Февруарската дружинка ще празнува 2-та годинка! - тема 18

• 72 884
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
  • София
фрауст я си забъркай един кекс и не ги мисли тези кг сега докато кърмиш. Аз докато кърмех омитах по един кекс за 2-3 дена , като се замисля колко сладко изяждах  Laughing, толкова не бях яла за предишните ми 35 години  Laughing . Както отбих и се стопих, за отрицателно време станах както преди да забременея и си нося старите дрехи. Та хапвай си сега, че да имаш кърма, после всичко ще изчезне повярвай ми Simple Smile

# 661
+1 глас и от мен - Фрауст хапвай си - една душа имаш! Сега си в труден момент, но утре когато всички ще сте здрави , ще имаш чувството, че можеш да свършиш много неща! Трудно е да си майка (няма значение на едно, две или повече деца), но е най - великото чувство на света! Мария, нека аз ти отговоря - тебе те плаши неизвестността от това "Как ще е с две деца?", но повярвай ми ще се справиш и с три! И децата според мен са различни,  да не кажа противоположни, поне при 99% от децата на  мои близки и приятели!

# 662
Когато съм само с бебето, все едно няма никой вкъщи. Спокойна е за сега.
Каката й дрънка по цял ден с едни метални тенджери от икеа, свири на хармоника или пък на едно пиано... Ми... Не мърда. Спи като пън. Всички сме в една стая.
Подкрепям Велина. Можеш и две, както и три. Мобилизация. Откриваш колко много можеш...

# 663
  • София
Привет,
сетих се някой интересни рецепти, както фрауст иска да са здравословни Simple Smile
Скрит текст:
едната е за вегански бонбони, които си правя както реша и обожавам - значи смилям си каквито сурови ядки искам (кашу, бадеми , лешници и тн ), отделно си смилям (с блендер или с пасатора, че често с него е по лесно) сушени плодове, каквито имаш и искаш, по твърдите може да се накиснат с малко топла вода за да омекнат. Омешваш двете, аз си добавих тахан, мед  или кленов сироп. После оформих бонбони и ги овалям в кокосови стърготини. Слагам си ги в кутия и в хладилника . Много хубави стават, ядките помагат за кърмата, а и може и на децата да се дадат. Може и други неща да си добавиш, аз лично така ги направих.
Друго , което направих снощи и ми харесва как стана са тези блокчета : http://www.kulinarno-joana.com/2008/10/multigrain-bars/

За второ - за сега НЕ, прави ме на луда калинка това, ако и второто е такова направо ще се гръмна и ще хвана гората.
Нямам търпение да си иде на ясла понеделник, но като знам че ще е за малко и  временно и ми се реве. Cry

# 664
  • София
Здравейте!
На Алекс му прозират долните два кътника и пак е драма: кисел е, реве, бълнува.
Тротинетката му омръзна точно за две излизания, даже днес се връщах да я оставя в къщи, защото се скъса да реве и да я хвърля.
Mariq13, при мен и двете ми деца искат основно на ръце, за да не реват. Малката ако я оставя за една минута и се дере жестоко, по-веселото е че Алекс реве с нея от солидарност. НО не е толкова страшно, при добра мотивация и организация се справям.
guerry, веган бонбоните и аз ги правя и много се харесват.
Скрит текст:
Гери, водих Дея на кожен лекар и потвърдиха АД, аз няколко дни преди това бях купила крема на Ла Рош, който ми препоръча и доктора каза да продължа  с него. Изписа ми и Адвантан мляко, което аз не мажа, но от вчера тя се влоши (незнайно от какво) и много се замислям дали не греша като не я мажа с този пуст кортикостероид. Преди кожата и беше само много суха и леко зачервена и грапава. На ръчичките и крачетата мисля, че има подобрение, пак е суха и грапава, но поне петната затихнаха, но на лицето и главата е нещо страшно, даже започнаха на сълзят и се образуваха  ранички. познатите ми доктори и фармацевти ми казват в никакъв случай да не я мажа на 4 месеца с кортикостероиди и не знам какво да правя, защото лицето и стана много зле.
Весел ден!

# 665
Принцес, пробвай на Eucerin Atopicontrol - става за бебе и малки деца. Не е кортикостероид, но е с подобен ефект. Поне ще си спокойна , че няма да навреди. Но не и върху нарушена кожна повърхност, само върху зачервените участъци.
http://m.eucerin.bg/products/atopicontrol/acute-care-cream

# 666
  • София
 princessd вие нали се кърмите? Честно казано при вас е доста силен АД. Лекарката не ти ли препоръча някаква диета. тук при нас имаше едно дете така с много силен АД като малко бебе и си спомням че майка му ми е казвала че като яде ядки и после става страшно. Премисли малко какво хапваш и ако трябва виж да избягваш някои храни.

