Прахосмукачка робот - 9 тема

• 101 790
  • 725
  •   1
Отговори
# 120
  • В.Т.
Здравейте,
следя ви от много дълго. Имам ЛГ и Брава.. едната купена на черния петък 2014, а другата на черния петък 2015. От вчера имам проблем с батерията на ЛГ-то. .....
Тъкмо да напиша, че се колебая между LG и Neato, но предпочитам LG, защото е с Lithium polymer батерия и ти написа, че имаш проблем. Дано да е нещо друго, а не батерията, защото това би ме отказало. Вече си имам робот с проблемна батерия - Агама. Neato Botvac Connected също е с литиева батерия, за разлика от другите модели Neato, но пък и цената е доста различна от тези на LG. За добро или не има време докато трябва взема решение. Ще се натрупат доста отзиви и за тези марки.
За момента ще реанимираме AGAMA-та  Simple Smile
Бях се зарадвала, че тук http://www.aliexpress.com/item/Brand-14-4v-ni-mh-rechargeable-aa … 999999.287.wqZTTi има батерия, но се оказа, че е с 1см по-голяма.

# 121
  • на Мелмак
До преди 1-2 години на бг.пазара имаше основно модели на ай робот.
Аз исках такова чудо,докато ММ не се зае с проучване и каза ЛГ или Неато.
Взехме от тук ЛГ, точно ги бяха пуснали за първи път.
Супер доволни сме,кучето отдавна не го лае и преследва.Само с досада става ,когато Лили то приближи до нея.

# 122
ЛГ не съм ги ресърчвал но не ми харесва че четката е само в средата и разчита само на страничните да прибутва към голямата в средата. А съм сигурен че тези страничните на килим няма как да оберат праха по ръба и да го избутат към голямата. Което означава че 10-15 санта от ръба на килима няма да може да бъде обран като хората, докато на Ботваци-те голямата четка стига точно до ръба и реално имам чувство че е доста по голяма като цяло, което означава че може да прави и много по широки зиг-заци докато чисти което води до повече бързодействие и повече пестене на батерията... Та за това си мисля че Neato е по добър избор, просто още не мога да реша стария модел по евтино втора употреба или новият за 1000... 

# 123
  • В.Т.
zorvalth,  а имате ли идея защо страничната четка на Neato е след голямата четка? Обичайно малките четки са преди голямата?!?!

# 124
ЛГ не съм ги ресърчвал но не ми харесва че четката е само в средата и разчита само на страничните да прибутва към голямата в средата. А съм сигурен че тези страничните на килим няма как да оберат праха по ръба и да го избутат към голямата. Което означава че 10-15 санта от ръба на килима няма да може да бъде обран като хората, докато на Ботваци-те голямата четка стига точно до ръба и реално имам чувство че е доста по голяма като цяло, което означава че може да прави и много по широки зиг-заци докато чисти което води до повече бързодействие и повече пестене на батерията... Та за това си мисля че Neato е по добър избор, просто още не мога да реша стария модел по евтино втора употреба или новият за 1000...  
Който от Ботвак серията вземеш, няма да сбъркаш. Но Ботвак, не старите серии, Ботвак сериите са с най-дългата четка и са качествено много по-подобрени. Аз съм с 85, ако не държиш на Апп за смартфон и литиевата батерия, си вземи Ботвак 85. Филтрите и литиевата батерия на най-новите са съвместими с 85.
Относно втора употреба- не мога да дам съвет-втората употреба е винаги въпрос на късмет ( както с всяка друга техника и коли).
Преди да си купя Нийто Ботвак 85 миналата година, и аз направих екстензив рисърч и подробен анализ на роботите на пазара, и смея да кажа, че за себе си направих най-удачния избор.

Последна редакция: пт, 29 яну 2016, 10:58 от Gifty

# 125
  • Sofia
ЛГ не съм ги ресърчвал но не ми харесва че четката е само в средата и разчита само на страничните да прибутва към голямата в средата.
Това предположение е много грешно. Колкото е по-широка повърхността която прахосмукачката минава на един път, толкова по-силна трябва да бъде смукателната способност. Т.е. харчи повече батерия и е много по-вероятно да се справя по-лошо с всмукването. Външните четки помагат много при захващането на боклуците и прахта от ъглите, като новите модели на LG се справят по-добре от която и да е марка на пазара. При Botvac има множество видеа за това колко точно прах не успяват да приберат от ъглите. За мен лично това е твърде много.

