искаме. Затова се редуват. Peace

# 620
  • София
Здравейте и честита първа пролет.

Попаднах на нещо много интересно за мен, дано не го приемат за реклама и да го изтрият.
Мен много ми допадна идеята и мисля да отидем по натам като се постопли времето.
Скрит текст:

# 621
  • гр.София
Набързо само.. Гери,толкова ме впечатли тази хижа,че вече правим планове с мм кога да отидем. Най-вероятно април ще е. Изглежда чудесно,благодаря че сподели.

# 622
Гери супер предложение  Peace
Мусе това си е притеснително, давай повече сокчета да и стане меко акото, прясно мляко. И на малката често и е твърдо.
При нас развитието е, че продължи вчера да дига Т и днес сутринта ходихме до дежурния кабинет. Като я видя докторката вика нищо притеснително, но като я преслуша, чу свирене и каза, че е слязло надолу и е с бронхит. Изписа ни АБ, казах и че сме пили Изопринозин и Вентолин и се зачуди за Вентолина, не било подходящ защото се изписвал за спазми. Трябвало е да изпише ЛЛ Ериус, за да не слезе надолу. Каза, че сме предразположени към бронхити и до 6г трябва да се внимава. За Ериуса каза да го пием до края на май 10 дена пием, 3 дена почивка, а като има вирус задължително пием.Докторката беше възрастна и много в час, казах и за обрива от Аугментина и описах как е станало, я тя веднага каза, че това не значи алергия и може да е било шарка както и аз подозирах. А ЛЛ тогава изключи розеолата. Все повече се замислям да я сменя ЛЛ, много е незаинтересована, затова се лутаме по доктори и няма кой да ни следи като хората.  ooooh!

# 623
  • гр.София
Фрейда,добре че сте хванали бронхита. Бързо да се възстанови дреболина! И аз винаги като настине давам противоалергично,а миналата година след една по-сериозна настинка го давах един месец без прекъсване,така ми каза лекаря тогава. Аз давам зиртек.
Мусе,а пробиотик даваш ли? Овесените ядки,повече масълце в готвеното,киви, доста разхлабват. Милата сладурана,бързо овладяване на този проблем.
Флауър  Hug
Ние бяхме на разходка, и от 13ч ме лъже че иска да спи. Е,чак сега заспа  ooooh!

# 624
  • София
да и на мен ми хареса много тази хижа Simple Smile. Скоро мисля да идем и ние с Влади Simple Smile. Показах го на приятели и те казаха че го знаят, не са ходили, но са чували от познати че било страхотно.

Фрейда много жалко, че пак се влоши и сте на антибиотик Sad. Дано мине по бързо  Hug
Трябва да видиш да си намериш лекар, който да ти подхожда и разбира.

# 625
Привет! Днес по график сме у нашите и всички се чувстваме чудесно! Мусе,  и моето Вале се запича - храня ги еднакво и Ники на ден минимум два пъти голямата нужда прави и то кашаво,  а Валето през ден- два твърдо и голямо! Гледам всеки ден да и давам киви, сини сливи от компот. Ако на втория ден не свърши работа сутрин на гладно 1 чаена лъжичка чист зехтин или в яденето и слагам 1 чаена лъжичка пшенични трици (има ги по големите вериги магазини). Този проблем е от лятото - от тогава я слагам на гърне (щом я видя да се усамотява и да се напряга) , и тя с удоволствие сяда и и е по лесно да върши "работата". Явно си е до организъм, дано да го израстът! Простете за невежеството, но защо се дава противоалергично,  когато са болни децата? И Ники много ми се тръшка и плаче -играе "ръченица" като не е "на неговото". Но пък е и много чувствителен и гальовен. С Валето имат силна връзка - сутрин който стане пръв вика другият по име! Болничките бързо да оздравяват! Честита пролет!

# 626
Здравейте, честита пролет  bouquet

Гери, това място от миналата година все го гледам на фб ама никак да стигнем до там.

Велина, много мила картинка си имаш на събуждане  Hug

Фрейда, как сте днес? ПКК не е ли пълна кръвна картина? Тя не е ли стандартното изследване, което се прави, а СРП трябва да си го поискаш допълнително? По принцип повишени нива на СРП показва инфекция, но трябва да се види и левкоцитите как са. Какъв антибиотик ви изписаха сега? Нали си знаеш да го даваш с пробиотици и витамини...

Ако мога да споделя нещо от професионална гледна точка
Скрит текст:
аз лично не съм чувала за намалено действие на лекарствата за температура, ако се пият често. Или пък за привикване на организма.
По-скоро новите изследвания показват, че ако детето няма темп по-висока от 38,5 и не е нерасположено, не трябва да се бърза да ми се дава нещо, защото реално повишената температура е защитна реакция на организма. А да се следи общото състояние и да се приемат много течности.