# 667
  • София
От два дни е това чудо, до сега дори не приличаше на АД. Не ми каза за диета, но аз се замислям, въпреки че нищо различно от предните 4 месеца не съм яла, не съм прала с различен препарат и т.н.
ЩЕ ходя пак при друг лекар пък да видим.

# 668
  • София
да иди виж и друг лекар принцес , ако искаш виж и хоемопат. Но пробвай без млечни продукти, без ядки да видим дали няма да повлияе, но определено не звучи добре, доста по сериозно изглежда.

# 669
  • гр.София
Принцес и аз като Гери мисля,че трябва да следиш какво ядеш и да наблюдаваш от какво се обрива.
Как сте другите??? Много не са се разписвали!
А има ли кой да прави темите? Аз май няма да мога,защото пиша от тел и мисля че няма да стане.

# 670
  • София
май няма кой , но като гледам и колко пишем вече....., но ако на някой му се занимава да ми обесни ще се пробвам, на дали ще е така китна, но поне ще се помъча да спретна нещо

# 671
Писна ми от този дъжд, цяла седмица сме в къщи и вали нон-стоп, но все пак излизахме вчера и днес малко из квартала. Понамокрих се малко, малката в количката, дъждобрана ми се скъса, но пък си беше скатана с покривалото и сенника. То вали едно такова ситно ама без да спира, какво е това време  ooooh!
Малката е по-добре кашлицата намалява, но още се отхрачва, акото е твърдо, или АБ не направи проблем или пробиотика оправи нещата, защото в началото беше леко рядко. Давам и Биобаланс.
Аз всеки ден кексове правя  Crazy, снощи правих с орехи, сложих ги отгоре върху тестото и този път останаха там като украса  Joy Или са на дъното или ще са на повърхността, средно положение няма. hahaha
Аз нали обмислям да сменям ЛЛ и си търся друг, препоръчаха  ми една докторка, но кабинета и е точно до този на мойта, също има много пациенти и се чака, та нещо се колебая. Иначе била много мила и отзивчива, вдигала си телефона и през почивните дни, не изписва АБ без изследвания. Има и плюсове и минуси, но е доста трудно да се намери читав ЛЛ, а и добрите не приемат, защото са отрупани. Имам два месеца да реша. Thinking
И друго се замислям защо го изписват този Вентолин непрекъснато, сега например докторката от дежурния кабинет каза не трябва вентолин, отиваме при ЛЛ, а тя вика трябва вентолин да отхрачвала по-добре. В крайна сметка го дадох, защото вече от недаване все се усложняваме ама ме гложди. Копче може би ти  ще знаеш.

Последна редакция: пт, 25 мар 2016, 17:32 от Freyda

# 672
  • NE
И аз не съм писала отдавна.
Добре сме. Аз имам много тревоги на работа, но Вили е добре. Зъбаците излизат и има малко почивка. Почна да дава да го мажа с Пансорал, та не мисля как да правя контики със зъбките.
И на Вилито му се сви душата с този дъжд. Бузката му мина след мазане с Локоид Липокрем. На фона на цялата лудница решихме да правим Вилито батко, та такива работи при нас. Blush

# 673
Здравейте на всички. От много време не съм писала но поне успявам да ви чета. Мишо е на ясла а аз на работа.Но постоянно сме болни.две седмици вкъщи , една седмица на работа.Но последните боледувания минават по леко, и мисля че е от имуностимуланта , който давам.На малкия не мога да му затворя устата вече, почна мн да говори.Всичко иска сам да прави.Мн бързо порасна.Надявам се болничките бързо да се оправят. Адмирации на мамите с още едно бебе и на тези които обмислят второ.Искам да ви питам малко глупав въпрос, но малкия като почна често да се разболява и аз като че ли почнах повече да го обличам.И все се поти.Ние на 22-23 градуса го обличам с чорапогащник и анцуг, потник и блуза .Лека вечер на всички  Hug

# 674
Здравейте на всички. ..

Привет!

По повод дрешките... Помисли ако на 22-23 градуса си сложиш чорапогащник и анцунг и тръгнеш да бягаш , съм убедена че ще се потиш. И аз имам тенденция да навличам дъщеря ми, но се убедих че е грешка. Така определено боледуват повечеи не им е комфортно.
Аз слагам памучни панталончета или средно дебел чорапогащник. Ако е слънчево по клинче. Доктора ми каза, когато тръгвам да и обличам нещо да се попитам дали бих си го облякла аз...добро решение е за да можеш да прецениш Simple Smile

А за яслата, ако сте от скоро, не се шашкай, организма им трябва да изгради защити за неща който среща за първи път. Когато дадох дъщеря ми на ясла ( на 5 месеца) на втория ден беше с гастроинтерит... Бях бясна!  Но с времето заякват Wink
Скоро мина и варицела, което си е добре. Мина я толкова леко, че едва разбрахме че е болна.

Общи условия

Активация на акаунт