Над задачка пак се мъчиш, тук отговора ще получиш. :)

• 84 943
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Алиса застига Додо при втората си обиколка. Додо още не е направил пълна обиколка.

Не се пита кога Алиса застига Додо. Peace  Въпросът е кога двамата повторно ще се засекат при чантата.

# 106
 Peace Разбрах си грешката от снощи Simple Smile Мислех, че тръгват едновременно.
А те си се шляят независимо. Затова първата им среща (чантата) е все едно сега започват обиколки на езерото.

# 107
  • Пловдив
моля за помощ за допълнителна задача към контролна по МАТ 8 клас.

т. М е от страната ВС на квадрат ABCD, като АМ+ВМ=АС
да се намери ъгъл МАБ.

# 108
  • София

да се намери ъгъл МАБ.

Извинявай, бях недочела условието и реших друга задача, затова изтривам. Ще я погледна след малко пак.

# 109
Имам нужда от помощ. Задачки в 5 клас. Да се намират НОК  на 360,108
64 и 72
36 и 48
117 И 252
225 и 195
456
2816
14280
Моля ви. Преди доста години са учени.
Оставиха племенницата да я гледам и срещнахме зор

# 110
  • Пловдив
Plamen Iliev, започваме да делим с прости числа
360 и 108 /делим на 2, което се дели, го делим, другото си остава така, както е, докато му намерим делител
180 ; 54 /отново на 2
90 ; 27 /отново на 2
45 ; 27 /вече не може да се дели на 2, следва деление с 3
15 ; 9 / пак на 3
5 ; 3 / пак на 3
5 ; 1 / делим на 5
1;1
после умножаваме 2 х2 х2 х3 х3 х3 х5 и получаваме най-малко общо кратно 1080
и така с останалите двойки числа
отвори тетрадката и виж как са решавали това в училище и ще се сетиш  
а на онези последните три числа какво им се търси, че така самостоятелни не се връзват с НОК.

# 111
  • София

да се намери ъгъл МАБ.

Би ли погледнала отново условието? При сегашното условие този ъгъл е 19047'. Аз лично толкова получих, ползвайки тригонометрия. Нещо не ми харесва условието.

# 112
  • Пловдив

да се намери ъгъл МАБ.

Би ли погледнала отново условието? При сегашното условие този ъгъл е 19047'. Аз лично толкова получих, ползвайки тригонометрия. Нещо не ми харесва условието.

Явно девойката е пропуснала нещо. Ще питам, но май вече няма достъп до задачата.
Благодаря ти.  Hug

# 113
  • София
Дънди, дали пък не е такова условието, каквото при недочитането го бях видяла, а именно АВ+ВМ=АС?

Но пък тогва не виждам връзката с 8 клас. Задачатаще стане за седмокласник.

# 114
  • Пловдив
Дънди, дали пък не е такова условието, каквото при недочитането го бях видяла, а именно АВ+ВМ=АС?

Но пък тогва не виждам връзката с 8 клас. Задачатаще стане за седмокласник.

Всъщност те не са захванали още геометрията за 8 клас. Та задачата може и да си е като за 7-ми.

# 115
  • София
Ами ако е минавала като преговорна, занчи може. При такова условие прави девойката едно допълнително построение, продължавайки АВ до точка Р такава, че ВР=ВМ. Получава се равнобедрен триъгълник, еднаквост на два правоъгълни после Simple Smile

Последна редакция: пт, 19 фев 2016, 16:16 от пенсионирана русалка

# 116
  • Пловдив
Ами ако е минавала като преговорна, занчи може. Пр такова условие прави едно допълнително построение, продължавайки АВ до точка Р такава, че ВР=ВМ. Получава се равнобедрен триъгълни, еднаквост на два правоъгълни  после Simple Smile

Мерси за насоките. Така става, да.
Задачата е като допълнителна и няма отношение към контролната.  Peace

# 117
  • София
Ами ако е минавала като преговорна, занчи може. При такова условие прави девойката едно допълнително построение, продължавайки АВ до точка Р такава, че ВР=ВМ. Получава се равнобедрен триъгълник, еднаквост на два правоъгълни после Simple Smile
Теди, за кои два еднакви триъгълника иде реч?

# 118
  • София
Теди, за кои два еднакви триъгълника иде реч?

Еднакви са АВМ и СВР по втори приизнак. Ползвайки тази еднаквост и произлизащите от нея равни съответни елементи + ъглите на равнобедрения  АРС, получаваме ъгъл МАВ=22 градуса и 30 мин.

ПП Може би не си прочела, че обсъждахме с Дънди задачата при променено условие.

# 119
  • В реалния живот
Ще съм благодарна за начина на решаване на тази задача
Колко е Х, ако
НОК (12,х)=36

Май се сетих за отговора 36:12=3 и понеже е НОК трябва да се получи точно число 2 следващото 36:2=18,

Общи условия

Активация на акаунт