Нас едно време ни учеха, че парацетамолът е най-безопасен за децата, защото още им липсва ензимът, който го метаболизира през черния дроб (иначе при възрастните дълготрайната употреба във високи дози може да доведе до токсичност на черния дроб). А ибупрофенът по принцип като странична реакция, може да доведе до язва...затова ми беше много чудно като извадиха детски сиропи...също и капки аналгин не бих давала на дете...главното е ибупрофен да не се пие на гладно. Аз лично ибупрофен сега съм давала 2-3 пъти - като вдигна 39 и като й бяха сини венците от зъбите, че той освен температуро-намаляващо действа и противовъзпалително и успокоява и болката.

Също така, не виждам причина задължително да редувате двете лекарства. Освен ако темп не е много висока и не се повлиява само от едното след първите два приема...

Това на теория, на практика знам колко е страшно детето ти да вдигне 39,5 темп и да стане безпомощно - това си е вече екстремна ситуация, първо ибупрофен и студени компреси и ако се спадне темп след 4 часа може парацетамол...

За Зиртек и подобни противоалергични, от вас за първи път чувам, че ги изписват при настинка...те намаляват отоците на лигавиците и може би затова ги дават.... newsm78

Извинете за отклонението   Hug

Нашите сополи вече са една хубава кашлица, но поне сиропа го пие, освен това ни изпоразява поетапно вкъщи, ама какво да се прави.

Хубава и спокойна вечер  Hug

# 627
Копче оказа се че СРПто никаква работа не свърши, беше в норми а детето с бронхит, май е трябвало ПКК. Взехме първия прием АБ и вече се усеща подобрението, само дето много лошо кашля. АБ е Цефзил, давам и пробиотик Биобаланс, но направи разстройство, не знам как ще продължим. Понеже имахме обрив от Аугументин, този от същата група ли е? Витамини спомена че ще изпише но май е забравила, какви витамини се дават?
За тези температурни и аз гледам да давам Панадол, защото уж по-безобиден, ама така казват да се редуват. Иначе с Панадола сваля по-бързо като че ли   Thinking.

# 628
  • гр.София
Аугументина е с пеницилинова основа,докато незнам Цефзил да е с такава. Не са от една група според мен. След като ни изписаха от болницата миналия месец и Вики пи Цефзил 7дни. Давай си пробиотик,и дано спре разстройството.
За Т не ни се мисли и не ми се говори. Давам панадол по принцип,но отдавна не му действа и като е била по-висока съм давала Нурофен. Редувала съм ги,когато трябва да дам температуропонижаващо по-често отколкото трябва да се изчака между приема. Миналата година съм давала и хексалгин няколко пъти,за да сваля упорита почти 40• температура. Моля се на Бог да не се случва това,поне сега докато е още малък!

# 629
Фрейда
Скрит текст:
Да не навлизам в подробности - аугментинът е амоксицилин, който е пеницилинов антибиотик, цефзилът е цефалоспорин, не са от същата група, но са много близки по действие. По принцип предупреждават да се внимава, ако е имало предишен случай на алергия към пеницилинов антибиотик, но рядко се случва да се появи пак алергия. Миналият път обривът веднага ли се появи след приема на антибиотика? А други алергии има ли? Може да направите тест за алергии, за да знаеш със сигурност дали е алергична на пеницилин, но ще е неприятен за детето като всички кожни алерго-тестове.  А досега всеки път ли има диария от антибиотиците? И какви е пила? Аз съм давала амоксицилин и аугментин и аугментинът по-зле й понася...
За витамини, при прием на антибиотик, намалява нормалният синтез на Б-витамините, не знам дали има Б компл. само за деца, но и нещо мултивитаминно ще е от полза.
Пробиотиците, нали знаеш или 2 часа преди или 3 часа след антибиотика (иначе антибиотикът и на тях може да подейства)  и поне една седмица след антибиотика.
Аз бих ти препоръчала от есента да направиш курс с БронхоВаксом или Респивакс -
Скрит текст:
те съдържат екстракти от бактерии и са нещо като ваксини през устата, защото организмът изработва имунитет спрямо тях. Така поне малко ще е защитена от бактериални инфекции, виж от вирусите няма спасение Simple Smile

Аз пак да питам за новата тема, Лили, ако не можеш - обясни ми как, ще се пробвам аз.

Хубав и слънчев пролетен ден  Hug

Общи условия

Активация на акаунт