Прахосмукачка робот - 9 тема

• 102 061
  • 725
  •   1
Отговори
# 465
  • в града на атомното слънце :)
Та, въпросът ми е: освен роботите, налага ли ви се на определен период да правите "истинско почистване" или можете да разчитате само на тях? Зависи ли от това, колко е нов моделът (6ца, 7ца, 8ца)? Попрегледах темите, май в началото има повече мнения, че роботите са само за периода между основните седмични почиствания, а в последните теми ги хвалите много...  Ама пък в клипчето е изтипосана май точно 8ца.
Имам румба 6-ца вече 2,5 години. Изключително съм доволна и старата се пуска, само за да изсмуче филтъра на робота или някоя паяжина. Само ламинат и теракот има вкъщи. Завира се навсякъде, без 2-3 ъгъла, но тях ги минавам при мокрото. Пускам я през ден и си събира много прах и косми. Пускам я от време на време и на дивана, от където също събира. Не мога да си представя да чистя някой ден пак с обикновена. Аз съм на принципа: Роботите са създадени да слугуват на хората. Щом мога да си ги позволя, ще си ги купя и ще ги тормозя до край.
Предполагам, че обикновена прахосмукачка пускат, когато по стаите има много ъгълчета, разчупени мебели, цветя и т.н. - места, където роботът няма как да изчисти.
Затова са и клиповете и пробите, та всеки да си прецени дали ще му върши работа и за какво ще го ползва.

# 466
Откакто имам робота, не чистя основно с голямата прахосмукачка. Нямам недостъпни за Румбата места и тя си чисти навсякъде. Единствено понякога прахосмуча един малък черно-бял килим, на който тя отказва да се качи Simple Smile

# 467
И аз не виждам смисъл от друга прахосмукачка.
Ъглите си ги претривам с мокра кърпа.
Голямата прахосмукачка изхвърлих и си купих една малка,
колкото да прахосмуча диваните от време на време, и филтрите на Румбата с нея .  Peace
Ако не е нахално би ли споделила каква малка прахосмукачка си си взела? В момента издирвам точно такава за дивана. Голямата не съм я пускала от както имам Ботвака. Чисти два пъти на ден. Хич не го жаля. С две малки деца вкъщи са само трохи.

# 468
  • Враца
Ето такава Ayco циклон:
http://olx.bg/ad/prahosmukachka-ayco-1200w-ID5R2MM.html
но прецених, че и тя ми е голяма и заема място, и очаквам някаква ето такава:
http://www.emag.bg/mini-prahosmukachka-za-kola-black-decker-12v- … 220/pd/EQK0KBBBM/

# 469
Благодаря ви за отговорите!  bouquet

# 470
С обикновена прахосмукачка чистим, когато се сетим, няколко ъгъла, под дивана и паяжини по тавана. Мислех и че килима ще се налага да го минаваме ръчно, но благодарение на съфорумката, която сподели, че го пуска от килима и роботът започва да го чисти спираловидно, докато не слезне, дори той отпадна.

# 471
Ползвам обикновената за паяжини, матраци и дивани, като счупим нещо или като разпилеем боклук около печката за дърва докато я палим. Иначе за ъглите и аз обирам с мокър парцал. Голяма помощ ми е, защото не ми се налага да се тикам под леглата.
Сега си мечтая за подомиячка, но идеята, че не се връщат да се зареждат сами ме спира. Замислям се за комбиниран робот, но май само Moneaul имат с мокро почистване, LGтата са със сух моп.

# 472
  • Враца
У нас има три килима и няма смисъл от подомияка,
просто няма толкова повърхности за миене,
но един стийм моп, дали би ми вършил работа?  Thinking
Между другото пускам Бърта всеки ден,
понякога и по два пъти.
От къде събира толкова прахоляк и "плюш" не знам,
но започвам да се замислям, дали не го произвежда..  ooooh!

# 473
Здравейте, може ли съвет относно роботите Irobot - чудя се дали да си взема Румба (и кой модел 6161 или 650) или Брава (и пак кой модел)?  newsm78
Моля за съвети/предложения Simple Smile

# 474
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
От скоро и аз съм с LG-робот и направо се родих.Голямата прахосмукачка стои наказана и няма да я ползвам скоро.Имаме места, до които робота не стига, но и аз си действам с мопа набързо.  Peace

# 475
Момичета, вчера си поръчах Брава 390 и Румба 620. При Бравата всичко ми е точно, излиза в покупките ми с  гаранция 5 години, но при Румбата няма, пише само -модел за демонстрация. Някой знае ли какво ще рече това?

# 476
Здравейте! Нямам възможност да си взема Румба .Тази дали ще върши някаква работа?
http://image.ec21.com/image/84shirley/oimg_GC03125999_CA03126000 … 8_Auto_Vacuum.jpg

# 477
Здравейте! Нямам възможност да си взема Румба .Тази дали ще върши някаква работа?
http://image.ec21.com/image/84shirley/oimg_GC03125999_CA03126000 … 8_Auto_Vacuum.jpg

Ако нямаш възможност да си купиш качествена прахосмукачка-робот, по добре си купи нормална хубава прахосмукачка. Защото ако роботът ти не върши добра работа, пак ще трябва да минаваш с обикновена прахосмукачка след него. Дето се вика - евтиното излиза скъпо. Това, разбира се, не е меродавно за всичко, но смятам че поне в тази област си е вярно.

Тази, която посочваш, нещо не ми е позната. Чела ли си за нея информация, ревюта, гледала ли си видеоклипове как работи?

И аз се бях засилила да купя за майка ми една Виледа от Лидл за без пари, ама като изгледах няколко видеоклипове, се отказах

# 478
  • Враца
Най-интересното е , че преди неделя беше денят за почистване,
и от сутринта започвах да тормозя домашните с прахосмукачки,
обиране на прах и постоянно им се пречках и ги принуждавах да ми помагат.
А сега, Бърта чисти всеки ден през седмицата,
аз някак мимоходом обера прахта или мина с моп-а
и в неделята, никой нищо не пипа, и  мързелуваме и "цапаме" на воля.
Само привечер ще ги накарам да си сменят спалното бельо,
защото в сряда го сменям аз и не мога във всичко да ги отменям , нали?  Laughing Laughing
Обичам те, Бъртааааа!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

вили55, трябва да я погледнеш и отдолу, защото има някой такива евтини модели, дето нямат четки там, а разчитат само на предните, които всъщност нищо не правят освен да повдигат боклука и да го подават на долните, които вършат същинската работа.  Peace

# 479
  • Пловдив
Косачката дойде,но още не сме я пуснали.За да работи си търси кабелите -явно периметъра е това.Обаче моят мъж сега се сети че искал нещо си да направи в райграса,както и 2 магнолии да сади та ще стане пробата другата събота или неделя
Прочетох ,че ги регистрирате за тази 5 год .Къде точно в сайта става това?

Общи условия

Активация на акаунт