Февруарската дружинка ще празнува 2-та годинка! - тема 18

• 72 890
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
Момичета мерси за разясненията.
Копче
Скрит текст:
Обрива от Аугументина се появи на третия ден от приема, спряхме го и почна Клацид и на сутринта цялата беше в обриви като петна. Затова се усъмних да не е шарка, защото дигаше 39-40 Т три дни и като я свали се обрина. Затова не съм сигурна, ЛЛ каза, че е медикаментозно натравяне, а вчера докторката от дежурния кабинет каза, че може да е било шарка и не може да се говори за алергия със сигурност. Каза, че трябва да е здраво детето и да се даде малко Аугументин за да се разбере. Диария имаше само от Аугументина, пила е други антибиотици, но не е имала. Пробиотика го пием на обяд. Засега пи трети прием АБ и един път ака вчера по-рядко, сега ще видя следващото как ще е, но обрив няма и дано да няма  Praynig. Копче, вчера докторката ми каза като се появи вирус трябва да стопираме нещата да не слязат надолу, как да ги стопирам  Rolling Eyes Говореше да и давам Ериус до края на май и че е трябвало и сега ЛЛ да ни го изпише.   

# 631
Мами, чували ли сте за лекарство против кашлица ФЛУИДАСА.
Не знам дали го има в БГ. На щерката и го предписаха от както беше на 3-4 месеца и съм много доволна.
Особено вечер когато се разкашля и спира кашлицата доста успешно.
Ако го няма, кажете, ще видя коя му е активната съставка.

Hug

# 632
  • София
Привет,
Фрейда знам че даваш имуностимулатори и не е лошо да се консултираш дали да даваш още допълнително витамини. Внимавай да не я предозираш от към засилващи организма. Според мен продължи си там имуностимулаторите и после витамини, недей и двете едновременно.
А за слизането на доло и аз се чудя как, като при децата става супер бързо. Това което аз правя за да избегна колкото се може да слезе на доло е сериозно чистене на носа от сополите. Иска не иска постоянно пръскам и дърпам. Слагам го в мен и реве не реве дърпам яко с една машинка (дето дадох една торба с пари за нея, но си ги изби отдавна и не съжалявам). Правя и инхалации по 3 пъти на ден и после пак дъпрам сополи. Като цяло гледам много да ги изкарвам сополите, иначе слизат на доло и бронхита ми е в кърпа вързан, че и ние сме податливи на бронхити.

Ели не го знам тоиз сироп, тук по скоро Копчето да се изкаже, че ги познава лекарствата.

А за алерголог ако препоръчате някой ще съм много благодарна. Аз водих моя при уж най добрия, но не съм доволна. Пусна му малко алергени и то половината нямаше нужда, а много важни не пусна. За мен беше леко казано без мислено това което правихме. Та мисля пак да го водя, защото според си прави алергии и това последното си беше чиста алергия пак. Имам съмнение от какво , но как да съм сигурна. Отделно лекарката ми обясни, че при алергия им спадал малко имунитета и прихващат вируси и бацили и май това се получи при нас последния път  newsm78

# 633

Гери, за лекарството го казвам като препоръка. Много е ефективо и доста безобидно. Не е сироп а капки. сигурно са вкусни защото щерката го пие с кеф и иска още.

За алергиите, off много деликатна тема. Аз имам алергия която ми беше провокирано от лекар с тия глупави тестове едно време. Разбира се за 30 години медицината е доста по напред, но аз си имам едно на ум.

В БГ мога да препоръчам много добър инмунолог. Сега работи в Пирогов ( следователно София).

Wink

# 634
  • София
Ели замисляла съм се за имунолог също. Даваме ей така имуностимуланти и за това се замисляла че не е лошо да се консултираме с такъв, а не да даваме ей така. Та може да кажеш кой и да видя има ли частен кабинет, че в тоя Пирогов не ми се стъпва и дано никога не ми се наложи  Praynig

# 635
Фрейда, честно казано не знам как да не слизат надолу. Вирусната инфекция отслабва организма и след нея идват бактериалните, то това е проблемът. Аз уж вадих сополи, пръсках, давах витамини и имуностимулатори и пак в крайна сметка е на АБ. И кашля.

