Прахосмукачка робот - 9 тема

• 101 788
  • 725
  •   1
Отговори
# 105
  • софия
Привет, момичета Simple Smile
Да дам и моят отчет за Нийто Heart
Първо и основно - WOW шашната съм как чисти. Признавам си че имах лееееки резерви дали ще се справи с положението вкъщи, защото ..... Срам ме е, ама косми от кучето и котката ( голдън и персийка) колкото щеш.
Останах приятно изненадана, че явно си вижда къде ощеима боклук и минава упорито докато не го изчисти. ( убягнала ми е информацията, но абсолютно си мисля, че "вижда" къде трябва да повтори, потрети.
 По едно време спря и светна оранжевата лампичка и така се стреснах, че се повредила нещо. На екрана изписа " моля почистете ми четката"- една панделка около метър дълга (тънка) се беше заплела( не съм я видяла, когато обезопасявах пода) . Махнах я, не беше никак трудно. Изписа ми " моля, почистете ми контейнера" и това не беше трудно.
Другото нещо което много ми харесае, че не шумна, в пъти пъти по-тиха от нормална прахосмукачка, по-тихаот климатиците вкъщи. Сбе не е като да не се чува, чува си се порядъчно но очаквах много по-високи нива на шум!
Безкрайно ми олекна, че кучето няма проблем с нея, гледя в с любопитство, но няма грам страх ( който има куче знае какъв ужас е прахосмукачката за него) . Това ме успокои защото кроях планове къде точно да спасявам кучето, слава Богу не се налага. Котката е подозрителна към това "нещо", но също няма проблем.
 А! Забавното беше като го включихме-понеже мъжа ми го държи в ръце докато аз още включвах базата, при включване роботчето издаде много деликатен звук и изписа " моля, сложете ме на пода" -това в комбинация с озвучаващия глад и интонация на " молба" от страна на мъжа ми беше страшно смешно и сладко!!!
Другото ми основно притеснение беше относно самото разпределение на дома вкъщи. В средата на дневно/холо/кухнята имаме една голяма колона, която на всичкото отгоре е на чупки като плюс. Идея нямах как най-правилно да го разположа, защото тя при всички положения закрива част от помещението и се чудех как ще си го сканира и съответно начертае план за действие. Еми направи си програма-раздели си помещението на 4 и го изчисти последователно преминавайки от едното в другото.
МНОГО МНОГО съм щастлива с новия член на семейството!!!

Последна редакция: ср, 27 яну 2016, 23:20 от Амели

# 106
Привет, момичета Simple Smile
Да дам и моят отчет за Нийто Heart
Първо и основно - WOW шашната съм как чисти. Признавам си че имах лееееки резерви дали ще се справи с положението вкъщи, защото ..... Срам ме е, ама косми от кучето и котката ( голдън и персийка) колкото щеш.
Останах приятно изненадана, че явно си вижда къде ощеима боклук и минава упорито докато не го изчисти. ( убягнала ми е информацията, но абсолютно си мисля, че "вижда" къде трябва да повтори, потрети.
 По едно време спря и светна оранжевата лампичка и така се стреснах, че се повредила нещо. На екрана изписа " моля почистете ми четката"- една панделка около метър дълга (тънка) се беше заплела( не съм я видяла, когато обезопасявах пода) . Махнах я, не беше никак трудно. Изписа ми " моля, почистете ми контейнера" и това не беше трудно.
Другото нещо което много ми харесае, че не шумна, в пъти пъти по-тиха от нормална прахосмукачка, по-тихаот климатиците вкъщи. Сбе не е като да не се чува, чува си се порядъчно но очаквах много по-високи нива на шум!
Безкрайно ми олекна, че кучето няма проблем с нея, гледя в с любопитство, но няма грам страх ( който има куче знае какъв ужас е прахосмукачката за него) . Това ме успокои защото кроях планове къде точно да спасявам кучето, слава Богу не се налага. Котката е подозрителна към това "нещо", но също няма проблем.
 А! Забавното беше като го включихме-понеже мъжа ми го държи в ръце докато аз още включвах базата, при включване роботчето издаде много деликатен звук и изписа " моля, сложете ме на пода" -това в комбинация с озвучаващия глад и интонация на " молба" от страна на мъжа ми беше страшно смешно и сладко!!!
Другото ми основно притеснение беше относно самото разпределение на дома вкъщи. В средата на дневно/холо/кухнята имаме една голяма колона, която на всичкото отгоре е на чупки като плюс. Идея нямах как най-правилно да го разположа, защото тя при всички положения закрива част от помещението и се чудех как ще си го сканира и съответно начертае план за действие. Еми направи си програма-раздели си помещението на 4 и го изчисти последователно преминавайки от едното в другото.
МНОГО МНОГО съм щастлива с новия член на семейството!!!

Много, много се радвам за теб. Мед ми капе на сърцето, щото и аз съм така с моето Нийто - много си го обичам и му говоря като го пусна да чисти.
А за четката - и до ден днешен си се кефя, като започна да я чистя, и все не мога да се начудя как успява толкова косми да събере (три жени плюс две котки!). И всеки път я нося (и контейнера) на мъжа ми, а той - "добре де, докога ще ми показваш всеки път". Това е една от най- най-успешните и точни покупки в къщи.
Моите котки в началото избягаха , когато тръгна из стаята първия път, ама пустото им любопитство - скриха се в коридора, ама занадничаха тайно през вратата. Приеха го мисля за някакъв нов домашен любимец. Сега хич и не му обръщат внимание.

# 107
  • Варна
Здравейте! Искам да си закупя прахосмукачка Румба 651, но се чудя дали ще мога пълноценно да я ползвам. Живея в апартамент и искам да сложа зареждащата станция в коридора. Дали така румбата ще може да изчисти апартамента или е необходимо да местя станцията и румбата във всяка стая, за да имат пряка видимост? Когато румбата приключи цикъла  на почистването (или има нужда от зареждане), дали ще може сама да открие станцията за зареждане в коридора и да отиде сама до нея?

# 108
Имам въпрос, прахосмукачките притесняват ли се от лайсни- на вратите между помещенията например, без голяма разлика в нивото , но все пак има лайсна

# 109
Lg-то не се затруднява дори в едната стая трябва да слезне и на връщане да се качи с около 2-3 сантиметра и няма никакъв проблем

# 110
Аз все искам да ви питам, нали не е проблем ако си купя сега робота (Неато примерно), което да работи в един ап и след няколко месеца се местим, дали ще е проблем, ще сканира всичко наново, нали ?

Питам така, защото все отлагам покупката, но като почна вкъщи да чистя  иии  ooooh!, а после да чета вашите отзиви и се размечтавам съвсем Simple Smile

# 111
  • София
И моята Румба няма проблем с лайсни и первази. Между хола и коридора има разлика около 4 см в нивото, покрити с обла лайсна и тя си минава през нея сякаш я няма.

Видях, че сте писали за реакциите на домашните любимци... Моят котарак е решил, че с прахосмукачата са в някакво съдружие и учтиво ѝ подава разни неща за чистене. Като я види че наближава, качва се някъде на високо и започва да ѝ събаря разни саксии, играчки в детската стая и каквото има под лапа, а после с огромен интерес наблюдава как ги "чисти"  Laughing Орхидеята ми беше надлежно опасана от Румбата по този начин  ooooh!

# 112
Поръчах я  Party ,сега ще чакам да пристигне-честно казано почти се бях отказала заради таксичките  -с Пейпал не се рабрахме и в крайна сметка платих по банков път.За покупката днес ме надъха последния пост на Амели  Blush айде....пак в играта. Wink

# 113
  • софия
Поръчах я  Party ,сега ще чакам да пристигне-честно казано почти се бях отказала заради таксичките  -с Пейпал не се рабрахме и в крайна сметка платих по банков път.За покупката днес ме надъха последния пост на Амели  Blush айде....пак в играта. Wink
m@msy, добре дошла в играта Simple Smile Дано не ме биеш после, но се съмнявам-едва ли има по-мръсен под от нашия ( да уточня, че сме след строеж, нищо не си е по местата, чакат се мебели и нормалната ми прахосмукачка отказа да работи, беше на сервиз един месец, не се справиха, взех си я, ремонтирах си я сама и покрай безкрайната лудница един ден ако не пусна прахосмукачка, на третия е все тая дали не съм чистила два дни или месец, т.е изглежда трагично благодаррние на прекрасната козина на животните Sad , ама нали са от семейството търпиш)
Та, за мен Роби( Робчо Бобчо) е най-добрият ми приятел. При всекидневното му пускане мисля, че къщата ми ще е чиста! Просто съм щастлива!

