Февруарската дружинка ще празнува 2-та годинка! - тема 18

• 72 887
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
  • гр.София
Лили,радвам се че сте здрави у дома. Пази се  Hug
Абе и ние сме циркова арена  hahaha При нас е,ако се ядоса за нещо или не му се угоди,почва да хвърля все що му е пред очите и като няма какво да бутне вече,почва да си удря главата с ръце или дупето. Продължава дълго това,може би 10-15мин. Ако се опитам да го успокоя в самото начало,ме бута и почва да реве. Но като го изчакам,и после се гушва в мен и търси милувки.
Дърпам с това за прахосмукачката,ама отдавна не ми дава да го правя,може би половин година. Сега вече си духа носа сам и така...абе скици и половина.

# 646
  • София
Лили радвам се че сте добре. Дано и нервата те е поотпуснала.
Мен нещо ме хваща и ще ида да си пия хапчетата  Joy
Пощурва ме това дете  Tired. Тръшка се, реве , хвърля, какво ли не, на повечето ви е познат репертоара. Нас поне ни държи малко, но отдавна му показах че не минава номера и за това бързо се отказва.
За сополите и ние не сме големи любители да ги вадим, но няма как, като гледам какво чудо излиза като е болен няма шанс да го оставя с тях и всичко да слезе на доло. Реве не реве дърпам, а и целия рев е доде извадим чудото, щом спра спира да реве от раз и забравя. Когато не е болен, аз задължително всяка вечер промивам носа и дърпам гадориите от вътре, тогава не са такива драми, даже като кажа айде да изчистим носа и си отива сам, но зора е когато е чудесията вътре  Tired. Като беше по малък добре се беше научил да се духа, ама сега не може и не може. Карам, показвам, има желание и се опитва, но го докарва само до мятане на главата и това е  Laughing

# 647
Още не сме тръгнали на ясла, но днес подадох и молба за детска градина, да съм сигурна, че ще ни приемат в тази,  която аз съм си харесала!  Да, Бизи сега се гледаме у дома, аз съм в отпуск до края на м.май, а тези дни ще правим изследвания за яслата и от 04април сме на линия! Копче, много са полезни съветите ти, като фармацевт! Фрауст,  щом толкова неприятности са ви се случили на веднъж,  значи ви чакат много хубави неща скоро - бързо да се оправяте!

# 648
Ние сме по-добре днес, кашля по-рядко но все още дълбоко. Иначе АБ и понесе добре, ходенето по нужда е веднъж на ден и съвсем леко разхлабено. А от Аугументина беше като вода.
Гери и при нас беше така, като по-малка беше се научила да духа носа, а сега не може  Rolling Eyes За отпушването аз ползвам Олинт само нощем , което е май същото като Назик, но както казва Бизи е за кратко ползване, защото изсушава лигавицата. Сега се сещам, че за по-силна хрема съм ползвала Цинабсин хомеопатично и за два дена се овладяват нещата. Тя хремата не изчезва никога, но поне не тече като река. Mr. Green
Велина за детска градина не се ли кандидатства догодина за набор 2014  newsm78
Фрауст и ние преживяхме същото, миналата седмица ходихме при нашите за няколко дена и за късмет бойлера изгоря, беше пред гръмване  Shocked. Прегрял, защитите отказали и за капак водата спряла  и добре, че водата изби в тоалетната, че си беше бомба. Мен ме е страх от неизправни бойлери и през няколко години купуваме нов, като им мине гаранцията и тесдават багажа и не стават за ремонт. Ама нашите си държат на техния, щот бил по-качествен от сегашните и това е  ooooh!
Сахасрара поне вие сте добре, че в твойто положение не е работа да си болен.

# 649
Фрейда,  много се радвам, че детенце е по - добре!  Ами в в нашият град има около 10 ЦДГ , от които една е доста "прехвалена" и родителите подават молби още с раждането на децата!  Аз подадох в друга - близо до работата ми и до дома ни, за да не стане някой "карък". Иначе при нас няма проблем с приема в ясли и ЦДГ, освен във въпросната "прехвалена" градина.

# 650
Велина при нас кандидатстването за градина е по набори и не може предварително, но  явно навсякъде е различно.
Аз правих един кекс и стана хубав, давам рецептата, но вместо вода сложих прясно мляко.
Скрит текст:
ПУХКАВ КЕКС

НЕОБХОДИМИ    ПРОДУКТИ:

5 яйца
                                                                1ч.ч.захар
                                                                1/2ч.ч.олио
                                                                1/2ч.ч.топла вода
                                                                1ванилия
                                                                1бакпулвер
                                                                2ч,ч.брашно
                                                                2с.л.какао
                                                                пудра захар за поръсване

Първо пускаме фурната да се загрее на 200''С и през това време си приготвяме сместа за кекса. Разбиваме яйцата със захарта на пухкав крем,след което прибавяме ванилията,олиото и водата.Разбиваме отново и прибавяме брашното смесено с бакпулвера.След като сме прибавили брашното разбиване добре на най-ниската степен на миксера.
Омазняваме форма за кекс и изсипваме 2/3от сместа.Към останалата смес прибавяме какаото и разбъркваме добре.Така оцветената смес изсипваме отгоре.
Слагаме формата във вече загрятата фурна за 10 минути ,след което намаляме на 180''С.Така печем около 35 минути.Проверяваме с клечка дали е готово,защото всяка фурна пече различно.
Готовият кекс оставяме за около 10 мин. във формата .След като го извадим го поръсваме с пудра захар.