Лекарството, дето го каза Ели го няма у нас. Действа като разширява дихателните пътища и успива, затова се дава вечер Simple Smile

# 636
  • София
вижте на каква статия попаднах. Мислите ли че можем да даваме това на децата:
Скрит текст:
Антибиотична смес
Съставки:
100 г домашен суров мед
1 супена лъжица куркума на прах
Смесете ги, докато получите хомогенна смес и я изсипете в стъклен буркан. Как да използвате този естествен антибиотик? Ден 1 – взимайте половин чаена лъжичка на всеки час.
Ден 2 – взимайте половин чаена лъжичка на всеки два часа. Ден 3 – взимайте половин чаена лъжичка 3 пъти на ден. Желателно е да не се поглъща веднага лекарството, а да се стопи в устата. Ако не ви харесва вкуса, винаги можете да добавите топло мляко или чай към сместа. .
Куркума, смесена с мед, се смята за най-силният антибиотик, описан в Аюрведа писанията. Комбинацията от суров мед и куркума има много мощен лечебен потенциал. Куркума е първото съединение, което съдържа активни съставки с над 150 терапевтични свойства, сред които са антиканцерогенни, противовъзпалителни и антиоксидантни. Използването на комбинация от мед и куркума ще подобри храносмилането и ще увеличи броя на добрите бактерии в червата. Може да се използва за борба с бактериални и вирусни инфекции и като противовъзпалително средство, което намаля сезонни алергии и действа като имуностимулант. За разлика от изкуствено синтезираните лекарства, този естествен микс идва без странични ефекти, насърчава полезната чревна флора и подобрява храносмилането.

# 637
мама Копче, дават го и сутрин и не съм забелязала да успива, но сигурно го има в БГ с друго име.
 ( активната съставка е mepifilin)

Гери, истината е че не знам как става в БГ, но би трябвало ако искаш да отидеш при лекар в държавна болница, просто да си платиш консултацията, според тарифите на болницата. Аз познавам лекаря от много преди да отиде в Пирогов...

Но и да не е при нея, при всички положения аз бих отишла на някакъв имунолог, за да ти кажат точно какво и как да даваш.
По между дългото аз имах имунна недостатъчност след раждането, бях със температура и сополи точно 10 месеца непрекъснато. Бях на всички уши нос гърло, алерголози и не знам каквилози и нищо. Не съм била добре повече от 5 дена.

Докторката ми направи програма и точно за 1,5 месеца престанах да боледувам... мисля че си заслужава да видиш имунолог.

Hug

Последна редакция: пн, 21 мар 2016, 23:43 от Eli..........

# 638
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Аз ... таковата ... да разведря малко  Embarassed

Мъжки планове по години:

Скрит текст:
3-годишен. Да порасна голям и да цапардосам Гошко от моята група. Защо лъже, че неговият татко е по-силен от моя?

4-годишен. Да намеря пет лева на улицата и да си купя сладолед, LEGO и кола с педали като на Ангел. Ще си я карам цял ден пред блока, та всички да ми завиждат.

5-годишен. До порасна голям, по-голям от татко. Да си пусна мустаци, да се науча да пуша и да стрелям на стрелбището, да се оженя за мама.

6-годишен. Да не ходя повече на детска градина. Искам да ходя на училище. Там няма да ме карат да спя следобяд и да ям мляко с грис на закуска.

7-годишен. Да не ходя повече на училище. Да не са луди, 10 години да търпя този ужас? Та 10 години са повече от целия ми живот до този момент!

8-годишен. Да стана войник. Със сабя, кон, пистолет и всичко, дето си трябва.

9-годишен. Да се преместя да живея във Варна или Бургас. На морето. Много по-добре е отколкото всяка година за по десетина дни да ходим там. Е, може и в София да отида, там също не е зле. Ако искам в ЦУМ ще отида, ако искам — в НДК. Може и на ескалатора в метрото да се повозя.

10-годишен. Да стана мускетар. “Един за всички..” и така натататък. Пробвах сламената шапка на баба, маминия шал вместо мускетарски плащ и пръчка с предпазител от капачка за буркан вместо шпага. Добре е.

11-годишен. Да стана най-силния в училище или в класа. Първото, което ще направя, е да цападорсам Гошо, защото ми хвърли раницата в локвата и ми наплю новото яке. Майка ще ме убие.