# 126
  • София
Честно да си призная- бях се насочила към LG, но предпочетох румбата, поради прозаичното обяснение- цена (400 лв, срещу 900). Не бях убедена до колко някакъв робот ще ме отмени Simple Smile така че го взех по- скоро за проба. Е, пробата се оказа удачна, и се оглеждам и за още едно роботче за вилата.
За LG се споделят мнения, че има по- добра батерия, две странични четки, чисти добре и е безшумен. Но, толкова потребителки се хвалят от Неато, че за следващият избор, отново цената ще е определяща Simple Smile

# 127
  • Русе
Аз преди 4 г като си търсех робот нямаше много избор, за мен беше да имам по-дългосрочна информация, т.е. ползвани роботи от 2-3-4 г поне. Точно тогава, а и след това много хора купуваха агама заради цената (не ги упреквам, но се оказа, че батерията трябва да се сменя твърде често), имаше и разни други марки.
Предпочетохме Румба пред всичко останало, точно излезе 7-ма серия и сега, години по-късно, мога да продължа само със суперлативи за него. От преди месец чак батерията почна да работи само по 1 ч (до тогава по почти 3 ч си чистеше всекидневно, дори и когато ни няма. Оставяхме си го включен и да си чисти Simple Smile ), та сега трябва да се поръчам нова. Чисти всяка нощ хол/кухня, през деня останалите помещения, с килими и пътеки се справя пефектно, лайсни минава, всичко както трябва. Сменяла съм 3-4 странични четски и 2  пъти филтите. Как да не съм доволна, като вадя прахосмукачката 1 път в месеца за паяжините. Що се отнася до всмукването, ако се загледа човек, ще види как като приближи боклук много, чак се вижда как го издърпва навътре и го прибира. Освен това страничната четка се справя отлично с ъглите, остава едва забележимо непочистено ъгълче, което после с мопа обирам.
Аз си падам по домашните "помощници", експлотирам ги на мах, не им се задълбочавам много много, те на мен служат, не аз на тях.

# 128
За 3 часа каква площ изчистваше?

# 129
  • Русе
130 кв. , но това е реална площ. Понякога не я пускам навсякъде, понякога докато изчисти другите помещения, аз вече пак съм изцапала кухнята, та айде пак наново 50 кв. Така че не винаги е едно и също. Понякога я пускам стая по стая, друг път да си чисти наред.

# 130
  • Пловдив
ЛГ чисти 130 кв за около час,час и малко взависимост от режима ,който съм избрала.
Нямам килими ,но познавам работата й-с това определено не съм съгласна-има си режим турбо,който сам се включва като се качи на килима и си обира перфектно.Колкото до това че няма да стигне края на килима-това няма как да стане-тя минава през него.
Някой каза за батерията.Едва ли е от нея-моите на на година и половина-проблем нямат.Пробвай да ги ъпгреднеш.Става за 2 минути.

# 131
  • Русе
Аз нямах предвид, че за 3 ч чисти 130 кв, доста по-малко е, имам предвид, че толкова и издържаше батерията, а къщата е 130 кв. Иначе в различните случаи чисти различно. Хол/кухня около 50 кв (с доста и усукани мебели) понякога ги чисти само тях 1 ч, зависи колко е замърсено. Турбото се включва и на паркет дори понякога, на килими почти само на турбо ги чисти.

# 132
Аз нямах предвид, че за 3 ч чисти 130 кв, доста по-малко е, имам предвид, че толкова и издържаше батерията, а къщата е 130 кв.
Аз имах предвид колко реално чисти за три часа.

# 133
  • Sofia
С батериите трябва да имате реалистични очаквания. Те имат определен живот. който силно зависи от това КАК ползвате роботите.
Класическото число за живота на една li-ion батерия е грубо 500 цикъла на заряд/разряд. Това означава, че батерията може да бъде зареждана и разреждана от 100% до 0% около 500 пъти, като са изпълнени множество условия.

