Хамбургерите игнорираме и храната по дюкански си планираме - 281

• 33 854
  • 730
  •   1
Отговори
# 120
Смайлсче, като почти всички джипита в БГ , нищо не казва-те сега и направления нямат до края на март. Щяло да ми мине. Затова сама на своя глава си платих изследвания за щитовидна жлеза и кръвна захар.
Архмихче, то е ясно, че и ПМС си казва думата, ама защо се случва след ядене. Ако цял ден карам само на вода си пърхам като птичка. В момента в който хапна и се свличам.

# 121
  • Пловдив
Алина, как ти е хемоглобина и изследвала ли си серумното желязо? Аз се чувствах по същия начин и се оказа желязодефицитна анемия. След като ми преляха няколко шишенца с желязо се почувсвах нов човек, дори ми беше странно да стана сутрин и да не ми се вие свят. Дотогава смятах, че е от кръвното и килограмите и години наред си ходех леко омаяна.

# 122
Хемоглобинът ми е нормален, серумно желязо не съм изследвала. Аз сутрин ставам нормално, само след като се нахраня поне 2-3 часа съм в такова състояние.

# 123
  • София
Това треперене си е точно от ИР, днес например ядох закуска баница от трици,и вече към 14:00 треперех, ако бях яла нещо протеиново и само малко трици щеше да е друго. Аз с направления не се занимавам, имам частна застраховка и я точа нея. Аз ходих при др. Начев, най добрия ендо е в София. Пусни и ако си в Сф при него. Поне ще елимираш това. Някой в семейството ти да е диабетик? При нас до 12 коляно са диабетици и от двете страни, та аз съм го наследила и го хванах в ранен стадий.

# 124
Ами не, в дълбоката провинция нямаме добри ендокринолози-само мама е с диабет, но тя го получи на 58 години, следствие на посттравматичен стрес. Ами аз затова искам да се изследвам за ИР, защото ми става зле най вече като хапна сладко, макар, че кръвната ми захар винаги е в норма /заради мама често я меря/.

# 125
  • Испания
Ами не, в дълбоката провинция нямаме добри ендокринолози-само мама е с диабет, но тя го получи на 58 години, следствие на посттравматичен стрес. Ами аз затова искам да се изследвам за ИР, защото ми става зле най вече като хапна сладко, макар, че кръвната ми захар винаги е в норма /заради мама често я меря/.

Щом имаш наследствена обремененост, което подозирах снощи, като писах поста, само за последен път ще повторя, че в никакъв случай не трябва да правиш това с глюкозата. А аз като пиша нещо, го пиша, защото го знам и съм сигурна, а не просто прочела нещо някъде.  Peace Все пак ти си решаваш, Алинка.

# 126
Смайлсче, разбирам, но иначе как да разбера дали имам ИР. Сега почивам, но като започна работа, пак трябва да спра напълно храненето през деня, защото се разконцентрирам и не мога да си върша нормално работата....

# 127
  • София
Alinna,  аз ти написах как да разбереш. Кр.захар и инсулин на гладно. След това се изчислява НОМА индекс който ще покаже резултат

# 128
  • Испания
Alinna,  аз ти написах как да разбереш. Кр.захар и инсулин на гладно. След това се изчислява НОМА индекс който ще покаже резултат
Това да + кръвна захар и инсулин 2 часа след закуска. Има и други изследвания, но има специалисти за тази цел.
Освен това е изключително важно да кажеш всички лекарства, които пиеш.

# 129
Смайлс, чудесна страница си направила с рецептите!!! Hug Просто на мен не ми се получават някой неща, както казах, придържам се към опростените ястия  Wink

ArhMih именно заради натоварването, мисля, че няма да ми се отрази...много залагам на закуската и така или иначе гледам до обед да съм тренирала..
благодаря и за идеите, ще си ги пробвам една по една хаха

Елеаа много ме радваш, как се надъха!! Давай все така и без подозрителни "субекти" повече в режима  Wink

Фрактал верно къде се изгуби? newsm78

# 130
Момичета,преди малко забърках пак бонбонките.Ползвах сухо мляко на ''Меркурий''-не се разтваря добре,освен това се получи солена с леко кисел привкус смес и я изхвърлих.Избягвайте тази марка сухо мляко.

# 131
Аз именно за инсулин говоря, но ми казаха, че той се изследвал след обременяване с глюкоза. Кръвната си захар я меря през 2 месеца и винаги е нормално около 5,5. Лекарството няма отношение-стимулотон. Пила съм го и преди 6 години. От него дори се отслабва и то драстично. Иначе дори и обезболяващи заради дисковата пия много рядко, само когато са непоносими болките.

# 132
Момичета,преди малко забърках пак бонбонките.Ползвах сухо мляко на ''Меркурий''-не се разтваря добре,освен това се получи солена с леко кисел привкус смес и я изхвърлих.Избягвайте тази марка сухо мляко.

Йееееее , не че се радвам Мери, но просто и на мен ми станаха такива... сега ще пробвам с други разни, примерно сухо мляко на биосет и подсладител на пакетчета sweetly stevia, от метро взех една кутия...

# 133
  • Испания
Какво пише на това сухо мляко Меркурий? Дали няма сол?

Алинка, това лекарство /както почти всички/ има странични действия, между които: умора, сънливост, гадене, понижаване/повишаване на апетита, диария, увеличено потене, прилив на кръв в лицето... Това са някои от описаните и които ти си споменавала и мислиш, че са свързани с ИР.

Последна редакция: вт, 19 яну 2016, 19:21 от smileys

# 134
Здравейте!  Hug
ОК съм, момичета, чета ви!, но покрай разни извънфорумни неща, а днес, а утре, и не сколасвам да пиша.
Смайлз,  bouquet чудно си оформила рецептата. Още не съм стигнала до оформянето на вариант 2 на Алинкината паста, но тия дни се надявам да успея. За пшеничния протеин (глутена) и нишестето: не, нишестето не може да замени глутена в рецептите с варено (паста) тесто. Нишестето работи идеално, самостоятелно или в комбинация с ленено семе, чия, сух белтък и др. за заместване на пшеничното брашно в печивата.
Пинк пил, да не са ти пробутали Слим Паста с минал срок на годност??? Безобразие! Е за тва предпочитам сама да си ги правя! Не приличат на парцалчета листата, по-скоро на медузообразни палачинки.
Скрит текст:
ArhMih Франкенщайн!  Joy Натам върви; пратиха ми няколко тома енциклопедия на кулинарната наука (химия, физика, биотехнологии и прочие благинки), таааааааааааааа... само да ми дойде музата!  Party
Между другото, опитах да се пораздвижа по-активно - в ПЗ ден, в рехаб фитнеса; ами, 2 дена после съм труп - спах по 12-15 часа на пресекулки, виене на свят, треперене на колене. Какъвто съм късметлия, оказа се, че е съвпаднало и с ПМС, та може да се е получил кумулативен ефект. Не се отказвам де, движението е добра идея, но вно трябва да се дозира, ако организмата е съвсем изтървана.
Деси, на Биосет сухото е ОК; на Меркурий не съм го позлвала за рецептата с бонбоните, но си спомням, че не беше добро на вкус никак.
Тери, и аз подозирам, че 70 кг не са изчезнали току-така без зверски ограничения. В твоя клип трансформацията също е впечатляваща.
Леки и режимни сънища - и утре е ден!  Hug

Последна редакция: ср, 20 яну 2016, 01:33 от fractal

Общи условия

Активация на акаунт