12-годишен. Да стана пират. Реи и брамсели, луидори и пиастри, дървени крака и папагали. Жалко, че не мога да плувам.

13-годишен. Да стана известен, много известен. Стихотворението, дето казах на тържеството, разплака класната и майка ми.

14-годишен. Да стана каратист. Разбрах, че взимали всички, независимо от ръста им.

15-годишен. Да порасна. По физическо съм трети в редицата отзад напред. Даже след момичетата.

16-годишен. Да започна да се бръсна. Ники има ей така брада, Сашо почти от година вече се бръсне, а аз.. нито косъм.

17-годишен. Да вляза висше някъде. Където и да е. Иначе ще ме вземат в казармата, ще се върна като десантчик-герой и ще изпопребия всички, на които съм им набрал. Гошо, чу ли? Ти си първи в списъка.

18-годишен. Да спя с някоя. С която и да е. Ако вярвам на състудентите — те вече са спали с половината град. Единствената ми надежда е разпивката по случай края на първи курс. Ако не ми провърви… как ще се покажа пред очите на приятелите ми?

19-годишен. Добре би било да стана рокаджия. Шантава прическа, в светлината на прожекторите, в ръка държа бас китара, възбудени момичета крещят пред сцената… Спокойно, девойки, с всяка ще се видя. За да ми направите свирка — запишете се в списъка на чакащите, дето го води мениджърът ми.

20-годишен. Да стана някой. Започнах третото си десетилетие, а още не съм написал романа на века, нито съм командвал армия, нито с Мис Вселена съм спал.

21-годишен. Само да не се стигне до сватба! Сама си е виновна, само говореше “сметнала съм дните, спокойно”. А сега реве и не знае какво да прави. И въобще не ме занимавайте с разни държавни изпити и дипломи, моля!

22-годишен. Да спечеля сто милиона лева, да си изплатя дълговете, да купя нормално детско креватче за сина, на жената ново кожено яке да подаря, да си взема най-накрая трите томчета Борхес, нов компютър и джинси.

23-годишен. Да си купя къща. Или гарсониера. Каквото и да е, ама да е мое. Да избягам от тези квартири под наем с неизмиваеми бани, капещи тавани, разкъсани тапети.

24-годишен. Да отвоювам шефското място в отдела. какъв шеф може да ми е Иван, бе? Този некадърник компютъра си не може да включи без мен. На миналото новогодишно парти на компанията така се напи, че счупи с главата си мивката в тоалетната.

25-годишен. Да отида на море. Или на планина. Или в тундрата. Където и да е, само да я няма работата, жената, родителите.

26-годишен. Да сваля новата в офиса. 23-годишна, разведена, боядисана блондинка, с крака и гърди като за световно. Бих си дал годишната премия и три пръста от лявата ръка, само да се озова насаме с нея в заседнал асансьор.

27-годишен. Да завърша най-накрая второ висше — мениджмънт или право. И този път ще уча сериозно, ще се явявам подготвен на изпитите, ще чета в библиотеката, ще познавам всичките си преподаватели по име и по физиономия.

28-годишен. Да спечеля, да нарисувам, да намеря на улицата или да открадна отнякъде 432 хиляди евро. Две хиляди за жената — да си купи там каквото си иска и да ме остави за малко на мира, 20 хиляди да си взема една малка гарсониерка с мебелите направо, 10 хиляди да ремонтирам къщата на село за майка ми и баща ми. А останалите ще си ги ползвам за ежедневни разходи.

29-годишен. Да убия всички в офиса и да не ме осъдят. Най-много глоба да ми тръшнат, но да не е много голяма. Гадове! Не мога да ви понасям, нищожества такива!

30-годишен. Да посадя дърво, например вишна или круша. Или пък да сложа малко фонтанче пред вилата? Беседка? Да си седим вечерно време и да се любуваме на залеза. По дяволите, колко е буренясало тука.