Някой беше питал за смяната на жилището, не че имам богат опит ( даже хич) но не би трябвало да е проблем. Предполага се че робота принадлежи на хората, не на сградите, пък и нали дават роботи за проба, следователно те постоянно са в нова къща Simple Smile

# 114
Здравейте, аз съм татко и имам няколко въпроса или по скоро един по генерален. Последните 2 седмици поизчетох доста за прахосмукачките и марките като Филипс, ЛГ, Самсунг които правят всякакви други неща ги отхвърлих. Предпочитам нещо което се занимава стриктно с роботика. Та останаха Нийто и иРобот. Въпроса ми е защо изобщо някой си купува иРобот и какво изпускам. Като той напрактика е като първолаче спрямо професора Нийто...?

Нийто има следните преимущества:
- Връща се да презареди и след това продължава от където е стигнал.
- Движи се системно а не хаотично като Румбата.
- Разпознава вратите и минава системно от стая в стая, а не да се занимаваш с виртуални стени които са на батерии
- Работи с магнитни ленти ограничители които са много по стриктни от виртуалните стени
- Когато движи покраи стените за разлика от руумбата не се блъска през 3-4 санта в мебелите и стените а се движи на сантиметър от тях!
- Най важното, софтуера може да се ъпдейтва като излезе нов а не се налага да си купиш следващия модел!

Руммба:
- по ниска е
- по красива е

Бях взел от един приятел руумба 780, чисти хубаво от килим но с тая четчица страничната когато е на твърд под само размята трохите на ляво и на дясно и се получава точно това което се вижда на това видео.
https://www.youtube.com/watch?v=V7PIjwfw30U

Какво изпускам, защо румбите са толкова популярни?

И другият ми въпрос е понеже не виждам как някой може да ме убеди да взема руумба. Колебанието ми е от нова за 900-1000 (D75/D85) и втора употреба или рефърбишед за около 500-600 но по стар модел(75,80,85 без "D"). Някой имал ли е стар и нов модел да каже дали си заслужава новия, благодаря?

# 115
  • Пловдив
Аз лично на въпроса не мога да ти отговоря,но мога да кажа ,че ЛГ прави всичко това ,което прави и Ниито.Вече година и половина имам 2 броя -еми без забележки съм.Румба не бих взела,Нийто обаче не съм ги разглеждала изобщо,защото когато купувах моите още не бяха толкова добри ,колкото сега ги описват момичетата.Моята дилема беше ЛГ или Румба,беше обаче много кратка дилема.Точно за седмица изрових почти всичко в нета ,изчетох доста форуми и отзиви и заложих на ЛГ.Вече година и половина са на тежка експлоатация при мен,а аз съм от хората ,които не жалят уредите-те са за да ми служат.И двете работят ежедневно по 2 пъти на ден на площ около 120-130 кв всяка.

# 116
Здравейте,
следя ви от много дълго. Имам ЛГ и Брава.. едната купена на черния петък 2014, а другата на черния петък 2015. От вчера имам проблем с батерията на ЛГ-то. Тръгва да се зарежда, а после спира. Като я пусна работи малко и казва, че й е паднала батерията и тръгва да си дири станцията. Възможно ли е да е нещо софтуерно и към какъв сервиз да се обърна, ако е  хардуерен проблема. Купена е от испанския амазон. Благодаря предварително!

# 117
Аз нямам търпение да дойде моето Neato Connected. Вчера обаче се натъкнах на една малка подробност, България не е сред страните които можеш да свалиш апликацията все още. Трябваше да си направя нов App store акаунт със страна UK например за да мога да я сваля. Така, че ако някой има намерения да си купува Connected  да има впредвид това. От съпорта на Neato Robotics казаха, че работят по въпроса за добавяне на нови страни но най-вероятно това ще отнеме месеци. Признавам си, че имаше 5 минути в които започнах да си блъскам главата какво да правя, докато не се сетих за тази малка хитрина.

# 118
Има по лесен начин: http://apk-dl.com/com.neatorobotics.android теглиш и си я инсталваш на тела ако е Андроид разбира се.

А някой който е имал Ботвак от стаите без "D" и новите има ли?

# 119
  • Sofia
За инсталирането на Андроид приложения извън Google Play е нужно да се включи опцията "Unknown sources", която се намира под Security, в опциите на телефона.

Общи условия

Активация на акаунт