Работната температура е в рамките на домашното ползване: +15  до +30 градуса. Излизайки извън тези граници живота на батерията намалява.
Колкото по-бавно е разреждането на батерията, толкова са повече броя цилки на живот които ще изкара. Т.е. ако чистите трудно проходими килими (вместо лесен за почистване паркет), то робота ще работи в "турбо" режим и ще съсипва батерията по-бързо.
Времето за чистене - ако чистите много по-големи площи и това налага ежедневно презареждане на батерията, заради това, че робота не успява да приключи с един заряд ще съкрати живота на батерията (имате близо 500 пълни цикъла на заряд).
Li-ion батерии издържат много повече цикъла на заряд/разряд, когато батерията не се изтощава напълно (оптимума е около 40-50%, а не да стига близо до 0%).

Мога да дам пример: ако имате малък апартамент, да речем 60кв, който е на ламинат и робота го почиства за 45 минути, то батерията може да изкара без смяна 1000 цикъла, т.e. 3 години Simple Smile

# 134
Който от Ботвак серията вземеш, няма да сбъркаш. Но Ботвак, не старите серии, Ботвак сериите са с най-дългата четка и са качествено много по-подобрени. Аз съм с 85, ако не държиш на Апп за смартфон и литиевата батерия, си вземи Ботвак 85. Филтрите и литиевата батерия на най-новите са съвместими с 85.
Относно втора употреба- не мога да дам съвет-втората употреба е винаги въпрос на късмет ( както с всяка друга техника и коли).
Преди да си купя Нийто Ботвак 85 миналата година, и аз направих екстензив рисърч и подробен анализ на роботите на пазара, и смея да кажа, че за себе си направих най-удачния избор.

Да аз имах в предвид под стари (70e, 75, 80, 85) и нови (D75, D85), онези недоразъмения XV и Signature изобщо не ги споменавам.

Това предположение е много грешно. Колкото е по-широка повърхността която прахосмукачката минава на един път, толкова по-силна трябва да бъде смукателната способност. Т.е. харчи повече батерия и е много по-вероятно да се справя по-лошо с всмукването. Външните четки помагат много при захващането на боклуците и прахта от ъглите, като новите модели на LG се справят по-добре от която и да е марка на пазара. При Botvac има множество видеа за това колко точно прах не успяват да приберат от ъглите. За мен лично това е твърде много.

Роботите разчитат има няма 10-15% на смукателна сила, останалото е четки, така че това не е вярно. Клиповете които си гледала са били на XV и Signature сериите които са доста зле, четката не стига до края и нямат странична, трябва да се прави разлика между сериите. Аз лично гледах поне 3 видеа които LG-то се забатачваше в тесни помещения и му отнемаше сота време да приключи ако изобщо приключи. Не казвам че са лоши на от инженерна гледна точка на мен не ми харесват.

ЛГ чисти 130 кв за около час,час и малко взависимост от режима ,който съм избрала.
Нямам килими ,но познавам работата й-с това определено не съм съгласна-има си режим турбо,който сам се включва като се качи на килима и си обира перфектно.Колкото до това че няма да стигне края на килима-това няма как да стане-тя минава през него.
Някой каза за батерията.Едва ли е от нея-моите на на година и половина-проблем нямат.Пробвай да ги ъпгреднеш.Става за 2 минути.
Турбо режима е нещо съвсем отделно, аз говоря за страничните четки. няма как малки трошички да бъдат хвърлени от тях към средата с голямата четка когато е на килим. сложи трошички на килим и пробвай с метла да ги заметеш, после пробвай на плочки и ще разбереш за какво говоря. Ина че ок ако килима е отворен от всякъде ще мине през него но в нас килима от едната страна свършва в секцията от другата в дивана. По законите на физиката просто няма как да е по ефективно LG-то в края на килима ако има стена от робот който четката му е на половин сантиметър от ръба.

Някой беше питал защо страничната четка е зад другата, до колкото виждам се върти на обратно така че  ако видиш снимка на някой ботвак от долу избутва боклуците директно при голямата.

http://i.imgur.com/aO84NtS.png

Последна редакция: пт, 29 яну 2016, 17:34 от zorvalth

Общи условия

Активация на акаунт