31-годишен. Да започна да пиша отново. При пренасянето намерих черновата на романа, дето го почнах преди 6-7 години. Уфф, нима това аз съм го писал? Свежо, ярко, наивно и като цяло не е добро. Роман от този материал няма да се получи, по-скоро 3-4 разказа мога да обособя. Ще ги почна скоро, може би по време на отпуската…

32-годишен. Да порасна. Да се науча да слизам стъпало по стъпало, а не да подскачам по стълбището. Да отговарям само когато се обръщат по фамилия към мен. Да си си поръчам визитка с “Началник отдел”. Какво като имам само един подчинен, че и той е стажант по разпределение за лятна практика? Да си купя нормален телефон, а не да се червя с тази евтина ‘слушалка’, дето за нищо не става. Да взема мерки по отношение на фигурата си. От края на април си взимам карта за фитнес. Хем да сваля излишните кила, хем девойките да погледам.

33-годишен. Бързо да направя равосметка на живота си, да внеса необходимите корекции и да заживея пълноценно и творчески. Да стана уверен в себе си и да преуспея. От утре започвам…

# 639
Безобидна, много готино Hug Как си? Как е при вас хавата?

За боледуванията - страх ме е и мен от висока Т, досега не е вдигал, дано и да не вдигне. И в момента е болен, пак е вирус, само дето този път кашля здраво и откашлящо, чун.ва се отдълбоко, но няма хрипове. Давам Вентолин, намалихме дозата, вит. С , Зиртек (да, Копче, баш така е както предположи - дават се най-напред като започне макари  леко неразположение противоалергични за отбъбване налигавицата), Инфлуцид. Пак го спряхме от яслата, гледат се с тати у дома.
Тати му пък си сецна кръста, та сме я втасали. Ходенето на работа напасвам всеки ден, даже там си почивам Mr. Green не съм си мислила, че толкова бързо и лесно ще се адаптирам Peace

За тръшкането - честно казано, усещам доста благотворното влияние на нашата ясла. Детето ни стана определено доста самостоятелно откакто ходи. Тръшкането намаля. Разбира се, все още търпим прояви на инат, себедоказване, стискам зъби, отброявам ...дококолкото е нужно и не го закачам. По някое време, гледам да е веднага щом се поуспокои, отивам при него и му говоря тихо и внимателно, с усмивка - търпение илюбов. Вчера докато чистих се претрепах нещо с прахосмука и чак ревнах от болка. Малкото дойде при мене, погледна ме, усмихна ми се благо и протегна ръчички да ме гушне и да цунка където съм се ударила...за миг ей тъя ми мина Heart Eyes

Фрауст, разказвай за вашите емоции в градинката Peace дано нещата са наред и на мъничката кака да й хареса. И да нямате премеждия Peace Викаш само с бебето по-лесно вървят битовизмите Heart Eyes

Сахасрара, ми то вече наближава да идва новото бебенце bouquet ох, колко бързо лети времето (отстрани Mr. Green) пиши как си? Набавяте ли нови работи за бебчо?

Феичка, честито ти първо цветенце-подарък от сина bouquet и на мен ми стана мило, само като те прочетох. Как сте с кърменето? (покрай болестите, по-скоро заради хремата, малкият се случва да не иска да суче - показва ми го категорично. Но нощем, в просъница пак си търси. А понякога и заспива без кърмене - я на обед, я вечер - пак го отдавам на приспиването в яслата Peace).Даже казаха, че понякога заспива и не на ръце, а си ляга и се унася.

Бележим леки напредъци в храненето. Просто се удържам да го мисля толкова напрегнато. Явно детето усеща, макар да си мисля, че не му досаждам . Но понякога опитва супичка, я манджичка. Поне спряхаме бисквитите и бебешките пюрета ooooh!

Фрейда, пусто не спират и вашите болестотворни приключения. Чух, че нова вирусна вълна идва, и ние се лепнахме също за нея. Айде вече да се спират тези вируси Peace

Добре завърнала се, Ели bouquet

Мария Hug как сте с Вики?

Принцес, дано ви приемат в желаната ясла и да си спокойна Peace

Велина, как сте? Пак си се гледате вкъщи нали? Ще започвате ли ясла?

Още на някой исках да пиша, обаче....