Сложих и стафиди, но потънаха, винаги потъват, някой знае ли начин да не потъват  Rolling Eyes

Относно нашето подобряване, уж сме по-добре, но се чува един звук като диша, като казват когато котката преде нали издава един мъркащ звук  Thinking

# 651
  • София
Здравейте!
И аз имам аспиратор за нос за уста и съм доволна, въпреки че да почистя на Алекс носа си е приключение. Драмите с тръшкането продължават. Поне сме здрави.
Завиждам за детските градини и че можете да избирате, аз нали сега съмна такава вълна Simple Smile.
Мен ме гони депресия, мисли че съм лоша майка и не се справям...
Болните да се оправят бързо, хубав ден!

# 652
Freyda, пробвай да.ги оваляш в брашно.

Princess, не си  Hug остави децата на някого и иди на спа Simple Smile

Аз много съжалявам, но няма да.мога да.пусна нова тема. Дребното току що скапа зарядното и клавиатурата с един замах. А през телефона няма да.мога  Cry

От кашлицата няма спасение, от.хремата също. Не иска да яде, адски е лигава, но предполагам, че е нормално временно.състояние,.че.иначе  #2gunfire

Хубав и спокоен ден

# 653
Копче така направих и пак потънаха  Thinking

# 654
  • София
Привет,
и при нас тръшканията са в пълна сила  Tired, а си представям какво ви е с две  ooooh!..
Принцес не си лоша майка, но как да не се депресираш след такъв зор и аз редовно изпадам в депресии , особено като е направил поредната щуротия и съм се накарала вече, щото до там са ми издържали нервите.

Фрейда ще го пробвам кекса ти. Аз стафиди не знам как да ги задържиш, мислих, но не го измислих, а и не знам да се слагат в кекс точно сигурно по таз причина.
Аз лично нали не съм по какаото и вместо какао слагам канела и много обичам орехи да сложа и става чудно. Ако обичате канела пробвай другия път, мен поне така по ми харесва.
Аз пък докато спа дребното и спретнах на бързо една бисквитена торта Simple Smile

Фрейда звука дето го чуваш е хъркането от носа по принцип, нормален е докато не се изчистят хубаво и не спрат сополите. Чисти повече нослето за да ги изкараш и така, няма нищо страшно. Лошо е когато чуваш свирене от гърдите .

# 655
Не съм убедена че от медицинска гледна точно е най доброто решение,но аз водя щерката на плуване. Водата в басейна е 32 градуса. От водата която изпива и иминава през носа, после няма никакви сополи.

Laughing

# 656
  • София
Ели супер си е плуването за тях, но разболее ли се и басейна не е спасение.
Ние ходихме , но съблекалните са ужасно студени, не се отопляват и зимата спряхме, че умирахме от студ като излезем от басейна. Аз изпитвах ужас в началото да ходя, заради чувствителните на моето диване , но ходим на някакви бебешки групи и водата не е хлорирана и до сега не сме имали проблем. Да се постопли и пак ще ходим Simple Smile. Много добре им действа и ги закалява чудесно водата....

# 657

да, разбира се. и аз не я водя когато е болна, но сополите не ги броя за болест от както беше на 3 месеца:) Пък и е по 8 часа на ясла от 5 месечна, та имането на сополи е абсолютно перманентно. По въпроса с закаляването, няма нищо по закаляващо от яслата!! Simple Smile

Чета че тепърва почвате ясла повечето. Ако можех и аз щях да си остана с малката вкъщи повече време ,но така се случи.

Яслите имат и доста позитивни черти. Щерката е доста самостоятелна и истината е че в яслата се научи да яде сама, да пие от чаша, много помогнаха с махането на памперси.

Стават много по социални изведнъж, започват да имат приятелчета. Много са сладки после като се намерят из парка и ходят да си се сочат с пръстче и да си дават целувки. Grinning Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: ср, 23 мар 2016, 17:45 от Eli..........

# 658
Последните две книги на Йеспер Юл ми помагат много. Не мога да преценя на мен ли повече или на каката... Дълбая и аз в моята следродилна депресия и доста черни мисли ми минават, но покрай четенето намирам отговори на въпроси, които дори ми е трудно да формулирам.

Борим сополите. Температура няма. Кофти е, че слизат надолу и върви на кашлица.

Прияде ми се сега кекс! Ужасни сте! Wink Искам само диетични рецепти... Няма отслабване след второто раждане и това допълнително ме скапва.

# 659
  • гр.София
ФрауСт,дано ме се влошат нещата с настинката,и да оздравеете бързо.
Все искам да ви питам и теб и Принцес,бебетата плачат ли много. Как са спрямо с предишните бебета? Страх ме е да си представя как ще съм в такава ситуация!

Общи условия

Активация на акаунт