Прахосмукачка робот - 9 тема

• 101 752
  • 725
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Хайде сега кажи с кой точно модел на LG си се сдобила.
Честита придобивка!

# 46
Какво ще кажете за този Roomba 870 ?
Като гледам по-старите серии 770 и 780,то те имат като приемущество само дистанционното,което не ме интересува.

Roomba 870 ли е най-доброто,което може да се вземе до 1000лв ?

# 47
Ето ме най-после и мен в отбора на роботовладелците Simple Smile

Не знам защо не си купих това съкровище по-рано. От около 5 години се ослушвам. Ама Тома не случайно е неверни.

Обичам си го, гледам си го, вървя след него, пред него, по него... душичка мамина златна.

Елементарно управление.
Блести от чистота навсякъде.

Затруднява се на килимите, определено. Но на моите килими.
Два шаги и един памучен с ресни. На шаги-тата се катери, ама засяда, закачен на някой конец или колелото се накривява. Иска да бъде поставен на равно. Но се оправя.

Памучният с ресните му се опира, защото килимчето е леко, набира се, а ресните са убиец, увиват се около предните четки.

Всякакви от рода персийски или мокетени няма да са проблем. Мисля върху това. Преди години изхвърлих персийските, сега май пак ще купувам  Laughing

Имаме доста мебели  с отвор около и под 8 см, под които не влиза, но упорито се опитва да го направи и засяда понякога. Но се оправя. После отдолу с мопа и готово.

Направо ме е яд, че не съм направила тази инвестиция по-навреме.

Тих до безобразие  Laughing. Клипчетата, които изгледах, лъжат, там доста бучи. А моето съкровище жужи, като работлива пчеличка. Може да действа дори приспивно.

А и е красавец. LG.

sevgito  bouquet
bouquet Наистина е доста по-тих от Румба. Радвам се, че се обичате и че ти помага. Дълго и вярно да ти служи.
Ето това е роботчето http://www.myrobotcenter.eu/en/household-robots/vacuum-robots/lg … m-bot-vr64703lvmb
Понеже си работи тихо и създава впечатление, че само си ходи и не обира. Но като отворите контейнера - уауууу..... чудите се откъде е измъкнало толкова боклуци.

# 48
Иска ми се да си взема Брава. Записвам се при вас, за следя промоциите Simple Smile

# 49
  • софия
С огромна засилка скачам при вас Simple Smile
Преди време бях писала и получих ценни спирачки и следвайки съвета ви да не бързам и да не рискувам не си купих въпросното нещо ....
 Днес обаче се събудих скорострелно с вйййййййй такава усмивка Simple Smile защото ММ е купил neato d80 ( ще си го получа след седмица)
 Пощурях от щастие и знам, че тук бихте разбрали радоста ми!
 Но възникнаха няколко въпроса?!
Има ли нещо, което с опита сте стигнали до извода да се избягва, прави, неправи...
Сервиз?! ( ако нещо се наложи) имаме ли си в София
Много съм щастлива! Ще си видя ли къщата наистина най-накрая чиста без моите нон стоп усилия!? Чак не мога да повярвам още!!!
 Ще споделя впечетленията си непременно, но преди това всичко ще ми е от полза ( пак се връщам да чета предните теми)

# 50
  • Балчи-Варна
От 15 вечерта моят ботвак си обикаля и си почива в Румънско.Оплаках се.Като се оплача белким вземе,че си дойде у дома.

# 51
С огромна засилка скачам при вас Simple Smile
Преди време бях писала и получих ценни спирачки и следвайки съвета ви да не бързам и да не рискувам не си купих въпросното нещо ....
 Днес обаче се събудих скорострелно с вйййййййй такава усмивка Simple Smile защото ММ е купил neato d80 ( ще си го получа след седмица)
 Пощурях от щастие и знам, че тук бихте разбрали радоста ми!
 Но възникнаха няколко въпроса?!
Има ли нещо, което с опита сте стигнали до извода да се избягва, прави, неправи...
Сервиз?! ( ако нещо се наложи) имаме ли си в София
Много съм щастлива! Ще си видя ли къщата наистина най-накрая чиста без моите нон стоп усилия!? Чак не мога да повярвам още!!!
 Ще споделя впечетленията си непременно, но преди това всичко ще ми е от полза ( пак се връщам да чета предните теми)

Аз като притежател и върл фен на Неато Ботвак те поздравявам (и съпруга ти) за прекрасния избор. Ще ти пратя съвети на лични.

# 52
  • софия
Gifty, много ти благодаря! С нетърпение ще чакам! Лятото когато писах ти и всички момичета в темата ми бяхте много от полза, после се озовах в борба с дискова херния и всичко зарязах, исках само да оцелея, а и цената на Нийтито си беше недостижима мечта. Но тогава от много четене и обсъждане с мъжа ми решихме, че един ден това ще е джаджата за нас! И ето, радоста ми е голяма Simple Smile
 шегаджийски казано не знам кой чакам повече с нетърпение - мъжа ми или Нийтито. ( златен мъж ей)

# 53
Gifty дали мога да помоля и аз за съветите ти ? Не, че и моето роботче на обикаля из съседите и вече губя търпение / надявах се днес да е при мене, а не да се разхожда из Румъния/.

# 54
  • Балчи-Варна
Gifty,не би ли могла,тук в темата да пишеш за  съвети за ботвакаа,за да се възползват и други потребителки?Включително и аз.А,нали темите са и за взаимопомощ?

# 55
Гулчи твоята няма ли вече да идва? Дано утре вече пристигне, че моята е след нея.

# 56
  • Балчи-Варна
Много й харесало Румънско.Току що гледах пак.

# 57
Ще ги постна съветите, разбира се. Те са силно казано съвети, по-скоро мои правила и стъпки, които следвам при почистване на моето Нийто. Аз също приемам съвети и хитринки:

1. За да се запази по-добре филтърът чист - преди да го закрепя към контейнера (почиствам го винаги след прахосмукиране), слагам пред филтъра тънък пласт от тоалетна хартия или тънките домакински салфетки (тези които се продават в продълговатите кутии). Когато поставям филтъра към контейнера придържам краищата на салфетката така че като се затвори филтъра, да останат малки стърчащи краища, които после леко скъсвам.

По този начин филтърът (които е труден за почистване защото е като хармоника, а не си и представям как би се изпрал) остава съвсем като нов.

Изказа се мнение във форума, че поставянето на тези салфетки би намалило смукателната сила или дори би могло да повреди робота. Аз мисля, че това не е така, защото салфетката, която поставям, е изключително тънка ( все едно един пласт от фина тоалетна хатия), като се сравни дебелината на самата хартия на филтъра, този фин пласт салфетка или тоалетна хартия е незначителен, но пък предпазва набиването на хартията на филтъра с прах и мръсотия, която ще го "запуши" по-бързо.

Още за филтъра - хрумна ми по някое време. Излизам на двора, взимам напрашения филтър  и прокарвам с нокът  по филтъра напреки - все едно свиря на китара , и много прах излиза

Тук отварям скоба, уточнявайки, че най-новите хепа филтри за Нийто Ботвак имат някакъв предпазен екран, който предотвратява набиването на филтъра с боклучета. Другата хубава новина е, че тези филтри за съвместими са моделите 75, 85, и Д серията. Затварянето на филтъра към контейнера също е улеснено с едно лесно кликване. Аз още не съм купила от тези филтри, понеже съм още с първия филтър, а при покупката в комплекта имах още два резервни.

2. Почиствам контейнера, четките, колелцата винаги след всяко прахосмукиране.

3. Четката, за да се почисти по-добре от събраните косми - с ножичка срязвам по-дължина на четката космите, това правя от двете противоположни страни на оста - и после само ги издърпвам. След това (нямам подходящо гребенче за съжаление) с една клечка за зъби изчиствам местата, където се е заклещил мъх на косъмчетата на четката.

4. Има едно лагерче от едната страна на дългата четка - при почистване винаги го махам, защото на оста на четката се завъртат косми. Почиствам също и държача на оста за другия край на четката, че и там се завъртат понякога косми. Този съвет  мисля че няма да е полезен за Д серията, защото, доколкото си спомням, при серията Д лагерът или гнездото или каквото е там, май е капсуловано.

5. За почистване на малките колелца на робота, както и мъничките колелца на подвижната рамка над четката - при "ходене" насам-натам, се събират малки мъхчета, които влизат в задната част на "гнездото" където са сложени малките колелца. Взимам клечки за зъби (или коктейлни такива) че са тънички, и леко ги подпъхвам между колелцето и рамката, за да измъкна насъбралия се мъх. По този начин гнездата на колелцата си остават чисти и колелцата няма да се блокират. Самите колелца (доколкото виждам) могат също да се махат, но трябва едни малки болтчета да се развият (досега не съм го правила).

6. След всяко прахосмукиране почиствам лекичко със салфетка или кърпа и сензорите (намират се отдолу в предната част, там където е четката - приличат на малки прозорчета (не самите сензори, разбира се, а предпазващото прозорче).

Така написани стъпките, би могло да изглежда, че почистването е дълъг и сложен процес, но всъщност е безкрайно елементарен и не отнема повече от няколко минути. За мен доброто и редовно почистване и поддръжка е гаранция за безпроблемна работа и по-дълъг живот (в частност на робота).

Много си обичам робота. Грижа се за него като домашен любимец, така както се грижа и за котьовците ми. Това ме подсеща да спомена пак, че Нийто Ботвак моделите са изключително полезни за домакинства с домашни любимци (кучета, котки) и за хора с дълги коси (каквито сме три в къщи). Всеки път много се кефя като почиствам четката (това е един вид мазохизъм).

Това е. Ако някой може да добави някоя друга хитринка, ще бъда благодарна.

Последна редакция: вт, 19 яну 2016, 23:52 от Gifty

# 58
  • софия
Gifty,
Много ти благодаря! Предполагам, че като го пусна за първи път и мина през процеса на почистване ще разбера още повече колко важно е всичко това. Дано нямаме проблем с нашето роботче и ни служи качествено дълго време!
Нямам търпение Simple Smile

Хубава вечер на всички!

# 59
  • Балчи-Варна
УРАААААААААААААААААААААААА.Днес в 11.54 ч.е дошла във Варна.Може би утре ще си дойде у дома.

Общи условия

Активация на акаунт