И извинете за хаоса в поста, ама малчо сега бил заспал, аз се прибрах и седнах да напиша насъбраното до тук Hug

Благодаря, че ни мислите, мами, и аз ви мисля, и ви чета, и все си мислех, че редом с четенето все ще драсна и по един ред,  ама на...не се дореждам. Здраве да си пожелаем с пролетта и много разходки навън с дечицата Hug

Последна редакция: пн, 21 мар 2016, 19:18 от bizi

# 640
  • NE
Бизи Има и при Вили голяма промяна, откакто ходя на работа, но си търси. Веднага като се върна веднага ме заклещва все едно иска само за него да съм се върнала. Ревнува ме яростно и от котката даже. Напоследък зъбите ни върнаха назад, но от раз заспива на обяд след супичката от кухнята, а вечер задължително вечеряме и само суква, колкото да си подслади преди сън. Нощно време ме търся доста по-малко и ако ги нямаше тези зъбки може би щеше да сме приключили. Четох, че след кучешките се отбивали, пък да видим.
Вчера Вилизар ми скри шапката като сам си свали пантофите и си обу маратонката. Втората не успя защото им обърква посоките, но все пак. Party

# 641
Гери, какъв ти е аспиратора за нос? Имам такъв, с които дърпаш чрез тръбичка с уста и не се справям с него.
Всички сме болни вкъщи, а на каката хремата слиза надолу и почва да кашля.
За капак гръмна и бойлера, та сме и без вода.
Не искам да пиша повече, че само ще се оплаквам.

# 642
  • София
Привет,
Фрауст може да си вземеш и такъв за прахосмукачката, с тях също е много лесно, но моята е karcher и дори на минимума може да ти изкара мозъка , пробвала съм на мен си и е ужасно, та не смея на него и за това реших да потърся електрическа помпа, но тези тук в бг дето са по 100тина лева не ми ги препоръча никой и за това поръчах един от амазон, доста скъп, но съм супер доволна. Като го пуснеш не е толкова шумен и се чудиш ще изкара ли нещо, но изкарва всичко много добре, понякога толкова дълбоко усещам че ги вади, че чак почва да се дави все едно.
Скрит текст:
http://www.amazon.de/gp/product/B00NQ0R9Z0?keywords=nosiboo& … sr_1_1&sr=8-1
Взех го от немския , че там беше най евтин тогава

Между другото съм много доволна от капките nasik  , много хубаво отпушват носа, когато има запушване.

Ние нещо тези дни го избиване на следната лигавщина - не искаме да си дигнем дадената играчка и седим и ревем и се тръшкаме да дойде мама да ни я дигне и подаде  ooooh! . Познайте , ревем си и така, това мъжете са ................... още от малки . Преди малко рева че го мързи да си дигне колата от земята  ooooh! ................... е дигна си я накрая, за съжаление мама е инат  Rolling Eyes

# 643
И ние правим същото, Гери, едно към едно. И другото е - като не му е угодено, сяда на земята и гледа право пред себе си. Не му обръщаме внимание, изчакваме да "му мине", ама и той чака. Пробвах веднъж-дваж- ми почакахме си половин час Shocked затова като направи така, почвам да отвличам вниманието с маймунджълъци.
За Назик педи рече при упорита хрема и за кратко време. newsm78
Фрауст, и нашия сополодърпач е такъв. ММ вече е спец, аз също не успявам качествено да ги изчистя и ще разгледам предложението на Гери Peace

# 644
Здравейте, момичета! Simple Smile
Нещо нямам време напоследък да пиша много, извинете ме за което.
Как са болничките? Надявам се да сте по-добре!  Hug
Бизи, благодаря много, че питаш за мен!  Hug Добре съм, но почва да ме понаболява по малко, имам чувството, че имам и контракции понякога, въпреки че лекарите казват, че нямам... Та такива работи Simple Smile
Копче, благодаря за интереса да направиш новата тема. Честно да си призная, няма да ти откажа, не знам кога ще успявам да пиша, та наистина е по-добре друг да се заеме. Аз не съм особено запозната с цветното оформление, но ще ти напиша на ЛС как става самото пускане на тема, поне това мога. Simple Smile
Мога да се похваля поне, че вече сме съвсем здрави всички вкъщи, което не е малко Simple Smile А вчера реших да изведа Рали на малко по-дълга разходка, че имах да върша разни неща, направо каталясах - ходили сме над 2 часа пеша и детето се справи, дори не искаше да я нося, но аз... Grinning Не ставам вече за тези дълги разходки с дете. Simple Smile
Хубав ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт